icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

kazunomiya
11. júl 2013

@ejkapod zjedla si nieco zle? Lebo ak to nie je z niecoho cim si si pokazila zaludok, tak asi mozes +- normalne jest, ale teda asi opatrnejsie. Castejsie a menej naraz.
Mna tiez obcas prehana, nastastie nie v noci.

Pocula som na taketo problemy jeden recept len si nie som ista ci si to dobre pamatam.. tusim to bolo ze uvarena mrkva so zemiakmi, a treba vypit aj tu vodu. vraj to pomaha aj detom.

ejkapod
11. júl 2013

@kazunomiya , asi som niečo zjedla, z čoho my je zle lebo aj brata prehanalo celu noc, mali sme prsia s ryžou na obed tak neviem, či z toho? a mrkvovu kremovu polievku..jedno z toho to bude asi...

barcelona94901
11. júl 2013

@kazunomiya áno to chodenie na wecko v noci,nad ránom 😝 ale tak hádam aj to prejde rýchlo 😀
začiatkom týždna som sa v noci prebudila a bolo mi zle,dala som si nejaku sušienku a prešlo to,aj som hned zaspala
ráno tiež musím jesť ,ale iné do seba nedostanem,verím,že sa to všetko zlepší ,nechcem na dovču ťahať zo sebou vianočky a bedničku hrozna 😀

b.bardyova
11. júl 2013

@barcelona94901 ahojky aj ja mam rano (vzdy okolo 5 hod.) navstevu wc, potom musim nieco zjest a potom este idem spinkat ..ale mam taky naval hladu, ze by som zjedla aj slona..ale vdaka ..nebyva mi tazko 🙂

katulienocka11
11. júl 2013

@zemruska Ja mi to luto :(

katulienocka11
11. júl 2013

@nijka Ja som tiez akurat dnes pocula srdicko, az som sa na tej koze rozrevala 🙂 doktorka ma len p ocapkala po nohe, ze moja nevadiiiii sak hormony 😀 dostala som aj knizku na moje prekvapenie 🙂 aj ja beriem Duphaston, a dufam ze bude vsetko OK, hematom by sa mal vstrebat, len sa treba setrit, tak sa setrime 😀
@cukrik580 caves stahovatelka dodavok 🙂 dufam ze ste ok, my mame uz knizku, aj sme sa s drobcom poculi 🙂 mam aj knizku a 31.7. na kontrolu 🙂 ty ako? 🙂

katulienocka11
11. júl 2013

@b.bardyova vitaj medzi nami 🙂

os
11. júl 2013

@mrnousjana to pijes teraz? ten kmin? ci staci az po porode? neviem co si vymysliet na pitie... tak sa pytam 🙂

inak.. ja tiez papam az neskor ked vstanem... pri prvom babetku (pred potratom) som chcela skusit.. vsak zjem rano jogurt.. ze zdravo sa stravovat... hned som sla na wc, slo to von... takze teraz to uz neskusam... som proste nejak nastavena a tak fungujem... byvava mi zle.. ale nezvyknem grcat... len musim vzdy nieco potom jest.. asi to je od hladu aboco... a lezat 🙂 ..
.. a strasia ma tie bolesti v podbrusku...

cukrik580
11. júl 2013

@katulienocka11 😀 no ahoooj 😀 no my sme snad ok 😀 drobec este nevystraja 😀 strasne ma bolia krize, kazdy mi kaze oddychovat este viac, tak silno oddychujem 😀 to je supis, ze ste sa poculi...aj knizocku, no parada, ja este asi nebudem mat , ale to mi vobec nevadi, hlavne nech je drobcek ok, to mi staci, ja idem 18.7. na kontrolu a potom ma doky dovolenku, tak nech si oddychne, lebo zo mna zosedivie 😀 ale mam prichystanu vyhovorku preco priberam 😀 sak prestala som fajcit 😀 aj ked to mi vobec nerobilo problem, ale to on nemusi vediet 😀 nudim sa doma, tak len papam a este daco vymyslim, hlavne nech mi da vychadzky a fotku a budem ho luuuubit 😀
@os aj mna strasia bolesti podbruska...ale zvykam si a snazim sa vsugerovat si, ze to je proste normalne 😉

