icon

Termín pôrodu február 2014

kamea858
22. máj 2013

Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂

figurka1985
15. júl 2013

@kucanka ☹ to ma strasne mrzi.... ale mozno sa este vzchopi.... netreba sa vzdavat

kucanka
15. júl 2013

@figurka1985 uvidím v stredu. Ale myslím na najhoršie. Bábo sa prestalo vyvíjať... A ak je to pravda len dúfam že sa prečistím sama a nebudem musieť do nemocky...

figurka1985
15. júl 2013

@kucanka

cejara
15. júl 2013

Baby, mne brali u gynekológa krv a zistili mi TSH 0,137 a FT4 18,21. Je to veľmi zlé? Čítala som na nete rôzne články a som z toho dosť zhrozená, pretože problémy so štítnou žľazou môžu vážne poškodiť mentálny vývoj bábätka...

amanda683
15. júl 2013

Ahojte spolutehule 🙂 Ja vas zanedbavam,viem,ale ked mam chvilku cas,tak vas aspon pocitam 🙂 Mam kopec starosti s pripravamy na svadbu,uz nech je po tom 🙂 Ale tesiiiiim sa velmi 😀

barbora84
15. júl 2013

@amanda683 hello, ja si ta este pamatam z temy "aprilovky 2012", viem ze si velmi tuzila po dievcatku a aj ti to vyslo ;) sranda, ze sme opat raz v spolocnej teme ;)

amanda683
15. júl 2013

@barbora84 faakt 🙂 To je fakt sranda 😀 Ano vyslo to vtedy na jednotku a dufam ze to vijde aj teraz,lebo zasa chceme babu 😀

amanda683
15. júl 2013

@barbora84 ja uz stresujem,ako to zvladneme s nimy,lebo mala este potrebuje kocik,ako budem vozit aj ju aj male.Furt je na mne prisusnuta,asi bude ziarlit,no stres,chaos,panika 😀

barbora84
15. júl 2013

@amanda683 vysiel ti vtedy test so sodou bikarbonou ci nie? Od kolkeho tyzdna sa moze robit?

barbora84
15. júl 2013

@amanda683 2rocny rozdiel medzi surodencami je dla mna super, aj ked zaciatky musia byt tazke...

amanda683
15. júl 2013

@barbora84 jaaaaj,ten test s tou sodou 😀 nooo to bola prca riadna ako sme vsetky na sodu curali 😀 😀 😀 mne vyslo,lebo sumela 😀 😀 ale neviem uz od kedy sa to ma 😀 Ja som mala aj ten drahy test na urcenie pohlavia,aj ten mi visiel.Ale teraz zan asi nebudem vyhadzovat prasule.

anaja81
15. júl 2013

ahojte baby,
aj ja vas zanedbavam, ale akosi popri synovi a mojim nevolnostiam ani nemam cas a chut sem pisat....nechcem vas zatazovat mojimi nie najlepsimi dnami tak preto nepisem....ale ak si odmyslim nevolnosti tak mi nic nie je....len uz aby to prestalo, lebo pre prvom som to nezazivala....dnes som bola na to spominane EKG...vsetko v poriadku....by ma zaujimalo naco je to dobre a ako to vobec je, ze ani jedna z vas na to nejde 😕
@kucanka je mi to luto 😔 ...uz len z tvojho popisu to nevyzera dobre, ale mudrejsia budes po testoch....vela sily prajem
@amanda683 klobuk dole pred tebou....mas to hekticke....dve male deti, priprava svadby a potom o dalsie mimco viac....neviem si predstavit seba s troma malymi detmi....ale ak by to bolo tak by som sa musela danej sitacii prisposobit....drzim palce nech vsetko dopadne a svadbu mas podla svojich predstav 😉

