icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

anka772
5. aug 2012

@sandy3911 presne aj mňa, pozerali sme film a dali sme trošku hlasnejšie hlas, tak sa vrtela, že ma celá koža na bruchu bolela... a mám taký pocit, že kope stále do jedného miesta, do okolia pupku, už ho mám taký vypučený....🙂 🙂

dadika663
5. aug 2012

@gelifil tak isto sa citim ako vy tu vsetky ale uz mame vesiu cast tehotenstva za sebou a uz nas vstky caka len finale a nadherne finale aj ked z bolestami ale stoji to za to vsetko navymenila by som to za nic 🙂

dadika663
5. aug 2012

@sandy3911 ja to citim stale takto od 6teho mesiaca futbalistka je ta nasa malinka a riadna 🙂

anicka245
5. aug 2012

nestava sa vam ze smrkate krv alebo sa vam pusti krv z nosa?

sandy3911
6. aug 2012

@anka772 aj mňa do okolia pupka a je to dosť nepríjemné, taká zvláštna bolesť to je..tak vidím, že v tom nie som sama aspoň 😉

anka772
6. aug 2012

@sandy3911 už to nejako vydržíme, určite tá bolesť stojí za ten výsledok, no nie????...🙂 🙂

pipinka82
6. aug 2012

@barborkasmejko 🙂 nemusíš sa bát to je normálne maternica má velkú zátaž a ten sval čo to všetko drží je moooc natiahnutí už.... takže jasné že to pobolieva aj mna pri každom pohybe a hlavne ked vstávam s postele 😀 mám pichanie v podbrušku či aj krč dostávam občas 😢 ale potom to prejde 😉

Baby ja na chrbáte ležat nemôžem ako náhle si tak lahnem malinký mi ide z brucha vyskočit jediná dobrá poloha prenho je na boku vtedy prestane kopkat či natahovat sa 🙂

pipinka82
6. aug 2012

@anka772 Krásne meno máte pre malinkú 😀

barborkasmejko
6. aug 2012

@verka18567 A v ktorom si týždni?

barborkasmejko
6. aug 2012

@romanknopp 🙂 aj ja som dostala nejaké lieky, ale takisto som ich neužívala. Magnézium užíva asi veľa tehuliek 🙂 moje bábätko to preháňa aj v teple, asi bude teplomilné 🙂 tak som rada, že nie som s tým "pichaním" v podbrušku sama... keď je to moje prvé tehotenstvo a veľa vecí je neznámych 🙂

barborkasmejko
6. aug 2012

@pipinka82 Je to prvé tehu, tak mnohé pocity nepoznám 🙂 a analyzujem akékoľvek bolesti a tak... ale je to už lepšie.

verka18567
6. aug 2012
gelifil
6. aug 2012

@pipinka82 presne, na chrbate je to o drzku...uz teraz mam strach, ako bude prebiehat ctg, ked tam na chrbate treba byt

stipec26
6. aug 2012

ak neviete co v noci pri zaspavani pocuvat ;)
http://www.rozhlas.sk/radio-slovensko/tip-dna/N...

Už o 22:15 si môžete vypočuť v Slovenskom rozhlase reláciu venovanú dojčeniu s našimi poradkyňami, doktorkami Dominikou Senkovou a Jankou Mekyňovou

stipec26
6. aug 2012

@sandy3911 ja to mam asi tak 3 tyzdne - strasne vela a rychle a stale pohyby... i ked teda asi 2 dni je troooooosku kludnejsi, no stale tlaci a bucha.... uz ma z toho boli cely clovek zvnutra

stipec26
6. aug 2012

@anicka245 ano - mavam.... 🙂 nastastie nie uplne krvacanie ako pri prvych dvoch tehu, ale uz som davala aj gelaspon

dadika663
7. aug 2012

Ahojte diecata mozem porosit o radu co na zlatu zilu som myslela ze mi vyjde pri porode ale mam problem uz teraz a to nemam problemy z vyprazdnovanim ☹ .boly to ako slak a chodim ako pos...a ☹

brita
7. aug 2012

@dadika663 Ahoj, mne sa urobila zlata zila asi dva tyzdne dozadu, aj mi z toho isla trochu krv a stipalo ma to. Mam na to dve masticky, Mastu a Faktu a tak si to natriem a je pokoj. Hned sa to ukludni, prestane aj krvacat a s vyprazdnovanim uznemam ziadne problemy.

