icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

mitka2007
14. mar 2013

@zora256 tak ja ked sa ho spytam,tak mi nepovie nic...ale ak uz potrebuje a vtedy sa ho spytam,tak to ma pekne vezme za ruku a ideme do kupelky a tak...

barca127
14. mar 2013

@zora256 Ahoj boli sme tam koli problemami s kakanim kedze mala nam velmi tazko kakala a hlavne niekedy aj 6 dni kym sa vykakala....doktorka nam urobila vysetrenie cez konecnik ultrazvuk zobrala odbery a hlavne dala nam duphalak ze amme davat kontrolu mame o dva tyzdne ale musim povedat ze teraz s duphalakom kaka ovela lepsie tak snad sa nam to uz upravi

zora256
14. mar 2013

@mitka2007 No to je super🙂Keď vieš kedy mu treba 🙂

zora256
14. mar 2013

@barca127 Ahoj!Tak prajem maličkej aby jej to pomohlo a aj po dobraní pekne kakávala vám🙂

sliver
15. mar 2013

@barca127 - a výsledky z tých gastro už máš? si ma napadla lebo kamoška má dvojročnú dcerku a má tiež problém s kakaním a tiež ich poslali na gastro, robili jej stery, no kontrolu má až o mesiac,t eda výsledky budú o mesiac, no jej povedali že majú podozrenie na celiakiu 😒
tebe čo povedali? že čo to je? ten duphalak som brala ja ked som bola tehu lebo celkovo mám problém so stolicou a pri tehu to bolo o moc horšie lebo som bola apatická tak mi museli dávať veľa železa čo to samozrejme zhoršovalo.... no nebola by som moc nadšená z toho, hádam nájdu čo to je lebo brať duphalak na kakanie nie je žiadna výhra čo sa týka dlhodobejšieho užívania....

barca127
15. mar 2013

@sliver
@sliver ahoj tak vysledky este nemame pojdeme na kontrolu v utorok tak nam povedia aj vysledky nam stolicu zatial nebrali tak uvidime ale musim poklopat ze teraz sa to naozaj zlepsilo len neviem ako to bude po vysadeni duphalaku tak snad to u nas nie je nic vazne

renca31
17. mar 2013

Ahojte maminy! Dávno som tu nebola! Prosím Vás, je medzi Vami ešte niekto, kto kojí? My ešte stále 1-2 krát za deň a 2-3 krát v noci. Ja viem, že už to nemá žiadne výživné hodnoty pre ňu, ale ona je taký závisláčik a nemám to srdce jej to odoprieť. A psychicky to asi má ešte stále veľký význam pre ňu, keďže cez deň nie sme spolu. Ja v práci, ona v jasličkách. Vôbec mi nechce piť z fľašky s cumľom, skúšala som už aj odsaté MM, aj UM aj kupované mlieko, ale nechce. Len z prsa. Pije čistú vodu z fľašky s náustkom ale mlieko nechce ani z takej fľaše. Tak už každý nad nami len hlavou krúti, že to nemá význam a že načo ju ešte stále kojím. No ale keď mňa to vôbec nezaťažuje, tak prečo by som ju mala stresovať tým, že jej nedám cicík, keď si pýta.....?

zora256
17. mar 2013

@renca31 Ahoj!Krásne,že sa ešte kojíte 🙂Moja spolužiačka má ten istý problém,či neproblém,malý jej mal teraz 2roky a nechce žiadne iné mliečko a ani z fľašky.Proste oni sa dstavia sná´d sami,moja mama,strýkovia sa kojili do 3rokov 🙂A odstavili sa sami 🙂.

ninan2
17. mar 2013

@renca31 Ahoj, odporucam tento clanok 🙂
http://www.mamila.sk/post/ako-dlho-ma-dieta-byt...
Super, ze stale dojcis, a dufam, ze v tom budes pokracovat aj nadalej, pre dieta to ma naozaj stale velky vyznam a nielen psychicky, ale aj z hladiska imunity a vyzivy.

renca31
17. mar 2013

@zora256 no aj ja stále dúfam, že sa hádam sama odstaví.....😀

renca31
17. mar 2013

@ninan2 Ďakujem za ten článok, fakt ma upokojil, až sa divím, aké rovnaké situácie zažívam s malou.....😀

ninan2
17. mar 2013

@renca31 a neboj sa, urcite sa casom sama odstavi, ale vacsinou to byva najskor od 2,5 roka. Ja inak cez den dojcim cca 4x a v noci cca 2x.

jamocka4
17. mar 2013

@renca31 aj my sa ešte kojíme, cez deň už síce nie, občas si na to spomenie a pýta si, ale už jej nedávam. Ponúknem jej kupované mlieko - z fľaše nepije, tú ani nemáme, dávam jej rovno z obyčajného pohára. Tiež chodím do práce. Keď som prišla domov, niekedy som pomaly ani kabát nestihla dať dolu a už mala "záchvat" a na dverách ma vítala a pýtala cici, cici. Teraz už nie. Večer,pred spaním, okolo ôsmej si pýta cici, tak jej dám a potom sa zvykne ešte v noci raz zobudiť, ale tiež už nie každú noc.

