icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

katulienocka11
11. júl 2013

@e.l.i ja som minuly tyzden bola v nemocnic, lebo som sa zobudila na to ze ma stahy maternice, tak som sa strasne zlakla, v nemocnici mi zistili ze mam hematom pod trofoblastom a je velky 16x7mm velky. Ja neviem ci to je velke ci male, ale tvrdili mi ze mam sa setrit a dostala som Duphaston, a Magnezium. Prve dni potom som poctivo prelezala, dnes som bola u mojej doktorky na prvom vysetreni, ale nejak mi nic nevravela, tak hadam je to uz OK. Vsetci koho som sa pytala mi vraveli, ze sa mam setrit a malo by sa to vstrebat. Tak poctivo sa setrim, beriem lieciky a rozpravam sa s bubacikom v brusku 🙂 Tebe nedali nic?

katulienocka11
11. júl 2013

@cukrik580 ja zatial nepriberam, som rada ze zjem co si nalozim, nevraciam , ale tazko mi to ide dolu krkom... 😀 doma je nuda, to je fakt, ale radsej sa nudit a setrit 🙂

cukrik580
11. júl 2013

@katulienocka11 ved hej, radsej sa budem nudit a nech je drobcurik vpohode akoby som sa mala flakat a malo by sa daco udiat 😀

kazunomiya
11. júl 2013

@kachniatko17 myslis termalne kupele? to sa vraj prudko neodporuca - kvoli zahriatiu organizmu a asi aj kvoli hygienickym podmienkam, v teplej vode sa vsetko rychlejsie mnozi... ale tak treba byt normalny, mozno ked pojdes niekam kde nebude prudko vela ludi a nebudes v tej vode prilis dlho...

e.l.i
11. júl 2013

@katulienocka11no ja som začala spinit a ja som dostávala dicinone inj. na lepšie zrazanie krvi a prevencia proti krvácaniu a vitamin K injekcny(kanavit) a mám utrogestan to už od začiatku tehu. a teraz mám brať magne b6..@a tiež šetriť sa a žiadny keksik...môj hematom mal 2cm

cerimi77
11. júl 2013

@mimamijami tak ja tiež nie som žiadne ranné vtáča, tak možno tea je po mne 🙂 ale ona je docela chápavá, stačilo vydržať 1-2 noci a pochopila, čo sa od nej očakáva, .... že deň začína, až keď maminka príde a zdvihne roletu 😀 😀 😀
@kucanka predopokladám, že cez deň chodí spávať že? koľko spí cez deň? alebo dokonca 2x ešte? je už zvyknutý na ten režim a budí sa v rovnakú hodinu, je fajn, že prespí 11h, ak by si to chcela posunúť, tak pomaličky, možno cez deň nechať dlhšie spinkať aby vydržal? tea chodí v zime o 20h spať a v lete to má o tú hodinku posunuté, nechcela som jej meniť biorytmus a v lete mi to aj viac vyhovuje, že ide neskôr, lebo aj my chodíme neskôr domov zo zahrady, z terasy a pod. , a ak si odspí v noci 11h a zobudí sa po 9h, tak cez deň už nedávam spať a v pohode vydrží do večera do 21h 😉
@ejkapod živočíšne uhlie hádam neuškodí 😕
@kazunomiya môj doki dáva tehu knižku hneď ako bije srdiečko, som sa inak čudovala, že sestrička mi ju vypisovala, ešte som len čakala, kým pôjdem k doktorovi 😀 som sa vážila v pondelok a kilo som dala dole, nebýva mi zle, tak ma to aj potešilo, lebo som to nečakala, ale to asi tým, že som prestala cvičiť a išli dole svaly, teraz už to pôjde určite len hore 😝 posledné dni som sa pekne rozožrala, musím sa krotiť trošku 😀 ale vážiť sa budem až o 3t, keď pôjdem na poradňu 😉 a aj ja chodím často na wc v noci a tiež ma to otravuje, lebo sa preberiem, a nemôžem zaspať, ešte čakám kedy sa tea zobudí kvôli mliečku a ráno a cez deň som ako mechom obarená, pritom teda vstávam až okolo 9h 😝

cerimi77
11. júl 2013

@katkanova ja som tu pár strán dozadu dávala foto môjho brucha a tiež nechápem, že aké brušisko mám už, také som pri prvom tehu mala možno v 30tt 😀 ale musela som byť aj z niečoho nafúknutá, lebo ráno také brucho nemám a teraz posledné 2 dni už je menšie, stále teda väčšie ako pri prvom tehu, ale nie také ako na tej fotke 😀 😀 😀
@kachniatko17 počas tehu sa neodporúča teplá voda, ani doma by si sa nemala kúpať či sprchovať veľmi teplou vodou a do termalu určite nie, jedine sedieť na brehu a močiť si len nožky 😀
@janeita fuha, držím palce aby aspoň jeden váčik sa začal vyvíjať 😕

