icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

monilik
10. nov 2010

@cervena_ciapocka poctivo som studovala ako ziskat co najvyssiu matersku 😀

diorka
10. nov 2010

Baby, vy co si platite DNPO, aky konstatny symbol tam davate, chcem spravit uhradu a neviem si vybrat, ze ktory tam mam dat, dakujem 😉

alex2201
10. nov 2010

áno som na rodičovskom príspevku to je to správne slovo, tuším nie, som sa vrátila zo zahraničia a 2 týždne po nastúpení do novej práce som ostala tehotná a počítala 270 dní aby mi to vyšlo 🙂

monilik
10. nov 2010

aha, a este som chcela k tomu co som pisala o 22.16 doplnit, ze ak chces aby si dostala davku z toho zakladu z ktoreho si platis - z tych 800 eur, je potrebne si to platit aspon 26 tyzdnov nepretrzite pred dnom porodu, inak ti to vyrataju iba z minimalneho zakladu, ktory je cosi vyse 300 eur (zas sa mi nechce hladat presna suma -ale uz som to pisala dakedy cez den 🙂)

monilik
10. nov 2010

@diorka ja davam 3118 - ten som mala aj na vymere napisany

monilik
10. nov 2010

@alex2201 neviem moja, ci sa ti oplati platit DNP, ja na tvojom mieste by som si uz asi neplatila, kedze uz si tehu tak by ti tych 270 dni DNP do porodu asi nevyslo... ale je dost mozne ze sa to vsetko pomeni a bude to uplne inak ako teraz a mozno sa ti to oplati. tazko povedat.

monilik
10. nov 2010

ale nejak sa to tu zvrhlo ☹ moja chyba - mali sme sa presunut do paragrafov 😉
myslime uz na nase mimi, podme spinkat nech sme svieze 😀

alex2201
10. nov 2010

@monilik no asi sa nechám prekvapiť ako to dopadne, neoplatí sa mi to určite to mi je jasné, a som sa tým nezapodievala pretože som počula že to majú naši politici úžasní zrušiť

diorka
10. nov 2010

monilik dakujem, idem uhradit 😉

monilik
11. nov 2010

@zdenush88 blahozelam, prajem vela stastia 🙂 aj ja uz chcem vidiet svoju fazulku 😀
vyzera to tak ze nam tu mamiciek pribuda, budes musiet priebezne doplnat 🙂 chichi

veronkaj
11. nov 2010

@zdenush88 ahoj
ale mňa zatial napevno nerátaj, je to len moja intuícia, naisto to budem vedieť či budem júlovka 2011 budúci týždeň a potom by mi termín vychádzal na 27.7.2011 takže ja som len cca 🙂

monilik
11. nov 2010

dobre ranko dievcata! ja som po vcerajsku stale v soku z toho auta co do mna nacuvalo ☹ , nemohla som vecer zaspat, stale som videla ako sa na mna ruti ☹
babu sa to asi nepacilo lebo ma potom zacalo pichat v brusku ☹
ale uz to preslo, tak dufam ze je vsetko OK
ako sa mate? co noveho? nejake novinky?

veronkaj
11. nov 2010

@peony
moja dcéra má tiež o pár mesiacov 15 tak tu niesi sama čo bude staršou maminou

monilik
11. nov 2010

@yoda_ 🙂

ivulik20
11. nov 2010

@monilik asi si sa velmi zlakla, preto ťa pichalo... to je hrozné inak. Šťastie že to bol ťukanec...Teraz už sa cítitš dobre?

ivulik20
11. nov 2010

Dobré ráno babulky, ako ste sa vyspali? Ja celkom fajn, už sedím v práci a idem zarezávať.... ☹

monilik
11. nov 2010

@ivulik20 asi z toho ze som sa zlakla veru... uz som to predychala, teraz je fajn 😀 sa tu potajomky vytiešam lebo som sa dozvedela ze jedna kolegyna je tehotna - je uz asi v druhom mesiaci 🙂 a o nej to uz vsetci vedia. chichi a o mne nie 🙂 najradsej by som to uz vsetkym povedala 😀

maxiberuska
11. nov 2010

@lenka.s nezamestnana som rok a 3 mesiace, neplatim nic, urad platí

maxiberuska
11. nov 2010

dobre ranko, vidím , že ste sa rozpísali včera, vítam nové členky do klubu 🙂 ja som bola včera KO, teraz som sa važila a mám o 2 kg menej, toto isté som mala aj pri malom, trvalo to 3 týždne, tak ide na mna hroza, ako budem zvládat, sobotnajší ples sme zrušili, lístky a šaty kúpené, ale čo sa dá robit..

