icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

lutia
19. dec 2012

tak a mame za sebou strihanie nechtikov na nozkach....troska odporu lebo sa malemu nechcelo lezat ale po podarovani puzdra na manikuru islo vsetko hladko 🙂))

barca127
20. dec 2012

@katulka2222 ahoj tak my mame s pitim tiez strasny problem mala pije velmi velmi malo a nic na nu nezabera doma mame uz slusnu zasobu vseakovakych flasiek a poharikov ale efekt ziadny proste ked nechce tak pit nebude uz sme z toho na nervy ale myslim ze nutit ju do pitia nebude ta spravna cesta bojim sa aby potom mala k tomu nejaky odpor...snazime sa jej neustale ponukat a najvac na nu zabera ked si ja nalejem vodu do pohara tak to je hned pri mne ze chce maminu kavu a uz mi odpija 🙂

katulka2222
20. dec 2012

@barca127 u nas je to presne tak isto...teraz zaberaju aspon mandarinky a varim mu jablkovy kompot a davam mu z toho tu vodu (na tom je teraz uplne zavisly, dokonca si sam pyta jablko a vodu ) 🙂

mitka2007
20. dec 2012

@barca127
@katulka2222 cca kolko vam teda denne vypiju?

barca127
21. dec 2012

@mitka2007 mno to tazko povedat ale velmi malo cey den niekedy len jednu flasku,este ze nad ranom si pyta mliecko do postele inac neviem neviem a snayim sa baz kaydz den bola nejaka polievka

nikinkals
21. dec 2012

Ahojte Zienky,vy ste tu zohrata partia,alebo sa tu mozem pridat i ja,ked mam dcerku narodenu v juli 2011🙂?

sliver
21. dec 2012

@barca127 - jednu fľašku je málo??? to moja nevypije ani jednu a nerobím si z toho vôbec ťažkú hlavu
teda ani ma to doteraz nenapadlo riešiť... pije mliečko ráno, na obed má polievku, trošku si cucne mlieka pri kojení ked ide spať a tiež večer ked ide spať si cuucne mlieka pri kojení, ale to už nie je veľa, to cítim že je len tak na ukludnenie... no a popritom nevypije jednu fľašu vody... a nevadí mi to vôbec, či mám to riešiť? prečo sa tým trápiš?

barca127
21. dec 2012

@sliver mno ved to mam na mysli taku malu 150tku flasku a trapime sa hlavne preto lebo strasne tuhu stolicu mava mala normalne ked kaka tak ju ide rozpucit niekedy aj krv ma v stolici od zaciatku mame problem s kakanim odkedz kaka do nocnika tak je to o cosi lepsie ale myslim ze viac tekutin by jej len pomohlo

sliver
21. dec 2012

@barca127 - no tu malu myslím aj ja a moja ju tiež nevypije... tiež máva tuhú stolicu a tlačí ako divá iba v drepe, rpeto ju nemôžem naučiť na nočník lebo musí byť úplne skrčená aby to z nej vyšlo 😀 ale tuhá stolica jej aj pravidelnou vyváženou stravou, už to nebude taká riedka ako sme boli zvyknuté prvý rok 😀 mne povedali že ak normálne pravidelne kaká tak má tuhú stolicu, ved je to čo my a ja mám tiež tuhú stolicu....
ja jej nechávam fľašku (so slamkou) na stolíku a vie že tam je a ked je smädná tak sa napije, ked nie je smädná tak sa nenapije, je už dosť veľká aby rozlíšila svoje potreby, tak ako ked je hladná tak si príde vypýtať....

lutia
21. dec 2012

@barca127 mne tiez ako kedy maly vypije vodicky,niekedy je toho dostatok inokedy ani deci nevypije,je to stale rozne a neviem preco raz oki a inokedy sa trapim aby mal dost vody....v jednom casaku bolo pisane kolko ma sa pot tekutin...bol to matematicky vzorec,nam pri 11 kg vyslo 4 deci tekutin denne.....a co sa tyka kakania....aj my mavame tvrdh stolicu castejsie,polievocku mavame kazdi den na obed a ked kaka ani neviem niekedy kedy...uz len citim...alebo vyda len zvuk ked flaci ale necervename sa ze by mu to robilo problem

olinecka22
21. dec 2012

@barca127 ahoj!tak nasej malej ked zarobim flasu caju tak ju ma behom 5min staihnutu a to vipije niekdy 2 flasky caju a niekedy aj 3.a vetsinou mi kaka ked sa pobede zobidi na nocniku.

