icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

ktore
8. aug 2012

@dadika663 ja som mala krem a cipky .neviemm ako sa to volalo.ale ti daju v lekarni.ja som mala po porode teda riadnu zlatu zilu.som needela sediet kvoli sitiu a aj pre zlatu zilu.

lusinda1989
8. aug 2012

baby myslite si ze odsavacka je potrebna u kazdej mamicky? ja som ju zatial nekupovala ale skor som myslela ze ked ju budem potrebovta mi ju mamina alebo manzel kupia... ci je to blby napad?

marcelatje
8. aug 2012

@lusinda1989 ja tiež nekupujem dopredu (aj keď budem mať požičanú od sesterky) ak by bolo treba v nemocke ti požičajú a potom pošleš Miška, alebo maminu, len im vopred daj vedieť akú by si v prípade potreby chcela 🙂

lusinda1989
8. aug 2012

@marcelatje dakujem micik ... vies ked ja ani neviem aku by som chcela viac menej ani neviem povedat ktora ja aka dobra kedze nikto v okoli nepouzival ... :(

marcelatje
8. aug 2012

@lusinda1989 ja tiež v podstate neviem, každý má inú skúsenosť, tá ktorú budem mať požičanú je manuálna, niektoré baby nadávajú, iné nedajú dopustiť. Ak to bude nutné nechám si poradiť, ale asi by som radšej mala tú automatickú, ale aj tie vraj niektoré ťahajú silno. Ostáva nám len sa modliť aby sme ju nepotrebovali 😉

lusinda1989
8. aug 2012

@marcelatje sak to uvidime ako to nakoniec bude 🙂

gelifil
8. aug 2012

@lusinda1989 Ja som tiez pri prvom nekupovala dopredu..manzel mi potom kupil a doniesol.Mala som obycajnu a dost mi pomohla.

pipinka82
9. aug 2012

@ktore asi zoberiem aj ja 😉 ale hádam ju nepoužijem 😅

ktore
9. aug 2012

@pipinka82 aj ja ju mam pre istotu.odsavacka je dobre pre kazdy pripad.radsej mat po ruke ako potom zhanat.mam taku obycajnu manualnu z pumpickou.taka gumena gula je na konci.uplne obycajna.

anicka245
9. aug 2012

ani sme sa nenazdali a o chvilu si budeme citat ktora kedy porodila... vsetko tak neskutocne leti.... 🙂 ked som este bola v nejakom 10tom tyzdni a citala si nieco od bab co boli uz v 35 tyzdni tak som si myslela ze preboha to bude vecnost kym sa tam dostanem aj ja... a sakra krasna melancholia, sme tu a porod pred dverami 😀 ja neviem, ja si to nejako stale neviem cele predstavit, stale si to celkom neuvedomujem... dufam ze nie som divna 🙂

gelifil
9. aug 2012

@anicka245 veru, veru, ja som od februara bola pn...zdalo sa mi to vecnost, dozit sa konca leta.Ale coskoro sa to stane skutocnostou...Len aby vsetko dobre dopadlo a boli sme rychlo doma vsetci spolu. 😉 😉 😉

viktorka555
9. aug 2012

ja mám termím 3.9. a moje dieťa malo pred dvomi týždňami váhu 3400 g, ja porodím asi 5 kilové 😖

nicearty
10. aug 2012

@anicka245 vobec nie si divna..ja to prezivam podobne..cakame prve babo a tie pocity, ze zrazu bude vsetko take ine..ze tu bude s nami konecne nas maly pokladik..my to velmi prezivame a uz sa nevieme dockat, ja by som uz rodila aj dnes 😀

pipinka82
10. aug 2012

@viktorka555 tie merania a váha dietata neni vôbec presná 😀 je to len informatívne... ešte nikomu čo poznám.. kamošky čo boli tehule a aj ja ked nám povedal doki že mimi má takú a takú hmotnost no pri pôrode to bolo úplne inak ani len náhodou sa netrafili 😅 neboj 5 kg nebude 😀 😀 ja som mala 3900g malého a mne vždy vravel že bude malinkatý no a bol dost velký 😀 😀 sekol sa trocha heheh

nicearty
10. aug 2012

@viktorka555 ja som bola vo stvrtok u svojej gyn. a mi namerala, ze maly ma 2600g, nato som bola v pondelok na prvej poradni v porodnici a primarka mi namerala, ze maly ma min. 2800g, aj ked viem, ze teraz posledne tyzdne babatko pribera velmi rychlo..podla mna tie merania nie su vobec presne..

