icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

mrnousjana
28. jún 2013

@janeita totalka neskutocne unavena a konecne vikend polenosim nemusim do prace to ma najviac tesi 🙂

cerimi77
28. jún 2013

@zemruska opýtaj sa dokiho či sú takéto stavy ok, ja myslím, že áno, dovtedy radšej abstinujte a viac kľudu, nezdvíhaj ťažké veci a pod.. držím palce 😉
@kazunomiya aha, díky za vysvetlenie 😉 ja som mávala vždy presný cyklus, fakt skoro na hodinu presne a sledovanie bazalky ma tiež nikdy nesklamalo, podľa toho som aj presne vedela, že som tehu, testom som si to len potvrdila, to pri prvom tehu, teraz už viem kedy mám ovulku našťastie aj bez sledovania bazalnej teploty, po pôrode sa začali objavovať jasné signály 😉
@anjelik0907 veľmi sa teším, že je všetko ok, užívaj si ten krásny pocit 😉
@cejara super, že srdiečko bije, bezproblémové tehuľkovanie prajem 😉

cerimi77
28. jún 2013

@aplless neboj, podľa ms sa to všeobecne počíta, ale záleží aj aký dlhý máš cyklus, kedy si mala ovuláciu, kedy sa vajíčko uhniezdilo, to trvá niekoľko dní, čiže sú tam rozdiely, 6t+2 je ešte dosť skoro, u niektorej už môže byť vidieť srdiečko u inej nie... aký mávaš cyklus ? a teraz čítam ďalej, takže hladina hcg ti rastie, to je ok, vyzerá, ms je fakt len orientačné aj pôrod preto píšu že je možný 2t pred stanoveným termín podľa ms alebo až 2t po tomto termíne, čiže je tam mesiac hore dole, ja myslím, že pokiaľ nebudeš mať žiadne zdravotné problémy, tak ta nechajú prenášať aj tie 2t, či sa pôrod sám nevyvolá, resp. je fajn ak sa dohodneš so svojim pôrodníkom .... ja som sa bála vyvolávaného pôrodu ako čert kríža a nakoniec som si ho užila teda, odtiekla mi plodovka 3t pred termínom, samozrejme žiadne kontrakcie, takže po 24h mi dali vyvolávačku, ale neotvárala som sa, tak potom druhú, tretiu, štvrtú.... rodila som 36h 😝
@cejara to fakt chodíš spávať o 18.30? skoro ráno vstávaš do práce či? fuha, to ja sa pred polnocou málokedy dostanem do postele, ja som skôr taký nočný vták a potom by som ráno vyspávala 😀
@danuska111 gratulka 😉
@cukrik580 fajn, že je všetko v poriadku 😉

edinka20
28. jún 2013

Ahojte dievčata... môžem sa ku vam pridať? je tu niekomu tak zle že nemôze jest a potom ked je hladna napapka sa a potom je zase zle?

aplless
29. jún 2013

@cerimi77 ahoj cyklus je dalsi problem kedze som brala HAK a po dobrati mi uz nenabehla normalna ms tak neviem ale pred HAK som mala 33dnovy od prveho dna ms

barcelona94901
29. jún 2013

večer som si tu šablila.kým všetci už spali ,je to nepríjemné ☹ ráno som s tým vstávala,že ma napína ☹ a už neviem ,čo by mi pomohlo
dala som si ráno puding a uvidím 😖 či je to lepšie

cejara
29. jún 2013

@cerimi77 áno o 18.30... 😀 ráno vstávam do práce. a napríklad dnes, je sobota, a ja som vstávala o siedmej... ja to mám otočené 🙂

cejara
29. jún 2013

@edinka20 ja som zvracala raz za týždeň. Naposledy včera. Prišla som do robotky a len tak-tak som stihla ísť na wc... našťastie ma nikto nepočul, ani nevidel 🙂 ja to mám také zvláštne, vyvraciam sa a idem hneď jesť 😀

