icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

sjuz
1. sep 2012

@petraas suhlas. ja som mala pri prvej hroznu kyselinu a mala mala malicko vlaskov...

miriamka
1. sep 2012

@petraas Gratulujem k malinkej!!!Aky si mala porod, ked porovnas ze to bol uz druhy ?

s.i.m.k.a1
1. sep 2012

Ahojte baby, môžem sa vtrieť? 🙂 Ja idem za chvílku, termín mám 10.teho, dúfam, že to ude už čo najskôr 🙂 Všetkým Vám držím palce aby všetko dobre dopadlo a mali ste to rýchlo za sebou a zdravé detičky vedľa seba 🙂

tamix
1. sep 2012

@anicka245 Ahojte, už sme doma. Všetko prebehlo a dopadlo super. Malý je strašne zlaté a hlavne kľudné dieťa. Túto sekciu som rozchodila akosi oveľa lepšie, než tú prvú. Prídem si vás zajtra poprečítať

anicka245
1. sep 2012

@tamix gratulujem zo srdca!!!!! 🙂 juj ako ti v dobrom zavidim 🙂

petraas
1. sep 2012

@miriamka dakujeme pekne🙂
porod bol rychlejsi ako prvy ale ovela bolestivejsi🙂
no a skoro som malu orodila na chodbe pred porodnou salou....sa mi tlacila uz von som myslela ze uz ani na to kreslo nevidem....este ze som mala manzela pri porode ktory ma tam akosi dovliekol len som nemohla uz ani na to kreslo vyliest lebo mala sa tlacila a tak som mala nohy pri sebe...potom prisla sestra akosi mi vysvihla nohu a povedala ze rychlo sak vy uz rodite...ma nestihli ani priviazat ani lekara zavolat....rodila ma akasi lekarka co sa zaucala alebo co ale nic nevedela...viac toho vedeli porodne asistentky...keby nebolo nich tak neviem ako by som dopadla...ta lekarka ma ani zasit nechcela tak museli volat lekara a pod jeho dohladom ma zasila ale nie uplne radsej ma lekar dosil....to bola akasi tupana...ale chvalabohu to dobre dopadlo len si to neviem predstavit ak by nahodou nejaka komplikacia nastala tak co by ta lekarka robila....

gelifil
2. sep 2012

@petraas a to si tam isla tak neskoro, CI PRECO TAKE RYCHLE?

paula80
2. sep 2012

@tamix srdečne gratulujem k drobčekovi,veľa zdravíčka prajem 🙂

tamix
2. sep 2012

@petraas Gratulujeme!!! no tak takúto skúsenosť Ti nezávidím.

@paula80 ďakujeme pekne
@anicka245 už som rada, že to mám za sebou a sme už aj doma. Len ma trocha mrzí, že dátum sekcie určil lekár bez môjho súhlasu alebo dohody. No ale nevadí, v podstate vybral dobrý deň, lebo nebolo viac pôrodov, už len večer a aspoň lekári neboli v takom strese. Utorok už bol zaujímavejší. No a nejlepšia bola naša rómska spoluobčanka. Večer o siedmej prišla, do piatej rána porodila a o deviatej ráno odišla z nemocnice. Pri odchode povedala sestričkám : " keď príde mama tak jej HO ukážte a v pondelok si preňho prídem" - takto by sme mali aj my rodiť 😉

kali23
2. sep 2012

@petraas blahozelam ;)

samozrejme aj ostatným už "mamičkám" z tejto témy ;)

tamix
2. sep 2012

@jerryjanka gratulujem k malej. Ako? Všetko v poriadku?

stipec26
2. sep 2012

LAKTACNE OKIENKO - este raz to sem supnem, kedze sa nam to tu rozbieha - mne osobne velmi pomohli tieto videjka (skoda, ze som to neobjavila uz ako prvorodicka) ..snad vam to tiez pomoze a pripravite sa realnejsie na dojcenie ako len z citania alebo pozerania obrazkov 🙂

videa - ukazky - dobreho sania, dudlovania aj dalsich prikladov:
http://www.mamila.sk/pre-matky/nazorne-ukazky-s...

napr.:
10hodinove babo

28hodinove babo

2-dnove babo

kamilkka
2. sep 2012

ahojte všetky, jéééj naozaj pekne to tu rastie bábätkami 🙂
a o tebe @stipec26 som si tiež myslela, že už si niekde v pôrodnici 😀

efiku
2. sep 2012

tak kočky ktora ide rodiť do ružinova? nas to čaka 20.9. ak to pôjde podla termínu...

