Termín pôrodu február 2015
Ahojte kočky. Ako pozerám, tak pozerám, hľadám skupinku mamičiek, ktoré budu mať za necelých 9 mesiacov malé februarčoviatka a nič. Tak som sa rozhodla, že nás založím 🙂 , aby sme si mohli medzi sebou potrkotať a po vymienať skúsenosti, radosti aj starosti.... Takže kedže som virtuálne prvá 🙂 všetky mamičky tu vítam a gratulujem !!!
@zuzina1881 dakujem za odpoved 🙂
@zuzina1881 ja idem 23.jula....tak cakame dobre spravy v pondelok 🙂
@zvolsiinylogin och, ten cas teraz tak pomaly plynie! Po tejto kontrole, ak bude vsetko ok, uz si to konecne zacnem uzivat a budem sa menej bat 🙂
@ivuska00 asi 6 tt,ak uz ma 4mm...vygoogli si tehotensku kalkuacku, ja ti z hlavy neviem povedat 🙂
@ivuska00 ja som mala poslednu ms 7.5 a termin porodu mam 11.2. Takze ty budes tu isto s nami 😉 mimochodom, uz som 9tt, tak neviem, preco ti povedal, ze si 4tt.
@ivuska00 ahoj ja mam podobny problem mala som poslednu ms 13.5 a velkost gestacneho obalu je 9mm...ty si pisala o tom plodovom obale? ci uz ti zmerali aj embryo? boli ti uz vidno aj srdiecko ?
@ivuska00
Ahoj, ja som mala poslednu menstruaciu 6.5 a moja gynek. mi vravela ze dietatko by sa malo narodit v prvej polovici februara, takze urcite by si mala mat februarciatko 🙂
ahojte, ja som mala poslednu ms 7.5, vcera som bola u lekarky, od poslednej navstevy videla, ze plod narastol ale nevidela, ze by bilo srdiecko a podla velkosti plodu vraj urcite nie som este v 9tt ( asi posunuta ovulacia), zobrala mi krv a pondelok si mam zavolat v ktorom som vlastne tyzdni a ci je vsetko ok. Inak mi byva vecer priserne zle, nezvraciam len ma napina a schudla som uz skoro 3 kg ☹
@janushka7 Potom daj vediet ako, toto cakanie je najhorsie. Ja mam kontrolu az 21.7 a tak posuvam ten cas kedy to uz bude, ze az. Treba len verit, ze vsetko bude ok.
@socialnapraca veru , to cakanie ma ubija, ja som tam bola uz 3x a mam pocit, ze zbytocne, skoro nic som sa nedozvedela. Keby som si urobila test neskor a nevedela by som este ze som tehotna, tak by som to nezacala riesit tak skoro. Takto som uz nedockava 3 tyzdne a taaak sa to vlecie ☹ aj ti byva zle?
@janushka7 Asi dva dni dozadu som mala taky pocit - tocila sa mi hlava a utomaticky mi bolo ako na vracanie, ale inac ani raz som este nazvracala, jedine citim niekedy ze mi je tak tazko ako keby som nieco tazke zjedla a pobolievaju ma krize
@socialnapraca este k tomu cakaniu, uplne Ta chapem, clovek sa citi tak bezradne, ale mne tiez od poslednej kontroly dala termin az o mesiac, teda podla toho by som mala byt v 12tt
@socialnapraca v case kontroly aby som bola presna
Ten cas sa vlecie vzdy, ked nechceme, a ked chces, aby sa vliekol, tak ide velmi rychlo ...
