icon

Termín máme júl 2011

nawal
22. okt 2010

Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵

zora256
25. mar 2013

@jajka81 Ahoj!
ak lekárkou som sa len cez mobil bavila o celom a že mám dodržiavať diétu a tie kvapky sa vraj po novom aj novorodencom môžu dať.A ak by mal horúčku čo dúfam,že už nie,tak by sme mali zajtra ísť knej,a hnačky vraj ešte dnesmax zajtra asi budú :-/ a malo by to už prechádzať,dnes som mu už aj ryžový nápoj z rozmixovaný z banánom dala trošku aj zjedol,tak dúfam,že zaberie,už a prejde to lebo som už ja hotová z neho a ztoho smradu 😢
@jamocka4 Ahoj!Presne mne bolo zle zo smradu tak som si zneho dala a hnusné to je aj malému sa ťažko dáva ☹ ale tak pri reve šupnem a dám mu čaj,tak len dúfam,že už sa to polepší a prejde to,už.
@lutia Ahoj!Díky za radu ja som mu teraz dala banán z ryžovým nápojom,tak možno na večer mu dám ten nápoj z mliekom.Uvidím,len moc dúfam,že už nebude mať horúčku ☹

jajka81
25. mar 2013

@zora256 držím palce nech ste coskoro ok...

zora256
26. mar 2013

@jajka81 Ahoj!ĎAkujem,aj ja moc dúfam,že už do zajtra bude vporiadku...ešte aj večer som z detskou hovorila cez mobil,že po akom čase ustúpia teploty a po akom čse hnačky,tak by už zajtra mal byť ok.Snažím sa moc jej veriť,že to tak bude.Lebo má riťku dosť červenú tak Imazol krém pastou natieram,čo to pomáha,keďže už len raz za 1h kaká,snáď už aj dlhšie vydrží,bez kakania.Uvidíme,len nak už nemá teploty.

zora256
26. mar 2013

@jajka81 Ahoj!Ako pozerám aj druhé budete mať júlovčiatko 🙂Alebo možno aj skôr koncom júna 🙂Krásne tehulkovanie prajem a ako zvládaš synčeka z bruškom?

jajka81
26. mar 2013

@zora256 Daj vedieť potom, ako ste dopadli u lekárky, snáď uz v pohode.
Ano, čakáme julovciatko. Risko mal byť pôvodne junovciatko, ale potiahli sme to až do jula. Tak som zvedavá ako to bude tentokrát s druhym chalanom 🙂
Tehotenstvo s bruškom je teraz uz ok, ale na začiatku to bolo ťažké. Risko mal len 15 mesiacov ked som zostala tehotná a lekar mi hneď zakázal ho zdvíhať - ani do postielky, ani do kocika, nič. A ako to vysvetlis takému malinkemu dieťatku... Ale tak naučil sa, veľmi sa osamostatnil a veľmi mi pomáha, takže teraz je to uz fajn. A teraz mi uz kazdy večer hladka a bozkava bruško 🙂

zora256
26. mar 2013

@jajka81 Ahoj!To je vpohodke 🙂To somr ada,že máš teraz takého poslušného chlapčeka bude sa mať ským hrať 🙂
Mne lekár Bohužiaľ povedal,že nevidí šancu na otehotnenie,kvôli cystám,čomu neverím,ale zaot mám strach a mala som hrozný vposledných dňoch o malého,tak by to nebolo fajn mať u mňa skoro druhé,lebo nechcem aby bolo stresované,a uplakané...☹.U detskej sme nešli,lebo našťastie nemal horúčku včera ani dnes,tak to už ustáva dnes zatiaľ kakal 4x klop-klop zo začiatku každú hodku,a od pol 11 až o pol 14-tej.tak to sná´d ustane 😔

jajka81
26. mar 2013

@zora256 ono sa hovori, ze prvé dieťa si rodičia robia preto, ze chcú a druhé pre to, aby sa to prvé malo s kým hrať 🙂 Taký bol aj nás prípad 🙂 Ale samozrejme aj toto druhé rovnako lubime 🙂
Ja som inác mala problémy s cystami uz od 15 rokov a s otehotnenim sme problém nemali...ale tak kkaždé telo je iné.
Ja som sa strasne vylakala niekedy na jeseň, ked Risko chytil horúčky nad 39 znicoho nič a nič iné mu nebolo. Išli sme k lekárke, ale naša tam nebola a tak sme šli k zastupujucej, ta mu dala ATB, s tým, ze asi ma zápal obličky. Som preplakala 3 dni. Horúčky mal 3 dni a antipyretika mu zabrali vždy tak na hodinu a potom mu začala zase sstúpať horúčka. Po 3 dňoch akoby uťalo a po jednom Panadole uz teplota nevystupila nad 37. Na druhy deň sa mu vyhodila vyrazka po celom telicku a to som uz vedela, ze žiadny zápal obličiek nemal, ale obyčajnú šiestu chorobu. Na druhy deň sme išli pre istotu k našej llekárke a ta potvrdila moju diagnózu. A vtedy nám Risulko od tej horúčky aj grckal aj hnackoval.

