♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
To nevadi pokial vzdy ked sa zobudis sa otocis nabok, pokial ti nie je zle a mozes dychat tak je to ok, ale babo je vraj tiez menej okyslicené ked je ta cieva stlacena vahou maternice.
ale ved jasne vzdy ked sa prebudim tak sup nabok 😉
Aj ja obcas spim chvilu na chrbte lebo uz ma bolia tie bedrové klby z toho prevalovania sa z jednej str. na druhu.
tak baby na chvilu idem k malemu, ze reku pohrame sa, napapame a ideme buvat a vy tu zatial toho popisete....
ja vobec nespavam na chrbte, iba na bruchu a na boku... ale teraz uz nie na bruchu tak len na boku a tiez paplon medzi kolenami a pod bruskom tak sa podopieram... paradna poloha, vo vyssom stadiu tehu som si tam davala aj vakusik
ja magnezko zatial neberem, ale asi zacnem, len sa chcem spytat dokyho kolko mi staci, aby som sa zbytocne nedopovalai
inac to moje male tiez nejak casto kopcuje 😨 ja ho citim aj niekolkokrat denne 😎
Baby, ako ste na tom s hmotnosťou? Ja momentálne plus 4 kg. Nie je to veľa?
kveta to je v pohode, nie je vela urcite
a par stranok dozadu sme pisali vahy, tak kuk
Kvetka, miljem ked sa niekto v polovici opyta: " mam plus 1-5kg."
Kebyze napises 15.... tak je to o inom 😕
Mimochodom + 8kg - uz som maly velky slon 😝
Gumimaci, ja sa pýtam preto, lebo sa mi marí, že tu nejakej maminke dr. vynadala za plus 3 kg.. Inak by mi ten môj prírastok tiež pripadal normálny...
Tak to sa asi aj ja mozem tesit, pred tehu 63kg, zo začiatku, keď mi bývalo zle, tak som schudla na 57,5kg, pred necelým mesiacom na poradni som mala 60kg a teraz mám 62,7, podľa mňa do poradne v pondelok to bude 63. Viem, že som sa dostala na pôvodnú váhu, ale zdá sa mi, že to veľmi rýchlo ide hore... uf... Asi veľmi rýchlo dobehnem zameškané.
babenky netrápte sa váhou... nedávno som čitala ideálne miery tahuliek v časopise- a bolo tam velkými písmenami napísané- tehulky nemeriame!!!! Všetky sú krásne 😀
A každé tehu je iné- ja som pri prvom pribrala do 7 mesiaca 12 kg a to mi ostalo do konca a teraz som začiatok 6 mesiaca a mám stále mínus....
Kvetka, ja som sa teraz vazila po dlhom case a Dr. mi zapisuje vahu "od oka" 😀 a je nam dobre.
Nic v zlom, mne si jednoducho s tou otazkou pripomenula jednu znamu, vedla ktorej by aj somalska dedina vyzerala obezna. a ked som ju niekedy stretla, tak sa ma vzdy mimochodom opytala: A nevyzeram k tych rifloch/tricku/ sukni/ tlsta????? 😀
Ono asi nejake tabulky na tehulkovske miery ani neexistuju. Pocula som aj ja od roznych doktorov, ze co je pre jedneho ok, je pre ineho vela 🙄 tak si potom vyber...
Ale niektorí gyn si myslia, že to sa dá až tak ovplyvniť to priberanie alebo naopak? Mne keď dojde dačo špeciálne na chuť, tak ja som ako posadnutá, musím si to dať 🙂)) snažím sa len nepreháňať to s množstvom.
no ja mam +4 kg a myslim ze to nie je tragicke....