janeita
12. júl 2013

@cerimi77 ďakujem velmi pekne, neostava nam nic len dufat, mam pocit ze toto bude najdlhsi vikend v zivote 😔

kucanka
12. júl 2013

@cerimi77 chodí spať cez deň. Niekedy spí 3 hodiny, niekedy hodinu. Spáva raz už asi od 10 mesiacov 😀 2 dni sme ho dávali spať neskôr o pol hoďku a stále rovnako skoro hore. A to zvykol vstávať po ôsmej. Ale môže byť že ho trápia trojky. Už 3 mesiace ich má chudáčik napuchnuté viac a viac a stále nič.
A nemáš problémy nejaké keď kojíš popri tehu? Mne sa malý sám odstavil pred 1. narodeninami. A to som dúfala že ho budem kojiť čo najdlhšie.
Inak aj ja mám väčšie bruško ako pri prvom 😀 vtedy na mne nebolo nič vidno asi do 6. mesiaca. A teraz to už na sebe vidím 😀

katulienocka11
12. júl 2013

@e.l.i Setri sa a bude dobre, lekari hadam vedia co robia, treba mysliet pozitivne !!! 🙂

katkanova
12. júl 2013

@cerimi77 nooo tak ja mam este kusok vacsie ako ty na tej foto a nezmensuje sa vobec len rastie a rastie :D moj otec uz je hlboko presvedceny ze to budu dvojicky 😀

lubica1979
12. júl 2013

Ahojte, môžem sa pridať ku Vám, tiež mám termín pôrodu február. Dúfam, že to dotiahneme do šťastného konca. Chcela by som s opýtať či je tu niekto z okolia Zvolena alebo BB, a aké ste už absolvovali vyšetrenia?

ivana2209
12. júl 2013

@katulienocka11
@e.l.i Baby len tak som sem nakukla a chcem vas trosku povzbudit 🙂 Aj ja som mala hematom cca od 6tt vo velkosti asi 4x4,5cm. Lezala som s krvacanim v nemocke. Tiez som brala dicinone, duphaston, ascorutin a nastastie sa hematom vstrebal a o chvilu je drobec s nami 🙂 Hlavne myslite pozitivne, vela oddychujte a setrite sa. Vsetko dobre dopadne. Prajem krasne a bezproblemove tehotenstvo 🙂

katulienocka11
12. júl 2013

@ivana2209 Dakujeme za povzdbudenie 🙂 verime ze vsetko bude OK 🙂 a setrime saaaaaaaa 🙂

linda81
12. júl 2013

@katulienocka11 ako dievcata piau...ja som mala hematom 4,5 x 6 cm....bol obrovsky, takze davali nam sancu 50%....krvacalasom do 14 tt...., lezala som 6 tyznov Doma...fakt öen WC a kupelka...a nasa princezna ma 6 mesiacov uz...

os
12. júl 2013

baby... tym co sa nudite ked oddychujete... teda aj vsetkym ;)... viete co mi ludia z okolia hovoria???
"oddychuj kym mozes... potom uz nebudes moct" :D
... takze sa to snazim vyuzit kym sa da.... klud, pokoj, lezanie 🙂

kucanka
12. júl 2013

@os aj mne to vsetci hovorili pri prvom (teraz este nevedia) ale nemyslim si ze si neoddychnes. male babo vela spinka a ty si kludne mozes lahnut spat s nim. a myslim ze ked ho uvidis poriadok pojde mimo a budes lezat a pozerat na neho 😉

barbora84
12. júl 2013

Ahojte Februarovky, potichucky sa k Vam aj ja pridavam🙂 som v 8. tyzdni, TP mam az koncom februara. srdiecko vcera bilo o106, velmi sa tesime! Mame uz doma 15mes nezbednika, tak to bude vesele 🙂 verim, ze vsetko dotiahneme v zdravi do uspesneho konca a vo februari/marci budeme drzat nase uzlicky v naruci!