renca31
17. mar 2013

@jamocka4 u nás to je presne to isté, nestíham sa ani vyzliecť, už ma tlačí na posteľ......niekedy je tam aj pol hoďku, ani sa nekojí, len tak tam leží......no proste potrebujeme dohnať to, že sme celý deň neboli spolu, tak jej to nebudem odopierať.....😀 ale som rada, že nie sme na tom samy. A ten článok ma fakt upokojil......😀

sliver
18. mar 2013

@renca31 - nemáš dôvod jej to odpierať, ja tiež stále kojím a to som doma s nou vkuse, ona to proste miluje sa pritulikať a ked to tebe nevadí tak nech má maličká radosť, moja pije normálne mliečko aj z fľašky ale aj si vypýta tak prečo by som jej ho nedala ked ho ešte mám... u nás to je skôr problém vo mne že sa mi nechce prestať lebo som rada že je pri mne môj zlaťúšik a neviem sa toho vzdať, viem že to skôr či neskôr príde ale prečo to náhliť ked netreba? ona raz príde do bodu že nebude chcieť a ja to budem akceptovať, robím to čo chce ona, však je to moje mimčo, rpečo by som jej nedala, zato že sa na mna pozrú ako na šiši ked poviem že ešte kojím, skoro všetkým ludom v okolí vypadnu oči ale je mi to jedno, je to ich problém, hlavne že my dve vieme čo chceme 😉
ináč mám kamošku ktorej mala maličká teraz vo februári 2 roky a tiež stále kojí... tak isto nie sme samé 😉

majkauk
19. mar 2013

Ahojte maminy mam taky problem ze moj maly vobec nechce spat cez den,niekedy zaspi ale predtym pol hodinu plaće na posteli a od unavy z tolkeho plaću zaspi,ale niekedy nezaspi vobec plaće,schadza đole z postele,ked mi nezaspi do pol hodinky tak to ho uz neuspavam,hraje sa ale to uz mi potom pre 8.h večer pada z noh od unavy,kedy deti uz nepotrebuju poobednajsi spanok?Myslim ze v nasok veku by este mali aspon hodinku spinkat cez den.....

lutia
19. mar 2013

@majkauk ahoj, neviem co by som poradila presne, niekedy ked sa stalo a maly nechcel spat a plakal tak som si lahla vedla neho (on v postielke,ja v postely) a citala som si knihu, alebo nieco kukala na tel a on prestal plakat a pomaly zaspal....jednoducho chcel aby som bola s nim....a takto boli aj niekedy aj vecerne spania a potom to preslo
co sa tyka nazor na spanok som toho nazoru ze by taketo male deti mali este spavat cez den aspon raz denne...kedze si to beriem tak ze aj deti v skolkach do 5 rokov spavaju raz denne....

jajka81
22. mar 2013

@majkauk Ahoj, do tejto témy som uz od narodenia malého neprispievala, ale dnes som náhodou tukla 🙂
Ja mám 2 kamosky, ktoré mi nedávno hovorili presne to isté. Ze im dieťa pred dovŕšením 2 rokov prestalo chcieť spat poobede. Obidve to riešili tak, ze nenutili do spanku a detičky im obom začali postupne opäť spávať (i ked jedna až o rok neskor v škôlke).
Ja osobne by som asi tiež bola nespokojná keby mi malý nechcel spávať. Tak mi napadlo, kedy ráno vstavate a kedy chodíte večer spat? A chodíte doobeda von? Nepomohlo by ak by si ju viac fyzicky vyšťavila?
Lebo ja mám veľmi živého synčeka ale vonku ho vždy tak dokatujem, ze on spánok vyslovene vyžaduje poobede....

zora256
23. mar 2013

Ahojte žienky je možné,že aj pri posledných 4zuboch myslím stoličky 5-ťky mávajú detičky horúčky?mne včera večer mal malý takmer 39stupňovú horúčku merala som pod pazuškou, a ráno už našťastie len 37,7 stupňatiež pod pazuškou,dala som mu večer sirup a ráno čípok,pre istotu pekne sa hral,ale od včera pomenej mliečka papá,a soplíky nemá,ani nekašle,je možné že zo zúbkov?Mával mi teploty aj predtým ale zatiaľ ešte nemal nad 38stupňov...A pri stoličkách 4-rkách mal len bolesti nie teploty,naposledy mal horúčky do 38stupňov z očnými zúbkami...

