Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@sliver Ahoj 🙂 ja som malej kúpila buginku s bábätkom, detský notebook, ešte by som jej chcela http://www.dracik.sk/produkt-detail.aspx?jkpov=... tieto kocky a neviem hľadám nápady 🙂 a dobré rady 🙂 ja som tiež rozmýšľala nad tou kuchynkou, ale neviem či by sa moja malá s tým vedela hrať či jej to nekúpim až na budúci rok a samozrejme oblečenie, ale to dieťa nevníma tak ako hračky 🙂
@kacena1159 - no naša sa stále hrá s riadom, má taký jeden umelohmotný čo dostala od kamošky na narodkám a vkuse sa s ním hrá... tak podla toho ako ju poznám moja sa s tým isto prehrá, ona vkuse niečo varí, mieša a kuchtí...
kočík s babätkom dostala na 1rok...
ja kukám kadečo takéto
https://www.modrykonik.sk/fotoblog/domika007/al...
http://www.mimibazar.sk/foto.php?id=6055003&tab=4
a vlastne tento týžden som začala pozerať interaktívne hračky, ona má také fest rada....
@lutia - naša sa vyteperí na gauč ale pri telke má na zemi puzzle a tam stále sedáva a číta knižky alebo kuká TV, najradšej je ked tam sedí niekto s nou a sedí mu na kolene, rpeto jej chcem kupiť také nejaké sedenie 😉
@renca31 tak super 🙂 aspoň už máte po starostiach keď už máte v tom takto jasno 🙂
@sliver ja som tiež rozmýšľala nad takou nejakou kockou 🙂 ešte pokukám niečo po nete alebo v hračkarstvach a uvidím 🙂 moja malá má rada plyšové, hracie hračky, bábiky, lopty a kocky 🙂 tak nemám ani predstavu čo by som jej ešte kúpila
@kacena1159 ja by som malej chcela tiez na vianoce kupit daku kuchynku 😀
@olinecka22 veď ste mi dali chrobáka do hlavy :D aj ja nad tým rozmýšľam, ale myslím, že jej na skúšku najskôr kúpim ten umelý riadik a uvidím či sa s tým bude hrať a ak hej tak na meniny jej kúpim má 3.1. 🙂
ahojte, aj my sme jul 2011 😉
ale mam na vas julove mamicky otazku ohladom ockovania v 15 mesiaci. MMR. rozmyslali ste nad tym ci dat alebo nedat ockovat? pretoze internet je plny nedavam, nedam, take a onake nasledky a priznam sa ze mi to nahana hrozu. ako ste na tom vy?
@karolina288 ahoj, my sme boli teraz v utorok a nemame zatial nic, ani nozka nebolela, maly pri nej neplakal ako pri tych predchadzajucich takze asik ani bolestiva nebola, teplotu sme tiez nemali a po vyspati len tak pobehoval a vse oki
@lutia ahoj, reakcia na ockovanie zacina az tyzden az dva po ockovani. ale daj vediet, ako co poznam mamicky tak zatial vsetky deturence boli ok. nemali ani teploty ani nic.
@karolina288 uvidime a to som tiez pocula ze reakcie mozu byt neskor...ale doktor ma uistoval ze by nemal mat nijake...ostatne ockovania vzdy u nas dobre prebiehali iba jediny raz ho nozka bolela ale na dalsi den bol ok
@kacena1159 @olinecka22 @sliver naša dostala kuchynku na rok a vie sa v nej pekne zahrať. Varí kávu, kašičku, potom spolu kŕmime bábiku, rada sa v nej hrá
@karolina288 nas bol ockovany 9.10, a zatial vsetko v pohode. ale tiez som do poslednej chvile rozmyslala ci dame ockovat, tazko je v tomto radit...
@rianka7 ahoj a co ta nakoniec presvedcilo?
Ahojte!Tak dnes sme absolvovali očkovanie do stehienok 3 dávku,celkom dobre sa mi má klop-klop po očkování zatiaľ dala som mu homeo ktroé tu raz jedna z maminiek spomínala thuya occidentalis 15ch včera 5 guľôčok a dnes 5guľočok a zajtra treba ešte dať 5 guľočok raz denne🙂.
