Termín pôrodu august 2013
Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂
@nefertitka to zas tak neber, citala som, ze pocas 7. tt babatko velmi rychlo rastie.... navyse ak si otehotnela normalnou cestou, vzdy tam moze byt odchylka tyzden-hore dole...
ja kedze som po IVF, vedia lekari presne.
@marin.frist aha, tak dobre 😉 tak nech len rastie a nech mi uz nerobi take pachove soky 😝
dnes som bola cely den s malou prec u babky a ked som dosla domov, cakal ma tu sok, po celom byte smrdi cibula, co si manzel robil sote a do toho oprate pradlo a vraj vetral!!!!!pomoooooooooooooooooooocccccccccccccccccccccc...
teraz prezivam totalne muky:(
@nefertitka @marin.frist ahojte baby!
vidim, ze prave konikujete tak sa pripajam aj ja 🙂 my sme zistili, ze cakame babatko minuly piatok. u doktora som este nebola, chystam sa tam v piatok o tyzden. mala by som byt 6+1 a dufam, ze uz bude vidiet srdiecko lebo ak nie, budem moct ist az 8. 1. a dovtedy sa aj zblaznim.
nemam ziadne extra priznaky, jedine ma trosku bolia prsia, su nafuknute a niekedy ma picha v pravom vajecniku. vzdy som si myslela, ze ked budem tehotna budu tie priznaky ooooooovela vacsie. normalne si myslim, ze neni vsetko s kostolnym poriadkom.
@enynka30 srdiečko Dr. iba vídí na ultrazvuku ako pumpuje, ale nie je to počuť. Ja som mala "náznak pulzácie" v 6tt+2d.
@nefertitka hej , @marin.frist ma pravdu, ja som tiez teraz v 7tt (podla ovul. ) a podla poslednej MS dokonca 8tt, a babo ma usg 3mm, je to rozne podla mna a vzhladom k tomu ze sa teraz robi velmi skoro ultrazvuk , su tam odchylky. Mne povedala ze to vyzera na 6-7 tt
Vies aj ked sa rata od ovulacie, tak musis ratat s tym ze este cca 7 dni babo len putovalo do maternice, ale tieto odchylky sa nerataju, ale treba to brat v uvahu, Mozno dlhsie plavalo v maternici a neskor sa uhniezdilo, ale kedze sa to pocita od ovulacie alebo od posldenej MS vysledky su rozne 😕 ono v tom 12tt to aj tak bude najdolezitejsie 😉
@mistrall no ved bodaj by to tu uz bolo ten 12tt 😉 ako som studovala, tam by to malo byt velke ako citronik uz,,, naozaj to na zaciatku rychlo rastie.
@sisisi neboj, nemusis mat ziadne priznaky a mozno este pridu, kedze teraz ti prudko stupa HCG, tak moze este s tebou poriadne zamavat, tak ako so mnou 😝
inak chcem sa opytat na vas nazor, prva vec je, ze robievam na stedry vecer kapra na vine, mam vino tentoraz vynechat, alebo ta troska, kt. to zalejem sa aj tak vypari, teda ten alkohol odtial myslim?a druha vec, zistila som, ze som tehu akurat v case, ked som sa chystala farbit si vlasy...vyzeram strasne, vyrastaju mi aj sediny( uz od 30tky 😢 ) a hanbim sa takto chodit, myslite, ze v prvom trimestri naozaj radsej nic neriskovat a pockat?
@nefertitka veru uz aby bol januar 🙂 ked je vsetko ok, tak rastie zavratnou rychlostou 😉
@nefertitka len mi pripada, ze pred dvoma dnami som sa citila viac tehotna ako teraz 🙂 ale asi to je tym, ze tieto dva dni som doma a viac oddychujem. ale zasa... ani bradavky ma nebolia. bozeeeeeeeeeeee 😖
baby nerastlo vam niektorej iba jedno prso? ci len ja som divna?
@nefertitka tak kapra na vine mozes, to je jasnacka, to sa naozaj vypari a je to len kvoli chiti, tam uz nebude alkohol 😉 a co sa tyka farbenia vlasov to ti zial neviem poradit, lebo ja si nefarbim 😉
@nefertitka to vino vobec nevadi, aj keby si si dala decko sama do seba a nie do kapra 🙂 hm... no ja si vlasy nefarbim a podla mna je hovadina, ze by sa nemali vlasy farbit. ale ak mas obavy, su rozne prirodne farby, pripadne pouzi na prve tyzdne iba sampon, ktory nie je taky agresivny.
@nefertitka myslim,že to vínko nebude problém to sa vyparí,ale o farbení vlasov ti musia poradiť skúsenejší,ja som tiež len teraz zistila,že som tehu a riešim melír?babo raď...... 😒
@sisisi ja mam normalne prave trosku mensie a teraz sa to vyrovnalo, mam ich normalne vcelku male a teraz sa mi pacia 😝 ...len skoda, ze to po kojeni uz tak neostane, praveze sa to este zhorsi 😠
@darka2001 ja som pocula, ze melir je menej skodlivy, pretoze sa nedava az na pokozku hlavy...
@mistrall sa mas, stastna to zena 😝
a inak prsia ma bolia tak, ze ked som v klude taks a nic nedeje, ale ked lezim a postavim sa, tak vidim vsetkych svatych ako to boli
a s tym kaprom ste ma potesili🙂 snad mi nebude moc smrdiet...