jaaaj baby...mne je uuuplne jedno kedy idem spat, ale cca presne po dvoch hodinach sa zobudim relativne vyspata s tym, ze musim ist curat a potom som hladna jak vlk a horko tazko zaspim...rano vstavam od7-do pol9 ako kedy, curam asi 5 minut a musim zozrat minimalne pol kona, lebo inak odpadnem 😀 a este ten moj nizky tlak...davno som si nemerala, ale mavam okolo 85/55 😀

mrnousjana
11. júl 2013

@os pijem kminkový čaj lebo som stále nejaká nafuknutá vieš a ona ťa uvoľní, lepšie trávi 😉 vždy som bola naučená ísť na wc po káve, ale teraz kávu nemožem ani cítiť a čosi s moji črevami musím, lebo už to bolo neúnosné a poviem ti je to lepšie nie úplne, ale vieš ked neprší aspon kvapká 😀

mrnousjana
11. júl 2013

@cukrik580 si predstav, že je mám problém vobec do seba niečo dostať, ale cítim sa jakeby som zjedla toho tonu a to cikanie ma ubíja v noci v poho lebo som doma, ale v robote je to strašné len na mna kukajú, že jak často chodím, lebo kolegovia to nevedia len šéf ale už len piatok a tak dovolenka a na august sa dám asi vypísať.... lebo už nevládzem 😖

os
11. júl 2013

ja som v noci zle spala... budim sa kazdu chvilu... a same bludy a horory sa mi snivaju :D ... ale uz si ich nepamataaam :D

cukrik580
11. júl 2013

@mrnousjana je to sranda ako je kazda zena ina a kazde tehotenstvo ine 😀

kazunomiya
11. júl 2013

Chcem sa este spytat na jednu vec.. dnes mi na tych odberoch vysla strasne nizka glykemia, pod 2. Stalo sa to niekomu, resp. viete niekto co s tym? Zatial mi nevraveli ze by ma poslali na kontrolne odbery, ale ta hodnota je taka nizka, ze sa mi to az nezda realne, dokonca to bolo po jedle. Ale je fakt, ze mi po tych odberoch cely den nie je dobre.

katkanova
11. júl 2013

ahojte baby, ako ste na tom s bruskami? hlavne tie co cakate druhe ako ja ... pri prvom som do 5 mesiaca nosila normalne veci, az mi vadilo ze nic nebolo vidno, teraz som v 10tt a uz sa zo dobry mesiac do nicoho nezmestim, v praci to este nikto nevie a ja uz netusim ako sa obliect aby som to zakryla ...

os
11. júl 2013

co na bolesti hlavy??? nebude to tou zmenou tlaku? ... kava by mohla pomoct, nie? 🙂

kazunomiya
11. júl 2013

@os tlak alebo cukor, mna tiez boli dnes hlava, zmenilo sa pocasie plus ako pisem, dnes mam nejaku divne nizku glykemiu. z toho tiez moze boliet hlava.
na tlak je lepsi caj, podla mna. (zeleny alebo cierny, a skor silnejsi)

kazunomiya
11. júl 2013

@katkanova ja som 8tt teraz a zacinam prudko priberat na bruchu tiez, uz mi pas prakticky zmizol a su mi mnohe veci male v pase alebo cez prsia. vsade pisu ze to sa stava az neskor. ale zrejme ked som taka stihla tak je to normalne ze to je tak rychlo vidno.... aspon tak si to vravim (za normalnych okolnosti spadam tabulkovo do podvahy - okolo 48 kg pri 162cm)
cakam prve, vsetko je to pre mna nove.

kazunomiya
11. júl 2013

@katkanova tiez sa mi to uz zacina tazsie schovavat, nastastie mi vzdy sedel styl ktory je volnejsi v pase, takze nosim dost vela veci co sa rozsiruju uz pod prsiami, dobre to na mne vyzera a kedze to je taky moj styl, tak to nie je ani velmi napadne, aspon dufam. ale u nas v praci to uz mnohi vedia... daktori sa to dozvedeli aj bez toho aby som im to povedala ja.. no co, same zenske...