A posledné nás do ručičky čaká 5.12. a konečne na pár rokov kľud,ja to horšie znášam než malý☹žalúdok som mala hrozne stiahnutý až mi bolo ráno zle☹.
Už máme 81cm a 12kg.
@karolina288 ja som si precitala par nazorov a zopar clankov, nemam to az tak prestudovane ako ine baby, ktore sa rozhodli neockovat. hlavne to MMR vela ludi riesilo, cize som toho mala plnu hlavu. sama neviem ci som sa o to mala viac zaujimat, alebo je dobre, ze som vsetko az tak podrobne necitala. keby nebolo MK ani by som neriesila ockovanie. a asi ma presvedcilo to, ze kazdeho co som sa pytala, tak vsetci davali ockovat a nemali zlu skusenost. este aj tesne ked sme boli pri sestricke a mali sme ist k lekarke som nebola 100% rozhodnuta, a volala som este s jednou kamoskou. este aj s doktorkou sme sa o tom dlhsie bavili a napokon manzel, ze dame a neriesme to uz. teraz len verit, ze vsetko bude dobre aj nadalej.
ja som sa rozhodla neockovat mmr - po poslednej hexe a prevenari bol maly dva dni v teplotach a nedokazal sa ani pretocit z chrbatika na bok,nehovoriac o placi...takto som ho nevidela ani pri vyssich teplotach pri nachladeni!!!!inak potom na dva mesiace mi prestal opakovat slova po mne a zacal gagotat,ako ked bol maly...no des!
@lubkasungirl ahoj, tak to si dobre urobila ak ti to tak zle znášal tak by sa nemalo očkovať. bobačiky naše maličke stále ich trápia s očkovanim, nás to čaká 25.10 dufam,ze to dobre dopadne.
@lubkasungirl a doktorka to ako vzala? aj zapisala, ze si nedala ockovat?
@rianka7 ahoj, zatial len telefonicky som jej uz naznacila,zacala ma prehovarat, teraz ma maly nadchu,takze nic - buduci tyzden, ak bude ok,pôjdeme do poradne a odmietnem to definitivne 😉
@rianka7 a ano,aj ma zahlasi - povedala mi to,ze "musi" 😉
@lubkasungirl to je hovadina...to ona nesmie,inak porusi lekarske tajomstvo...ono je to tak,ze ked k nej pride kontrola,tak ona si len nahodne povybera mamicky(myslim tu kontrolu),co odmietli ockovanie...a bud si ta predvolaju,alebo nie...
@mitka2007 ona ma nahlasi tak,ze nadiktuje pocet deti,ktore neboli zaockovane...a myslim si tiez,ze ta kontrola môze nahliadnut do zdr.kariet a zistit tak,ktore dieta ockovane nebolo...inak je mi to uz fuk - zaplatim aj pokutu,len aby som maleho neohrozila...
mne mala vsetky doteraz ockovania znasala v pohode, az na 1x zvysenu teplotu. no a doktorke ideme 31.10. tak jej poviem svoj nazor a uvidim co mi povie... potom dam vediet.
@karolina288 nechces ockovat?
@karolina288 ahoj ja som na tom rovnako ako ty...moj maly ma ocividne oslabenu imunitu po hexa vakcine, v kuse ma plny nostek a chrci tak chcem toto posledne ockovanie odmietnut...a vselico som citala o MMR a tiez by som rada odmietla...jedna znama odmietla a tak teraz caka co sa bude diat pretoze v nasom regione mamicky ockovanie neodmietaju casto...a ja mam strach dat maleho zaockovat ☹
@lubkasungirl a nevies aka je vyska pokuty ked odmietnes ockovanie?

@kacena1159 ahoj! my budeme kupovať odrážadlo-motorku, lebo už aj na trojkolke by sa len odrážala, malú stoličku takú umelohmotnú a magnetky na chladničku také farebné písmenká a čísielka.....😀