Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
Ahojte, prepáčte, že Vám tu vstupujem, ale nepapajú niektoré Vaše detičky už antirefluxné mliečko Nutrilon 2 ? Ostalo nám 5 balení...
Kočky, tie, ktoré už dávate detičkám príkrmy, čo môžem dať po zemiaku a mrkve? Už sme to mali osobitne a aj spolu. Zajtra chcem Laurinke dať niečo nové, ale už si nepamätám, čo som dávala Sofinke pred, takmer, piatimi rokmi. Idem ešte posurfovať, ale ak máte nejaké dobré tipy, rada si nechám od vás poradiť. Ďakujem. 🙂
Ja som dala najprv samu mrkvu, potom mrkvu so zemiakom a teraz asi tyzden davam mrkvu, zemiak a cuketu - uvarene, zmixovane. Bud. tyzden skusim zas nieco pridat, alebo inu kombinaciu😀
dievcence,ideme dnes so Samikom k dokine,tak drzte pasticky nech je to len zo zubov,nech nevyfasujeme dake lieky :-/ ale zas radsej,nech sa netrapi...
Dievčatá, ďakujem za rady. Budem musieť dokúpiť zeleninu 🙂 . Ako pripravujete príkrmy? Iba uvaríte vo vode, alebo máte aj iné postupy na prípravu?
@vieraft uvarené jablko pomáha na stolicu? Zdá sa mi, že malú zapiekla mrkva, tak premýšľam, že jej niečim stolicu popoženiem.
@cukrik580 ako sa má Saminko? Už ste prišli od lekárky?
Teda ja som rada, ze este zuby nemame, aspon ma nehryzie. Aj dcere vysiel az v roku, tak dufam ze aj malemu tak nejak vyjdu. Inak on je totalny zavislak na ciciku, myslim co sa potravy tyka, inak ho nepotrebuje na ziadne dudlanie a ukludnovanie, on je dobrunky, ale ani vodu ani caj, aj ten prikrm je jak za trest ( aj sa tak pri tom tvari, ze co ma zas ides tyrat), kdesi cosi ked to zratam, tak nejakych 20,30 ml roznymi fintami zje. Moj muz hovori - davaj mu iba mlieko, vsak vidis ze to nechce, ale hadam uz by mal aspon tu zeleninku, nie? Dceru som nekojila, tam nebol problem so ziadnym jedlom. Akoze ja to nejako neriesim, vsak hadam postupne pride na tie chute, pekne prospieva a to je dolezite. Ozaj, my stale kakame tak raz za tyzden, aj 9 dni - aj ked uz akoze papame tu zeleninu
@gabinka79 dávaj obilninové kaše, som to tu nedávno docela rozpisovala čo dávam, môžeš dávať pšenovú, ryžovú, ovsenu kašu a do nich pridávať rôzdne druhy zeleniny alebo ovocia, záleží či chceš mať príkrm na sladko alebo nie.. ako zeleninu môžeš dávať teraz cuketu, tekvicu, brokolicu, karfiol, avokádo, potom aj mäso alebo strukoviny - červenú šošovicu 😉 .. ja teraz dávam hokaido tekvicu, šmakuje dobre, na obed aj na večeru zbaští avent pohárik 🙂
@adka31 aj ja som rada, že zubky ešte nemáme a dúfam, že tak skoro nebudú.. inak, ak ti takto odmieta príkrym a mliečko mu stačí, tak by som ho nejako nenútila jesť, on vie najlepšie kedy je ten správny čas, akurát ten lepok by som sa snažila zaviesť do ukončeného 7m, tak mu daj aspoň trochu nejakej ovsenej kaše, alebo aspoň rohlík požužlať 😉
musela som zkopírovať
Detská otázka dnes na Fanku: Že ako môže bábätko v brušku spinkať, keď tam nemá plyšáčika?
A Adela na to: Ten plyšový sloník tam niekedy chodí, potom si kýchne a ide preč
@adka31 ani moj nechce prikrmy, tak uz ho nenutim. zozaciatku som sa snazila natlacit do neho aspon par lyziciek, ale teraz uz nie, nechcem ho trapit. Kazdy den dostane povinne 2 lyzicky a hotovo. ide mi o to, aby si zvykal na tie chute a konzistenciu. aj tie 2 lyzicky este drzi v ustach dalsich 10minut, kym to prehltne. Mam pocit, ze k potrave na lyzicke ma averziu. Ked mu hocico dam do ruky, tak sa na to hned vrhne. napr. chlieb, rohlik, slivka, broskyna, mrkva.
Dnes rano som mu dala ochutnat banan, tak ze v celku a on ho cuckal. to mu chutilo. tak som kusok bananu roztlacila vidlickou a davala som mu to na lyzicke a to uz nie. nechcel to prehltnut a drzal to v ustach. tak ja neviem, co s nim.
@blondi2 asi s nimi nic nenarobime, proste este neprisiel ich cas. Nasilu nutit nema vyznam, aby som mu este sprotivila jedlo. Tiez mu uz nebudem tlacit, robila som finty s dudlom, ze lyzicku a hned dudel a potom to prehltol, ale uvedomila som si, ze je to sprostost takto ho krmit. Ma mm a to je zaklad. Dnes som stretla kolegynu a ked som jej o tom rozpravala, ona mi hovori ze, jaaaj moja, moja
Karin mala rok, ked som do nej natlacila lyzicku polievky a aj ta skoncila v mojich vlasoch 😀 a aka kocka je z nej, takze zatial sa nebudem vzrusovat 😉
@adka31 zarábam ju s vodou, jemu to šmakuje a ja si nechcem zbytočne odstriekavať, on prespí celú noc a potom by mi išlo prso prasknúť.. zo začiatku som mu tam trochu šprcla aj mm, ale teraz láduje tak, že nestíham naberať a pomaly aj ten avent pohárik mu bude málo, dnes zjedol celý pohárik a ešte som mu samotnú tekvicu potom dávala, lebo sa mi zdalo, že mu bolo málo 😕 a dnes poobede ako sme boli na baraku, tak videl Terezku jesť banán a išiel mi z kočíka vybehnúť, tak som mu trochu banánu roztlačeného musela dať, pritom sme ovocie ešte nemali a mala som v pláne začať až od budúceho týždňa 😀

@blondi2 daj e-mail, pošlem ti ju 😉