Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@miky132 tak to spanie zavidim 😎 akurat som rozmyslala, ze kedy sa nasa prestane v noci budit, lebo my ideme k horsiemu co sa tohto tyka - ked bola malinka, tak sa budila 1-2x za noc, teraz tak 3 az 5, ked je horsia noc. kazde dvehodky je hore. a to teda nie je od hladu podla mna...
@cerimi77 tak ja som vzdy pri nej v izbe, ked ju necham na posteli alebo na gauci, takze to mam pod kontrolou a aj oblozene vankusmi samozrejme 🙂 a mame taky gauc, ze ma dva rohy s opierkou a tam mi zvycajne zalezie do toho rohu, tak to je potom uplne v bezpeci 🙂 horsie to bude, ked sa bude plazit, lebo cez den byvame vacsinou na poschodi, a tam su male a zapratane izby. dole mame vacsi priestor, ale zase chladno a aj podlaha je tam studena, tak neviem este ako to vymyslim. asi bude musiet byt zabrana na schodoch a holt, bude sa musiet aj poupratovat... 😎
@cerimi77 Simonko je veľmi šikovný chlapček 🙂 . Naša Laura sa tiež dokáže presúvať, ale to ju musí naozaj niečo veľmi, veľmi zaujať a posúva sa takým svojím spôsobom. Pozrie sa, kde je vec, ktorú chce dostať, a potom sa na k nej dostane tak, že leží na chrbte, nadvihne dupku a hlavičku šmykom posúva po podložke. Takto sa dostane až tam, kam chce. Dúfam, že máš pravdu a naozaj bola zle zvážená, poviem Ti, nie je mi všetko jedno, keď Ti dieťa za mesiac nepriberie ani gram. Pritom sa mi nezdá, žeby schudla.
@cerimi77 Ak sa môžem opýtať, tie kaše Nominal (už som sa Ťa na ne pýtala - že sa dajú kúpiť aj v Kauflande) môžem nájsť medzi detskými kašami, ale v nejakom inom oddelení. Hľadali sme v detskom oddelení a tam som našla iba kaše od Hami a také tie značky. Skúsila som malej kúpiť od Hami, ale vôbec ju nechce jesť. Až ju strasie, keď som jej ju dávala, tak som s tým prestala. Zdalo sa mi, že ju ňou zbytočne trápim. Skúsila by som jej kúpiť inú.
@gabinka79 to mi tiez parkrat urobila, ale nastastie je to len vynimka, vacsinou mi zaspinka pekne, aj ked to prve prebudenie byva take najhorsie, to sa dlho kruti potom a niekedy musim aj pri nej byt, aby zaspala... ale teraz sme napriklad tyzden u mojich rodicov, tak ju mam pri sebe v posteli, a to ja zaspim skor ako ona dopapa 🙂 akurat, ze sa potom po nejakej polhodke zobudim dolamana, vykrutena, ale mala spokojne odfukuje vedla mna 😎
@jeessie to určite nie je od hladu ale od toho že ťa potrebuje cítiť, ja si to sledujem že keď má toho cez deň moc vtedy aj moja je častejšie hore, ja mám ale tú výhodu že som sa naučila dojčiť v spánku takže občas to ani neviem🙂)Dnes som sa ráno pristihla pritom že driemem pritom ako ju dávam nad vedierko🙂
@gabinka79 To proste nie je možné aby vôbec nepribrala sa čudujem že to doktorke nebolo divné..Inak aj my máme Lauru🙂
@cerimi77 ďakujem, tá pšenová kaša(robila som ja) sa asi podarila malá zjedla na prvý krát skoro 150 g z hruškami🙂zajtra vyskúšam asi tu Nominal....Ja som ju kúpila v bio obchode...
Caute, citala som o tych kasiach Nominal, maju dobre referencie. Ale ako ju mam zarobit, ked kojim a nechcem odsavat mlieko, tam je pisane ze zaliat mliekom. Neda sa to aj s vodou? Nechcem mu davat UM, tak neviem...
