icon

Termín pôrodu apríl 2017

dadada8388
10. aug 2016

Ahojte baby, su tu uz nejake, co maju termin v aprili 2017? Boli ste uz na prehliadke u svojho gyn? Mna objednal doktor na prvu prehliadku az v 8TT tak som nervozna ako prehliadka dopadne. Povedal, ze nema zmysel chodit skor, ze aj tak by nic nevidel 😒

dejna20
12. máj 2017

A inak mi nepride nejak tucna 😂

pininka
12. máj 2017

@dejna20 aj ja takto kojim, mne doki vravela,ze ma priberat 150 az 300g tyzdenne,cize tvoje pribera ozaj ukazkovo. Nasa az tolko neschudla, narodila sa 4090g a z nemocky sme isli s 3890g. Takzw vcelku fajn. Holt ona si od mala drzi liniu.

pininka
12. máj 2017

@dejna20 jeeej,vyzera presne ako moja. Do dlzky sme isto narastli,lebo niektore dupacky uz su nam tesne.

dejna20
12. máj 2017

@pininka no moja z 52 na 55cm

pininka
12. máj 2017

@dejna20 ja som nasu nemerala, ale zajtra ked pride muz tak skusim.

dejna20
12. máj 2017

@pininka no sni ja 😂 to sa neda. To na poradni

adia11
12. máj 2017

Zeny, v nemocnici kázali dávať bábätko spávať striedavo na jeden a druhý bok, a kedy ho možem dat spat na chrbátik?
A druha otázka, je normalne, ze ked nespinka, stále plače? Občas pomôže cumlík, občas na ruky, a kocikovanie..inak stále plače :( uz sme zúfalí, začal sa aj zachádzať, bojim sa ist aj na záchod aby nezačal plakať a nezasiel sa, každú chvíľu chodím pozerať ci dýcha ked spinka

nivea777
12. máj 2017

@dejna20 môj ma 4,4kg a 6 týždňov,ale každé bábo priberá inak

extempore
12. máj 2017

Naša malá má zajtra mesiac a váži 4800 g. Keď sa narodla mala 3730, pri odchode domov 3610. Doktorka ma na poradni zvozila, že za dva týždne pribrala 800 g. Vraj - "mamička, ale nie vždy keď dieťatkobzaplače je aj hladné"... No čo som krava? Malá papá každé 3,5 - 4 hodiny a to aj v noci. Vypije 120 ml mliečka a pokračuje v spaní. Keď jej dám en 90 ml tak reve od hladu. V pôrodnici nás deptali, že deti nesmú veľa schudnúť. Teraz ma akože zas idú srať s tým, že nesmie pribrať? Čo mám to dieťa nechať hladné???

pininka
13. máj 2017

@extempore no to je vrchol toto. By som take doktorky vrazdila. Urcite nasilu do nej pchas,zeby bola ja gula a ty si mala pokoj. Ach, nemam slov a to je zena.

pininka
13. máj 2017

@adia11 kludne davaj aj na chrbatik, ja polohujem hlavne v noci. Nasa presne to iste, z anjelika je posledne dni urevany cert. Minutu bezomna nevydrzi. Ale to si pamatam aj pri najstarsom synovi, varila som a mala ho v klokanke. Aj malu som vcera dala a bola spokojna, to je ten rastovy spurt, niektore deti na to takto reaguju, ze viac potrebuju nasu blizkost. Ale je to znacne narocne, hlavne ak o piatej pobede zistim ze nemam este umyte zuby a nejedla som od rana nic.

dejna20
13. máj 2017

@nivea777 ale tvoj sq narodil ovela mensi

dejna20
13. máj 2017

@extempore ked je na um tak ssi ty najlepsie vies kolko jej davas a kedy.
Moj prvy bol do pol roka fakt velky. Nad vsetky tabulky a v roku padol do sedeho priemeru vahou. Takze nech sa ukludni. Ani dospely predsa nie su rovnako velky

extempore
13. máj 2017

@pininka NO veď toto.. Ja mám teraz normálne stres z toho, že koľko zas priberie na ďalšej poradni. A potom sa z toho vysomárte. Hlavne, že nám v pôrodnici vraveli, že dojčiť treba na požiadanie. Naša malá to má pol na pol - aj dojčím, ale mliečka je málo, takže dávame aj umelé.

extempore
13. máj 2017

Dievčatá, len tak pre porovnanie-koľko vážia, resp. vážili vaše ratolesti keď mali mesiac? Nech nemám komplexy, že mám najtučnejšie dieťa v galaxii...

tutu_1
13. máj 2017

@extempore Urcite nemáš. Moja zas priberá menej a museli sme dat UM 😔

dominini
13. máj 2017

@extempore Nas ma 2t a 3dni, a co nas z nemocky pustili pribral 550g, a to som len kojila.. avsak z inych dovodov som tento tyzden musela dat UM a sa zdalo ze malo pribral ... ☹

pininka
13. máj 2017

@extempore kasli na tabulky aj ine vahy, ja dufam,ze nasa bude mat v pondelok aspon 4500g ale aj ked nebude, tak umele jej nedam,ja mam mlieka tolko, ze mi strieka az, vymienam prsne vlozky kazdu chvilu. Aj moj najstarsi tolko priberal, a vzdy nas nasa doki len chvalila. Stale vravela ze ked sa narodi vacsie dieta tak je normalne ze aj viac papa a on teda jedol ze az. Ale az tolko nekakal ako mala, tej travi staocne.

