icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

janeita
27. jún 2013

Ahojte s malou dušičkou mozem medzi vás? tehu testy pozitivne, termin mi vychadza zaciatkom marca- ale i tak porodim vo februári.
V ktorom tyzdni ste boli prvykrat u dr.? ja som isla po prvom pozit. teste ale spinila som tak ma dr odbila s tym ze ms sa i tak rozbehne ze je skoro, tak nechcem plasit ani druhy krat.
ďakujem a prijemne tehulkovanie zelam.

amanda683
27. jún 2013

@janeita ano 🙂 a ak ma buduci tyzden rozvedu,tak od augusta uz s manzelom 🙂

os
27. jún 2013

@cerimi77 som po potrate, mala som min. vikend vytok.. tak doktor nariadil askorutin a lezat... a klud..... lenze ja som cestovala k rodicom 70 km :D ... tam ma obskakovali... zatim vsetko dobre.. bola som v pondelok na ultrazvuk.. a srdiecko bije 🙂

mrnousjana
27. jún 2013

@eliska07 ja mám to isté, ale nezvraciam pri prvom tehu som ale blula v kuse do 6 mes. takže pre mňa v celku dobre 😉

janeita
27. jún 2013

@amanda683 prajem ti vsetko dobre , nech ta rozvedu a nech si stastna 🙂

kazunomiya
27. jún 2013

@aplless no bola som za lekarom v 5tt a spytal sa ci chcem skusit sono, a videl uz v 5tt.. ale povedal nech pridem o 2 tyzdne, ze bude vidiet viac.

mrnousjana
27. jún 2013

inak mne doky povedala, že čím je mne horšie tým bábatku lepšie neviem či je to ok, ale pokiaľ aspoň nejaké zmeny na sebe pozorujeme t.j. bábo sa stále vyvýja, horšie keď by nám nič nebolo žiadne príznaky potom by to bol už pre mna stres či všetko ok, ale zase moja švagriná obe tehotenstvá bez problému nemala žiadne príznaky nič nič nič a bola potom viac v strese jak ja čo som tikovala

kazunomiya
27. jún 2013

@aplless inak to 6tt neviem podla MS, ale podla datumu ovulacie, nastastie ho viem. Lebo mne sa zrovna ten cyklus posunul tak, ze ovulacia bola na 26. den. Ono sa to stava a potom ked pocitas podla poslednej MS tak ti vyjde pokrocilejsie tehotenstvo nez je naozaj. Mohlo sa to stat aj tebe.

aplless
27. jún 2013

@kazunomiya no ved to ja neviem kedy som mala kedze sme este neplanovali snazenie a som z toho zmatena uvidime na dalsom sone brala som HAK ale pred tym som mala 33dnovy cyklus pravidelny. ja som cakala na prvu ms po HAK a potom som sa chcela sledovat ovulku a tak ale nejak som to nestihla

aplless
27. jún 2013

@mrnousjana ja tiez nemam ziadne priznaky keby mi nemeska ms tak ani neviem ze som tehu

kazunomiya
27. jún 2013

@aplless jaaaj no GRATULUJEM! to je jedno, oni ti to presne urcia podla sona neskor. 🙂

amanda683
27. jún 2013

@janeita dakujem 🙂

barcelona94901
27. jún 2013

zbuchla som si tu briošky 😝
iba s maslom ,ale aj tak ma napínaju pachy ,mám teraz nos ako Rex 😝

eliska07
27. jún 2013

@mrnousjana Ja som toto teda vôbec nepoznala. Ale tá ťažoba mi príde hrozná... Som celá akási slabá, malátna. Bežne mávam nízky tlak, tak neviem, či teraz nemám ešte nižší. Môj muž, keď som ešte nebola tehotná a chcel mi niekedy odmerať tlak, tak mi ho tlakomer ani nenameral...

Asi by som mala viacej piť. Pred tehotenstvom som veľa pila coca-colu. Teraz sa snažím obmedzovať, ale keď mi je už fakt zle, tak si z nej dám... Myslíte si, že to môže uškodiť?

eliska07
27. jún 2013

@barcelona94901 Takú briošku s maslom by som si dala 🙂

barcelona94901
27. jún 2013

@eliska07 ja neviem,ja som včera tiež mala colu,bola som na prehliadke u gynoša,aj to,že žaludok ako na vode ,posledné dni,potom tá prudká zmena počasia ,ja nízky tlak,kávičkárka,bez kávy ,aj keby chcem ,no nemožem ju ani mojmu spraviť,napína ma tá vona ,tak včera som mala colu a padla mi dobre ,predtým som colu nepila ,ja len vodu ,čaje ,tu kávu
neviem ani kedy to už prejde?? aj tie jedlá,zrazu pijem mlieko a k tomu vianočku..ja neviem,pri prvom mi nič nebolo,nič mi nevadilo ,táto nevoľnosť ma znepokojuje,dufam,že fakt rýchlo prejde ,že ranná nevoľnosť,no mne pachy vadia až kým nezaspím 😝 najhoršie je baby ,že ja predávam aj parfémy ,to je ako zlý sen 😀 😀 😀 a nemožem ani vlastne vone cítiť ,žiadné
a k tomu tlaku,dufam,že nebudu brutálne horučavy ,pri prvom mi tlak išiel ešte nižšie ,sestrička sa bála,že odpadnem ,ale ja som zvyknutá ,no toto teraz je celé iné