zora256
27. mar 2013

@jajka81 Ahoj!Presne ako píšeš,aj ja raz chcem aj druhé aby sa mal sým hrať,ale mám hrozný strach zo zodpovednosti,od teraz ako mi mal čerevnú chrípku,našťastie už ustupuje,dnes už len 3x mal hnačku,ale riťka sa mu už šúpe,od toľkej hnačky má červenú a tak mu ju krémujem z Imazol krém pastou,sem-tam aj Bepanthenom keďže je mastnejší ale ho to bolí,pritom ako mu sním krémujem,keďže sa ťažšie rozotiera ☹A dnes pre istotu vstal o 6h a zaspal v kočíku na 30min a od 10h rána bol hore do pol 7večera a už spí :-/ zas bude skorý budíček☹

jajka81
27. mar 2013

@zora256 jeeej zlaticek maličký. Snáď budete mať coskoro po tom. A to som ani nevedela, ze pri črevnej chrípke býva aj horúčka :(

zora256
28. mar 2013

@jajka81 Veru na začiatku:-/ jeden deň mal len horúčku takmer 39stupňov a druhý začal z 38,7stupňov a večer už mal 1x hnačku a po kúpeli aj vracal 1x a na druhý deň zas 38,2stupňa a to sme už šli na pohotovosť a ešte aj vnoci mal tedy horúčku na 4dneň teploty nad 37stupňa a už na 5deň bez teplôt ale ešte mal hnačky 3x včera a dnes už normálne kakal 1x tak dúfam,že už bude len dobre.

jajka81
28. mar 2013

@zora256 jeeej tak fajn. A to mal rotavirus?

zora256
29. mar 2013

@jajka81 Ja neviem u nás sa volá črevná chrípka...Lekár nič na pohotovosti nepovedal,len aby dodržiaval diétu bez mlieka,sladkostí.A hlavné je že to máme za sebou horšie je že začal pokašliavať a sopliť 😢 ,už mám fakt dosť z toho celého umrnčaného týždňa :-/ja už chcem aby bol zdravý a usmievavý,a aby zas prspával noci aspoň 10h...ja sa asi zrútim,zneho,len dúfam,že do utorka sa to nezhorší aby sme nemuseli ísť na pohotovosť vtomto nečase,a utorok zájsť k detskej.

jajka81
29. mar 2013

@zora256 Tak to mi je luto. Snáď sa mu to nejak nezhorsi.... Nemáš doma oscillococcinum? Ja som nikdy nejak neverila v homeopatiká, ale toto uz 2x Riskovi pomohlo....

zora256
30. mar 2013

@jajka81 Ahoj!Dala som mu homogene9 včera a aj dnes a už je to lepšie a včera aj Sinupret kvapky tak klop-klop,nekašle a už ani soplíky veľmi nemá len ak plače :-/

Baby vae detičky nemajú obdobie vzdoru ten môj ak sa mu nedarí tak mrnčí a aj za všetko čo si zaumieni...je mi ztoho na nič ale nemôžem mu predca všetko dovoliť....Ale nechcem ani to aby reval pre veci,ktoré nesmie...Akot riešite vy?

jajka81
30. mar 2013

@zora256 Risko sa o to pokúša uz pár mesiacov. Ale my sme to odzaciatku riešili tak, ze ak si čokoľvek vynucuje plačom alebo mrnkotom, uz to nedostane ani ak som mu to pôvodne plánovala dať/povoliť. A táto technika celkom funguje. Nehovorím, ze občas nechyti záchvat, to samozrejme ano, ale je to len veľmi zriedka. A ked vydržím, tak potom máme aj tyzden pokoj a je dobry. Ale napríklad minule mi vrestal vyše polhodiny ked som mu nedala čo chcel a bolo to dosť nepríjemné. Hlavne je asi zachovať kľud a tváriť sa, ze ti vôbec nevadí ze place.

lutia
30. mar 2013

@zora256 som toho isteho nazoru a praktiky ako
@jajka81 ked maly chce tiez nieco a nedovolim mu to tak zacne tiez hlasno plakat a protestovat...ale nepovolim a tvarim sa ze nepocujem a nevidim co robi...popripade odidem do inej miestnosti...a ked je to uz dlhsie - teda ten plac tak idem k nemu a skusam sa mu dohovorit...(ale to povacsine nepomoze lebo este nekomunikuje...ale skusam to takto ked bude vacsi aby sme sa mohli o "probleme-proteste" pozhovarat a vysvetlit....)

