Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
@cukrik580 aj u nas je to s prikrmami bieda a to mame dnes 7 mes. asi treti den mu davam doobedu trosku presnidavky (tak zo 10 lyziciek, viac nechce a poobede mix. zeleninu (s tou sme teda bojovali skoro mesiac, najprv nic, potom lyzicku, dllho asi tak 4 lyzicky a teraz sa nam synacik rozhodol, ze tych 40ml zje- viem to preto, ze to mam v avent pohariku. A inak len prso, prso, prso, ani vodu, ani caj 😀a ja ho nutit nebudem 😃 mam sice kupenu Hami kasu, ale este ju neriesim 😀
@adka31 no len mne samko uz celjom pekne papal...on sa od narodenia koji kazdu hodku,takze mam pocut ze papa malo ale casto,ale to mi nevadi,takze cca 60-80 g som povazovala za uspe h 🙂 ale teraz ani oblizat lyzicku...rak neviem ci mu nieco dat aby vedel ze je obed a ma papat alebo len kojit
@cukrik580 kojenia sa nevzdavam ale cim dlhsie to bude trvat horsie sa bude oducat. potrebujem chodit do roboty 1-2x do tyzdna na 3 h cca a takto bezo mna nezaspi a on zacina byt zavislz aj v noci je casto hore s dudlom bz to bolo lahsie ja si kojenie uzivam ale niekedy to nepotrebuje len aby mal nieco v ustach
@aplless Ja mam podobny projekt, v poslednej dobe sa stupnuje zaspavanie na prse. Rano to este vie dat aj sama ale s postupujucim dnom jej to uz nejde. Do prace by som rada az ked bude mat rok, ak bude dobra atmosfera, ale vysporiadat by som sa s tym chcela priebezne. Mala aj dni, ked zaspala vsetky denne spanky samostatne ale posledny mesiac jej lezu zuby a nieco nacvicuje, takze sa jej velmi nedari. Na druhej strane som vdacna za tuto moznost, tiez to nefungovalo vzdy.
@aplless my sme hore v noci 5-7x takze viem presne o com hovoris 😀 😀 ale aj ked bude mat dudel tak budes musiet vstat a dat a prave v noci je najvacsia podpora v tvorbe mlieka ...ale kvoli tej praci to chapem,to je ine,tak drzim pasticky 🙂 ten moj dudel nechce ani keby bol vystlany diamantami 😀 😀 takisto ako flasu a to s nou bol kamarat,cize mohol s muzom ostat sam a teraz prdlajz 😀 😀
@cukrik580 v noci cca kazde 2 h potrebuje podudlat. boli casy ked spal od 22do5 a uz je velky hladny nemoze byt lebo po kupani davam kasu lyzickou a potom sa dokoji a zaspi a za h je hore na dudlanie takze hladny nie je. vecer mi to ani neprekaza to zaspavanie vecer ho zatial este nechavam na cici ale cez den uz chcem aby sam zaspaval takze zatial metoda druhy den, zabalim ho do jeho paplona ako do zavinovacky dam dudel drzim ho a troska ho kolisme v naruci sedim na posteli mam ritku na stehnach lebo je uz tazky a troska sa jeduje ale po chvili ho to prejde dudel prijme ale nedudle len ho ma vlozeny v ustach ale aspon zaspi uvidim ci si zvykne
@aplless mne spaval Samko od 20-4 a potom bol hore kazdu hodku cca do 9 ale to uz davno tak nie je 🙂 ja mam skor dojem ze cim su starsi viac toho cez den preziju,v noci sa im to premieta a preto sa budia...no ale keby vidis toho mojho...on nedudluje,on normalbe hlce jak keby tyzden nejedol 😀 😀 😀 no ale neviem ci je dobry napad naucit ho zaspavat na rukach 🙂 cim bude starsi tym bude tazsi...kamoska ma maleho januar 2013 a od narodenia ho uspava na rukach,cez den aj vecer...no mna by piclo asi 😀 😀 drzim vam pasticky nech sa nauci pekne zaspavat sam ako velkač 🙂
@aplless ja by som chcela kojit aspon do roka,ale tiez nie som za zaspavanie na prse,mne to mala nastastie nerobi,fakt malokedy sa to stane,len potom neskor je horsie deticky od toho oducat a cim starsie,tym horsie 🙂
Dievcata, pouzivate uz vsetky sportak? Ja som ho napla dnes a normalne je mi luto za vanickou :( Mam polohovaciu vanicku, ale nevidi z nej tak ako z tohto. Normalne sa mi dnes zle kocikovalo, totalny nezvyk. Tak ale, uz to nie je to male babatko, boze jak to leti... No dost, najaka som nostalgicka. A este v takomto peknom pocasi 😉😉😉
@adka31 my este nemame sportak vytiahnuty. v kociku vacsinou len spinka a tu polhodku, ked sa zobudi a kym sa dopravime zase domov, to vydrzi aj kukat do nebicka 🙂 a nosim teraz nosic pod kocikom, takze ked sme niekde dlhsie a uz sa jej v kociku nepaci, tak ju dam do nosica a tlacim prazdny kocik 🙂
Ja som tu dlho nebola, akosi som nestihala, ale ako pozeram, velmi vela sa odvtedy nepopisalo, tak som aspon mala vsetko zachvilu precitane.
Nas Filipko sa konecne trochu rozpapkal, co sa velmi tesim. Doobeda mu davam biely jogurt, z kelimka zje asi 1/3, poobede zeleninku, tej asi 20-30 ml z avent poharika. A jeho najoblubenejsim jedlom dna je vecera, kedy dostava ryzovu kasicku, tej zje 60 ml, co je na neho dost uspech. Vodu z flasky odmieta. Medzi jedlami dostava bud kukuricne chrumky, korku chleba alebo ochutnava ovocie.
