Termín pôrodu február 2014
Tato diskusia je určená pre budúce mamičky, ktoré očakávajú potomka v termíne Február 2014. Ja zatial nesmelo, so slabšou druhou čiarkou 🙂
Ahojte tak uz nam presvita zub ale este nie je prerezany
@valeriana ahoj, nezda sa mi ze by skulil, no minule starsi synator maleho odfotil a vycapil na FB a ja kukam, ze co to za skulave dieta 😀 a to nas maly 😃 takze zrejme mu ocko este sem tam zabehne. Myslim si, ze keby skulila stale, teda vkuse, tak vtedy by som sa pytala, ale aj tak by s takym babatkom asi este nic neriesili.
@adka31 aj mne sa zda ze nasmu obcas zabehne ocko... zatial som to neriesila
mam otazku... riesite uz autosedacky nad 9 kg?
... a fusaky na zimu do sportakov su na kazdy typ? ci si musim napasovat?
mam kocik, ze z vanicky sa spravi sportak, ale netusim ako poriesim ked mi porastie viac.. asi musim kupovat sportak aj tak... ktory je najlepsi do snehu???
no ako pozerám a čítam my sme asi jediný stále vo vaničke 😀
@julin ee aj my ,síce nohy jej trčia von ,ale doma ,na dvore používam tiež vaničku 😉
@barcelona94901
My máme ešte trošku miesta 😉 Ale my všade zásadne len s vaničkou 😀
@julin a my na rukách 😀
@os ja uz pozeram po autosedackach 9-18 a zatial mi najlepsie,aj cenovo najdostupnejsie vysli romer king plus,alebo maxi cosi tobi 🙂
@julin aj my sme ešte vo vaničke ale už asi dlho nebudeme keď mne je to ľúto ju dať preč🙂
@bambulka12 no vitaj teba som už dlho nevidela...kde si schovaná?🙂
ja som našla krásnu autosedačku minule 😀
@os my zaciname riesit sedacku, uz som aj na diskusiach vsetko prestudovala, na dteste a zistiala som ze mam podmienky:
1 musi byt v proti smeru jazdy (alebo otocitelna aj aj)
2 radsej 5bodovy pas ako pultik aj ked pultikove vitazia
3. musi byt polohovatelna- aby sa dala pouzit este ked mala nebude sediet
lebo mame uz nieco cez 8kg a vajco uz dlho nevydrzi ani na dlzku ani na sirku 🙂
a vy ako?
@saxxxana aj my uz riesime autosedacku lebo vo vajicku uz ma nohy vylozene na sedadle🙂kedze ju mame v proti smere jazdy a vazime 9,4 kg🙂 a chceme kupit Romer king
A kde da dieta nohy?ak das sedacku proti smere jazdy od 9_18 kg
My uz mame sportovu cast od 5 mesiacov a od 6 mesiacov sedi a je to super ako pozoruje okolie a vyklana sa🙂
@matkomisko no na sedacku, ma ich tam troska vylozene... ale ked mu to zachrani zivot radsej vylozene nohy a horsi vyhlad ako opacne. Preto by som chcela sedacku co sa vie otocit aj proti aj po smere jazdy ked uz tie nozicky budu moc zavadzat tak sedacku otocim.
@matkomisko babo mi nemalo sediet kym sa nevie samo bez pomoci z lahu posadit. Mne sa rodicia priznali az teraz ze ma davali sediet skor ako som to vedela a doteraz mam vykrutene rebra co mi ako malej na ne brusko tlacilo...ja by som sediet nedavala aj ked aj nasa strasne moc chce...