mrnousjana
27. jún 2013

@eliska07 inak máš presne to isté čo ja veľmi nízky tlak, a tiež malátnosť, spavosť, ked prídem z roboty domov ležím už len v posteli čo nič nevládzem...
no coca- coli by som nepila, nechaj sa vypísať vraj po treťom mesiaci (aspoň dúfam, ze to tak bude) by to malo prejsť teraz je najhoršie obdobie, lebo všetko rastie vyvýja sa a veľmi rýchlym tempom tak už aby sme boli v druhom trimestri

eliska07
27. jún 2013

@barcelona94901 Všetko prejde a my to vydržíme 🙂 Pre dieťatko všetko 🙂 Tajne si hovorím, že však je to dobre, aspoň viem, že sa vo mne niečo deje 🙂, snáď pozitívne 🙂

aplless
27. jún 2013

@eliska07 ja pijem vela vody sme tam caj alebo dzusy ale ranna kava musi byt to som bola zvyknuta dlhe roky tiez mam nizky tlak preto ta kava asi ju ani neobmedzim jedna za den nevadi sice je to riadny turek ale snazim sa aspon slabsie traz zarabat

aplless
27. jún 2013

@eliska07 sme tam si dam aj za poharik vinka vecer myslim ze dva deci by nemali uskodit a nie je to kazdy den alebo radler

eliska07
27. jún 2013

@mrnousjana Ja už odpočítavam dni 🙂 o týždeň si plánujem zobrať viac ako 2 týždne dovolenky a oddychovať doma s mužom a malým. A snáď bude všetko ok, pretože ideme aj na dovolenku do Talianska 🙂. Robotu našťastie nemám náročnú (fyzicky), takže je to ok, len z tej únavy a malátnosti sa mi nič nechce. A keď prídem domov, utekám zase pre drobca do škôlky a na nákup, takže každodenný kolotoč 🙂

barcelona94901
27. jún 2013

@aplless ja som v prvom tehotenstve mala kávu povolenu,nie smrťáky,ale kvoli tomu nízkemu tlaku.a veľa vody .cca od piateho mesiaca som mala tlak ešte nižší než obvykle.tá káva bola nutnosť
.ale teraz mi káva normálne smrdí a neviem či som neni aj preto taká "oťapená" zívam ako krokodíl 😀

aplless
27. jún 2013

my mame v praci zhon teraz riesime jeden projekt nemam ani cas mysliet na tehu ale apon mi rychlejsie bezi cas aj tak este to nikto nevie ani to nechcem povedat az 20.7 na moje narodky

aplless
27. jún 2013

@barcelona94901 ja bez kavy neviem fungovat potom ma boli hlava, inak co by ste si dali od bolesti hlavy ked ste tehu??? paralen neskodi??? uz som minule nad tym rozmyslala keby ma nahodou niekedy bude boliet vzdy som si davala brufen ale ten asi teraz nie je vhodny preto radsej aj vela vody pijem

eliska07
27. jún 2013

@aplless ja sa snažím tiež veľa piť. Ja som na cole "závislá" 🙂 Bola som zvyknutá vypiť aj 1 liter denne... Osobne si myslím, že ak je organizmus na niečo zvyknutý, v tehotenstve mu to v normálnej miere nemôže uškodiť. Kávu našťastie nepijem - ani predtým, ani teraz. Mám rada jej vôňu, ale nerobí mi dobre. A vínko som si dávala aj predtým len veľmi, veľmi zriedka. Takže teraz, keď ho nemusím som aj rada 🙂 Pre mňa je najväčšia záťaž nepiť tú colu 🙂

eliska07
27. jún 2013

@aplless Ja som pri prvom tehotenstve, ale aj počas kojenia jedla len panadol, ak mi bolo zle - v podstate akokoľvek, či už hlava, nádcha alebo iná bolesť. Mne paralen vadí. Napína ma z neho a bolí žalúdok. Takže je to asi individuálne.

aplless
27. jún 2013

@eliska07 nastastie sa v nicom nemusim obmedzovat neajcim pijem prilezitstne vinecko takze je to fajn necitim zeadne priznaky tehu keby nevidim bublinku na sone ani neviem ze som tehu, asi by som mala mat obavy ked mi nic nie ci????

eliska07
27. jún 2013

@aplless Zhon v práci je v istej miere pozitívny. Presne ako píšeš, nemáš čas rozmýšľať nad inými vecami. Ja som v práci sama v kancelárii, a keď mi je takto, ťažko sama seba nútim do práce. Ale tiež si chcem čo najviac pred dovolenkou porobiť, takže sa asi pripriem a nastavím si vyššie tempo 🙂

eliska07
27. jún 2013

@aplless to je super, keď nemáš žiadne príznaky. Ja som tiež pri prvom nič nepociťovala a fungovala som normálne. Žiadne nevoľnosti, slabosť, únava... Myslím si, že každé tehotenstvo je individuálne. V našich začiatkoch by ma asi jediné poplašilo - a to špinenie, krvácanie. Vtedy by podľa mňa mohol byť problém. Ostatné príznaky, resp. žiadne príznaky sú na začiatku normálne.

barcelona94901
27. jún 2013

@eliska07 Eliška a nebude ti chýbať ten cukor?vieš ked si colová ?možno mne tak tá káva chýba ,ja neviem ,prečo som teraz taká nijaká 😝