aniicka24
11. nov 2010

ahoj mozem sa opytat ked tu pisete o materskej a tak okolo toho chcem sa opytat ze ci sa da este aj pripoistit aby som dostavala vyssi rodicovsky prispevok pocula som ze sa to da ale ci to este stiham si platit prosim poradte. dakujem

ivulik20
11. nov 2010

@monilik tak povedz aj ty, bude väčšia sranda 😀

maxiberuska
11. nov 2010

@monilik ty pracujes na socialke? teraz ked su tie nove zmeny ohladom podpore, ci mas narok, alebo nie, teraz k tomu počitaju aj matersku dovolenku, to by som splnala, ale pre koho to plati, nevies? aj pre mna co som už rok doma, alebo len pre tych, čo sa zaevidovali na urade prace po tom , ako to vlada zmenila ?dik

monilik
11. nov 2010

@ivulik20 co co? co mam povedat? 😅

stanka79
11. nov 2010

dobré ránko prajem, čítam, že ste včera poriadne popísali, ja som spala ešte nebolo ani 19 hod. potom som sa zobudila na modré z neba, trochu som popozerala a zase som zaspala jak bábätko, som strašne unavená, spala by som celý deň, ešte aj také škaredé počasie je vonku

petra53
11. nov 2010

Dobrá ránko baby, ako sa máme? 🙂 Ja dnes super, po dlhej dobe ma malý nechal vyspať 😝 😀 Ešte keby ma tak počúval, poslúchal a nevytáčal a bude to krásny dník 😉
Inak - máte už aj nejaké príznaky? Mna iba bolí podbrusko a prsia (hlavne bradavky), mam vyhadzany ksichtik, inak nič chvalabohu. Zle mi byva iba od obeda do vecera, rano nie, aj to nie každý deň. Takže super. Ešte jediné také čo ma trápi je striedanie silnej hnačky a zápchy, čo je dosť nepríjemné - ale to som mala aj pri prvom tehu 😕 😀

petra53
11. nov 2010

@stanka79 ja som pri prvom tehu spávala stále - prisla som o 16h z roboty a zaspala som... spala som az do rana a ešte som aj zaspala do roboty 😀
teraz si to pri malom uz nemozem dovolit... ale ani sa necitim byt az taka unavena... 😝 😵 😵 😵

monilik
11. nov 2010

@ivulik20 to este nemozem povedat 🙂 este je to tajneeeeeeeeee 😀

monilik
11. nov 2010

@stanka79 ahoj, dufam ze tie krce uz potom prestali a dnes sa citis uplne skvelo 😉

kakajka
11. nov 2010

ahojte dievcata, ja patrim do majoviek 2011 a srdecne vam gratulujem, ze uz sa tu zbieraju aj julovky 🙂
nechcem sa vam sem moc vtierat, ale ked tu citam o tom dnp, tak by som sa chcela spytat, ci mi viete poradit, dokedy by som si to mala platit... ja si platim tu najvyssiu ciastku, kedze pred prvym tehu som robila len na dohodu, tak mi netrva prac. pomer... 21.12. mi konci rodicovska dovolenka a na druhu matersku nastupujem v polovici aprila... takze do vtedy budem nezamestnana... teraz v decembri to bude 270 dni, co si dnp platim.. a mna zaujima, ci si ho mam platit az do zaciatku materskej, kedze budem nezamestnana, alebo to staci len tych 270 dni... ak mi viete poradit, budem velmi rada,na nete sa z toho akosi neviem zorientovat

petra53
11. nov 2010

@aniicka24 chcela si sa spytat na vyššiu matersku, nie rodičovsky, nie? 😉 No vyššiu materskú by si mohla dostávať - maximálne ale nejakých 600€ pokiaľ viem. Materská sa ti počíta ako 55% z predchádzajúceho príjmu. Ak by si si chcela doplácať na to maximum, musela by si platiť 270 dní pred pôrodom (9mes, musela by si začat skor ako si otehotnela, cize to uz nestihas) dobrovolné nemocenské poistenie na sociálke. Ako som povedala, mudela by si zacat este pred otehotnením, spätne sa to doplatit nedá. Takze myslim, ze uz ti to moze byt jedno... 😒 🙂