martuskag
12. júl 2013

@barbora84
gratulujem, aj my máme doma rovnako starého drobca-ale neboj, zvládneme to 🙂

petruska1212
12. júl 2013

Dr povedala ze vsetko Ok 17 mm, dozvedela som sa ze som cakala dvojicky len druhe sa neuchytilo skoda :(. Ale aspon nech toto dobre dopadne

kucanka
12. júl 2013

@barbora84 ja mám doma 16 mesačného výmyselníka a rovnaký termín ako ty 😉 ale prvá prehliadka ma čaká až v pondelok. Tak tiež dúfam že všetko bude OK

barbora84
12. júl 2013

@martuskag
@kucanka vdaka za privitanie! Matko sa narodil v aprili 2012, kedy vase dietky? A bude super, ze medzi surodencami nebude velky vekovy rozdiel ;)

kucanka
12. júl 2013

@barbora84 náš je vo februári 2012😀 termín som pri ňom mala 27.2. teraz zatiaľ 24.2. už teraz som zvedavá aký rozdiel medzi nimi bude 😀 ja mám s bratom 2 roky a bolo super keď sme boli deti. Aspoň sme sa spolu zahrali. Začiatky budú veselé ale keď nájdeme režim pôjde to 😉

kazunomiya
12. júl 2013

@kucanka hihi no my sme traja surodenci a vsetci novembrovi, sestra ma dokonca narodeniny len den predomnou. niekedy to tak vyjde 🙂 je to super, potom sa vsetky narodeniny oslavovali naraz, boli velke rodinne oslavy a koopa darcekov 🙂 to bola taka vyhoda, aspon ja som to ako decko tak vnimala.

kucanka
12. júl 2013

@kazunomiya hej pre decká super 😀 horšie pre rodičov naraz darčeky 2 deťom 😀 ale tiež mám taký pocit že budú veľmi blízko pri sebe 😉

aplless
12. júl 2013

ahojte ja sidem na kontrolu v stredu som zvedava ako dopadnem hlavne v ktorom som tyzdni uz sa neviem dockat lebo ked som bola na sono 6+2tt podla ms nebolo nic vidiet potom 7+2tt a uz bolo nieco vidno ale nemam ani obrazok to bolo len rychle vysetrenie na potvrdenie tehu. a vobec netusim kedy som oteh. kedze sme este neplanovali. sna mi to uz presnejsie povie. inak ja sa nemam kedy cas nudit chodim do prace mame tam zhon este aj okna sme umyvali vcera som auto umyvala , dneska som bola na sluzobke cely den a ako keby nebolo toho malo dotrepala som 10 kg marhul tak sa idem bavkat. a ked uz fakt nemam co mame doma 3 chovne macky takze okolo nich mam kazdy den co robit. dcera bola cez tyzden u nasich a dnes som bola pre nu ide mi pomahat s marhulami. aspon ze uz je velka vela mi pomoze hadam aj s babom potom aspon postrazit ked budem potrebovat odskocit alebo nieco podat.

ejkapod
12. júl 2013

@e.l.i , tak to som rada že je tp normal, lebo niekedy sa v robote aj natiahnem , no zdvihnem niečo ťažšie aj ked si davam pozor aby som nič nedvihala, ale niekedy to nejde...

martuskag
12. júl 2013

@barbora84
Tomáško je narodený 20. marca, termín som mala ale 13.3.
Teraz mám termín 5.2. podľa mrchy a 13.2 podľa sona. Neskôr sa drobec asi nenarodí, keďže som po cisárskom.

lubica1979
12. júl 2013

môžem sa opýtať, aké vyšetrenia ste už absolvovali? Idete aj na skríningové vyšetrenie v prvom trimestri?

cerimi77
12. júl 2013

@kucanka inak ak nechám terezku cez deň spať, tak tiež potiahne tie 2h, niekedy viac, len problém je, že ak toľko pospí cez noc, tak cez deň skôr ako o 16h nezaspí a to už je neskoro, potom večer je problém so zaspaním, tak mám dve možnosti, buď ju budem ráno skôr budiť, aby išla spať aspoň okolo 14h, alebo ju nebudiť a cez deň už nebude spať... a popravde, ja nie som ranné vtáča a nechce sa mi vstávať a nechce sa mi ju ísť budiť 😝 😀 ... čo sa týka kojenia, tak nemám žiadne problémy, len môj doki mi odporučil prestať kojiť, nakoľko počas kojenia sa vyplavuje oxytocín, čo spôsobuje sťahy maternice a môže to vyvolať potrat či predčasný pôrod, laktačné poradkyne odporúčajú kojiť, pokiaľ nie je nejaký problém, oxytocín sa uvoľnuje aj pri intímnostiach napr. 🙂 ... ale nakoľko som vo februári potratila, tak to nechcem riskovať, ak by sa niečo stalo, tak by som si to vyčítala 😕 takže aj keď veľmi nerada, ale postupne odstavujem 😝