zora256
23. mar 2013

@majkauk Ahoj!Ani mne nie vždy chce spávať,ale tak ako písala jajka81 aj ja pred obedom sním občas vyjdem von,a vybehá sa na vzduchu a proste už ledva sa vie dočkať mliečka a ide spať 🙂Skús,aj ty.

jajka81
23. mar 2013

@zora256 Mne moja pediatricka vravela, ze zo zubov môže byť teplota zvýšená max o 0,5stupna, čiže 37,5. Ak je viac, je to vraj uz určite viroza spôsobená zníženou imunitou kvôli rastu zubkov :(

zora256
23. mar 2013

@jajka81 Ahoj!Tak uvidíme,pondelok ho zrejme vezmem k pediatričke teraz večer mi mal raz hnačku a a po skackaní behaní sa aj vyvracal ☹Ale zato zatiaľ teplotu už nemá,tak len dúfam,že niečo ľahšieho a nebude sa zhoršovať,a pondelok pre istotu ho vezmem k detskej nech mu pozrie hrdlo.A nech ho popočúva.

majkauk
23. mar 2013

@jajka81 ano chodime doobeda vonku a aj tak nic,rano vstava okolo 7 a vecer o 8 uz spi,ale budem trpezliva a mozno je to len docasne obdobie co nechce spinkat,dakujem 🙂

majkauk
23. mar 2013

@lutia
@zora256 dakujem za rady 🙂

jajka81
24. mar 2013

@majkauk Možno ma teda proste dosť spánku. Lebo môj Risko spinka od 21:30 a o 6:00 je ráno väčšinou uz hore. Takže tvoja spí v noci o 2,5hodiny dlhšie, čo presne Risko prespi poobede....

zora256
24. mar 2013

@majkauk Nemáš zač,tak iste je to len dočasne 🙂

Ach baby!Mali sme dlhú noc ☹Malý mi mal horúčku aj večer a zaspal až o 23h :-/ a o pol 7ráno vstal zo msädom,lebo mal zas horúčku 38.2 tak sme boli na pohotovosti a tam mu dal lekár Hylak forte vraj 3x15kvapiek mu mám dávať,ale v letáku je písané nevhodné do 2rokov,má niekto skúsenosti s ním?Je proti hnačkám a vracaniu,keďže mi večer mal 1x hnačku a 1x vracal potom ako behal dokola a skákal.A potom ráno mal 2x hnačku a 1x vracal v aute,tak mám dodržiavať mu dietu,nesmie mlieko,podľa vás by som sójové mohla dať?Dávam mu len banán a rožok z čajom,zatiaľ nemám sójové doma,ale tak zajtra by som kúpila.Ako dlho by sa mala dodržiavať dieta ak by už dnes nemal hnačky ani vracanie podľa vás zajtra by som muhla už dať aj obyčajné mlieko?

zora256
24. mar 2013

Baby dávate niektorá Imunoglukan detičkám?Koľko stojí a je aj také čo sa dáva od 1 roka?Alebo podľa čoho sa kupuje?Je to sirup,alebo cmúľacie tabletky?Rozmýšľam že mu namiesto Biogaia kúpim budúci emsiac Imunoglukan,alebo je aj niečo lepšie?A koľo stojí?Ďakujem za rady.

jajka81
24. mar 2013

@zora256 To ma mrzí, ze máte takéto potiaze. Ja s tým Hylakom skúsenosť nemám, moja doktorka Riskovi na hnačku vždy dala len diétu. A sice nie som lekar, ale podľa mňa ma hnačku a vracia kvôli tej horucke...ci nie? A čo ti lekar povedal, ma červené hrdlo?
Nám na hnačku vždy zabrala varena ryža s varenou mrkvou a prípadne domakka uvarenym hovadzim maskom.
A mimochodom, som sa pýtala doktorky, ci ked je Risko chorý, ci mu mám prestať dávať mlieko a ona, ze pokiaľ nemá problémy s BKM, tak na to nie je dôvod....

jamocka4
24. mar 2013

@zora256 Aj nám na hnačku dala doktorka hylak a to bola ešte oveľa mladšia...pri prvých zúbkoch niekedy tuším. Vraj to môžu aj mladšie deti, myslím, že to je prírodné... Ale má to hroznú chuť, ja som s tým mala problém, keď som to ochutnala a do malej to bol veľký problém dostať... takže sme to veľmi ani neužívali

lutia
24. mar 2013

@zora256 maly ked mal hnacky alebo kakaval viac ako 3x denne tak nam tiez dal doktor hiljak a davala som mu ho len ked viac kakaval a potom bolo oki, co sa tyka diety aj mne zakazal mlieko ale potom ked som mu povedala ze on pije rano a vecer mliecko tak mi povedal ze si mam najprv vyvarit ryzu a tu s tou vodou mu mam zarobit mlieko...a naozaj to pomohlo a malemu caste kakanie preslo....dieta by sa mala drzat tak tie 3dni