Ja sa tesim, ze uz v piatok pojdem na kontrolu, snad budem vediet len dobre spravy. asi som si to vsugerovala, ale tusim mi aj brusko trosku narastlo, aj ked na obleceni to moc este necitim ... bolest v podbrusku mavam v posledne dni len navecer, avsak prsia zatial bolia stale rovnako a tusim sa aj zvacsili (konecne) 😉 ale zle mi nebyva vobec, comu sa na jednej strane tesim, no na druhej mi to posobi trosku obavy. Snad budem patrit k tym, co toto vsetko zvladaju bez zdravotnych tazkosti ... az teda na tie krize, to je otras. Pracujem na 12hodinovej sichte, som cely den na nohach a kazdy den po 15.00 stratim vsetku energiu a bolia ma krize. Do vecera tak uz len odfukujem. uz aj kolegovci zacinaju mat podozrenie, co je to so mnou (este som to v praci samozrejme nikomu nevesala na nos). Este zajtra idem do prace, potom mam 2 dni volna, snad sa trosku zregenerujem 😉
Tak nech nam vsetkym ubehne cas, aby sme sa tesili len so samych dobrych sprav 😎
@joyance Ja si myslim, ze si si to s bruskom nevsugerovala, lebo ja osobne mam tiez taky pocit, ze je vacsie 🙂 Tak to je super, ze uz v piatok Ta caka kontrola, mne nic ine neostava len cakat 😒
Baby byva vam zle? Ake mate v tomto obdobi typicke prejavy tehotenstva? Za kazdu odpoved budem vdacna!
@zabkazabicka ahoj a ty ides kedy na sono?
@socialnapraca ja som sa nacakala tiez dost ... bola som na prvej kontrole 23.6 a na dalsiu ma dal na 11.7 - nekonecne 2 tyzdne, ale uz sa mi to krati, uz sa len 5x vyspinkam :D
@jana2223 mne zle nebyva vobec, nemam problem zjest cokololvek a kedykolvek. nemam ani ziadne zvlastne chute ani nic podobne ... trosku sa toho obavam, predsa len by som bola kludnejsia, keby ma aspon obcas naplo :D ale snazim sa vychutnat si tieto stavy, kym sa da 🙂 Mozno to nepotrva dlho a budem sa aj ja denno denne rozpravat s wc misou :D
@noemi01 bolo mi povedane po porode ze by som nemala pribrat a celkovo obmedzit rafinovany cukorbiele pecivo atd., aby sa nestalo ze cukrovka sa vrati. A teraz uz len cakam na tehotensku knizku, aby som mohla ist na vysetrenia a robit si zase merania glukomerom.ci mi lieta cukor, alebo nie.
@lyllyann Ahoj, držím palce nech sa doktor zmýlil tak, ako u mňa. Vo štvrtok sme mali už pekne srdiečko som bola v 7+0. Takže kým to nie je definitívne vydrž a dúfaj. V piatom aj šiestom bol doktor presvedčený že to bude MA. Držím palec a daj vedieť ako si dopadla.
@zvolsiinylogin Ahoj🙂Mna to ani nenapadlo v tejto spojitosti,ale tiez sa liecim na stitnu slažu, beriem euthyrox 50, ale este som teraz na endokrinologii nebola ☹ Takze je dolezite, aby s bola sledovana aj na endokrinologii ?
@zuzatka1 ano, treba brat lieky, aby nedoslo ku krvacaniu.....je to dolezity hormon, treba ku endokrinologicke, ale sprievodku ti da gyndak.....
ja uz nemam ziadne priznaky, anizle mi nie je, ani prsia nebolia, ani ma nenapina, nic....dufam, ze je vsetko o.k... 😠 kontrola 23.7..
@yavru.kedi ahoj podľa mojich výpočtov som momentálne 6+4tt takže si myslím že to bolo len malinké, chválabohu už nekrvácam ale tehotenské príznaky sa preukazujú čoraz viac, normálne mám nenormálne chute 😀 Dúfam že to bude ok, veď je to už len štyri dni a potom heheeee a budem si užívať tehulkovanie

@zabkazabicka teraz som 8+3tt, na kontrolu idem v pondelok, sa tesiiim po 2t konecne!
V 5+6tt som mala len gestacny vak 8mm a v nom len drobunku bielu ciarku-zaklad embryonalnych struktur. V 6+5tt bol gest.vak 18mm a embryjko 4mm a srdiecko bilo 🙂
Drzim palce, nech pekne rastieme vsetky 🙂