Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@rianka7 Ahoj! U nás je to s papaním jedna radosť! Totiž my papáme ešte aj v noci 2X mliečko z fľaše, teda ak pripočítam aj večernú dávku tak 3x. A nechce sa nám ani za svet spať v postieľke! Stačí ak ju len tam chcem dať a na polceste sa už zobudí a plače. :(
Ináč papáme asi takto:
3:00 - 180 ml mliečka
8:00 - polka chlebíka alebo rožok s maslom alebo syrom, zelenina, voda
9:00-11:00 - ovocie všeho druhu
potom spíme, niekedy až do 14:00
OBED : polievka, prívarok alebo mäso s prílohou - podľa mňa málo papá na obed, ale asi jej to stačí (niekedy len 2 malé kocky mäsa s prílohou)
16:00 - ovocie alebo jogurt, občas koláč
zase spíme
19:00 kaša - ovsená, krupica, kukurica (100 ml cca) alebo chlebík so syrom
20:00 prsník + UM 150 ml
24:00 prsník + UM 150 ml
Nočník používame ako klobúk 😀 a na odkladanie hračiek, ale už posedíme na ňom...len v plienkach
tak my mame nocnik momentalne odlozeny, lebo nanho len sadal prach 🙂 strasi ho uz nepotrebuje a mladsi ho este nepotrebuje
@matsches super si to rozpisala 😉 nas papa vacsinou len cisty chlebik, prip. peceny vo vajicku, lebo ked mu dam maslo, dzem, syr a pod. niekedy sa stane, ze ani kusok nezje...
vy spinkate este 2x za den? my len raz, niekedy spinka len hodinku, no niekedy aj tri, dnes potiahol 3,5hod., takze som si aj ja zdriemla poobede po neviem akej dlhej dobe 😀
@zora256 ahoj,
hej, plynu, ale mam pocit, ze teraz najpomalsie....
Dominicka si uvedomuje, chodi a hladka sestricku, alebo da aj pusinku....ked sa jej niekto opyta, koho ma maminka v brusku, tak povie, ze babatko Laurinku.....
Michal ten nevnima, snazim sa vyhybat kontaktu s bruskom, bo tiez sa zapiera.....
ale na ranne skakanie a hry maju tatina, tomu nevadi, ze po nom skacu a doslova aj po hlave....ten je z toho vyradosteny, ja som to na mne zatrhla hned na zaciatku....takze vyblaznia sa rano na tatinovi 😉 a nemusim riesit to, ci mi nahodou neskocia na brusko teraz
Ahoj babule tak z tych nasich teplot je nakoniec siesta choroba,dnes rano sme sa vysypali ale som rada ze vieme z coho to bolo
ahojte...aj my spavame este dva krat za den aj ked uz dva krat sa stalo ze len raz...ale som radsej ked este 2x lebo nie je tak uplackany a naviazany na mna...a co sa tyka nocnika? tak mame uz, posedka len par min ale zatial este nic nebolo...a tiez je v ohradke...bratranci mu ukazali ze sa da vyuzit ako klobuk a maly dava niekedy do nocnika kacicku 🙂)
Ahoj baby keby ste videli čo sa mi stalo včera :( maly sedel v aute v autosedačke chystali sme sa preč. auto sa zamklo a bobáčik v aute a kľúče tiež ☹ a náhradné kľučiky nemáme. skoro som dostala infarkt. ešteže máme šikovných susedov, ktorý auto otvorili.keby som bola sama asi by mi neostávalo nič iné len rozbiť sklo. ked sa darí tak sa dari, malý je šinter musim mať oči na stopkách ako začal chodiť riadne vyvádza ale je dosť na mňa naviazaný, keď ma nevidi tak plače. máte niekto taký problém? mne tiež ešte spáva dvakrát za deň aspoň nie je nervozny. 😝
@karin1234 niekedy aj na mna maly tak reaguje...ked odchadzam z miestnosti tak hned zaregistruje a uz ide za mnou...ale zas niekedy v pohodke (niekedy mi to pripada ze to je tym ako sa vyspi) uz sa vela za mnou pyta a ked ma vidi tak len ja ja a ja...mozno to niekomu cudziemu pripada ze ho odstrkujem ked poviem maminka to a to ..... ale neda sa ho stale len ho mat na rukach ked este az tak nebehame 🙂 :(