zora256
31. mar 2013

@jajka81
@lutia Ďakujem,tak dnes je to ešte ok 🙂Aj ja som tak plánovala,že budem robiť akoby nič,a hotovo,nuž u nás zaberá,aj to,že mu poviem,že ak bude mrnčať tak dostane na zadok 🙂zatiaľ uvidíme akoto pôjde ďalej 🙂

jajka81
31. mar 2013

@zora256 Ja ked Riskovi poviem ze dostane po zadku, tak sa začne sám placat po ritke a sa mi vyskierat 😀 Jemu proste bitka vôbec nevadí, keďže ho to neboli. Takže to u nás nefunguje vôbec....

zora256
31. mar 2013

@jajka81 Ahoj!A mne sa smeje pri capkaní po líčku,proste tieto deti si robia srandu aj keď vážne hovoríme.Neviem proste musíme skúšať čo na nich platí,ako každý dospelák aj deti sú všetky iné.A zas čo platilo na nás nemusí na naše deti.

Baby je normálka ak dieťa kaká 3-4x denne?Čo by ste poradili malému na oslabenú imunitu?Imunoglukan alebo akosa to volá,má sním niektorá zvás skúsenosť?Vopred ďakujem za rady.

jajka81
31. mar 2013

@zora256 3-4x za deň kaka aj môj malý, takže asi to je normálne. Ja som nad tým ani neuvazovala...

lutia
31. mar 2013

@zora256 to ja mu hovorim ze dostane po stehienku ked je pokakany a nechce sa prebalit a vrti sa a protestuje....hned je ticho a kludne lezi 🙂) zatim to tak funguje aj ked sa raz ci dvakrat stalo ze nechape ale po malej tlapane hned pochopil ze to nemyslim zo srandy a teraz staci ze len poviem a je klud....

lutia
31. mar 2013

@zora256 u nas ked kaka 3-4x denne tak viem ze je to zo zubkov a k tomu su aj ine priznaky....a este by som povedala ze ak to je tuha stolica tak by to malo byt vse oki /teda ak nema pri tom problem s kakanin - tazke tlacenie atd.)

zora256
31. mar 2013

@jajka81
@lutia Ahojte!To fakt?Mne nezvykol 3x4kakať iba ak mu idú zúbky,nuž len neviem presne koľko dní je ok pri zúbkoch už mu nešli ani nepamätám kedy...Len posledné 4chýbajú.Ináč kaká také stredné ani tekuté ani tvrdé, a občas normálne počuť ako strieka do plienky....Ako na hnačku...ale tak hnačka bola praženicovej farby toto je normálne strávené zvyšky...tak hádam sú to zúbky pevne verím,lebo všetko možné obžúva vposlednom čase.A ináč je spokojný,až na niektoré veci ak nedostane.

jajka81
31. mar 2013

Je fakt, ze aj u nás to môže byť spôsobené zubkami, keďže tiež myslím, ze mu coskoro pôjdu tie posledné stoličky.

ewana
1. apr 2013

@zora256 môj kaká bežne 2-4x denne, a nič mu nie je 🙂

zora256
1. apr 2013

@ewana ĎAkujem,tak ok,dnes klop-klop nekakal zatiaľ ani raz.tak asi nepôjdeme zajtra k detskej,uvidíme,snáď sa to upraví asi to bolo zo zúbkov,kiežby ich už mal všetky vonku,a bol by pokoj.

zora256
1. apr 2013

@jajka81 A koľký deň Ti kakáva 4x?Alebo si nesledovala?Mne kakal jeden deň3x a na ďalší 5x a včera 4x tak neviem možno aj popri tých hnačkách a horúčkach to mal aj zmiešané aj od zúbkov :-/.

jajka81
1. apr 2013

@zora256 neviem presne, tyzden-dva.... Ale ja v tom fakt nevidím problém, stolicu ma optimálnej konzistencie a ja sa skôr teším, ze nemá plné bruško....

zora256
1. apr 2013

@jajka81 Ahoj!Nuž tak dnes zatiaľ raz kakal ale aj to poriadne aj na chrbte mal ☹tak som prať musela body...Ale lepšie ako keby ich brušká boleli to je isté 😀.A len mi je nepríjemné ak by som mala dakam sním ísť žeby mi častejšie kakal.

matsches
2. apr 2013

Ahoj mamičky! Je to možné, že sme vyrástli autosedačku do 18 kg???? Kg máme 13,5 ale sme velikééééééééé a bezpečnostné pásy už tlačia na ramená. Používate ešte do 18 kg? A v noci nespíme, pijeme 2x mlieko! Dokedy??? 🙂