viktorka555
10. aug 2012

súhlasím, aj keď skôr sú deti nakoniec väčšie ako oni namerali...ja sa nebojím, dajak už bude

jarkamartin
10. aug 2012

baby prosím Vás čo všetko ste pobalili do tašky pre bábätko, myslím tú čo prinesie manžel pri odchode z pôrodnice. sa bojím aby som to neprehnala ale zas aby niečo nechýbalo...

soniatko
10. aug 2012

@lusinda1989 ja som tiez odsavacku nekupovala a chcem to spravit rovnako ako ty, ked bude treba kupi ju a prinesie niekto z rodiny...

soniatko
10. aug 2012

@jarkamartin tak este som nebalila nic, neviem ake bude vtedy pocasie, MM si podla mna poradi sam, co ma priniest, iba som mu ukazala ktoru supravu ma vziat a prinajhorsom pride nieco zbalit moja mama.

maria613
10. aug 2012

@viktorka555 to myslis vazne? Ja som bola dnes na uvz a moj maly ma 2300 gr asi je naozaj maly🙂

viktorka555
10. aug 2012

@maria613 skôr moja je veľká🙂

paula80
10. aug 2012

@maria613 ja som bola včera na prietokoch a náš malý má 2610 g a tu je link na porovnanie:
http://tehotenstvo.academy.sk/index.php?click=35

viktorka555
10. aug 2012

takže ja som mala váhu v nedokončenom 36. tt takú, ako je uvedený priemer v 40. tt, asi pôjde rovno do škôlky 🙂

ktore
10. aug 2012

@marcelatje manualnu aku mylsis odsavacku?lebo aj mam taku tu obycajnu s takym balonikom a s tym sa pumpuje.

maria613
10. aug 2012

Ale prosim ta 😉 vies ze tieto vysetrenia su strssne nepresne a je tam pol kila hore dolu ale zase ako si v poslednom case citam rodi sa dost vela deticiek s vahou styri kila a vyssie tak vsetko je mozne ale prajem ti skor to nepresne meranie🙂

viktorka555
10. aug 2012

@maria613 keď je to dedičné, tak ja som sa narodila 4300g, ale ja som prvorodička, moja mama ma mala tretiu 🙂

maria613
10. aug 2012

@viktorka555 juuj tak to ti drzim vsetky palce🙂 ale ked to zvladli ine tak to das aj ty 😉 aspon nebude taky najkrehkejsi balicek na svete no nie B-)

viktorka555
10. aug 2012

dám vedieť, čo to so mnou spravilo...🙂

marcelatje
10. aug 2012

@ktore no pravdu povediac ja som ju ešte ani poriadne nevidela, len viem, že je manuálna inak som ju ani neodbalila 😅

lusinda1989
11. aug 2012

ahojte kocky ako sa mate? aj vam sa uz tak nic nechce ako mne? vecicky mam poprate pozehlene izba hotova cakam uz len na sadu do postielky ktoru operem ozehlim a nelinka moze prist... 🙂 len hosrie je ze sa nudim najradsej by som tie veci poprala a pozehlila este raz :D tak sa tesim 🙂 v stredu idem na poslednu kontrolu k mojej dr ta ma potom vypise na matersku a potom uz len do nemocky chodit na kontorly... 24 mi pricestuje mm a uz ho odtialto nepustim 🙂 hadam potom ten cas pojde rychlejsie lebo teraz sa mi zda ze ten cas sa hrozne vlecie :D