icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

zdenush88
5. nov 2010

@ivulik20 co to je, ze sme dnes vsetky take sklesle?vsak je bio 1, tak nechápem.... 😒 atak , trocu sa pousmej a hlavne si uzi ten wellnes.... tam by som asi sla... 🙂

zdenush88
5. nov 2010

@embabuli ja som si kupila take probiotik ze specialne pre zeny, tak to si damvam tak jednu denne... uff uz len dako vydrzat do utorka hadam mi doktorka nejako pomoze... kamoska co je tiez tehu, ale o mesiac skor ako ja, tak tiez mala zapal, ze jej dala cipky a nejake tabletky pre partnera...

embabuli
5. nov 2010

@zdenush88 ja som mala v minulosti strasne problemy..dva roky vkuse na striedacku zapal mocoveho mechura - antibiotika - kvasinky - a dokola...
zevraj kvasinky su aj v tehotenstve bezne..
tak som nasadila a uz par rokov beriem preventivne pangamin s lacto kulturami a vitamic c...predsalen niekedy vela stresu, nestihas dobre papat, tak to vybalancuje..

inak ja problemy zatial taketo ziadne, jedine som vcera spozorovala taky do zlta priehladny vytok, ale to by malo byt ok

nawal
autor
5. nov 2010

@lenka1108 lenka s flasou urcite prejdes 🙂 Raz som bola na navsteve u kamosky, ktorej bracho robi na stk-cke a tam mal doma vyse flias ako v supermarkete 😀 Kolkaty den cyklu si teraz? mne ukazal hned prvy testik na 24DC dve ciarocky, ale niekomu neukaze vobec, az krv potvrdi tehu
@zdenush88 svrbit ma nesvrbi ale stale som akasi mokra,vkuse len menit nohavicky.
@embabuli pekna fotecka, aj ked neviem kde sa mam zadivat hehe

embabuli
5. nov 2010

@nawal 🙂 taka ta mala cierna fazulka uplne naparavo...gestacny vacok 😉

lenka1108
5. nov 2010

@nawal 26 dc a nist neukazuje ☹

ivulik20
5. nov 2010

@zdenush88 ja som mávala v minulosti strašné problémy s močákom. Tolko vyšetrení čo som podstúpila aj môj vtedajší frajer, teraz už bývalý manžel, že až.... autovakcínu som brala a všeličo možné.... furt sa mi to opakovalo, na záchode som stenu škrabala čo som sa nemohla vycikať.... ale ako sa mi narodil malý 4 roky dozadu, tak odtedy ako keby uťalo, ja som nemala jeden zápal močového, nič. Mne to po pôrode úplne prešlo. neviem ako to je možné, ale je to tak 😵

zdenush88
5. nov 2010

@ivulik20 no ja som to mala ako decko dost casto ale odvtedy len obcas...ale tarz ako naschval,ked sa ukazali dve // tak ma zaalo palit.. 😒 ale tak nasadila som probiotika, brusinky a ono to preslo len zase om si sadla vcer an chvilu vonku a supje to spat... 😠

zdenush88
5. nov 2010

@embabuli to je v poho ten výtok, ešte býva taký že tvarohový.. 🙂 juuj uz nech je utorok nech so mnou doky nico urobi...aj ja chcem vidiet svoj vačok.. 😀

jaya47
5. nov 2010

@embabuli Jeeej, tak to je super, ze uz mas fotku ;)
@lenka1108 26DC je este stale skoro. Viem, ze je to tazke vydrzat cakat na pozitivny test.. Ale nejak to zvladnes.

Ja som dnes prvykrat podarovala ranajky zachodu ;) Konecne som sa nad nim zlutovala, doteraz vzdy iba chcel, ale nikdy som nedarovala ;)

jaya47
5. nov 2010

@embabuli Ja sice zivnostnicka nie som, ale som doktorandka a platim si dobrovolne poistenie. Takze som nemocenske a matersku dost studovala, aby som si zoptimalizovala platby ;) S cim potrebujes pomoct?

ivulik20
5. nov 2010

@lienka1108 ja som si robila na 35DC a mala som do jednej minúty výrazne tmavé obidve čiarky.

embabuli
5. nov 2010

@jaya47 tak gratulujem zachodu 🙂)
no tiez si platim zdravotne a socialne, len netusim na kolko mam narok atd.

ivulik20
5. nov 2010

baby, mám nejaký divný tlak v podbrušku ☹

jaya47
5. nov 2010

@embabuli No ak vies, kolko mas vymeriavaci zaklad pre nemocenske (to je v socialnom), tak je to 55% vymeriavaceho zakladu. Teda v pripade, ze 26(+-, tam je to cislo napisane) tyzdnov do zacatia poberania materskej si poistena v kuse bez rusenia a zakladania poistenia. A samozrejme, za posledne 2 roky treba byt 270 dni poistena.

Vymeriavaci zaklad sa vsak rata ako priemer za predchadzajuci kalendarny rok od poberania.

