September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
@lusinda1989 to nie je hlúpa otázka, aj mňa to zaujíma, že ako je to so sprchovaním po cisárskom, či sa môžem normálne sprchovať, teda ak budem vôbec schopná 😒
@lusinda1989 no ja určite spinal jednoznačne odmietnem ano aj mna na to anesteziologička pri prvom prehovorila ano bolo to stej stránky naozaj krásne že som malého uvidela ako prvá 🙂 dovtedy som nevedela že čo to celé obnáša... ja som po prenose na izbu bola úplne od pol pása dole strpnutá teraz viem ako sa cítia ochrnutý ludia.. ale po pár hod. sa mi nohy začali prebúdzat hnusne mi trpli vlastne sa mi vracal cit do nôh atak...ale po spinálke sa nesmieš vôbec pohnút do 24 hodín ani len pohnút s hlavou no ja som sa snažila trocha inú polohu nastavit pre hlavu a telo a trocha som sa pohla a odvtedy som mala strašnú bolest hlavy, ale až takú že som si musela od sestričky vypítat nejakú oblbovačku 😀 no proste strašné to bolo... a druhý raz už by som nešla a ani nejdem 😀 a mám kamošku čo taktiež išla spinál a vravela že nikdy viac... Ale to je tak.. každá sme iná a na každého to možno inak vplíva možno ak pojdeš ty spinálkou nič ti nebude to je tak sto ludí sto chutí 😀 nebudem ta ani odhovárat ani prehovárat 😀 😀
@lusinda1989 a jasné tak isto krvácaš 😀 😀 a sprchovanie je troška také komplikovanejšie bo si nesmieš namočit ranu 😀 ja som to riešila s malím uteráčikom,,, ten som si priložila na ranu a potom som sa postavila pod sprchu a iba okolo rany som sa poumývala... 😀 😀
@pipinka82 ja som tiez myslela ze sa krvaca ale sestra sa tvarila divno a neveruila mi 🙂
no uvidim este porozmyslam nad tym spinalom uvidim co mi na to povie doktorka a ci vobec pojdem cisarskym...aj tak sa tam budem musiet tento tyzden zastavit mam nejakeho bacila ci co tak mam musi preliecit...
@lusinda1989 veru ked nemusíš nechod cisarákom 😀 😀
@pipinka82 no ja ani osobne nechcem ist len doktorka ma strasi ze to bude cisarak lebo mala je zle otocena....
@lusinda1989 ved ešte má čas sa otočit 😀 a určite sa otočí raz dva 😀 😀
@lusinda1989 nedá mi nereagovať na tvoju otázku. Ja som rodila spinálkou teda neviem no bola som pri vedomí len som necítila od bruška dole. Pri pôrode to nebolo nič moc také čudné stavy sama ich neviem popísať asi je človek celkovo oblbnutý ale zase po si nemôžem až tak sťažovať, neviem prečo by si sa nemohla pohnúť ja som rodila o 12 na obed a ráno o 6 som už bola na nohách a išla sama do sprchy. Tiež som si ničím nekryla ranu a zahodila sa uplne bez problémov. Ked rana začne ožívať samozrejme to bolí ale pri samotnom oživení dávajú automaticky infuzku od bolesti a potom sa ma stále chodili pýtať či nechcem. Prvé tri dni sú určite ťažké hlavne vstávanie a tak ale tak ani po normálnom pôrode to nie vždy je jednoduché. Absolvovala som aj operáciu a myslím že sa ťažšie človek spamätáva z uplnej anestézy. Ale milion ludí milion skúsensotí.
Ahojte maminky.Dlho som sem nepisala, ale potrebujem vasu radu.Asi tyzden ma bolia klby na prstoch myslite ze to moze byt spojene s tym ze mi aj opuchaju?Dakujem za kazdu radu.
