icon

September 2012

mojkamoj
26. dec 2011

Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂

niky1336
3. sep 2012

Baby, zajtra budem mat veeelky den. rano o 8:00 do GA, a ideme rodit!! vecer uz mozem spievat uspavanku mojej princeznej... 🙂 🙂 🙂

kika831
3. sep 2012

@niky1336 budem drzat palce

kamilkka
3. sep 2012

@niky1336 waaw - aj ja by som už chcelaaaaaaa 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂
ideš na sekciu? či ti budu vyvolavať 🙂 pôrod?

anicka245
3. sep 2012

no ja som dnes po poradni nečakane zostala ležať, opuchy noh a rúk a vysoký tlak..a to som si večer ešte merala a mala som nízky..dúfam že sa to stabilizuje a ešte pôjdeme domov..

tamix
3. sep 2012

@anicka245 neboj, určite to bude dobré. 😉

niky1336
3. sep 2012

@kamilkka ak na mna nepride v noci, alebo do rana, tak vyvolat . ale mavam bolesti uz treti den v noci, tak mozno ze to pride aj samo od seba. 🙂 neboj. onedlho sa aj ty zobudis v porodnici 🙂

kamilkka
3. sep 2012

@niky1336 juuuuj, tak nech to len príde samé 🙂 ideálne by bolo dnes ešte 2 - 3 krat posexovať 😉 ak to zvladneš a zajtra je bábo na svete 😉 😉 😉

niky1336
3. sep 2012

@kamilkka prave som sa osprchovala, hned skocim na priatela-dufam ze ma neodmietne 🙂

nicearty
3. sep 2012

ahojte, tak my sme sa narodili 30.augusta o 12.10h 2800g a 50cm v TT porodnici, sprevadzala ma pri porode dulkagabulka a chcem jej vyjadrit neskutocnu vdaku, za jej starostlivost, ochotu a velku oporu s ktorou sa mi podarilo priviest na svet nas maly zazracik, s ktorym si uzivame prvy den doma 😵 rozbehlo sa nam krasne kojenie, zatial sme nemali ziaden problem a aj porod dopadol skoro podla predstav 🙂 skoro preto, ze som sa nevyhla nastrihu ☹ ale hned po porode som mala malickeho na sebe koza na kozu a od tejto chvile som ho nepustila 😵 znepriatelila som si par sestriciek, ktore boli neprijemne az do mojho prepustenia (doslova sa mi vysmievali, boli naozaj velmi neprijemne), ale boli tam aj take, ktore boli velmi prijemne a mile 🙂 tak sa to trochu vykompenzovalo..je toho viac, co by som chcela napisat, ale to zas neskor 🙂 zelam vam pekne porody a radost z vasich babatiek 🙂

dadika663
3. sep 2012

BABULKY CO TO MOZE BYT KED MA TAK PICHA ZO SPODU A MA BOLIEVA DOST PODBRUSKO TAKE KRCE MAVAM :( MOZE TO BYT ZE SA OTVARAM VIACEJ LEBO KED SOM BOLA V PIATOK NA KONTROLE TAK SOM OTVORENA NA JEDEN PRST ALE KRCOK JE ESTE V ZADU :(

kamilkka
3. sep 2012

@dadika663 tak asi ti moc neporadím, len toľlko, že to čo bolo v piatok, bolo už dávno, dnes je o 3 dni viac takže situacia može byť uplne ina a krčok tiež uplne iný... teda možno sa začínaš aj otvarať 😉

dadika663
4. sep 2012

@kamilkka juj keby si mala tak pravdu 🙂

lusinda1989
4. sep 2012

@dadika663 aj mna casto bolieva podbrusko aj ma v nom picha teraz som po kontrole a krcok makky otvoreny na spicu prsta uz tyzden takze to nemusi nic znamenat. . . aj ked by som rada

dadika663
4. sep 2012

@lusinda1989 no aj dnes ma pobolieva podbrusko ako na menzes tak slabucko zatial ale jest mi chuti stale 🙂

kamilkka
4. sep 2012

@lusinda1989 no to čakanie na konci je asi najdlhší čas z celého tehotenstva 😝

nkem
4. sep 2012

Ahojte žienky :D

Gratulujem všetkým mamičkám, čo majú už svoje babatenká pri sebe 🙂
Ja som sa včera vrátila z nemocnice, jednorázovo som mala vyšší tlak, inak mám skôr hypotenziu, ale kedže som bola v termíne, tak ma hospitalizovali. Nevadí.. keď tak by som sa presunula z oddelenia na oddelenie pri pôrode... Ale kedže malinkej sa nechce von, tak ma prepustili..V štvrtok na kontrolu a v piatok nástup do nemocky a vyvolanie pôrodu pravdepodobne, keďže prenášam a neotváram sa...asi sa malinká bojí, že ju pošlem do školy 😝 😀 Dobrý pocit má z Ružinovskej nemocnice, občas chaos, ale dá sa všetko prežiť...