@karin1234 aj naša Dianka je teraz na mňa taká nemôžem ani odísť do kuchyne aby nespustila krik-dnes ráno som ju dala k mm a sla vypiť kávu na balkón a ona nenormálny rev že mama a večer po kúpaní ju vzal ako vždy mm poobliekať a ja som sla chystať papanie a taký rev za mnou že som musela ísť k nim do izby
Ahoj maminy tak u nas velky probklem mala nam uz stvrty den veeeeeelmi malo papa vlastne po tych teplotach....zje s kazdeho jedla ledva dve tri lyzicky a koniec uz neviem co s nou
@rianka7 ahoj tak mlieko pijeme už iba raz v noci nadránom okolo tretej až piatej inokedy mi fľašku s mliekom nezoberie ani za svet tekutiny sa jej snažíme ponukat stále vždy ma pri sebe nejaký čaj alebo džúsik ale ona proste keď chce tak pije ak nemá chuť tak ani za svet
@karin1234 aj nám teraz ide zubok tak dúfam že to je tým aj cez deň je strašne uplakaná a nervózna stále len kričí
tak a horné očné su konečne vonka 🙂 moc nás síce nepotrápili ale predsa len bol nervoznejši ako obvykle 🙂 takže už máme 12 zúbkov...behom mesiaca nám pribudlo 5...
@moncicka27 my mame uz 4 zubok vonku 😀
nam sa tiez mozno nejaky ten zubok tlacil lebo sme slintaliiiiiii 🙂) ale este nevidimeeee
Nám už idú aj zadné zúbky. A straaaaaašne radi ich umývame. 🙂
@matsches Ahoj!
Aj nášmu idú stoličky aj horné dve aj dolné dve,uprostred nie úplne zadnu.A zároveň 3-ky horné a spodné 2-jky obe,takže až 8zúbkov,zatiaľ máme 6zúbkov vonku.
Baby aj vašim drobcom sa stla už nehoda?Náš malý si včera rozťal vrchnú peru zúbkami,ako spadol pri behaní na podlahe:-/mali sme ťažkú noc,z revom,až ho napínalo:-/Ešte že mi napadlo hneď studenou vodou vymyť pusu a vreckovku stupdenou vodou prilkadať a na spinkanie panadol sirup a dentinox na pusu a zúbky,a tak sa vedel len napapať mliečka...
@moncicka27 Ahoj!
Zrejme aj my budeme mať podobný mesiac keďže má poriadne navreté ďasná so stoličkami a predné až presvitajú 3-jky a 2-jky tak pojdú zaradom už čoskoro,keďže nášmu trvajú až 2mesiace kým začnú sa prerezávať tak šli horné 4 zuby,tak zrejme tak pôjdu aj tieto,zaradom.:-/
@barca127 Ahoj!
Náš už viac dní málo papá,ale to nevadí, keďže sa mi pekne hrá a nereve od hladu,a ináč keď ja jem aj on ochutná,a dávam mu jogurt pred spaním hodinku,lebo ráno nechce jedávať,ak papal o pol 5 nadránom,tak o 8 necche jesť ale o pol 11 zje jogurt,a keď ide na obed spať nechce len čajík,sa napije a s cumľom zasp,a pobede mu dám polievku pár lyžíc zje asi zo 6-8,a väťčinou len mrkvu chce z nej a na večer chlieb z niečím,vnútro so 5kúskov a pred spaním,vypijem mliečko 150ml alebo len 120ml kedy ako chce,a už len 1-2x sa budí vnoci na mliečko,cez deň mu dám aj kukuričné chrumky,aelbo gumených medvedíkov zo 3ks či lentilky zo 3-4ks a je aj hrozno,a broskyne.Preoste ponúknem ho zo všetkého čo mám k dispozícií,a dá si trošku zo všetkého,a ak by bol hladný najedol by sa.A ak Ti nechce nič a reve tak možno ju bruško bolí.Choď k detskému,ak nič nezaberá.A mimochodom piť aj mne pije keď chce,ale mne ukazuje na fľaške alebo pohár ak je v blízkosti a podľa toho viem že chce piť,hoc ho veľa krát ponúknem a od strkuje keď nechce.