sliver
21. dec 2012

@barca127 - každé dieťatko pije inak.... to sa nedá porovnávať, mám kamošku ktorej dcerka vypije tri velké fľašky čaju, potom mám kamošku ktorej dcerka vypije jednu, a moja nevypije ani malú.... no čo... viem že by mala viac ale ked nie je smädná ja ju nútiť nebudem a nebudem sa ani ja trápiť, dieťatko je spokojné a šťastné 😀

rainbow1
21. dec 2012

ahojte maminky 😉 , aj naša malá tomu pitiu veľa nedá, max 1 malá flaša + ráno 2dc mlieka, na obed polievku, kaká normál, takže načo nútiť 😉

rainbow1
21. dec 2012

a ako spinkajú vaše deti ? naša ešte celú noc neprespala 😒 , stále sa budí a treba jej dať cumlík, aby zase zaspala, najprv mala zapálené ušká, to sme boli hore každú pol hoďku, teraz každú hoďku a ukázali sa dva ďalšie zuby, už máme 6 😝 , ak je noc, kedy sme u nej 1-2 razy, to je super prespaná noc 😒

sliver
21. dec 2012

@rainbow1 - moja ako kedy, niekedy prespí celú, asi tak každú tretiu - štvrtú noc ale ináč ju 1-2-3 krát kojím.... každá noc je iná 😀 ale teraz jej idú očné tak som šťastná že je to tak ako je!!!

lubkasungirl
21. dec 2012

baby,ak maju deti tvrdu stolicu - kupte im susene slivky,zmakci sa a este aj vysmadnu po nich 😉

olinecka22
22. dec 2012

@rainbow1 ahojja odkedy som prestala malu v noci kojit tak mi vie prespat aj celu noc uz ale este sa mi vie niekedy budit aj 2xaz3x za noc a to jej dam dudku a ju musim niekedy aj pokolisat v postielke a niekedy si ju musim aj k sebe zobrat do postele lebo vie byt niekedy aj 2haz3h v noci hore ale to preto lebo jej idu zubky. 😀

sliver
22. dec 2012

jojo slivky sú zázračné 😀 ja som v poslednej dobe prišla na to že aj mandarinky 😉 vždy po mandarinke má mäkšiu stolicu a krásne sa pokadí 😀
@olinecka22 - aj u nás je to tak... no ešte kojím ale tiež niekedy prespí, niekedy strčím dudku, niekedy si k nej lahnem (už je na veľkej posteli)

rainbow1
22. dec 2012

@sliver @olinecka22 tak to máte super, naša už sa nekojí dávno, má ešte len 6 zubov, aj to tie posledné 2 sme našli včera, tak ja to stále pripisujem zubom, že sa prerezávajú, za čo sa mi manžel už aj smeje, že akosi pridlho 😀

macinka13
22. dec 2012

@rainbow1 moja mala tiež ešte celú noc sama neprespala, teraz jej idú očne zúbky, tak je hore častejšie. Inak sme za noc min 3x hore

lutia
22. dec 2012

@rainbow1 my prespavame celu noc, niekedy ja mam problem viac so spankom ako maly....ale co sa tyka dudiek tak niekedy sa napodavam a niekedy nema dudu celu noc (ked idem spat a ma ju vyplutu tak mu ju zoberiem a v pripade ze sa zobudi resp vyda zvuk co viem ze je hore a chce dudu tak podam, poviem babalisi, zakryjem a hop pokracujeme v spani) asik aj nas este stale trapia zubky bo niekedy v noci zamrnci ale inak spi a ked sa v noci zobudi (viem o tom lebo ja sa len na najmensi sum zobudim) a je tichucko a len sa prehadzuje tak ho necham, tak popripade dam cistu plienocku, malokedy napit (ci uz mlieko alebo cajik a malokedy znamena ze som mu ponukala a stavalo sa ze nechcel ani to mliecko...co som si myslela zo zaciatku ze je hladny) a sup do postielky...neviem ako u vas ale maly ked sa rano zobudi alebo vecer tak je potichucky, skontroluje a lezka potichucky v postielke do kym sa na neho nepozriem a hned komunikujeme 🙂)

