September 2012
Ahojte čerstvé tehulky a čakateľky na dve čiarky 😉 dúfam,že nás tu postupne pribudne,že tu nezostanem sama a budeme si spolu vymienať krásne zážitky 😉 ja som dnes 26DC a našla som si minidúšika na teste ,zle mi je už 3dni ,tak som zvedavá čo z toho nakoniec bude,len dúfam,že v septembri krásne zdravé bábo 🙂 Podla tehotenskej kalkulačky mi termín vychádza 5.septembra 🙂
tak to budem zavidiet ak sa ti podari skor ako mne 🙂 Drzim palce.
baby ani ja uz nevladzem vobec nic.... som dnes chcela upratovat a skoro nic som neurobila aka som unavena....
no mne dnes povedala doktorka ze babo by chcelo ist aj von, ale ze ja riadne strajkujem (a to sa snazim robit vsemozne veci aby som jej z bruska pomohla) a ani naznakom sa neotvaram...a to teda vraj riadne nalieha na vchod...cize kto vie ci este aj prenasat nebudeme...uz by som ju chcela mat v naruci....dako mi to zacina riadne liezt na mozog ;)
@lusinda1989
@keyka baby uz aj mne to lezie dostatocne na nervi.neviem sa na nic sustredit.ak neporodim tento tyzden tak buduci tyzden mam prist a dokina ma posle na vyvolanie.ale uz aj ten tazden neviem ako vydrzim psychicky.
pozeram, ze som na tom podobne aj ja to uz chcem mat za sebou... ;/
@ktore babo sa zlaklo vyvolavacky co by ta cakalo nabuduci tyzden a rozmyslelo si to dobrovolne 🙂 uz si asi za tym tak gratulujem nech ste zdrave!!!
@skrecok ahojjjj tak ja som vydržala tak že z utorka na stredu mi odtiekla plod.voda tak 13.9. o 5hod som bola na prijme a kontrakcie nič až ked dosla moja doktorka tak potom sa to všetko nastavilo a narodil sa 13.9.o 21.12h tak to máme za sebou s váhou 3960g a 53cm spont,pôrod...jujjj maly sa hlási tak sa ozvem
Ahojte babulky.Chcem sa opytat,ktora z Vas bola rodit teraz na KRAMAROCH?
babulky ja som rodila v ružinove a poviem,že som sa aj obávala aky bude personál ale klobúk dole úplne skvelý personál....nemenila by som za nič.či na pôrodnej sále,na novorodeneckom no úplne že super....
@efiku Ahoj, ja som nakoniec rodila v nedelu vecer. Celu nedelu od 2 hod v noci som mala kontrakcie a o 20:30 hod mi odtiekla plodova voda. Porod bol bleskovy...
Inac ani ja nemozem povedat ani jedno jedine krive slovo na personal. Boli uplne super, ochotni mi pomoct, nikdy nefrflali... Pred 4 rokmi to tak nebolo. Klobuk dolu.
Jedna nevyhoda bola chudobne zariadenie- na wcku sa nedali zatvorit dvere, vankus plny hrudiek, sprchy otras. Ale personal to vykompenzoval, taze som bola mimoriadne spokojna. 🙂
@skrecok ja som išla v pondelok domenko okolo 12,30h ...,no mne 13.9 o 3.40.h odtiekla plod.voda a vlastne kontrakcie mi nastavili až v nemocke lebo nič neprišlo tak sme začali okolo 14h infuskou a drobček sa narodil 21,12h ale sme ok to je dôležité,mala som epiduralku čo mi dali asi o 16,30h a potom sme už len tie tlaky konečne museli predýchavať ale už máme po tomo tak je fajn.No wc a sprchy to maš pravdu ale prežili sme to nejak 🙂
a ake boli miery babenka pochváľ sa....
@efiku Tak nas maly chrustik sa nam narodil v nedelu 16.09. o 21:31 hod s mierami 48 cm a vahou 2810 gramov. Mensi ako prvy, takze nosime vacsinou oblecko v. 50. Ale mame malo, nevadi. Davame mu aj nejake oblecko 56 velkosti, tam sa nam pomaly straca. 😀 😀 Ale hlavne, ze je zdravucky a stastny. 😉
tak zajtra sa rano hlasim na prijme antolskej. . . vdaka vysokemu tlaku . . dnesna noc bola ale katastrofa. . . nikdy viac. . .