anaja81
15. júl 2013

@barbora84 suhlasim s tebou, ze dvojrocny rozdiel je super aj ked na zaciatku je to tahsie...my sme chceli 3rocny rozdiel, ale sa nam nedarilo a budeme mat az 4rocny 😒 ....nie som tym velmi natesena, ale co narobim....vlastne som rada, ze som vobec tehotna, lebo viem co to je popracovat na babu....prvy sa nam podaril na supa a toto druhe nam dalo zabrat 😅

cerimi77
15. júl 2013

@kucanka vďaka tomu, že už mám doma jedno zdravé krásne dieťa, tak som to zvládla veľmi dobre, až som sa sama čudovala, najhoršie bolo to čakanie na výsledky, aby mi potvrdili, že som potratila, potom samozrejme ten deň v nemocke a všetko to okolo kvôli kyretáži, ale mala som šťastie, že boli všetci ku mne milí a ústretoví, išlo to ako po masle a potom už bolo dobre, začala som brať listovku a po 2 cykloch sme sa začali snažiť .... držím palce, aby si to zvládla tak dobre ako ja, naši drobci nám v tom pomáhajú 😉

barbora84
15. júl 2013

@anaja81 ja stale hovorim, ze v dnesnej dobe nie je vobec samozrejmost otehotniet, vynosit a porodit zdrave dieta. Preto som velmi vdacna, ze mam to stastie byt mamou 🙂 len nechapem, preco dnes vela zien odsuva materstvo do stale vyssieho veku ☹

barcelona94901
15. júl 2013

@cejara a čo ti povedali priamo tam,na štítku a tehu? kopec kočiek so štítkou má zdravé deti 😉

barcelona94901
15. júl 2013

@kazunomiya ja tiež už menej zvraciam ,klop,klop
niekedy len raz za den- za dva dni ..aj to kvoli pachom ,tak dufam,že to tiež prejde 😝

cejara
15. júl 2013

@barcelona94901 Volala mi sestrička od gynekológa, že už mám výsledky z krvi a ešte k tomu mi povedala, že podľa výsledkov to vyzerá na zníženú funkciu štítnej žľazy. Keď som bola u endokrinologičky, tá mi povedala že je to v poriadku, že to nie je znížená funkcia štítnej žľazy, ale naopak! Zháňam ďalšiu endokrinologičku, aby som si bola na 100 percent istá, že je to naozaj v poriadku.

kucanka
15. júl 2013

@cerimi77 veď to že teraz čakám. Snažím sa kvôli malému ale zatiaľ sa mi nedarí... Ale za necelú hoďku mi dojde chlap z roboty tak bude lepšie...
@anaja81 Vďaka

cerimi77
15. júl 2013

@cejara v tých hodnotách sa nevyznám, čo ti povedal doktor? máš ísť k endokrinologovi? mne tiež vyšli zlé hodnoty v prvom tehu, a dodnes beriem lieky na šž, dokonca mi museli zvyšovať dávku neskôr už po pôrode... šž ovpliňuje ploch aj schopnosť dieťa donosiť, takže ak sú zlé výsledky treba ísť čo najskôr k dokimu, dajú ti lieky - euthyrox predpokladám a všetko bude ok, neboj... ženy v tehu berú prednostne 🙂
@anaja81 ale kľudne píš aj o svojich horších dňoch, veď od toho tu sme, aby sme si navzájom pomáhali a radili si v dobrom či v zlom 😀 v prvom tehu som absolvovala EKG len raz a to vtedy, keď som išla aj na ten cukor, som išla k doktorke, čo robila aj to aj to naraz, ale už si ani nepamätám kedy sa chodí na kontrolu cukru 😕

barcelona94901
15. júl 2013

@kucanka medzi mnou a bratom je cca rok ,pre nás to bolo fajn ,že sme sa zahrali ,ale mamina teda mala čo robiť 😝 😀

kazunomiya
15. júl 2013

@barcelona94901 dnes mi bolo trochu blbo po obede.. moc som to pohltala.. ale tiež už je to len taká nevoľnosť, hlavne pri silnejších pachoch (ako keď si ráno otec robil kávu na sporáku v mokka konvičke, skoro ma natiahlo... alebo keď sa manžel ráno sprejuje, darmo som mu povedala, že mi to nerobí dobre...). mám pocit, že cítim všetko čo som predtým tak nevnímala. smrad od handier po upratovačke v práci, pach alkoholu z cestujúceho v MHD za mnou, a samozrejme strašne mi vadia fajčiari.