katkanova
11. júl 2013

@kazunomiya ja som 48/168 takze si vies predstavit kolko to vidno na mne 😀 mam co som chcela - pri prvom som stale somrala ze nic nevidno, ze chcem brusko 🙂 najskor som sa nevedela dockat ako to vsetkym poviem a teraz ma dako presla chut to vytrubovat ... tak len cakam kedy sa dakomu smykne jazyk a zacne vyzvedat z coho som sa tak vypasla 😝

katkanova
11. júl 2013

@kazunomiya ja som zas vzdy vsetko nosila najobtiahnutejsie ako sa len da takze uz mozno aj moja zmena stylu na vrecovite odevy bude mnohym podozriva .. ale zatial nikto nic 🙂

os
11. júl 2013

@kazunomiya si robim irish cream s mlieckom 🙂 dufam ze pomoooze

kazunomiya
11. júl 2013

@katkanova ja som si minule dala take obtiahnutejsie saty (taky pruzny material), ked som si sla von sadnut s niekym a celkom mi to gulate brucho v nich pripadalo sexi.. a asi si nikto nic nevsimol, resp. rozhodne sa nikto nic nepytal.
inak kamaratka ma iny problem - po porodoch a chorobe traviaceho traktu ma nafuknute velke brucho a furt sa jej niekto pyta ci je tehotna pripadne jej rovno gratuluje. nie je to nic prijemne.

kazunomiya
11. júl 2013

@os jaj to je dobra volba, fajny caj, ak ta nebude drazdit ta aroma, mne niekedy uplne nesadne. s mliekom je to super napad, trosku ten ucinok pribrzdis... mne totiz po silnom caji byvalo obcas zle (aj pred tehotenstvom) takze mlieko a pripadne cukor su dobry napad.

katkanova
11. júl 2013

@kazunomiya to je prave ta vyhoda obcasnej ludskej slusnosti ze mozno si pomyslia ze si len trosku pribrala tak radsej nepovedia nic 🙂 ja som si tak vsimla na kolegyni ze mala gulatejsie brusko velmi skoro uz, ale stale som sa bala opytat ze co ak len pribrala 😀 juj tak to ma blbeeee ta tvoja kamoska ☹ neznasam nafuknute brucho 😒

janeita
11. júl 2013

Ahojte, Dnešná kontrola u dr.: Hcg také isté ako v pondelok,gestačný vačok ktorý bol v pondelok sa zmenšil,lenze dnes dr objavila novy vacok,takze verdikt: 2ovulácie v jednom cykle- v pondelok kontrola hcg ak narástlo tak tá druhá ovu bola úspešnejsia.
Bojím sa že to nedopadne dobre 😔

ejkapod
11. júl 2013

baby ako tehulkujete?? mate niejake zmeny?? mna dnes semtam pobolieva bruško ako na MS..dufam že je to oki...a bruško rastie gulatie, a už sa neviem dočkať 22.7.2014 na sono kedy zas uvidím svoju fazulku 😀

kazunomiya
11. júl 2013

@katkanova ja robim v skole a akurat to tak dobre vychadza, ze ked sa vratime po prazdninach vsetci do roboty, tak uz to bude urcite vidno, lebo budem v 4. mesiaci, skoro v 5. snad mi vtedy uz prestane byt zle, teraz som rada ze ked chodim do roboty, nemusim prist na 7:30, to by som fakt nezvladala.
ale na kolegyniach som si to doteraz vzdy vsimla relativne neskoro.

kachniatko17
11. júl 2013

tak babulky dnes som bola na utz,tak termin podla plodu na 1.3. este skor ako Alzbetka🙂
a co vravite na termal?mozem?

e.l.i
11. júl 2013

@ejkapod aýoj s tými bolesťami je to ok ked som ležala v nemocnici tak som sa na to pýtala doktora a mi vravel že do toho 15tt budem ich mať že je to tým že sa rozťahuje maternice a kým vide z malej panvy to este chvíľu bude trvat
@katulienocka11 ja som ani nevedela že si mala hematom..vieš aj aký veľký bol?lebo ja som koli tomu bola v nemocnici...mňa dr. vystrasíl že môžem potratit..ale ked ma prepustali tak mi nič o nom nepovedali tak neviem či sa vstrebal alebo nebolo ho vidno 😒 ja idem na ďalšie sono 23.7 a ak budeme ok dostaneme tu krásnu knizocku 🙂