Ak nevies vymeriavaci zaklad, tak ten sa mozno da vypocitat z tvojej platby nemocenskeho. Ako zivnostnik asi platis 4.4%, takze platbu vydel 4.4 a vynasob 100. Mas vymeriavaci zaklad. Ten vydel 100 a vynasob 55 a mas svoju matersku.

Myslim, ze sa vsak da aj navyse pripoistit, aby si dostavala vyssiu matersku. Len treba davat pozor, ze ten zaklad sa rata za posledny kalendarny rok.

embabuli
5. nov 2010

@jaya47 aha jasne..no vdaka, moc, checknem si to este a pripadne pripoistim..

@ivulik20 to ja mam skoro furt, neboj to je vsetko ok, roztahuje sa maternica...pokial nemas krvacanie tak neni coho sa bat, hlavne klidek 😉

ivulik20
5. nov 2010

@embabuli nie, nekrvácam, to nie, ale nejako ma to fest bolí..... musím byť kludná a bude to ok 🙂

embabuli
5. nov 2010

@ivulik20 fakt hlavne klidek! mna boli ozaj dost, a nielen pichanie, ale cele podbrusko tlaky, dokonca mavam aj slabosti v stehnach, co som trosku spanikarila, lebo mi to pripominalo kramy, ale pokial nie su krce tak je to naozaj ok neboj!
boliet to boli kvoli roztahovaniu maternice aj tym relaxacnym hormonom co sa uvolnuju, ako mi doktor povedal..

a neviem, ja citim dost rozdiel z minulych dvoch tehotenstiev ked som potratila, ze ma stale nejako `zahrieva teplucko`, bolesti sice su, ale necitim taky chlad...vtedy to bolo prave naopak..a potom nahle prisli krce a krvacanie a uz to bolo v ... ☹

a mozno ma boli tolko aj preto, ze som deti este nemala a som odjakziva tenke tintitko vychudnute..neviem

jaya47
5. nov 2010

Baby. Idem prvykrat k lekarovi po telefonickom oznameni pozitivnych testoch. Je to este skoro na ultrazvuk, sestricka ma objednala skor, lebo beriem vela nie najlahsich liekov. Co sa tam dozviem? Bude sa ma uz teraz pytat na vselico? Alebo ako vyzera taka skora navsteva?

embabuli
5. nov 2010

@jaya47 no vezmu ti urcite krva na potvrdenie hcg a mohli by ta aj cheknut uzv ci nahodou nieco neni vidno...

tu je to celkom prehladne ako co uvidis:
http://www.baby-cafe.cz/modules.php?name=News&f...

jaya47
5. nov 2010

Jeeej, super linka. Vdaka. Krv mi uz zobrali minule, z tej je potvrdene tehotenstvo. Tak som zvedava... Este 16 minut do odchodu ;)

zdenush88
5. nov 2010

... aj mna to dnes dako omína..r.ozmyslam nad kúpov dakych nohavic s tym pasom, lebo normalne rifle a tak, ma tlacin a brusko a to mi je nepríjemné, doslovama to trochu bolí... sa mi to nepáči...a sa cítim ako pred chorobou... už nech je utorok, nech idem k doktorke... uz len 4 dni... to zvládnem... !! 🙂

jaya47
5. nov 2010

@zdenush88 A to sa uz takto skoro nosia take nohavice? Ja som uz po nich pozerala, ale myslela som si, ze je skoro. Na druhej strane vacsina nohavic ma tiez tlaci. A do utorka vydrrrz ;)

jaya47
5. nov 2010

Baby. Ja tu strasne placem.

Oni v labaku napisali zle vysledok. Aj mi ho sestricka ukazovala, ze kvoli tomu sa to stalo a strasne sa ospravedlnila za cely svet. Zobrali mi znova krv, kedze aj tak nemam ziadnu menstruaciu, zvraciam, bolia ma prsia a podbrusko. Ale......
☹ ☹ ☹ ☹

embabuli
5. nov 2010

@jaya47 jaj moja to je mi strasne luto ☹
vela sily a drzim palecky nech snad este dobre dopadne*

penn
5. nov 2010

Jayka, ale co sa vlastne stalo? nevedeli ti potvrdit tehu? neplackaj.

jaya47
5. nov 2010

Vdaka...

embabuli
5. nov 2010

@jaya47 kedy mas vediet vysledok? ved ty si aj tak este na zaciatku uplne len..to ani na testikoch nemusi byt, len krv ti da relevantne info..

jaya47
5. nov 2010

@penn No, pred dvoma dnami mi sestricka volala, ze mam z krvi pozitivne. Na dnes ma objednala a dnes takto...

jaya47
5. nov 2010

@embabuli No, krv mi brali 31DC. Tehotensky test som si naposledy robila ked bolo 29DC. Dlzku cyklu neviem, lebo som mala niekolko mesiacov problemy, ze som nedostavala menstruaciu, iba po vyvolavackach, zistili mi vysoky testosteron a nezvysujuci sa progesteron. Minuly mesiac som prvykrat brala duphaston. A ze ale to, ze teraz zvraciam a tak, tak to moze byt aj psychicke, ked uz som si myslela, ze som tehotna.