Teraz berie ATB, lebo dost kaslal, v pondelok som s nim bola u lekarky a hovorila, ze mu to zacina schadzat na priedusky, tym ze vacsinou lezi a nevie ten hlien poriadne vykaslat, tak mu dala ATB. dnes som bola u nej tiez, lebo som si vsimla, ze ma na jazyku povlak silno zltej farby a zaroven som chcela, nech ho este popocuva pred vikendom. Ten povlak je "zaba" a sposobili to antibiotika.
Tak uz aj my mame za sebou prvy pad z postele a rovno na hlavicku ☹ Cez den vzdy byval na rozlozenej rohovej sedacke, ked je rozlozena je obrovska. sice sa uz davno kruti na mieste aj trosku sa plazi, ale on sa plazi dozadu, tak som ho vzdy dala tak,aby sa odtlacil do kuta sedacky. a v stredu som ho nechala chvilu sameho, kym som roztriedila pradlo a zapla pracku a zatial spadol. strasne som si to vycitala. Odvtedy ho davam dole na koberec, ked idem nachvilu od neho
.@adka31 aj my uz asi vyse tyzden pouzivame sportak a tiez mi bolo strasne luto za vanickou.
@cerimi77 dakujem za Macingovu 🙂 zatial som v stadiu citania a coskoro sa na to chystam. len este 13teho ideme na 60tku, tak az potom.
@blondi2 tak gratulujem k papkaniu 🙂 a ten pad si nevycutaj,takych este budeee 🙂 mbe spravil kotrmelec z kresielka...VZDY ho pašem a vtedy nie a padla mu hracka a bol tam 🙂
baby ja mam asi chripku a Samik asi chyta odomna,dokinu sme dnes nestihli,jedine pohotovost v nutnom pripade...
@cukrik580 no nezavidim a zrovna tak pekne vonku :( ja som vzdy v lete lezala s anginou, kazdy rok pravidelne aj 2x a jak som dala pred 2 rokmi krcne mandle von, odvtedy mam pokoj. Mala som ist na no ovela skor, mohla som si usetrit xy antibiotik. Tak sa drzte a nech vam to skoro prejde a ste zdraviiii 😀
@adka31 ja od 10r kaaaaaazdy jeden rok na narodiny,vzdy,to uz sme len trpli ze kedy pride a posledne dva roky na strednej dva tyzdne doma,dva v skole a tak dokola...a pred maturitami dokina ze dajme ich von tak ja ze po mature,mandle sme nevybrali a odtedy som mala anginu asi dvakrat 😀 😀 😀 som v poslednej dobe nevyspata vycerpana rak isto preto sa na mna nalepilo,ale Samik je perfektny,klop klop ako by vedel...akurat ocino ze no ty vies kedy mas byt chora,zas ked je pekne ze by ste mohli ist von 😀 😀 dala som si paralen a ocino mi spravil caj s medom a citronom a je mi podstatne leosie,tak hadam rychlo prejde 😀
Tak baby,mam hnisavu angínu ☹ tesim sa ☹
@cukrik580 no parada ☹ skore uzdravenie prajem
@cukrik580 vidis ju potvoru? (myslim anginu) Si to zakrikla. Len antb., vylezat ak sa da a na maleho moc nefuc aby to nechytil, to by mu veru nebolo treba. Inac, tie moje mandle z histologie ked prisli vysledky, tak mi dr. povedal, ze boli infekcne a davno mali byt von. Ale tak zase ja som fakt mavala casto hnisave anginy. Tak sa skoro vyzdrav a papaj vela vitaminov 😉
@adka31 volakedy aj ja,minimalne 15x do roka...no snazim sa co najmenej s malym,vcera bol zlaty,akoby vedel...len ked on casto cecka tak casto pri mne ale aj nepapal tak casto,lenze aj on kohrna...pojdem pravdepodobne na pohotovost poobede ked mm pride tak behnem aj s malym ☹
som to riadne zakrikla 🙂 uz ma boli aj nadychnutie nie este glganie...
@matkomisko dakujem 🙂
No takze mam atb,Samko dva siruoy a nasivin,ja mam hnisavu anginu a Samko zapalene hrdielko a zadny soplik 🙂
ahojte kočky! nestíham to tu sledovat,vidím,že nič vážne..máme sa dobre,papáme o dušu,aj dost🙂 dnes máme presne 7 mesiacov.... 😀 😀 😀 furt len starneme,kedy sa o otočí🙂))))))))?
malinká hana je už riadna slečna v športaku,a tiež mi bolo luto za tou vaničkou,bola pre mna taká bezpecnejšia,no ale zvykneme si-....
baby,poradte..nahanam na bazariku nejaký nosič nad 10kg...niečo by som také chcela,ale nič tam také nevidím,len do 10 kg...ak viete,poradte,nech nemusím hladat..neni času-ved to poznáte🙂
11teho máme poradnu,tak som zvedava,lebno táto naša Hanula je riadna čiperka a mama začala cvičit a nevládzem ju nosit,bo mám svalovicu... 😝 😝 😝 ..tak sa majte,krásny začiatok týždna a ešte peknú nedeluuuu!!!
@cukrik580 liečte sa 😉 ..aj my sme mali zatim 2krát soplík.. 😕

mna Samci kusol uz zo5x ale nic strasne,hned som ho odpojila,povedala nono to nesmies a pokracovali sme ale on nie tak mienene ze idem pohryznut ale mne to pripadalo jak ja ked sa mi chce zyvnut ale nechcem otvorit usta tak tak zacvaknem alebo ako to opisat 😀 😀