@laura14 ahoj, aj mňa bolia kĺby na rukách, teda na každom prste a najviac ráno po prebudení alebo keď oddychujem, ležím a som v kľude, takto je to už asi dva mesiace..potom cez deň je to celkom fajn..a tiež aj opúchajú a bolo mi povedané u doktora, že v tehotenstve sa toto stáva a že potom by to malo vymiznúť, tak uvidíme 😒
ahojte dievcata prvorodicky ktore ste uz doma. co robite cele dni? ja som uz v takom stadiu ze sa mi nic nechce boli ma chrbat cely den co i len po mensej namahavej praci (varenie) si musim ist lahnut . napr dnes som prespala skoro cely den, pritom som skoro vzdy zila aktivnym zivotom, pridem si taka zbytocna ze uz nemam co robit ... tak som sa chcela inspirovat co robite vy cele dni?
@lusinda1989 tak Ti závidím, že môžeš spať, ja cez deň nezaspím, v noci som viackrát hore (musím na wc a potom ťažko zaspávam), cez deň sa len oťapená motám, našla som si programy v telke, sem tam varím alebo niečo ľahké porobím
@jarkamartin ja nemam problem zaspat hickedy a hocikde 🙂 len teraz vecer kym si mala najde v brusku spravnu polohu tak jej to trva a tak som vacsinou tak do pol noci hore a pozeram telku .... a potom aj po obede si idem lahnut...
LAKTACNE OKIENKO
http://babetko.rodinka.sk/vyziva/dojcenie-a-mli...
@lusinda1989 uzivaj si to nic nerobenie, aj si nerob hlavu, ze iba spis a oddychujes - urcite ked to tvoje telo potrebuje - dopraj mu to.... (nejdem ti pisat, ze ked sa nevyspis teraz a neddychnes teraz, tak po porode uz sanca nebude - lebo kazde babo je ine) no urcite posluchaj telo a zbytocne sa netlac k vykonom....
co tak nahadzat fotky do albumu
alebo nieco take ako suflikove poriadky?
alebo papierovacky....
INAK KOCKY - AK STE ESTE NEKLIKALI A MALI BY STE ZAUJEM....
www.mamila.sk - teda stat sa fanusikom na FB
by ste mali infosky, co sa tam pytaju maminky priebezne o dojceni....
.
Ahojte tehuľky, konečne som našla túto tému 🙂 chcela by som poradiť od skúsenejších - sú bolesti v podbrušku, pomerne ostré, najmä pri vstávaní alebo otáčaní normálne? A aké aktívne je vaše bábätko? Ja mám pocit, že od minulého týždňa, to bol 32 tt je malinká podstatne aktívnejšia ako bola. Ďakujem za rady!!!
@stipec26 ja si to nevycitam ale citim sa zbytocne a aj zbytocne preflakane dni ma vedia rozculit... dnes v noci som toho moc nenaspala... neviem co robila krpana v brusku ale tlacila ma do chrbtice boleli ma cele krize popri tom som mala bolesti v bruchu mala sa priecila a vypucala... no hrozne nieco zaspala som asi okolo druhej rano so strasnou bolestou v krizoch.... som si normalne myslela ze rodim 😀 😀 😀 😀
akurat som si vcera roztriedila svadobne fotky a fotky z dovolenky tak si ich pojdem dat niekedy vytlacit a pozakladam do albumu 🙂 aspon nieco urobim....