olinecka22
23. dec 2012

@lutia ani ja niekedy neviem kedy sa mi mala rano zobudi ja este spim a ona uz je hore aj pol hodku a sa hra v postielke a z ked sa nu tiez pozriem tak az vtedy zacne vykrikovat mama,ale teraz v poslednej dobe sa budi nad ranom ale okolo 4 az 5 rano a niekdy ju ani utisit nemozem tak si ju zoberiem k sebe do postele a potom zabuva este do 8h

majkauk
23. dec 2012

ahojte baby prosim o radu,moj maly ma hrudny kos nejaky cudny,ani neviem ako to mam napisat,mozno zbytocne stresujem ale mam obavy,aj sestra mi hovorila ze jej deti taky nemali.......ma ho tak nejako viditelne vpredu,neviem ci je to vyvojom,ze sa stale tvaruje alebo sa mam obavat a ani neviem coho 😢

karin1234
24. dec 2012

@majkauk ahoj, možno to máte rodové ak to majú aj sestrine deti, skús sa opýtať pediatričky čo ti na to povie.

ewana
25. dec 2012

@majkauk manžel vraví, že možno to je vtáčí hrudník, to sa tak volá. Jeho frajerka z mládí to mala...

zora256
25. dec 2012

Ahojte baby!
Môj malý má problémik,okolo konečníka má červené akoby zapálené vedeli by ste mi poradiť?Čítala som otom predchvíľou na zdravie.sk,že to môže byť mykóza,a že je dobré na to framikoin,malo niektorej zvás také čosi dieťatko?Zásyp nepomáha ani Bepanthen,pred spaním som mu už natrela z Avenoc-ou a zajtra ak nezaberie skúsim Framikoin,a ak ani harmančekový kúpeľ potom nezaberie tak po sviatkoch navštívime detskú:-/.Posledné 4dni my máva aj hnačky asi od zúbkov,všetko pekne spapá,a nie je ani nervózny nič na ňom nebadať,že by ho trápil konečník,zatiaľ,ale má to ako terč červené a mňa to moc znepokojuje☹.Mylíte,že to môže byť aj z Pickovit-u je to multivitamínový sirup pre deti od 1roka?Od kedy ho bral to má.Tak som mu ho prestala dávať,a zatiaľ nemyzne☹.

rainbow1
26. dec 2012

ahojte mamičky, pekné sviatky vám všetkým prajem, chcem sa spýtať ako sú na tom vaše detičky s rozprávaním, lebo tá naša darebnica 😀 rozpráva akousi nezrozumiteľnou rečou kmeňa Inkov 😒 , je veľmi chytrá, rozumie, ukáže si, odnesie, prinesie veci, ktoré povieme, ale nechce rozprávať slová, ani mama a tata nepovie, dúfam, že jej čas ešte len príde, hm.. 😒

lutia
26. dec 2012

@rainbow1 ahoj aj nas rozprava svojou recou 🙂) a ako sa pri tom tvarii 🙂)) ja to nejak neriesim...teraz v poslednom obdobi rozprava coraz castejsie aj ked len svojou recou ale aspon nieco hovoriii, co najviac okrem "svojho" hovori je mama, ham.....tiez rozumie co hovorim, aj niekedy spravi co poviem...

katulka2222
26. dec 2012

@majkauk ahoj, neviem, ci ti to pomoze, ale ja, ked som bola dieta som bola u lekara, lebo sa nasim tiez zdalo, ze mam hrudnik viac dopredu...povedal, ze je to OK, ze aj take su, kazdy clovek je iny...je to len vec estetiky (ale ja by som na tvojom mieste skocila k doktorke a spytala sa...len pre ten uistenie 🙂)

sliver
27. dec 2012

@rainbow1 - netráp sa, aj moja hovorí svojou hatlaninou... tiež nepovie ani mama ani tata, nevadí ved sa naučí... hlavne že rozumie a nei je hlúpučká 😉