nijka
29. jún 2013

Tak uz len 5dni a ideme konecne prvý krát k Dr.a to sme podľa ms uz 8tt+3 boli ste niektoré objednané az tak neskoro? S lekárkou som pritom volala uz pred troma tyzdnami ze testy su pozitívne 😎

mrnousjana
29. jún 2013

@nijka no ja som objednana az na 22.7 ale to preto lebo maju dovcu a to uz budem podla ms v 11tt

cukrik580
29. jún 2013

@mrnousjana ja idem 18.7. uz na tretie sono 😀 moj doky bude mat dovcu potom...

nijka
29. jún 2013

@cukrik580 mne nevzali ani krv...

cukrik580
29. jún 2013

@nijka ani mne 😀 moj doky berie az v 12.-13 tt 😉

majaon
29. jún 2013

@edinka20 ahojky,ja mam tiez take stavy,zrazu na mna pride vlci hlad a ked sa doslova nahlcem potom mi pride blbo aniekedy ma napne,ale nevraciam nastastie 🙂

nijka
29. jún 2013

@cukrik580 uz mas aspon istotu podľa sona,my len tie testy 😒

cerimi77
29. jún 2013

@aplless ja som tiež brala dlhé roky HAK, ale našťastie cyklus sa mi po vysadení vôbec nezmenil, presný ako hodinky 😉
@nijka doktori sa nejako extra neponáhľajú, stačí ísť na prvé sono až v 8-9tt, niektorí objednávajú až na 10tt a pokiaľ nemáš potvrdené tehotenstvo, čo sa v dnešnej dobe robí už asi výlučne sonom, tak ti dovtedy nič nebudú robiť, krv ti zoberú až potom 😉 držím palce, ja idem k dokimu 8.7. a to budem začínať 9tt 😉

barcelona94901
30. jún 2013

tak zle ako včera den začal,tak dobre skončil ,zvládla som výletovanie a obed na kolibe bez problémov ,večer tiež fajn,ale kávu nemožem ani cítiť,to ma napne 😝

cukrik580
30. jún 2013

@nijka to je pravda...to ja som si spravila zo stresu 6 testov pred prvym sonom... A nebilo srdiecko...do boli dva dni neustaleho placu...tak este dalsie dva testiky...az teraz som trosku.kludna.ked uz nam bilo srdiecko...

cukrik580
30. jún 2013

Po takmer 5 a pol roku snazenia to boli hrozne stresy kym zacalo bit srdiecko...ale uz som kludnejsia 😉

jessy212
30. jún 2013

@cerimi77 ahoooj, tak ja mam asi toho naj dokiho na svete....ja som v 8tt a uz som pri nom bola 4x. Hned na prvy krat mi robil sono a bral krv, to som bola asi v 3tt. O tyzden znova sono aby sa uistil ze nemam mimomaternicove. O tyzden znova sono ci bude vidno srdiecko, to este nebolo. A v pondelok som bola znova a uz sme videli ako krasne bije. No a teraz znovao 2 tyzdne lebo ma chce vidiet este pred dovolenkou. Mne diagnostikoval PCOS tak mozno aj preto. Ale klop klop ttakychto doktorov je na SVK veeeelmi malo.

cukrik580
30. jún 2013

@jessy212 tak to hej, neni ich vela a gratulujem 😉

e.l.i
1. júl 2013

Ahojte tehulky tak mi sme mali ale za víkend. V sobotu som cez obed začala spinit tak som sa vylakala a utekali sme na pohotovosť lebo takto sa u mna pred rokom zacal missed ab. Tak dr. mi spravil sono a babo bolo ok mali sme 7,2mm a bije nám srdiečko tak má to trochu potešilo. Čiže veľkosťou v sobotu sa zhodovalo 6+4.No mám veľký rešpekt aby som niečo nezanedbala. No aspoň to ma ukľudni že. ešte v ten deň prestalo spinenie.A každé ráno sa zobudím s rannymi nevolnostami ktoré trvajú celý deň...😀