@zora256 ahoj tak tych nehod uz bolo kopec, uz sme si rozkusli jazyk, 2x natrhli taky ten spoj pod hornou perou, samozrejme krvi vsade, som sa zlakla, ze zuby nemame, a hrcu na cele mame stale a o modrinach ani nehovorim 🙂) vymyslame a potom to tak vypada, ale iba som vyplachla usta vodou a to bolo vsetko, aaj peram na opuchla, ale papal pekne, kedze sa este kojime ukludnil sa na prsniku a bolo dobre s usmevom pokracoval v hre, ale mne nebolo vsetko jedno .... momentalne sa nam tlacia spodne zubky (mame iba 2 spodne), soplikujeme a slintame
tusim vela detom z tejto skupiny idu prave zubky, nas ma jednotky a dvojky vonku a idu mu teraz dolne ocne alebo stolicky alebo aj aj, uvidime, zase zacal slintat, je nespokojny a dava si predmety tak bokom do pusinky
@barca127 Ahoj!
Tak to je ok🙂Ani môj nechce raňajkovať asi zo dve kúsky zo stredu chleba ak spapá z paradajkovým stredom alebo so salámou a maslom,a potom vypľúva:-/,ale tak ak papá naposledy okolo pl 5 ráno,tak mu stačí,okolo pol 11h jogurt150ml,smotanovo ovocný a je ok🙂A tebe nezvykne vnoci papať mliečko?
@gadget.tt Ahoj!
A ktoré spodné vám idú ak máte spodné 1-tky?My máme len tie spodné 1-tky a vrchné 1-tky a 2-jky vrchné a idú mu horné 3-jky a dolné 2-jky a uprostred akoby stoličky,lebo sú širšie navreté obe horné a aj dolné,a tak ako kedy sú dni pokoja a sú dni umrnčané a nervóznejšie,a tak zatiaľ toto bola jediná zatiaľ taká krvavá nehoda:-/až som bola celú noc ešte nevoja,keďže zo spánku poťahával akoby plakal sem-tam.Ale tak dnes už bolo ok,chrastičky má a odpuchla mu našťastie,ale nedá si povedať lieta jak blázon,z miestnosti do miestnosti a ruky za chrbtom,ažmám šoky:-/hoc mu dohováram,ale akoby niekedy napriek neposlúchal a ešte sa uškŕňa pritom...ach jaj terajšie deti,že??😀
mame presne tie zubky co vy... trojky sme preskocili a idu nam horne stvorky, a spodne zatial nic...🙂))), dohovarat asi nepomoze, bo este su to take "teliatka", bo nemaju pud sebazachovy, nas keby om ho nedrzala padne zo schodou ako vrece zemiakov, vobec neregistruje, ze je tam "prazdno" ale hore schodmi ide uz ako raketa 🙂
@barca127 Ahoj!
Tak to je ok🙂keď zvládate.Mne ako kedy ťažšie mi teraz o 13-tej zaspal:-/a akosi mi nohavice hrýzol dnes,tak asi začínajú zas postupovať prerezávanie,keďe sa trápime už dosť dlho druhý mesiac ešte stými prvými,ktoré začali vychádzať,ale akosi počakli aj stoličky,tak pôjdu zaradom☹.
@barca127 ahoj, no mozno Ta potesim, u nas je to s pitim podobne. Velmi malicko vypije za den, ak vypije jednu tu malu flasku lovi cajiku za den, tak som stastna - ma 2 deci ☹ ale zacal mu chutit dzusik z krabicky, naucil sa pit slamkou, tak to sa mu lubi a v noci vypijeme dost mliecka, takze aspon to ma utesuje

@karin1234 Ďakujem.....tak to teda máme....až sa čudujem, po kom to dieťa je?!?! 😉