dadika663
7. aug 2012

@brita dakujem si velmi zlata pojdem do lekarne poobde a pozriem si tieto maste

romanknopp
7. aug 2012

@barborkasmejko my tiež čakáme prvé bábätko, ale už sa aj teším, že to bude za mnou, tieto posledné týždne budú asi najťažšie, ale aj najkrajšie, lebo už sa to blíži, akurát si kompletizujem tašku do pôrodnice a hľadám nejakého dobrého pediatra, snažím sa dožehliť vecičky, ale v týchto horúčavách mi to nejak nejde 🙂.... držím vám palčeky

nicearty
7. aug 2012

@lusinda1989 neviem teda ako je tvoja otocena, my cakame chlapceka bol cely cas dole hlavickou, potom bol zrazu priecne a doktorka vravela, ze ked je pricne, som prvorodicka a je to chlapcek, tak bude cisarak, ale ten nechcem v ziadnom pripade, iba ak by bolo babatko v zivot ohrozujucej situacii..ale ak ti mozem poradit, malicky sa mi otocil, ked som zacala klacat na nohach a rukami sa opieram o fitloptu alebo chodenie stvornozky, my sme takto boli dva dni stale, ked sa dalo a hned bol dole hlavickou..nam to teda zabralo hned, ale este mame nejaky ten tyzden do porodu, takze preventivne sme takto stale, aj ked je dole hlavickou, treba sa babatku prihovarat a rozpravat sa s nim 🙂 tak ak nechces cisarak, tak skus 🙂

nicearty
7. aug 2012

@laura14 mne ruky aj opuchaju aj trpnu a potom ma z toho strasne bolia a aj klby aj su take "tazke" a bolave..doktorka mi naordinovala magnesko, ale to nechcem brat, ani nebudem..ale manzel vymyslel taku uvolnovaciu kuru 😀 nezbavi ta to toho, ale aspon na noc ti ruky uvolni a zbavi bolesti..das si na ruku plienku, potom v sacku zamrazeny lad na to, a obviazes si to elastickym obvazom a na postel si pre istotu daj taku tu nepremokavu podlozku, co kupis v lekarni za par korun, lebo sa nam stalo, ze ako sa lad rozpustil, trochu vytiekol zo sacku a mali sme postel mokru 😀 mne to aspon trochu pomaha, lebo inak v noci nemozem spat a budim sa na velke bolesti..alebo este skus octanovu mast, ale to mi pomohlo raz na zaciatku potom uz nie..ale inak treba len vydrzat, ja uz som si na tu bolest nejak zvykla 😠 no dufam, ze po porode prejde..

barborkasmejko
7. aug 2012

@romanknopp No veru, tiež si hovorím, že je vari najvyšší čas sa pobaliť - pre istotu, jeden nikdy neviem 🙂 a mňa doktorko stále straší, že to bude skôr 🙂 našťastie, už mám požehlené, popraté, nakúpené snáď všetko, na čo som si spomenula 🙂 držím takisto palčeky, verím, že nám to všetko dobre vyjde... aj ja sa už teším, kedy malá bude vonku 🙂

pipinka82
7. aug 2012

@nicearty tak túto bolest poznám aj ja veru až ma klb v prstoch bolí ☹ a mám nutkanie si ich popukat a neviem ☹ takže si ich cítim aj ako by mi tahal krč prsty ☹ no veru nech je už všetko za mnou a nech tieto pocity sa skončia....

Baby dneska po pár dnoch opuchu nôh mám konečne viditelné kosti tak trochu 😀 😀 odpuchli mi troška jupí aspon ma nebolia tak 😎

pipinka82
7. aug 2012

Baby ja ešte nemám pobalenú tašku asi by som mala začat ako vás tu čítam podaktoré ste už pripravené 😀

Beriete si aj odsávačku na mlieko???? Ja neviem pri prvom som mala ale nemusela som ju naštastie použit tak neviem či si mám aj teraz zobrat hm??!!! 😅

laura14
7. aug 2012

@nicearty
Super dakujem za tip, fakt to dost boli aj ked nemam moc opuchnute ruky tak to citim.ale tak musime uz nejako vydrzat nic ine nam neostava 🙂 aj chrbat ma uz riadne zacina boliet toto su fakt posledne stadia tehotenstva 🙂

sandy3911
8. aug 2012

takže sekcia dohodnutá na 31.8, dúfam, že dovtedy vydržíme ...

stipec26
8. aug 2012

kocky - ak chodie do Bipa drogerky za 89.90 super cena
http://www.bipa.at/Manduca-Baby-Carrier-rot/B3-...

viktorka555
8. aug 2012

ja som v 37 týždni a pred 10 dňami malo moje dieťa podľa utz 3400 g, jak to vytlačím 🙂 termín mám 3.9.

ktore
8. aug 2012

@pipinka82 zober aspon pre istotu.aj ja som nebrala prvy krat ale teraz zoberiem kby nahodou.