@darka2001 @nefertitka @mistrall baby vy ste uz boli u doktora? co vam robil? ako dlho trvalo vysetrenie? boli tam aj vasi partneri? ja by som bola rada, keby ho prvykrat videl aj on.
uz ste to oznamili rodine?
my sme spolu dlho, mame aj vhodny vek, no este len teraz sme sa osamostatnili a zrazu som tehotna 😅 bojim sa reakcie ,,svokry,, a reci typu, ci sme nemohli pockat, svadba a podobne.
@sisisi ano ja som bola, zobrali mi 6 skumaviek krvi a spravil mi sono, najblizsie mam prist az v 12tt...co mi pripada ako dlhe hluche obdobie a fakt neviem, ci sa nepytat na sono uz skor
oznamili sme to uz...a neboj sa reakcie svokry, ved je to vasa vec, zober to jednym uchom dnu a druhym von.
Moja svokra o tom ani nevie, uz rok sa nebavime 😅 😝
mna prsia bolia tak "normálne" akurát mám pocit,že mám svalovku na bruchu a nejako sa mi ťažšie dýcha,alebo by to bolo z chrbtice? 😉
ja som bola na krv a vyšlo mi pekné hcg kedže som po IVF a na usg idem v piatok tak dufam,že to bude konečne po tých rokoch krásny darček pod stromček,ale zatiaľ to nik nevie nechceme to zarieknuť
@darka2001 ja ma brucho divne tiez, strasne zvlastne a nie prijemne pocity v nom mam, nieco medzi tym akoby som mala mat menzes a hnacku dokopy 😝 a ked si kychnem, zakaslem alebo sa prudko postavim, tak mi cele akoby stvrdne...to dychanie neviem, mas normalne problem s chrbticou?ja hej, ale zatial mi to nejaky problem nerobi
@nefertitka viem, ze jednym uchom dnu a druhym von... len nechcem negativnu reakciu lebo sa rozrevem, ja sa rozrevem uz len pri tom ako to oznamime, ale nechcem si to pamatat do konca zivota a tie vydesene vyrazy 😀
je to veru dost dlhe obdobie. videl uz srdiecko? ja sa len modlim, aby som ho uz mala! a musim tam byt nalacno?
@darka2001 ja som mala vcera ten pocit svalovice, ale pod rebrami, nie v podbrusku. mozno to bolo z roboty 🙂
@sisisi noo tak ja pracujem v nemocnici, takze odbery a take som si robila sama :D a az potom som sla k Dr. Celkovo vysetrenie bolo asi 5 minut, aj menej, kukol dnu, pozrel, zvacsil, ukazal a bolo :D V takom skorom stadiu, len rychlo kuknu, aj tak je to viac menej jedno a dolezite su sona cca okolo 12tt ci je vse tak ako ma byt. ale priatel somnou nebol. ani som ho netahala dnu, Neviem , ale asi by ani nesiel :D Skor ed bude male vacsie, a bude 3D sono a tak, teraz i tak nic neuvidi a Dr. ti da fotku a popise ti a ty mu to povies 🙂 Inak my sme spolu s priatelom 2 a pol roka (mame 28r) a ak bude vse ok, budeme riesit svadbu bud. rok, aj ked moja predstava nebola vydavat sa s bruchom, nuz ale clovek mieni.... 😀 😀 Nasi uz vedia, lebo ja som na PN (som po jednom missed aborte) a priatelovym rodicom povieme na sviatky.. a teste sa ze si tehotna, je to uplne super, ze vobec nam bolo dopriate otehotniet 😉 😉
@sisisi ano nalacno, ale najprv ti asi spravia sono a potom na nejaky dalsi den ta zavolaju na krv a povedia ti ze nalacno a vela sa rano napit. Mne srdiecko nevidel, resp. stvrtok nevidel a potom v utorok na dalsi tyzden mi tam nakukol znova a ukazal mi nejaku bodku ze to zacina akcia srdiecka vraj. No a objednal na 12tt ako som uz spominala, tak asi si mysli, ze je vsetko v poriadku, aj ked mne to pripada ako velmi dlha doba. Ze vydesene vyrazy 😝 ...podla mna sa potesia;)
@mistrall no mas pravdu, ja viem co to je, ked sa nedari, pred mojim prvym ditkom som 2 x potratila a 3 roky sa nedarilo potom.... a druhe ze na prvy sup, preto som v soku totalnom...tak ale muz dlho sanoval bojovnikov predtym, tak mozno aj preto 😅 😝
@mistrall hm mne povedali ze nalacno
@mistrall jeeeeeeee, pekne si to napisala 😵 my sa tesime, aj ked je to trosku necakane... sice my sme sa skoro vobec nechranili, ratala som si plodne a neplodne dni a obcas sme sa na to aj vykaslali a hla, som tehotna 🙂 svadbu nechceme len kvoli tomu, ze peniazky budeme potrebovat na byvanie a babo.
a sranda je, ze priatel bol kvoli mojim castym mykozam (riesim to uz s imunologickou) pred dvoma tyzdnami na vysetrenia u urologa a dal si urobit pre svoju istotu aj spermiogram a ja som bola uz tehotna 😀 tiez som bola ja na vysetreni u gynekologa, robil mi preventivku a babo uz cestovalo do maternice.
nahodou niektora nie ste s BA a nechodite k mudr. Zackovi?
@nefertitka nesladene napoje mozes, resp. pi den predtym , Ja som sla raz poobede a brali mi HCG a nemalo to ziadne odchylky a normalne som jedla a j pila, podla mna hormony to nejak extra nemeni 😉

@marin.frist a preco nase bolo ledva vidno a srdce mu este nebilo? ☹