sjuz
2. sep 2012

@efiku aj ja mam termin okolo 20/09 (teda mam dva 14/9 a 21/9), ale ratam skor toho 20/09. takze mozno sa vidime...

stipec26
2. sep 2012

@kamilkka ja nie, ja este nemozem, ja zajtra vediem 1x deti do skolky 😀 planujem to az v sobotu 😉

stipec26
2. sep 2012

@niky1336 ved pockaj, ked sa ti malicka narodi, uz sa od vas nebude chciet pohnut 😉 🙂
teraz to uz nejako dobojuj za malicku a vase spolocne zdravie s usmevom a potom vam budem drzat palceky!!!

stipec26
2. sep 2012

@niky1336 co je porodopis?

stipec26
2. sep 2012

@sjuz kocky v teme antolska, kam idem rodit napisali, ze tie otazky sedia, tak uz si len pripravit odpovede 🙂 😉

stipec26
2. sep 2012

@pipinka82 drzim palce
a vodicka - ja som pouzivala lieh, ale vraj sa to uz nema, ma to same odpadnut
ved oni ti v porodnici urcite povedia, poradia... a muzicek stihne za ten cas domov kupit

stipec26
2. sep 2012

@tamix coze??? odisla bez babatka? to im ho tam nechala? to fakt?

kamilkka
2. sep 2012

ešte k tomu pupku - podla mna na doma netreba už nič na pupok, ak by hnisal, tak dieťa neprepustia z nemocky domov a ak sa bude hojiť v pohode, netreba ho ničím ošetrovať... ma sa nechať iba sušiť.

gloria9
2. sep 2012

@kamilkka ahoj ja nechcem sa hadat ani nic ale ja ked som rodila tak v nemocnici nam povedali aby soom si kupila lieh v lekarni a gazicky kazdy vecer sme museli vytierat ak sa to nerobi tak mu to zahnisa a to je zle pupok je kontrolovany na poradni a taktiez musi sa vytierat aby tam neostavala zaschnuta krv po troch 4 dnoch odpadne no stale sa pretiera aby nevznikla infekcia cca tyzden potom uz je to v poriadku taktiez som davala aj gazicku na pupok ked som mu davala plienku aby som mu to tam nedrazdila...tak neviem hmm

kamilkka
2. sep 2012

@gloria9 no kedysi sa to tak robilo, ale už to neplatí... lieh je dokonca viac škodlivý ako nápomocný...
a ktoré nemocnice to ešte nezačali robiť, mali by sa zamyslieť... 😵

gelifil
2. sep 2012

@tamix to je dessssssssssssss, no ale myslim, ze to funguje inak...oni jej ho nedaju len tak, musia to hlasit na policii a dieta ide do ustavu

gelifil
2. sep 2012

@stipec26 ony to bezne robia....ved sa NIEKTO postara

dana_l
3. sep 2012

@kamilkka ja som mala deti pri sebe hned od narodenia, ziadna sestricka sa o ne nestarala - ani by nestihli lebo som bola doma na druhy den, dokonca po druhom porode ma prepustili 4 hodiny po tom co sa mala narodila. nikdy som ziadnemu na to nic nedavala, ci u z mast alebo vodicky. pekne sa im to same zahojilo - odpadlo. malej som to dokonca nasla na treti den v dupackach.

kamilkka
3. sep 2012

@dana_l presne tak, len si potvrdila, čo píšem. ak sa tam nedava nič, skor sa to zahojí, ako ked do toho šupeme 😉

tamix
3. sep 2012

@stipec26 @gelifil Je to fakt otras, ale neverím, že z toho budú niečo robiť. Hovorila som to mamine a ona povedala, že to bola ich bežná prax už aj za socializmu. Vraj musia ísť domov obšťastniť manžela, lebo si nájde inú. Je to choré, ale celkom reálne. Veď koľko rómiek má dieťa hneď po pôrode, čo vychádza tak, že nepočkali ani tých 6týždňov.
Myslím, že nemocnice nenahlasujú, lebo nikto nechce zbytočnú robotu. Ani nemocnica, ani sociálka. Potom to už záleží na lekárovi. Ten, pri ktorom rodila mamina, im povedal, že ak odídu skôr, tak im nepodpíše papiere na prídavky, tak boli nútené tam ostať.

gelifil
3. sep 2012

@tamix presne, musia ist domov robit dalsie deti, o ktore sa im stat, t.j. my vsetci , postarame a tak pekne dokola... 😠 😠 😠