@lusinda1989 drzim moooc palce..ja mam zajtra termin ale mala sa tvari ze sa jej stale von nechce tak sa tam asi nevidime ;)
@keyka no ltpvie co sa bude diat so mnou ci ma iba neposlu domov na.druhy den. ..
ja idem k primarovi v stredu, a mam viac strachu. bude to druhe dieta, ale uz sa na nu tesim.
Baby hlasim prichod z porodnice. Andrejka sa narodila 21.09. s vahou 3780g a 52cm, porod som mala vyvolany a od tabletky po narodenie vsetko trvalo 2 hod, takze v pohode, bez epiduralky, bez nastrihu, ale vonku som sa natrhla na 2cm. Nastastie sitie nebolelo ani potom nic nebolelo. Malu mi dali hned na brucho, aj prilozili, ale potom ju zobrali na novorodenecke, lebo bol naval a svoje 2 hod po porode som bola na chodbe 🙂. Inak nechavaju na porodnej sale aj s babatkom - je tam postielka.
nám sa včera narodil malý chrústik s mierami 3450g a 52cm 🙂 je to nádherný pocit prajem ho kazdej jednej čo ešte čakáte na svoje poklady 🙂
tak aj my uz sme dve tela . . .malinka sa vypytala dnes v noci o 5:13na sve od pol noci kontrakcie takze vcelku rychli porod. . . bez epi by som to nezvladla tak som si ju nakoniec dala . . . samotny porod bol asi tak na sest zatlaceni takze pohodka . . .mam vlasatu nadhernu dceru ktoru chodia vsetci okukavat s mierami 50cm a 3390g ocinko bol s nami hned po porode mi ju dali na brusko potom zavolali tatina nech si ide malu pofotit ja som zatial dokoncila tretiu fazu a potom si ocinko dve hodinky pestoval dcerenku v naruci 🙂 s personalom na porodnej sale aj na rizikovom oddeleni maximalna spokojnost. . . uvidime ako nam bude tu 🙂
Ahojte baby, sice pisem trosku oneskorene, ale 16.9. sa mi narodil krásny synček s mierami 3850g a 51cm. Už sme šiesty deň doma, ale ešte sme si nespravili nejak moc rytmus tak nemam ani čas sem chodiť. Chcela by som ale rady o mamín, ktoré dojčia. Do pondelka sme papali s klobučikmi, lebo sa nam nedarilo prisať. Bola u nas aj poradkyna laktacna a nakoniec sme to začali skusať bez klobučikov. Ide to dosť ťažko, maly ma problém prisať sa, pritom poradkyňa skontrolovala polohy a je to vraj ok. Má problém chytiť bradavku a keď aj chybí nepapá dobre. Sem tam potiahne, inak iba cucka. Dávam mu pri každom papani z oboch prsnikov. Pri prisavani dost bolia bradavky. Poradte niečo ako mu dopomoct prisať sa. dakujem
ako vam je dobre 🙂 my ešte čakáme 😅
@lucica ahoj my sme mali tento problem v porodnici lebo ked mi ho prikladali a nic mu netieklo tak sa zlostil teraz ked sme doma tak aj on ma sem tam problem na jednom prsniku ale na taky treti stvrty pokus sa prisaje tak to len skusajte a neprestavajte stoji to za to. Hlavne musi mat v puse viac ako len bradavku to si dostriehni lebo ta budu boliet potom, inu radu nemam, len vydrzat....
no tak ja este stale nic...stale prenasame a to babo sa tvari ze by chcelo vyliezt az v oktobri ;)
Ahojte,nam sa narodil vcera petko 3780g 51cm 🙂 sme ok,len mliecko nie je este.

@sjuz drzim palce nam obom nech su uz drobci na svete mne je dnes uz tak tazko ked chodim a trosku citim jak na mrchu