Pekný deň prajem 😎

efiku
4. sep 2012

@sjuz no dnes som bola na monitore v ružinove a poviem Vám čo to bolo za vľúdnu sestričku tam tak som bola až unesena.....komunikacia nula bodov jak keby tam bola nasilu ...načo tam potom je trúba ...a ani odzdraviť ani nič no strašné,idem tam aj bud.utorok tak snad by mohla mať ina službu

sjuz
4. sep 2012

@efiku no ja som bola vcera na poradni u svojej porodnicky a veru ona to vidi na skor ako som sa ja spoliehala na 21/09.tak sa necham prekvapit. Ale pre istotu som bola dnes v ruzinove na poucenie k epi, ze keby nahodou. Aj pri prvej som si ho dala, lebo som nevedela ako to pojde, a kedze to bolo super rychlo dalo sa to vydrzat. No a ak to pojde aj teraz v pohode tak sa ju nechystam vyuzit. A teda tam bola zlata lekarka a neskutocne zhovorciva...
Mne nastastie zatial vsetko robi este porodnicka u seba, takze v ruzinove som nebola na monitore. Aj pri prvej som bola v nemocnici az posledny tyzden pred terminom...

sandrika1986
4. sep 2012

Ahojte, ja som síce mala termín 31.08. , ale zataľ sa malinkej nechce ísť von, takže pôrod bude už v septembri 🙂 Som v 41.tt, cítim sa ok, žiadne ťažkosti počas celého tehotenstva neboli, prenášam 4.deň. Tento týždeň som už bola na kontrole v nemocnici, pôrod budem mať v Trenčíne, všetko dopadlo dobre, otvorená na 3cm. Na včerajšej kontrole mi lekár spravil Hamiltonov hmat, zatiaľ to neučinkuje, kontrakcie nemám....tak som zvedavá kedy sa to rozbehne. Ak dovtedy nič tak ma kontrola čaká vo štvrtok. Doma už máme 4.roč,dcérku Nicol, ju som tiež prenášala 9 dní, lekár mi spravil Hamiltona a v noci sa mi to rozbehlo a nadránom som porodila spontánne, bez vyvolávačiek, bol to rýchly pôrod. Čo učinkovalo pri prvom, zatiaľ nezaberá pri druhom....môže sa to zmeniť aj keď tomu už neverím. Prenášať sa môže do 42.tt ? Prajem krásny zbytok dňa 🙂

nkem
4. sep 2012

@sandrika1986 môže sa prenášať do 42 tt, so mnou tak bola v nemocke jedna pani a tiež jej potom išli pôrod vyvolať

sandrika1986
4. sep 2012

@nkem : Ďakujem za odpoveď 😉 Prenášaš 3.deň ?
Ja som zvedavá ako dlho budem prenášať,spoliehala som sa na Hamiltona, ale zatiaľ nič....Lekár povedal, že sa mi to môže rozbehnúť, ale zatiaľ nič tomu nenasvedčuje....

nkem
4. sep 2012

@sandrika1986 Áno, prenášam 3 deň. Primár keď ma vyšetroval, tak povedal, že najbližšie dva dni to na pôrod nevyzerá..skoro 3 týždne som stále na tom istom odspodu..podľa ultrazvuku kontroloval či ten termín sedí a sedí, nakoľko som mala nepravidelný menzes.. Malinká má už nad 3,5kg, tak uvidíme koľko to bude nakoniec. Ale nerobil Hamiltona ani nič iné..

sandrika1986
4. sep 2012

@nkem : Ja tiež som na tom rovnako, čo sa týka nepravidel.cyklusu. Malinká nalieha hlavičkou na bránku, otvorenie je už dostačujúce, aspoň čo lekár povedal.....ale zatiaľ nič. Odozvy, prietoky sú ok. Nechce sa jej ísť von, dobre jej je v brušku 🙂

nkem
4. sep 2012

@sandrika1986 tak podstatné je, že malinká je v poriadku 🙂 tak u maminky v brušku je najlepšie a už sa tam nevráti, tak si to chce ešte užiť 😉

sandrika1986
4. sep 2012

@nkem : Užiť si to chce tam, pokiaľ sa dá 🙂 Muž už je netrpezlivý, má dovolenku, že už by mohla ísť aj von a dcérka sa pýta kedy bude mať sestričku....Vivien zatiaľ nič 😉 Zatiaľ chodíš na kontroly do nemocnice alebo už plánujú hospitalizáciu u teba ?

efiku
4. sep 2012

@sjuz no ja dnes na tom monitore,inak poradna u mojej doky-porodničky a pokial vraj všetko bude ok a bude 13.9.ukončeny 39týžden a bude všetko ok tak pôrod bude naplanovaný na 17.9.,ona býva pondelky celý den v ruž.nemocnici tak je istota že bude k dispozicii.Na konz.o epi som bola 24.8.a poučila nas taka mlada lekarka vanekova alebo tak nejak sa volala ale milunka velmi.tak som velmi zvedava,je to moje prve babenko tak poviem že sa bojím ale dúfam že všetko bude v poriadku a zvládnem to.

sjuz
4. sep 2012

@efiku neboj vsetko bude ok. no ja moc nechcem planovany porod, chcem aby to prislo same, ako pri prvom. lebo ja som slabe kontrakcie pravidelne mala uz od poobedia a rodila som az vecer na druhy den, ale do nemocnice sme prisli vecer o 7 a 9.20 bola mala na svete. (takze to bolo rychle) Tak sa mi nechce cakat na to v nemocnici a ved doktorka pride, tak prisla aj pri prvom...dufam. Lebo sa bojim, aby to vyvolavanie netrvalo zbytocne dlho...

nkem
4. sep 2012

@sandrika1986 No ja som už hospitalizovaná bola, ale vzhľadom na to, že mi "nič" nie je, tak ma prepustili lebo mali 7 nových príjmov ten deň...tak iba kontrola v nemocke, ale chcú ma opäť hospitalizovať. Aj moja asi tiež čaká, kedy sa vráti muž zo služobnej cesty 😀

efiku
4. sep 2012

@sjuz no ja si aj tak myslim že to u nas pride o ten týžden skor ako mame termin...ved uvidíme čo nam napovie ja ultrazvuk zajtrajší ako sme velky 🙂

sjuz
4. sep 2012

@efiku tak drzim zajtra palce. nasa babulka mala vcera 3050g, tak neviem. ja som cakala, ze druhe bude vacsie ako prve a Natalka mala 3625g, tak neviem, ci ma doktorka pravdu, ze bude skor 🙂