@matkomisko sedacku od 9-18 nemozes dat v protismere,jedine 0-18,ale tiez mi to pride velmi nepohodlne,lebo moja mala uz zacina byt nervozna z toho,ze sa jej nozky opieraju o sedadlo,aj ked,je to ovela bezpecnejsie,v protismere 😉 ,ale ja kupim od 9-18.len neviem,kedy ju zacneme pouzivat,ked mala ma 7 mes. a 7300 gr a sama si este nesadla,ale tak do tych 9-tich to hadam da 😀 @saxxxana
@bambulka12 toto som si aj ja myslela ze to nejde v proti smere jazdy ze je to aj nepohodlne, a samozrejme bezpecnost na prvom mieste, my cestujeme vela aj dnes nas caka 500 km🙂
@saxxxana on sa skoro posadi uz sam a inak by som ho neudrzala v kociku kedze vacsinou chodime von ked je hore a v polosede vydrzi len chvilku lebo chce vsetko sledovat, starsi syn sedel v sportovom od 6 mesiacov a nema ziadny problem, my budeme mat o tyzden 7 a pol mesiaca, pravdaze kazda si urobim podla svojho 🙂
@bambulka12 su aj 9-18 protismerne. A dokonca aj aj. Je pravda ze tych 0-18 je viac protismernych. Velkostne sa da porovnat preto rozmyslam aj nad touto variantou.
@matkomisko ale tie co su 0-18,tak sa mi zda,ze su tak ako keby dalej od operadla 🙂 a samozrejme,bezpecnost je na prvom mieste,len aj to ma odradza,ze to by som ju uz mala vzadu,ale nevidela by som na nu,teraz ju mam vo vajci stale vpredu,ale najradsej by som ju mala vzadu
@saxxxana vazne? to som vobec nevedela,daj mi prosim ta nejaky tip,ak mozes aj link ta poprosim 🙂
@bambulka12
jedno z najlepsie hodnotenych ktore splna vsetky moje podmienky je
-Romer max-fix II ale tusim to je 0-18,
-9-18 je urcite Maxi Cosi 2Way pearl
-v protismere kym je babo male s 5bod. upinanim a neskor v smere jazdy s pultikom je Cybex Sirona - ale zasa 0-18kg
-draha a dost zle hodnotena je 9-18kg Besafe iZi Comfort X3 ale da sa mat proti smere
-maju aj 0-18kg Besafe iZi Combi X3 tiez v protismere- ale beSafe su to riadne obludy co zaberu polku auta :D
-Britax (vlastne nemecky Romer) Multi-tech II 9-25kg ale tu su hodnotenia aj kladne aj zle (pozerala som testy ADAC a OAMTC)
isto je ich viac ale ja ine znacky som ani nepozerala...
@bambulka12 inac ja viem ze nevidiet na dietatko je nevyhoda ale existuje zrkadielko co sa da dat na opierku hlavy a sofer krasne vidi co dietatko robi. A ked su v aute 2 dospely tak jeden sedi s dietatom v zadu. 😉 Ja urcite kupim v protismere. Mala este nevie ake fajne je cestovat v smere takze nema s cim porovnavat, musi sa jej pacit tak ako bude 😀
@saxxxana ano,ano,viem,ze je take zrkadielko 🙂 ,no musim popozerat,lebo nechcem nechat majland,ale zas na druhej strane potrebujem bezpecnu sedacku.Viem,ze tie dve od 9-18 romer king a maxi cosi tobi su dobre a tusim ta romerka obstala v testoch na druhom mieste,len sa nedaju v prostismere a to si este pockam,kym bude mat mala 9 kg 🙂,ale tak mozno uz v zime okolo Vianoc 🙂
@bambulka12 no to hej viem vymenovat top sedacky v smere jazdy (studovala som to asi 2tyzdne :D) ale vsetky testy robili pri max 60km za hod. A kto v dnesnej dobe ide 60? Nikto a uz ani v dedine :D Potom jasne ze testy dopadnu super. Staci si pozriet video kde je rozdiel ako dopadne nehoda ak je sedacka v smere a proti smeru jazdy:
@saxxxana no budem muset este prestudovat poriadne,ale urcite co najdlhsie vozit v protismere 🙂

Ahojte, rada vas citam uz od tehotenstva ;) hoci neprispievam, no toto forum mi velakrat pomohlo s mojimi starostami ci obavami, ste skvele :* vzdy tu musim nakuknut 🙂 aj my sme mali byt februarovi, ale nasa Natali to stihla uz v januari. Chcem sa vas opytat, ci vase deticky este obcas skulia. Ja to u malej pozorujem, lekarka tvrdi, ze do roka sa to moze upravit, no mne sa nezda cakat do roka..