cerimi77
15. júl 2013

@kucanka tak ja som si bola viacmenej istá, že som potratila, začala som krvácať a v 8tt nebilo srdiečko, takže mi brali krv kvôli hcg, ale to bolo len pre istotu, ja som ten ortieľ v podstate čakala, bolo mi smutno, aj som si poplakala, ale zasa som bola rada, že som potratila v takom skorom štátdiu a teda veľmi mi pomohlo, že už mám doma dcérku, pri nej som ani nemala čas nejako veľmi na to myslieť.... a teda ja som musela na kyret, ale zasa mám istotu, že tam nič neostalo 😔

barcelona94901
15. júl 2013

@cejara zvýšenu má aj moja švagrinka ,je tehotná a zatiaľ všetko ok
ja mám zníženu a tu na mk nájdeš tiež kopec tém o štítke a aj mamičiek ,ktoré to maju už za sebou a detičky su zdravé 🙂

kazunomiya
15. júl 2013

@cejara myslím, že znížená funkcia ŠŽ je strašne rozšírená vec. už som sa stretla s toľkými ženami, čo papajú Euthyrox každé ráno... zvýšená je menej častá, ale aj o tom som už počula. Divné, že ti každý povie niečo iné, ale endokrinológ by to mal vedieť, skôr než sestrička u gyn. Radšej si to naozaj ešte niekde over.

kucanka
15. júl 2013

@cerimi77 tak u mňa sa čaká že čo. V maternici stále niečo je. To niečo zodpovedá 5tt+4 tuším. Takže to vyzerá že bábo sa prestalo vyvíjať. Takže čakám čo mi povedia v stredu... Ale povedala že mám očakávať menštruáciu (ja by som to skôr nazvala potratom).

barcelona94901
15. júl 2013

@kazunomiya presne 😀 to isté vadí aj mne ,
až na ten alkohol z cestujuceho ,to našťastie taký zážitok ešte nemám,dufam,že ani mať nebudem 😝

cerimi77
15. júl 2013

@cejara neboj, pokiaľ sa o probléme vie a rieši sa - nasadia sa lieky a správna dávka, tak potom je všetko ok, nie je žiadne riziko pre plod, len to treba samozrejme čo najskôr podchytiť a sledovať... ja som bola na kontrole so šž asi 2m dozadu, mesiac predtým ako som otehu a mala som všetko ok, ale beriem lieky kvôli tomu.... takže držím palce aby ti nasadili správnu liečbu a bolo všetko v poriadku 😉

cejara
15. júl 2013

@cerimi77 ďakujem, lenže mne lekárka nepredpísala žiadne lieky, pretože povedala, že je všetko ok, a výsledok je údajne kvôli tomu, že mám v tele zvýšený HCG. Písala som si tu ešte s jednou kočkou, a tá ma ubezpečila, že je to v poriadku. No mne to aj tak nedá, chcem sa objednať k ešte jednému endokrinológovi. PRE ISTOTU!!!

cerimi77
15. júl 2013

@kucanka keď som začala krkvácať a išla som k dokimu, tak tiež som tam mala plodový vačik, ale nebola akcia srdca, čo už v tom čase mala byť, takže ma hneď pripravil na najhoršie, ale že zoberie hcg aby to vedel skontrolovať, či hladina stúpa či klesá, ak by stúpala, tak by bolo fajn, srdiečko by mohlo ešte neskôr sa ozvať, ale teda ortieľ bol jasný, hladina hcg išla dole behom 24h raídne, takže plod odumrel 😝 ... inak som pozerala v starej téme, keď som bola 1x tehu a tam som dostala tehu knižku už v 5tt, už vtedy sme videli srdiečko 😕