icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

amanda683
26. jún 2013

juhuuu ale nas tu pribuda,koceny 🙂 😉

st2
26. jún 2013

@os no na poradne si ta vola dr, a poradne byvaju raz mesacne kde skontroluju vahu, moc, tlak, vysetria, robievaju sa aj odbery ale to neviem uz ako casto, tusim 2x mi robilipotom dr robia aj uzv, a to v 10tt, v 12tt sa kontroluje nosova kosticka a tusim este nieco, potom v 20tt byva velky uzv kedy sa kontroluju vsetky organy, a potom este v 30tt uz aj prietoky, posledne dva mesiace sa chodi kazde 2tyzdne do poradne, ale ja som aj tak chodila kazde 3, a potom posledny mesiac sa chodi uz do poradne do nemocky kde budes rodit a tam kazdy tyzden
este sa absolvuje glukozovy test asi v strede tehu
snad som na nic nezabudla

mrnousjana
26. jún 2013

baby ja som taká unavená šialene a to som ešte len 6tt+3 a to musím byť v robote ☹ , síce mi nebýva zle len ako by som zabehla maratón 😅 asi aj z toho počasia som taká malátna že ešte len som začala, ale chcem, aby už bol koniec a drobca mala v rukách, inak začínam na sebe badať zmenu nálad joj chudáci všetci na okolí 😀

e.l.i
26. jún 2013

Ahojte tak vyzera to ze patrim k vam... aj ked to pisem dost nesmelo... kedze sme presne pred rokom prisli o miminko.. 😒 tak sa bojim ako dopadneme tento krat.. verim ze to dotiahneme az do porodu...v pondelok som bola u dr. tak mi potvrdila tehotenstvo na utz 1,8cm gest. vak a 6mm zarodocny tercik( hmm len neviem co to znamena...ten tercik...ci to je uz babo..?) ze podla sona som bola 5tt+4... ale podla PM 6tt+0....myslite ze tieto utz vysledky su ok?...lebo nejak stresujem...a najblizsie mam ist na sono od 17-24.7.. fu neviem ako dovtedy vydrzim ☹

os
26. jún 2013

no zeny.... ide sa spat... vcera v noci som sa zobudila asi okolo 3.30 a nie a nie zaspat... stava sa vam to? 🙂 ... prave som citala, ze v prvom trimestri mozu byt poruchy spanku... zeby nejaky novy priznak? :D ... zato poobede som ani nebola schopna sledovat "serial" ... odspala som :D
.. na vikend by som chcela cestovat... cca 80 km cez hory doly... mami ma odhovara.. ze mam lezat.. ale ja sa citim dobreeee 🙂 ... obmedzujete sa nejak? ... a ked ste po potrate?

@e.l.i terminy ktorym nerozumiem zvyknem hodit do googlu :D ... podla mna je babo uz po spojeni vajicka so spermiou ;) ... neviem jak to vidia ini... ale babo to odla mna je 🙂 ... mne dr. povedal, ze ked budu problemy tak mam dobehnut (vytoky atd.. )... ak je vsetko v poriadku tak nestresuj 🙂 .. zevraj mame byt v pohode aj kvoli babatkam 🙂 srdiecko si pocula? ci este nebolo?

os
26. jún 2013

@mrnousjana ... som citala daco o chudokrvnosti v tehotenstve :D ... som "mudra" :D ... mozno sme preto unavene ... dam ti link ;) http://najmama.aktuality.sk/clanok/1025/9-tyzde...
... ja som zadychana po schodoch.. v praci... ale to som byvavala aj bezne... asi nemam ziadnu kondicku :D

os
26. jún 2013

:D .. nejaka som ukecana... normalne sa nespoznavam :D ... ok.. idem spat a ne vas tu nudit ;) paaa :D

cerimi77
26. jún 2013

@simona24 ja mám terním vypočítaný presne ako ty a ešte som gyn ani len nevolala 😕 ale už sa chystám, lebo viem, že majú plno a skôr ako za 2t mi nedajú termín, ale tak okolo toho 8-9t je fajn ísť 1x ku gyn, vtedy už určite musí biť srdiečko a hneď mi dajú tehu knižku, dovtedy aj tak by so mnou nič nerobili, takže sa nie je kde ponáhľať 😉 samozrejme, ak by si mala nejaký problém, krvácanie a pod. treba ísť hneď k doktorovi, príp. na pohotovosť... ja som vo februári potratila, začala som krvácať, išla som k doki až po 3dňoch a už bolo neskoro 😔 držím palce 😉

