icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

lenkafurindova
2. jan 2013

@lucka188 aha, tak ja uz neviem, asi sa necham prekvapit a nejdem uz pocitat a kalkulovat lebo mi prepne z toho tehu :D

pasad
2. jan 2013

@cerkutka jej, tak to je blizunko. ja som pri amfiku 🙂

cora41
2. jan 2013

@darka2001 dobry lekar by mal..tento screening je dobry, niekedy lepsi ako tripple testy. najdi si tu na konikovi, co vsetko ti treba.. Mala by si mat okolo 12 tyzdna tento screening, potom okolo 16tt tripple testy, potom eventuelne amniocenteza okolo 21tt a potom byva este jeden specialny screening okolo 22t a to by malo byt vsetko..Aspon co ja viem

zuzu188
2. jan 2013

@lucka188 už ho aj dosť cítim,keď si sadnem alebo sa ohnem,tak to tlačí a na spanie na bruchu som už dávno musela zabudnúť

pasad
2. jan 2013

@cerkutka inak s tymi cislami a fotenim skvely napad 😉, urcite daj do albumu potom... co sa tyka mojej pn, je to nie kvoli spineniu, ale kvoli myomu a tiez uz mi to lezie na psychiku, ale tak nechcem si potom vycitat, ze som neposluchla lekara.

zabavka
2. jan 2013

@cora41 čo sa týka toho screeningu v 12tt. ten spraví aj môj gynekológ alebo...? už si to nejako nepamätám 😝

cora41
2. jan 2013

@zabavka no neviem, lebo toto je specializovane pracovisko, ktorych je niekolko na slovensku...Pozri si link http://www.3dultrazvuk.sk/www/

zuzu188
2. jan 2013

@lenkafurindova jasné,dám vedieť 🙂..veď ja mu stále hovorím,nech to už povieme..už to chcem aj v škole nahlásiť,nech mám pokoj..možno aj predbehneš 😀..ty to ideš kedy oznámiť 🙂

pasad
2. jan 2013

@cora41 dakujem...ked o tvojom nik nehovori, je to fajn...ono myom o sebe nie je nic zle vacsinou, ma ho vela dospelych zien, ktore este nie su v menop.. ide len o to, na akom mieste je a ako velky je pocas tehu, pretoze pocas prveho trimestra moze rast rychlo a tlacit na vak s embryom/plodom, co moze sposobit, ze sa babo prestane vyvijat na ukor myomu. zvycajne od 4.mesiaca prestane rast a maximalne, co moze sposobit neskor, uz je "len" predcasny porod/cisarskym, co uz v dnesnej dobe vdaka uzasnej neonatologii nie je az taky problem. takze cely cas verim v "prirodu", ze to zariadi tak ako ma 😉

lenkafurindova
2. jan 2013

@zuzu188 a preco to nechce povedat, ci nema cas??? Ja pridem domov 9.1, tak chcem ist hned na vysetrenia vsetky a potom vecerom to bud oznamit, alebo druhy den, tiez uvidim ako sa "drahy" :D bude citit na to, lebo chcem aby to oznamoval on, ja sa asi rozrevem ak to budem hovorit :D :D :D

pasad
2. jan 2013

@lenkafurindova ja mam podla ms termin 6.8., podla prveho ultra som ho mala 2.8. a podla dnesneho ultra 7.8.

zuzu188
2. jan 2013

@lenkafurindova nechce sa mu..u mňa by to dopadlo rovnako 😀..pri prvom som tiež plakala,ale to som mala "iba" 17-násť 😀..tak si vieš predstaviť asi ako to prebiehalo

marley7
2. jan 2013

Ahojte, aj ja sa pridávam k vám!

os
2. jan 2013

rozmyslam, ze by som mala ist co najskor k lekarovi.. kaslem dost hrozne... stracam hlas... asi by mi aj nieco predpisal, keby ze ma vidi.. nie? zatial sa "liecim" sedenim doma :D

os
2. jan 2013

jakeho gyn. by ste mi odporucili vo svite? 🙂

zabavka
2. jan 2013

@cora41 na ňom som bola s malou, ale to bolo myslím v 26tt.

lenkafurindova
2. jan 2013

@pasad to sa tak zo dna na den meni? preco? nerozumiem tomu...

lenkafurindova
2. jan 2013

@zuzu188 ved to si teda neviem predstavit, ci viem? 🙂 neviem ci viem 🙂 ale teraz uz mame obe dost rockov na to - potom si napiseme ako sme dopadli hej? 🙂 kto plakal viac a pod. :D

pasad
2. jan 2013

@lenkafurindova tak menstruacny termin sa ti nemeni nikdy. meni sa len termin podla ultrazvuku, kedze sa rata podla velkosti embrya/plodu. ten sa moze menit s kazdym ultrazvukom, ale vraj nie viac ako tyzden plus/minus od menstruacneho. suvisi to s tym, ze kazdy organizmus je iny a nemusi ist podla statistickych tabuliek.

zuzu188
2. jan 2013

@lenkafurindova bolo to hrozné vtedy..určite vyhrám ja 😀..no som zvedavá na reakcie tých našich rodín 😉

lenkafurindova
2. jan 2013

@pasad No tak to je fasa, fakt veda... 🙂 nikdy sa asi do toho celkom nedostanem 🙂

lenkafurindova
2. jan 2013

@zuzu188 co ty vies, mozno zabodujem ja :P haha... nikdy nehovor nikdy :D ty mas v suchhu, ze ste uz svoji a mate jedno ale co ja? :P

pasad
2. jan 2013

@lenkafurindova ani netreba, pamataj si ten podla menstruacie (ten co ti tu vypisuje) a na ostatne kasli 😀 tak je to najednoduchsie.

lenkafurindova
2. jan 2013

@pasad doble, budem sa riadit tym 🙂

lenkafurindova
2. jan 2013

26. 8. 2013 - ešte niekto ku mne? 🙂 TP

zuzu188
2. jan 2013

@lenkafurindova jááj..nie ste zobratí?..ja som si myslela,že hej 🙂..a to neni taká tragédia,ale rodičia s toho vedia veľkú tragédiu urobiť 😀

lenkafurindova
2. jan 2013

@zuzu188 nie nie niesme, aj ked spolu uz byvame druhy rok.. Ved prave, ze rodicia vedia a nafuuuuknut 🙂 Takze nam nezostava nic ine iba cakat, cakat a dufam, ze bude vsicko ok 🙂 Idem si lahnut, dobru nocku moja

mahulenka87
3. jan 2013

@zabavka myslím si že 21 cm je výška / hĺbka vaničky. 😉

mahulenka87
3. jan 2013

@zabavka a šírka vaničky čo som našla by mala byť cca 36 cm

cerkutka
3. jan 2013

@nefertitka vies na co som prisla? ze Jablka mozem...🙂) tak som vcera zjedla pre istotu 3🙂) predtym som este mala rada pomelo, ale vceera som uz nemohla ani citit...🙂) a ziadne citrusoidne plody mi neberu, nezeby mi z nich bolo zle...len mi nechutia...