@gabinka79 ja som Nominal kaše nikdy v Kauflande nekupovala, teraz som kázala drahému pozrieť v Kauflande na ňu a tiež ju nikde nenašiel, len baby tu niektoré písali, že sa dá kúpiť v Kauflande, ale možno nie v každom, a skôr si myslím, že budú inde ako v detskom oddelení, lebo to nie sú kaše čisto pre deti, resp. to nie sú detské kaše, tak sa skús opýtať, možno by ti vedeli poradiť v obchode... inak, ja som už skúsila dať sunarku špaldovú kašu a dnes so ju skúsila zarobiť s hami mliekom, to sme mali asi v tom balíčku ešte z pôrodnice, je to od 6m, tak som mu v tom mlieku zarobila kašu a dnes večer som skúsila sunarku vanilkovú, mliečn na dobrú noc, chutila mu 🙂
@gabinka79 ak je spokojna tak sa vobec nestresuj aj keby nepribrala 😉 mne Samik schudol pol kila teraz...za tyzden,co je podla mna celkom dost na tak maleho drobca...trapili ho sopliky a nechcel mi nic papat len mliecko.teraz sa zacina trosku rozpapkavat,zachutilo mu ovocicko,zelenina mu stale nic nehovori,ale dufam ze do toho zase dojdeme aspon tak ako predtym 🙂
vcera u svokry sa dal Samik prvykrat na styri ale len tak na sekundu,som sa v duchu taaak tesila,hovorim svokre ze prvykrat sa mu to podarilo,samozrejme ze jej sproste reci ani nejdem rozpisovat 🙂
a k tym kasiam v kauflande,nevien ci aj nominal ,nikdy som nepozerala znacku ale su v tom oddeleni ako strukoviny,potom cukor,muka a take,tak tam niekde,neviem presne konkretne pri com,ale nie su v detskom 🙂
@jeessie aloe veru mám doma živú rastlinu, tak si zarábam domáci extrakt z toho, ale to je v alkohole, tak to si na to nemôžem dať, bola som u kožnej, dala mi nejaký kém, ale zabudla som jej povedať, že kojím a až teraz som zistila, že to pri kojení nemôžem, tak dnes bol drahý v lekárni a kúpil na to nejaký Akutol hydrogel spray na popáleniny 😝 sprchovať si to nesprchujem, lem si to omývam borovou vodou jarish 😕
cerimi77-v lekarni sa da kupit mastny tyl-Grasolind,uzastna vec na popaleniny a potom cicaderma.Urcite pomoze a bude to rychlo zahojene🙂
@jeessie ja viem, ale na takto otvorenú a hnisajúcu ranu si to akosi netrúfam, možno neskôr, keď sa tam už vytvorí kožička nová, zatiaľ som si dala na to Inadine náplasť, musela som to mať riadne zahnisané, lebo behom pár hodín sa mi zafarbila na bielo, čo som myslela, že tam vydrží 24h, tak som si ju musela dať dole, dala si tam teraz bionect náplasť, ale tá Inadine mi to docela pekne zahojila, aspoň mi netečie hnis, mám to suchšie, ako keby sa tam už kožička robila, tak uvidíme ako to pôjde ďalej 😉
@tututka tieto Inadine náplaste sú tiež mastný tyl a myslím aj tie Bionect, chcel som tie so striebrom ale keďže kojím, tie nemôžem, ale zatiaľ si budem dávať tie Bionect a prekrývam si to Omniofixom elastickým, ten je tiež super, dýcha mi to a pekne drží a tie náplaste sú nelepivé, takže lepšie...a cicadermu máme doma, tú dám potom neskôr
babule, a dnes simonko začal štvornožkovať 😀 už sa odvážil a urobil pár "krokov" po štyroch, teda viac x urobil zopár takýchto "krokov" a stavia sa na nožky, urobí mostík, potom si sadne zadočkom na nožky, potom zasa na štyri, potom si ľahne, poplazí trochu a takt stále dokola 😉 a preliezol cez zábranu na posteli, kde som ho dávala cez deň spať a spadol hlavou na zem 😝 takže musíme to lepšie zabezpečiť 😕
@ohlala zatiaľ postarom, dudel som mu pár krát dala do pusy, ale úplne ho naplo, má ho v postielke, som niekedy počula, ako sa zobudil nadránom, že sa s ním hraje a kúše ho, ale ako náhrada palca určite nie, palec som zatiaľ tiež nijak neriešila, rozmýšľala som, že mu skúsim nalepiť omnifix elastic na to, to dobre drží, aby sa mu to trochu zahojilo 😕
Baby, ta moja opica ma skoro mesiac dva dolne zuby a uz ma dva krat pokusala, zatial nie do krvi. Spravila to na konci kojenia, ked uz len tak blbla takze asi mozem zabudnut na ukludnenie babatka na prsniku. Este je sanca, ze pokryzie aj samu seba, ked si bude cmulat palcek a dojde jej co robi. Robia to aj vasi potomkovia?
@ohlala nasa uz ma tiez dva dolne zuby von, zatial kusla len do prsta, ale hrozim sa toho, ked to skusi pri kojeni... ja som zase citala, ze treba vtedy pritlacit babo k prsniku - musi viac otvorit usta a pustit zubky a vraj si to dietatko spoji a nebude viac hryzt... mozes aj toto potom vyskusat a napis, co najlepsie zabralo 😎
Ahojte my este zuby nemame ale zacina problem ktory som dnes zacala radikalne riesit. maly je kojeny a zaspava na prse odmieta dudel ale od dnes ho ucim na dudel lebo intervaly dudlania sa predlzuju. maly protestuje ale nakoniec ho prijal sice ho nedudle ale cez den zaspal bez prsa. uvidime ako to pojde dalej
@aplless a preco ho nechces na prse uspavat? ved je to najjednoduchsie ako ho ukludnit a uspat...aspon ja ho neplanujem odstavovat,pockam kym sa odstavi sam,takze mne to nevadi ked aj zaspinka na prse 🙂
inak baby Samko papa desiatu a olovrant.teda ak sa to da papanim nazvat...a obed mi stale odmieta...mam mu davat na obed ovocie aby vedel ze je obed a daco zjedol alebo dat stvrt lyzicky zeleniny,lebo viac nezje a nakojit?

@jeessie aj simon sa dlho takto pohupoval, teraz sa už vie pohnúť aj dopredu, na posteli ho dávno nemôžem nechať, on mi už zalezie z izby do kúpelne 😀 ale zúbky dúfam, že ešte nepôjdú, aj keď kúše všetko statočne