e.l.i
1. júl 2013

@stanka810 to je krásne že iui vám vyšlo . Ja som mala dosť stresujúce zamestnanie a ani sa nečudujem že sa to nie a nie podarit . Tak som zmenila oddelenie v práci za kludnejšie a kým sme čakali na výsledky na genetiky a chystali sa na dovolenku do Egypta tak sa nám podarilo a zistila som to deň pred odletom😀

katulienocka11
1. júl 2013

@e.l.i Tesim sa ze je vsetko OK, neboj sa bude vsetko OK nadalej 😀 ja idem dnes o 12 hod k dokimu, dufam ze je vsetko OK a uvidim fazulku nasu🙂 Idem prvy krat, tak od rana mi je z toho blbje 🙂

e.l.i
1. júl 2013

@katulienocka11 jej tak daj hneď info ako ste narástli ja som v sobotu dostala aj foto zo sona tak sem tam na ňu mrknem že aký zázrak vo mne rastie.😀 jej a dnes mi dáva riadne zabrať chcela som sa sprchnut dať do kopy a trochu ísť do mesta bo do 12h mám vychádzku bo som na PN tak som skončila v kúpeľni kde dačo mi nevoňalo a tak som si zatelefonovala s wc. 😝 tak prechádzku nechám až na 17h.bo žalúdok mám ako na vodeB-)

martuskag
1. júl 2013

ahojte, pridávam sa k Vám aj ja. Podľa mensesu mám termín 5.2., podľa sona 13.2., ale vraj na budúcej poradni sa termín podľa sona ešte upresní. Dostala som už aj tehotenskú knižku a mám za sebou aj základné odbery krvi. Je to naše druhé bábätko,tak sa tešíme. Mám doma 15 mesačného drobca, ale ako som pozerala a čítala Vás od začiatku, sú tu aj maminy ešte s menším detičkami.

msmutna
1. júl 2013

ahojte..pridávam sa k vám...termín mám 10.2 ....PRAVDEPODOBNE CISáRSKYM ale teším sa ...po 7 rokoch snaženia som vymenila manžela a som v 8 týždni...odišla som od mojeho gynekologa bo nič nevidel a asi 4 testy mi ukázali tehotenstvo...aj mi chcel dať vyvolávačku,,,išlo som k druhému a krásne viditelné...6 týžden vtedy
🙂

janeita
1. júl 2013

@msmutna prečo cisarskym? ale gratulujme k tehu

nicicka
1. júl 2013

jeej, ja si pamatam ze cca takto pred rokom mi testik ukazal dve ciarocky 🙂 boli sme velmi stastni, tiez som mala termin vo feb. 22.2. ale prislo to uz 11.2. porod bol fajn, ale prve mesiace pre mna prvorodicku boli strasne namahave a bolo som dost deprimovana, az som to vsetko chcela vratit spat, ale nastastie sa to nedalo. teraz je to super, malinka je uuuuuuuzasna...tehotenstvo som si velmi uzivala, namala som ziadne tehu problemy, krasna plet, zdrave leskle vlasy, eeeej skoda ze to ubehlo tak rychlo...viem, ze chcete aby ten vas drobcek bol cim skor tu, ale uzivajte si to naplno, lebo ten cas neskutocne letiiiii

katulienocka11
1. júl 2013

@e.l.i Takze mame 7mm a bije nam srdiecko 🙂 so stastna, buduci tyzden sa mam prist ukazat opat 🙂 dufam ze pojde vsetko tak ako ma a drobatko bude rast a rast 🙂
Ja to s tym zaludkom mam kedy ako, niekedy pohoda, potom zase nieco varene si mam dat, tak ma natahuje, ale udycham to 🙂 zato parizsky salat s obycajnymi rozkami mi ide, a to ja som obyckove biele rozky nejedla roky 😀