suflikove poriadky za mnou kedze sme minuly vikend dokoncovali izbu a jedine uz na co cakam je set do postieky a postielka takze uz mam vsetko porobene 🙂
ale dakujem za typ 🙂
a papiere no ja som taky poriadny typ ze vsetko hned zalozim tam kde ma byt takze v papieroch neustale poriadok 🙂
horsie to bude o tri tyzdne kedy sa mi sem konecne nastahuje mm a budeme vybalovat jeho veci a hladat im miesto 🙂
@lusinda1989 ja sa na to nic nerobenie tak strasne tesim, v pondelok idem posledny krat do prace a potom konecne mozem oddychovat a spat kedy sa mi zachce 🙂 v praci by som si kolkokrat tak pospala, tak lahla a vylozila nohy, teraz to konecne pride 🙂 aj ked...dnes sobota a cely den upratujeme a tiez musim po kazdom prani prosit manzela aby mi kos vzal a podobne, vzdy som bola samostatna a teraz uz aj nahadzanie do pracky ma vie celkom unavit. Ale medzi praniami som si schrupla 🙂
@barborkasmejko aho mavam aj ja olesti obcas aj pri otacani ale vecsinou mi tvrdne brucho.aj moj maly bol tak menej aktivny a nejaky tyzden sa stale hybe hlavne ked som nawchrbte a na bokoch.
@barborkasmejko ahoj mna tiez picha v podbrusku ale hlavne vtedy ked nedodrziavam oddychovy rezim doktor mi aj dal nejake tabletky ale rozhodla som sa vydrzat bez nich naco zbytocna chemia do seba, tak si davam tri magnezia a snazim sa oddychovat.....co sa tyka pohybov tak maly sa v tychto horucavach nechce ani pohnut len vecer ked si lahneme sa trochu pomrvi a spinka (ani sa mu necudujem aj mne je teplo)
mama a ja info
Na pupcek uz bez liehu:
Dnes to uz neplati. Pupcek sa nepotiera liehom, udrziava sa cisty a nech sa zaschnut bez nasich zasohov. Ak je znecisteny mocom alebo stolicou, pripadne jeho mokvave okolie, umyje sa /pripadne otrie/ vodou a vytrie plienkou. Je dolezite poucit mamicky, aby neprekryvali pupcek plienkovymi nohavickami - prave preto, aby sa do neho nedostali moc a stolica, treba plienku zapnut pod pupkom.
Kupel ponorenim - cize dietatko ma ponorene vo vode aj ramienka, sa moze robit az po odpadnuti pupceka. Inak treba davat vodu do vanicky tak, aby bol pupok nad hladinou!
Olivovy olej ano, ale do jedla.
Olivovy olej sa vraj moze pouzit ako alternativa bio kozmetiky, mal by pokozku vyzivit a nezatazit. Opak je vsak pravdou. Pouzivajte ho, cim kvalitnejsi tym lepsie, ale do jedla, nie vsak na pokozku babatka. Olivovy olej ma totiz vysoky podiel olejovych kyselin, ktore maju na pokozku ten isty efekt ako detergenty /latky, ktore maju vyrazne cistiace a odmastnujuce ucinky) v kozmetike. Jeho pouzitie moze poskodit jedmnu barieru, ktora ochranuje detsku pokozku pred poskodenim. Niektore oleje, napr. slnecnicovy alebo mandlovy, mozu byt uzitocne pre specialne ucely. Avsak neodporuca sa pouzivanie oleja alebo inych pripravkov na osetrovanie koze zdravych donosenych deti aspon pocas prveho mesiaca zivota, kym si prirodzena kozna bariera nevytvori vlastny ochranny mechanizmus.
tak dievcata uz sa nam kratia dni z bruskami a kazda z nas bude o chvilku drzat v naruci svoje vytuzene miminko uz sa to velmi tesim :D. Tak to este nejako vydrzime Aj co a tyka tych neznesitelnych teplot bolestami krizov nespavostou tak to uz nejako dobojujeme lebo Drzat v naruci svoje zdrave dietatko je najvacsi dar a zazrak a stoji to :D.
baby včera večer malý tak strašne kopal a bol taký aktívny, že som sa až zľakla, lebo doteraz to až takéto nebolo aj vy to takto cítite teraz?

@pipinka82 ráno po zobudení mám ruky úplne zmeravené, potom cez deň je to už lepšie, ale akonáhle si ľahnem a oddychujem zase to začne..hádam to po pôrode zmizne, musíme tomu veriť 😉 no ja idem tiež asi v celkovej, teda ak dostanem na výber 😒