nicole89
26. jún 2013

Ahojte kočky, tak aj ja sa k vám pridávam, ale strach sa ma drží ešte stále.....mám veľmi zlú skúsenosť s gynekologičkou v Ivanke pri Dunaji. Bývam v Belgicku, ale na Slovensku som bola už nejaký ten mesiac kvôli štátniciam a tu som aj zistila, že som tehotná. Viem presne, kedy som otehotnela, lebo priateľ je v Belgicku a ja som bola za ním na jeden týždeň. Podľa toho som vedela že som v 4tt (ovuláciu som mala po troch týždňoch od PM), ale ona ma stále presviedčala že som v 7tt a pretože nezachytila srdiečko, napísala mi do papierov missed abortion a len ma varovala, že ak sa spustí krvácanie, tak treba do nemocnice. Až na moje naliehanie, či sa s tým nedá niečo ešte urobiť, sa ma nezainteresovane spýtala, či to vôbec bolo želané tehotenstvo a predpísala Duphaston. Nielenže nebola ochotná ale mi ani nič nevysvetlila. Preplakala som veľa nocí a po návrate do Belgicka som išla svojej gynekologičke, ktorá ma upokojila, vypočítala mi iný týždeň tehotenstva, srdiečko bilo, všetko bolo v poriadku.... Teraz som v 10 tt, ale stále mám strach sa tešiť, aby sa niečo nestalo ☹

cerimi77
26. jún 2013

@os veru aj ja mám horší spánok posledné dni, večer zaspím v pohode, ale potom sa nadránom zobudím a prehadzujem sa a to ešte musím vstávať, lebo stále kojím svoju dcérku, našťastie sa budí zvyčajne len 1x, ale dnes ráno akosi nemohla zaspať, tak som bola hore o 3.30 potom o 4.30 a ešte o 5.30 😝 zaspaala som potom tvrdo až okolo 6.30 😝 .... a inak prečo by si mala ležať?
@e.l.i držím palce aby to tentokrát vyšlo, ja som mala podobnú skúsenosť teraz vo februári 😔 .... a už bola akcia srdiecka?

cerimi77
26. jún 2013

@majaon to je fakt dlhé čakanie, preto sa neoplatí takto skoro ísť k dokymu, lebo by ma to iba stresovalo, že ešte nie je srdiečko a doktor ti nič viac nepovie, len treba počkať, ale 5t sa mi zdá zbytočne dlho, ja som pri prvom tehu bola tuším v 6tt a srdiečko ešte nebilo, ale objednal ma zasa o týždeň a to už bilo a dostala som hneď tehu knižku... tak moc držím palce 😉

cerimi77
26. jún 2013

@nicole89 hm, fakt zlá skúsenosť s gynekologičkou, ale ak srdiečko bije, tak treba veriť že to bude v poriadku a nestresovať sa, držím palce 😉

aplless
27. jún 2013

ahojte ja som bola podla ms 6tt+2 na sone nebolo nic vidno o tyzden 7tt+2 uz bolo na sone vidno g. vak aj malu fazulku ja som to moc nevidela ale dr sa rzplyvala ze uz to vidi. robila som si digi test clear blue v 6tt podla ms a vypisalo mi 2-3. podla vypoctov mala byt ovul okolo 18.5 myslite ze mohla byt aj neskor som prvy mesiac po HAK takze vobec som nemala svoje telo odsledovane ani sme sa nejak nesnazili chcela som sa nejake tri mesiace precistit a pockat na cyklus.

aplless
27. jún 2013

este jedna otazka mimo temu mate uz vybrate meno???? ja stale neviem prist na nejake pekne chlapcenske :(

anjelik0907
27. jún 2013

@aplless no moji chlapi rozhodli ,že to musí byť chlapček a chcú Markusa 😉 ja by som chcela Noela, tak to asi spojíme 😉

barcelona94901
27. jún 2013

@nicole89 ono v 7 tt býva najčastejšie potrat,aj mne to gynoš hovoril,že keby je krvácanie treba okamžite prísť ,moje známe o bejby prišli v 7tt a 8tt ,takže možno to je dovod prečo ti to tá gynoška povedala 🙂
a aj preto,že ešte moc toho nevidieť robia sono vačšinou až od 10tt 😉 takže neboj 😉 aj to srdiečko,niektoré kočky idu okamžite na gyndu a potom sa stresuju,že ešte nevidieť ,takže neboj určite to je dobré

@os ja pojdem cez prázdniny na hory aj k moru ,pokiaľ nemáš rizikové,či nejaké problémy ,prečo by si mala ležať?tehotenstvo neni choroba 🙂

barcelona94901
27. jún 2013

@aplless 😀 ked budeme mať jasnejší termín ,vyberieme meno ako pri prvom,tam sme si nedali zistiť pohlavie,takže sme vyberali dve mená🙂 chlapčenské aj dievčenské a tak aby sa hodilo k priezvisku,aby nebolo v jednej ani druhej rodine 🙂 aby neboli meniny hned s narodeninami a aby sa tak nevolalo každé druhe dieťa ,aj sa nám podarilo a bolo to krásne prekvapenie ,nikto nevedel čo sa nám narodí a meno by ich nenapadlo ani vo sne 🙂

mrnousjana
27. jún 2013

@os ty kokso to asi fakt písali o mne 😀
@aplless s menom jasno 😉 manžel vyberal prvé ja to druhé 😀 chlapec marek a dievčatko aďka...

