icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

lenkafurindova
3. jan 2013

@zuzu188 tesim sa riadne, mozno vtedy si zacnem uvedomovat ze som vlastne uz tehotna 🙂) Potom tu hned smarim foto 🙂 inac to si mam vypytat alebo mi to automaticky daju??

enynka30
3. jan 2013

@lenkafurindova tak je dobre, lebo ja ananas veeelmi mozem 🙂

lenkafurindova
3. jan 2013

@enynka30 ved aj ja, ale som si ho nakupila a nejedla som ho ked mi to povedala ale ked mi to tu vyvratili tak jem od vtedy furt :D :D

enynka30
3. jan 2013

@lenkafurindova a este sa z neho ani nepribera, skor by sa malo chudnut 😀 😀 takze dobrotka je to

lucka188
3. jan 2013

@enynka30 Ja som si o tom screeningu citala a je to taka novinka, este sa u nas nerobi bezne a lekari ho odporucaju skor zenam kde je zvysene riziko nejakej genetickej poruchy, tj starsim ako 35 rokov, mladsim ako 17, alebo s nejakymi predispoziciami (porucha v rodine).

cerkutka
3. jan 2013

@cora41 suhlasim....joooj ja som v praci a znova som zacala spinit...dofrasa, inak nosite tanga? lebo sa mi zda ze ci mi nevyplyvaju tanga zle na moj krcok maternice a ci odtial nekrvacam...bo uz fakt neviem ty kokooos:( som mala aj silonky tesne dnes na sebe tak som si ich dala dole a teraz sedim s holymi nohami....som ja ale rurka...

cerkutka
3. jan 2013

@lucka188 ja som citala ze pre zeny nad 35 rokov to maju viac menej povinne zeny od 30 do 35 by sa mali zucastnit lebo je im to odporucane a zeny pod 30 - tak to je na nich....ale kazdopadne to neublizi vediet ci je vsetko OK.

pasad
3. jan 2013

@lenkafurindova moj gyndos dava fotku len na poziadanie a platis si ju (tusim 4 eur)

pasad
3. jan 2013

@cerkutka @cora41 tak za stretko urcite som, tesim sa velmi! bola som naraz tehotna s kamoskou (nezavisle od seba s tyzdnovym odstupom), ale bohuzial jej sa embryko prestalo vyvijat asi v 5.-6. tyzdni ☹. tak som rada, ze to mozem zdielat tu s vami. ja sa zacinam mat uz lepsie, KONECNE. okrem toho, ze spavam cca 12 hodin a mavam este hormonalne vykyvy uz mi vlastne nic nie je. obcas ma chytaju take smutne nalady, ale snazim sa ich proste prespat, alebo nejak si najst inu cinnost, ktora mi pomoze na ne zabudunut. tie hormony fakt robia okrem zazrakov aj vela neplechy v nasich telach.

pasad
3. jan 2013

@cerkutka tak tie merania su hrozne individualne. ide o to, ze lekar to na ultrazvuku znaci v pocitaci manulane a pri tych nasich milimetroch staci, ze sa kusok sekne, oznaci to trosku dalej ako ma a uz ti to robi velke rozdiely. podla mna presnejsie sa to bude dat merat, ked uz to pojde na centimetre. ja stale beriem menstruacny termin ako ten najistejsi.

pasad
3. jan 2013

ja som inak mala dost dlhu debatu s mojim lekarom ohladom tych extra (dobrovolnych) vysetreni zien nad 35 (kedze tolko mam). a rozhodla som sa na ne neist. absolvujem, len vsetky povinne. moj dovod? aj keby tie vysledky boli neviem ake zle, na potrat by som proste dobrovolne na ich zaklade nedokazala ist. ja v tomto verim v prirodu/Boha, ze ak donosim dieta, budem sa o neho starat, bez ohladu na to, ci bude zdrave, ci nie. zaroven si neviem predstavit prezivat cele tehotenstvo v strachu s vedomim zlych vysledkov, ktore vobec nemusia znamenat nic zle. poznam zeny, co mali velmi zle vysledky a nakoniec dieta nemalo ziadnu vadu, respektive malo vadu, ktora sa poriesila jednym zakrokom a dietatka su zdrave.

je vsak uzasne, ze mame moznost vyberu a preto je to pravo kazdej zeny sa rozhodnut, ako uzna a vhodne, kedze v konecnom dosledku ona je ta, ktora sa bude o to dietatko hlavne starat.

zuzu188
3. jan 2013

@enynka30 mne ten screening hodinu netrval..je to "veľký ultrazvuk"..robí ho každý lekár..urobí ti sono a tam ti spresní TP,vek plodu,skontroluje či máš iba jeden plod alebo viac,akciu srdiečka a či nemá nejaké vrodené vývojové chyby,zmeria ho a zoberú ti krv..mne tak zistili,že som v rannom štádiu tehotenstva prekonala toxoplazmózu a že moje deti budú mať voči nej doživotnú imunitu...ďalší taký screening je v 20tt a potom je ešte jeden,ale neviem kedy

zuzu188
3. jan 2013

@lenkafurindova ja si ju pýtam..môj dr. mi ich dáva zadarmo,ale napr. zastupujúca dr. si vypýtala 5€

lucka188
3. jan 2013

@cerkutka No ja mam podobny nazor ako pasad, nerada by som bola postavena pred rozhodnutie ci sa vzdat vytuzeneho babatka len preto ze nejaky test ukazal ze nemusi byt v poriadku. Kolega vravel ze im tie testy tak dopadli, ale kedze sa o babo snazili 10 rokov, rozhodli sa to risknut. A potom sa im narodilo uplne zdrave babo. Takze ak mozem (patrim este do kategorie pod 30), tak sa tym testom radsej vyhnem.

