Termín pôrodu apríl 2017
Ahojte baby, su tu uz nejake, co maju termin v aprili 2017? Boli ste uz na prehliadke u svojho gyn? Mna objednal doktor na prvu prehliadku az v 8TT tak som nervozna ako prehliadka dopadne. Povedal, ze nema zmysel chodit skor, ze aj tak by nic nevidel 😒
Zeny, v nemocnici kázali dávať bábätko spávať striedavo na jeden a druhý bok, a kedy ho možem dat spat na chrbátik?
A druha otázka, je normalne, ze ked nespinka, stále plače? Občas pomôže cumlík, občas na ruky, a kocikovanie..inak stále plače :( uz sme zúfalí, začal sa aj zachádzať, bojim sa ist aj na záchod aby nezačal plakať a nezasiel sa, každú chvíľu chodím pozerať ci dýcha ked spinka
Naša malá má zajtra mesiac a váži 4800 g. Keď sa narodla mala 3730, pri odchode domov 3610. Doktorka ma na poradni zvozila, že za dva týždne pribrala 800 g. Vraj - "mamička, ale nie vždy keď dieťatkobzaplače je aj hladné"... No čo som krava? Malá papá každé 3,5 - 4 hodiny a to aj v noci. Vypije 120 ml mliečka a pokračuje v spaní. Keď jej dám en 90 ml tak reve od hladu. V pôrodnici nás deptali, že deti nesmú veľa schudnúť. Teraz ma akože zas idú srať s tým, že nesmie pribrať? Čo mám to dieťa nechať hladné???
@adia11 kludne davaj aj na chrbatik, ja polohujem hlavne v noci. Nasa presne to iste, z anjelika je posledne dni urevany cert. Minutu bezomna nevydrzi. Ale to si pamatam aj pri najstarsom synovi, varila som a mala ho v klokanke. Aj malu som vcera dala a bola spokojna, to je ten rastovy spurt, niektore deti na to takto reaguju, ze viac potrebuju nasu blizkost. Ale je to znacne narocne, hlavne ak o piatej pobede zistim ze nemam este umyte zuby a nejedla som od rana nic.
@pininka NO veď toto.. Ja mám teraz normálne stres z toho, že koľko zas priberie na ďalšej poradni. A potom sa z toho vysomárte. Hlavne, že nám v pôrodnici vraveli, že dojčiť treba na požiadanie. Naša malá to má pol na pol - aj dojčím, ale mliečka je málo, takže dávame aj umelé.
Dievčatá, len tak pre porovnanie-koľko vážia, resp. vážili vaše ratolesti keď mali mesiac? Nech nemám komplexy, že mám najtučnejšie dieťa v galaxii...
@extempore kasli na tabulky aj ine vahy, ja dufam,ze nasa bude mat v pondelok aspon 4500g ale aj ked nebude, tak umele jej nedam,ja mam mlieka tolko, ze mi strieka az, vymienam prsne vlozky kazdu chvilu. Aj moj najstarsi tolko priberal, a vzdy nas nasa doki len chvalila. Stale vravela ze ked sa narodi vacsie dieta tak je normalne ze aj viac papa a on teda jedol ze az. Ale az tolko nekakal ako mala, tej travi staocne.
Baby nášho kojím ale to on je stale na cicine ved ked potebuje on sa veľký narodil teraz ma do 5kg uz s zo v útorok bude mat tri týždne ja mu stale dam ked chce ...
@pininka a v klokanke moze byt aj ked si nedrží hlávku? Ja neviem uz c robit, dávame kadejaké lieky na koliku, ale uz neverím ze to je ono. Nejem pomaly nic. Zle je ci na rukách ci v postieľke. Katastrofa. A ako dlho si ho nosila v klokanke? Bojim sa ze ho nebudem dlho vladať, uz ma predsa 4 kilo a cely den navlacat take závažie je dost..úplne zúfalstvo :(
@pininka akurát dnes ideme k laktacnej poradkyni skúsiť ten ergonosic, to mi príde najpriatelnejsie, šatky sa bojim ze sa mi to rozviaze, a v klokanke vraj ani detičky nechcú byt. Bola u nas včera pozriet ze co sa deje, vraj mu moze vadiť aj ze mu nazerajú do kočíka a návštevy, tak skúšame uz takéto vymedziť len na nutne..
@nivea777 dávame aj na bruško, na mužovi na brušku aj zaspí stále. A vsetko robíme co si vymenovala, tak uz to asi fakt bruškom nebude. Este nam laktačná poradila dat si s malým teplý kúpeľ buď ja alebo manžel, ze to ho upokojí ked sa budeme vo vode spolu mojkat
Bože my sme mali včera deň. Myslela som si, ze sa seriózne zbláznim. Maličkú som nakojila o 1dnej, o 2hej, o 3tej, a potom bola hore od 4tej do pol 2hej. V satke ani a svet, ani v kočíku, ani v postieľke, ani na rukách. Mala len take mikrospanky a medzi tym rev akoby ju na nože brali. A to ráno dostala aj sab simplex aj probiotiká, ale kakala a prdkala v poriadku. Tak ja neviem co jej mohlo byt. Aj prebalena bola aj nakrmena. Aj vy mate take dni ze ani z voza ani na voz ?
@tutu_1 joj veru boli, nie az taketo,ale dnes tiez spala zle, akoby nevedela zaspat poriadne. Inak som zistila ze sab simplex jej nerobi dobre, velmi jej pretravi,potom je skoro hladna a tak velmi hlce, ze potom z toho place ako sa naglgala a nepomoze ani ked odgrcne, az kym to nevygrca. Mozno aj tvojej bolo tazko.
@dejna20 my sme zacinali s espumisanom,pridali sme probiofix.. cez tyzden som presla na infacol a pridala babycalm kedze babycalm neobsahuju liecivo ale su to bylinne kvapky tak davam aj infacol aj babycalm a ked dobieme probiofix,prejdem na biogia ci jak sa to pise prave preto ako si pisala ty,aby si brusko nezvyklo

A inak mi nepride nejak tucna 😂