eliska07
27. jún 2013

@anjelik0907 Aj my máme Noela 🙂 krásne meno - niečo ako boží dar, vianočný dar, narodený na vianoce 🙂 pre nás je darom 🙂 aj keď nie je narodený na vianoce 😉

eliska07
27. jún 2013

@barcelona94901 My sme si pri prvom dali povedať pohlavie, meno sme si vybrali, ale nikomu nepovedali. Zdalo sa nám to pekné, aby ľudia boli prekvapení správou, nielen informáciou, že už sa narodil. Tie sms sú pekné, ale keď už vždy viete, či to bude chlapec alebo dievča a väčšinou aj meno, tak tá sms od rodičov už nie je taká "spontánna" a prekvapivá 🙂. Veľmi uvažujem, že by sme možno pri tomto bábätku sa dali prekvapiť aj pohlavím 🙂 Možno už tretie nebudeme mať, tak sa mi to zdá také pekné. Sama som zvedavá, či vydržím 🙂

eliska07
27. jún 2013

Mám jednu otázočku: aj vám býva ráno, resp. celý deň zle? Ja mám už niekoľko dní pocit akejsi ťažoby - či už na žalúdku, resp. na celom tele. Keď sa ráno nenajem, je mi úplne zle, ale pri pomyslení na jedlo mi je zle tiež. Dúfam, že je to ok, a že je to normálne. Pri prvom som toto vôbec nemávala, tak ma to prekvapilo. Vracať našťastie nevraciam, ale tá ťažoba je celkovo taká nepríjemná...

barcelona94901
27. jún 2013

@eliska07 to prekvapenie je krásne ,ja neľutujem,že sme si nedali zistiť,neviem,tak sme to cítili,že nech je bábo zdravé a neriešili sme či to bude chlapec,dievča ,mali sme nakupené neutrálne farby,vybrali sme dve mená a nebolo čo riešiť

tie nevoľnosti,pri prvom mi nebolo absolutne nič a teraz asi 4 dni ,otvorím oči a áno tá ťažoba ,napína ma na zvracanie,musím jesť a iba suché ako vianočka,brioška ,rohlík s maslom ,mlieko som začala piť,roky som ho nepila ,ráno si ho dám aby mi nebolo zle ,no napínaju ma "pachy" nevraciam,ale napína ma ,nemožem mojmu ani kávu spraviť a snažím sa veľa piť,včera mi to gynoš hovoril,pretože tieto dni aj také točáky som mala a nevedela som či z tej zmeny počasia ,ja mám nízky tlak ,alebo aj z toho,že mi teraz tak zle od žaludka je..a vraj to má prejsť ,pokiaľ by sme aj zvracali a chudli tak vtedy treba zájsť za lekárom
veľmi sa teším na prázdniny,hory,vzduch ,aj more no aj dufam,že tieto nevoľnosti prejdu,som taká spavá
no je to nepríjemné

kachniatko17
27. jún 2013

Ahojte myslite ze bude nieco doktorka vidiet na ultrazuku ked 5+3tt?

kazunomiya
27. jún 2013

@kachniatko17 Mala by. U mna videl doktor ked som prisla v 5tt (aj ked hovoril ze nevie ci nieco uvidi). V 6tt by malo byt vidiet viac.

aplless
27. jún 2013

@kachniatko17 zalezi kedy si otehotnela lebo mne podla ms v 6tt+2 nebolo vidno nic digi test mi v 6tt podla ms ukazal 2-3tt takze si myslim ze podla ms sa to neda pocitat a kedy som oteh. teraz netusim ak to bolo neskor tak tym padom sa mi posunie aj termin porodu

eliska07
27. jún 2013

@kachniatko17 Ja som bola na sono podľa výpočtu 5 t + 5 dní a bolo vidieť ten gestačný váčok? Neviem, či dobre hovorím. Ale nič viac ešte vidieť nebolo. Objednal ma presne o 2 týždne, tak to dúfam, že už bude počuť aj srdiečko, resp. pekne vidieť plod.

aplless
27. jún 2013

@kazunomiya ty si uz bola na sono? v 6tt bolo ti uz nieco vidno?

vikis5
27. jún 2013

aj ja sa ku vám pripájam 🙂 chysta sa niektora z vas rodit v martine do vody alebo v trenčíne?

amanda683
27. jún 2013

Koceny od dnes presne za tyzden mi drzte palec,rozvadzam sa.Je to trochu mimo temu,ale tesim sa ked to budem mat konecne za sebou a budem sa moct sustredit uz len na krasne veci,ktore ma cakaju 🙂

janeita
27. jún 2013

@amanda683 a babo cakas s novym partnerom? držím palce.