jollinka22
13. máj 2017

Baby nášho kojím ale to on je stale na cicine ved ked potebuje on sa veľký narodil teraz ma do 5kg uz s zo v útorok bude mat tri týždne ja mu stale dam ked chce ...

adia11
13. máj 2017

@pininka a v klokanke moze byt aj ked si nedrží hlávku? Ja neviem uz c robit, dávame kadejaké lieky na koliku, ale uz neverím ze to je ono. Nejem pomaly nic. Zle je ci na rukách ci v postieľke. Katastrofa. A ako dlho si ho nosila v klokanke? Bojim sa ze ho nebudem dlho vladať, uz ma predsa 4 kilo a cely den navlacat take závažie je dost..úplne zúfalstvo :(

pininka
13. máj 2017

@adia11 najdlhsie som ho mala dve hodky,ale tiez ma chrbat boli. Ja mam ten ergonosic a zatial je jej velky, takze jej drzi aj hlavicku. Ani ja skoro nic nejem, este aj stava z citrona jej robi zle.

nivea777
13. máj 2017

@adia11 ak zvazujes nosenie tak si kúp buď ergonosic alebo šatku..klokanku nekupuj

nivea777
13. máj 2017

@adia11 dávaš ho aj na bruško? masirujes mu bruško?Cvičíte nožičkami? Dávaš teplú plienku na bruško? Dávaš pupik?

adia11
14. máj 2017

@pininka akurát dnes ideme k laktacnej poradkyni skúsiť ten ergonosic, to mi príde najpriatelnejsie, šatky sa bojim ze sa mi to rozviaze, a v klokanke vraj ani detičky nechcú byt. Bola u nas včera pozriet ze co sa deje, vraj mu moze vadiť aj ze mu nazerajú do kočíka a návštevy, tak skúšame uz takéto vymedziť len na nutne..

@nivea777 dávame aj na bruško, na mužovi na brušku aj zaspí stále. A vsetko robíme co si vymenovala, tak uz to asi fakt bruškom nebude. Este nam laktačná poradila dat si s malým teplý kúpeľ buď ja alebo manžel, ze to ho upokojí ked sa budeme vo vode spolu mojkat

pininka
14. máj 2017

@adia11 ono u takychto deti je ozaj velmi tazko zistit ze co. Sama to poznam. Mozno sa ozaj bude chciet len mojkat.

tutu_1
15. máj 2017

Bože my sme mali včera deň. Myslela som si, ze sa seriózne zbláznim. Maličkú som nakojila o 1dnej, o 2hej, o 3tej, a potom bola hore od 4tej do pol 2hej. V satke ani a svet, ani v kočíku, ani v postieľke, ani na rukách. Mala len take mikrospanky a medzi tym rev akoby ju na nože brali. A to ráno dostala aj sab simplex aj probiotiká, ale kakala a prdkala v poriadku. Tak ja neviem co jej mohlo byt. Aj prebalena bola aj nakrmena. Aj vy mate take dni ze ani z voza ani na voz ?

pininka
15. máj 2017

@tutu_1 joj veru boli, nie az taketo,ale dnes tiez spala zle, akoby nevedela zaspat poriadne. Inak som zistila ze sab simplex jej nerobi dobre, velmi jej pretravi,potom je skoro hladna a tak velmi hlce, ze potom z toho place ako sa naglgala a nepomoze ani ked odgrcne, az kym to nevygrca. Mozno aj tvojej bolo tazko.

tutu_1
15. máj 2017

@pininka vidíš, to ma nenapadlo, moja robí to isté, pučí sa a potom grcká veľmi, a keď ju dojčím hltá ani keby som ju predtým nekŕmila. Skúsim zmeniť za espumisan l uvidím. Ja už jej dávam aj teplé plienky na bruško nech prdká, nech ju toľko nebolí. No neviem či zaberá.

dejna20
15. máj 2017

@pininka
@tutu_1
Ja som niekde citala ze tie "lieky" na brusko treba sem tam menit. Nech si crievks nezvyknu.
Je ich vela este okrem sab simplex a espumisan mozme menit za infacol, babycalm, coliprev atd. Ale uz by mohli aj bez toho babulky fungovat.

nivea777
15. máj 2017

@dejna20 my sme zacinali s espumisanom,pridali sme probiofix.. cez tyzden som presla na infacol a pridala babycalm kedze babycalm neobsahuju liecivo ale su to bylinne kvapky tak davam aj infacol aj babycalm a ked dobieme probiofix,prejdem na biogia ci jak sa to pise prave preto ako si pisala ty,aby si brusko nezvyklo