lucka188
3. jan 2013

@lenkafurindova Ja som pri prvom utz foto nedostala lebo ten pristroj ich nevedel robit, ale potom pri druhom ked videl ze chcem foto tak ma zobral na iny pristroj 🙂 A dal mi ju zadarmo, aj ked v cenniku ma ze vytlacenie foto stoji 1.7 eura. Ale dava ich aj na usb kluc zadarmo.

nefertitka
3. jan 2013

baby, letnu dovolenku tehotne asi nebudete absolvovat, co?

cerkutka
3. jan 2013

@lucka188 ono nieco pravdy na tom je, mojej svagrinej tiez vyslo ze bude mat babetko dawndrown syndrom, tak sla do nemocnice kde jej pomocou odberu plodovej vody zistili ze babo je v poriadku. neviem....fakt neviem, ale lekar mi odporucil tam ist a keby aj vysli zle vysledky tak ja by som sa este dala testnut z tej plodovej vody....ale necchem privolavat zle veci...

cerkutka
3. jan 2013

@nefertitka jedine tak v dominikanskej republike niekedy v aprili🙂)

marley7
3. jan 2013

Nerobí sa náhodou také dôležité sono v 12 tt, kde kontrolujú všetky už vyvinuté orgány dieťatka?! Tak mi vravel môj lekár.

nefertitka
3. jan 2013

@cerkutka ja by som tiez nesla tehu, len ma tak napadlo, ked sme boli minuly rok, tak tam same bruchate behali, ja by som na to odvahu nemala. Tam by som veru sla do Dominikanskej, tam sme boli na svadobnej ceste, ale kraaaaatko, 6 dni, dostali sme to ako dar.

marley7
3. jan 2013

@nefertitka No u nás v rodine teraz všetci riešia letnú dovolenku, vyberajú destinácie, no my budeme tento rok len doma. My pôjdeme na dovču si do nemocnice po bábo 🙂

lucka188
3. jan 2013

@nefertitka No my by sme radi nejaky Dubai alebo tak, v marci alebo aprili, tak pozerame, ale je to vsetko priserne drahe a vacsinou su v cene iba ranajky.. To ta Dominikanska (tam sme boli pred 3 rokmi na svadobnej ceste) bola ovela lacnejsia, ale zas tak daleko sa mi pocas tehotenstva letiet nechce..

marley7
3. jan 2013

Aj vy máte také stavy, že nemáte na nič chuť, na jedlo a bolí vás príšerne brucho akokeby od hladu?! Ja už neviem čo jesť, na nič mi nejde chuť, ale hlad, hlad ...

nefertitka
3. jan 2013

@lucka188 a musi byt rovno Dubai?Chodte do ineho Emiratu, my sme tak boli tiez pred par rokmi v Ras Al Khaimah a je to lacnejsie a do Dubaja potom na vylet.
@marley7 ano kazdu chvilu 😠

lucka188
3. jan 2013

@marley7 No ja by som taky stav niekedy praveze uvitala, ja mam skor chut na vsetko :D dnes som jednemu kolegovi skoro zjedla bryndzove halusky a potom prisla kolegyna s palacinkami!! A to som prave doobedovala 😀

lucka188
3. jan 2013

@nefertitka Dik za tip, uz som pozerala jedno mesto vedla, nejaky Umm Al nieco tak kuknem aj toto 🙂

cerkutka
3. jan 2013

@nefertitka jooooj ja tam chcem velmi ist🙂 ja som bola zatial v mexiku a na kube....dalsie zastavky planujem jamaicu a domiikansku.....ale neviem kedy hihi🙂 akoze ja by som sla (teda keby na to boli finance) len sa bojim ze co keby sa mi tam nieco stalo, ze co by som robila...vies...ale inak keby ze mam bezproblemove tehotenstvo tak by som hrozne chcela ist niekam na dovcu aj s bruskom pod slnecnik🙂

nefertitka
3. jan 2013

@cerkutka no ved aj ja by som chcela, ja som taky cestovatelsky typ 😝 a strasne mi dovca bude chybat v lete, no ale co uz. Potom budeme chodievat styria, aj ked to uz bude financne narocnejsie. Dominikanska sa mi velmi pacila, taky raj, naozaj biely piesok a tyrkysove more, taky gyc 😝 😀 ...Jamaicu by som tiez chcela navstivit. Aj Bora Bora 😀 😝 .
Ja som z takychto exotickejsich destinacii videla tu Dominikansku, Emiraty a Kenu. Ale este toho je, kde by som sla veru.
@lucka188 a sli by ste aj s babom?to bola inak sranda, my sme tam sli v marci, tu -3stupne a snezilo a tam ked sme dosli, vsetci v slapkach a kratasoch, a ked sme sa vratili, ze zas do zimnych bund, no fuj

pasad
3. jan 2013

@cerkutka v pohode moja. je to pravo kazdej zeny, preto tie extra testy existuju a su dobrovolne. ak ti rozhodnutie pocuvnut lekara v tomto prinesie pokoj a pohodu, chod za tym. ja sa vzdy riadim tym, co mi prinesie pokoj. v tomto pripade som citila pokoj pri rozhodnuti zostat v "sladkej nevedomosti" 🙂.hlavne ide o to, aby si ty bola v poriadku. ak budes, bude aj babo 😉

nefertitka
3. jan 2013

pred chvilou som dojedla jablko a je mi nejak zle z neho 😖