Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
bože, ja mám nejaké čudné pichanie v podbrušku, skoro až kŕče, čo to môže byť?
@daniela1974 v 8. tyzdni je uz neskoro v pripade ak si v poslednych dvoch rokoch nebola dobrovolne nemocensky poistena, lebo potom nesplnis podmienku dobrovolneho poistenia 270 dni pred porodom.
@daniela1974 a z toho maxima koľko budeš dostávať potom mesačne? koľko to vychádza?
@stanka79 povedali mi baby na socialke ze cca 615 € ale ruku do ohna za to nedam.
@daniela1974 mne hovorili okolo 530 eur, a to mám známu na sociálke, takže ona mi to tak vyrátala
@monilik ja mam odrobenych dost, splnam podmienku 270 dni za posledne 2 roky, len som chcela aby som mala vyssiu matersku, preto som sa dala dobrovolne pripoistit. Ja som doma nie dlho 😎 .
@stanka79 No tak 530 ale vzdy lepsie ako 150 😀 😀
z maxima - 1 116,75 eura dostanes 55% - t.j. 614,2125 EUR
@monilik nie je to tak, ako pises .... ked je zena zamestnana a zamestnavatel za nu plati nemocenske poistenie a ona sa do 8 tyzdna tehotnosti prihlasi na dnpo, dostane materske vyratane z vymeriavacieho zakladu, ktoreho sucastou je uz aj vymeriavaci zaklad urceny na prihlaske na dnpo ... tot, cerstve info zo socialnej poistovne ... tieto informacie su v tomto zneni uvedene aj na stranke ministra mihala ... to je co sa tyka materskeho , v pripda ocr sastaci prihlasit a zaplatit za prvy mesiac, aby vznikol narok na davku .... v pripade pn plati 270 dni, vynimkou je strata zamestnania, vtedy dnpo plati v pripade pn tak ako pri ocr ....
@stanka79 moja ja neviem z coho by to mohlo byt - ak po obede, mozno creva (teraz mame plnsie brusko tak to uplne inak vnimame) 😒 ja som este nebola tehotna tak som v tomto novacik. som zo vsetkeho vyplasena a mam strach - asi ako kazda tehulka. ak ta to velmi znepokojuje skus radsej zavolat dokymu a spytat sa jeho.

@stanka79 t.j. - dostanes 55% hrubej mzdy zo zamestnania a 55% minimalneho vymeriavacieho ktory je pre buduci rok tych 329,07 EUR