Rychle alebo vela priberat je nebezpecné len kvoli tehu cukrovke preto to doktori trosku sleduju iny dovod to nema. Lebo tehu cukrovka je riziko predcasného porodu ale tiez su stadia tehu cukrovky, niekedy staci drzat len dietu a je to ok a niekedy treba lezat v nemocke takze tak a chudé vzdy priberu viac ako tie co mali nadvahu pred tehu tie priberu menej. Vsetko to po porode a kojenim pojde dolu nebojte ja som bola po porode hned o 11kg lahsia. 🙂
bre ranko baby🙂
jazmin,nepribrala som zatial,len to co som schudla na zaciatku,nechapem to celkom,lebo zadok a boky a prsia mi narastli,tak podla mna aj vaha by mala ist hore.a keby ma niekto vidi,kolko toho ja pojem,neveri,ze sa do mna zmesti 😅 v pondelok mam poradnu,uvidime co mi povedia.
ja viem,ze aj ked nemam tehu brusko,mala je v poriadku,ale ked uz by sa patrilo bruskovat..urcite sa dockam aj ja,vsak? 😅
a za krce v lytkach moze zvycajne nedostatok kys.lystovej,malo vody a stres(mna bolievali po nociach lytka este pred tehu a nakoniec mi zistili,ze zo stresu som mala pecen podrazdenu a z toho lytka..),no ale samozrejme,ze v tehu krvny obeh je velmi namahany,ked sa zvacsuje mnozstvo krvy v tele.mna zvyknu nohy boliet a ludia mi vravia,ze nech si nenamyslam,ze este nemam brucho atd a im vravim,ze to nemusi byt vobec o hmotnosti..
a niekto to tu pisal,ze dospely clovek vobec nevie vyuzit vapnik z mlieka,pretoze stracame od urciteho veku hormon,ktory ho stiepi,kedze v mlieku je vapnik v priliz velkych molekulach,najlepsie su sojove mlieka a strukoviny atd.ale druha vec,ci uz teraz dieta ho moze vyuzit,ked ho vypijeme,to neviem..
idem po ranajky a kavu rannu,tlak trosku vylepsit🙂
Esterka ty mas teraz rano? haha ja sa uz pomaly chystam na odchod z prace 😀
to som asi ale blbost napisala,vapnik stiepi enzym..to je jedno,proste to co na to potrebujeme nemame 😀
gumimaci,no,tak mame tu o hodku menej a ja na pnke,tak si pospim zvycajne dlhsie🙂
Ja som na MD s malou teda neplatenej uz ale tiez sa nestazujem, doma mi je dobre. 😉
ahojte
aj ja som mavala v 4 mesiaci strasne krce v lytkach v noci a to vraj telu chyba horcik, tak mi odporucali pit magnesiu mineralku a pomohlo to, teda neviem ci to mi pomohlo ale od kedy ju pijem tak s krcmi uz problemy nemam 😉
baby ja uz 2 den necitim kopance, nechcem robit zbytocnu paniku ale dufam ze je vsetko ok 😖
preco neplatenej MD mywiel?
Lebo tu je MD len 3 mesiace 😖
kuriatko ja tiez pijem magneziu a neviem ci je to z toho ale s krcami problem nemam ani som nemala
a ty si kde?
co po tych 3 mesiacoch? by si mala akoze nastupit do prace?
kuriatko uvidis vecer budes citit ked budes v klude a sustredena a nebudes robit inu cinnost.
Ivka ano a dieta bud au pairka ale jasle.
Vo Svajciarsku
baby,skoro som zabudla na taku dolezitu vec,vcera som citila prvykrat krpatu 😅 😅 😅 neboli to zrovna kopance,ale ani creva,takze to musela byt ona,tak sa mi tam nieco prevalovalo,heh,vecer parkart a skoro rano tiez..MM tvrdi,ze sa asi otocila,lebo vcera mi hlavickou musela velmi tlacit na mechur a dnes ma to tam uz neboli..ale je to este len take,ze len ja to vo vnutri citim,lebo MM mal ruku prilozenu a necitil nic..sa tesim 😝

no myw aj ja sa snazim dat na bok ale rano sa aj tak vacsinou zobudim na chrbte
no jazmin dufam ze sa uz to pohlavie dozvieme 🙂 tiez som rada ze tam budeme spolu