icon

Termín pôrodu február 2015

fuzinko
3. jún 2014

Ahojte kočky. Ako pozerám, tak pozerám, hľadám skupinku mamičiek, ktoré budu mať za necelých 9 mesiacov malé februarčoviatka a nič. Tak som sa rozhodla, že nás založím 🙂 , aby sme si mohli medzi sebou potrkotať a po vymienať skúsenosti, radosti aj starosti.... Takže kedže som virtuálne prvá 🙂 všetky mamičky tu vítam a gratulujem !!!

janushka7
11. júl 2014

@joyance este nebud sklamana, ono sa to meni zo dna na den, my sme tiez nevideli srdiecko piatok a pondelok uz pekne bilo , tak drzim palce, a to som uz v 8tt

joyance
11. júl 2014

@janushka7 dakujem za slova utechy, ale okrem ziadnej srdecnej odozvy ma malinke 2 tyzdne meskanie vo vyvoji. Uvidime toho 21.7, snad to dovtedy nejako vydrzim, neznasam ten pocit, ked nieco neviem. Zbytocne nadeje si nedavam, no takym malym kustickom stale dufam. V kazdom pripade dam vediet.

zabkazabicka
11. júl 2014

@lubka1983 ano odstupom casu to aj ja tak beriem i ked stale este placem lebo to velmi boli a bolo to vytuzene babatko...ty si nebola na ziadnych testoch preco sa to stalo?

lubka1983
11. júl 2014

@zabkazabicka nie mam dve zdrave deti a nikto mi to nenavrhol a ani nic podobne väcsinou ze to pri prvom neriesia....neviem.

cmelica
11. júl 2014

@joyance ahoj, je mi to luto,ale naozaj nemas este nic stratene ... ja som na tom horsie ako ty PM 7.5 cize zacaty 10tt a mimi zodpoveda 5+nieco... to uz neviem kolko ☹ ☹ ☹ ☹ dr kazal vysadit vsetky lieky na udrzanie tehu a cakat este do 18teho co bude ... spinim trosku ,ale len pri utreti ... na vlozke nic... stale si davam nadej,kedze v 5tt bola len zvacsena sliznica ,o dva tt neskor gestacny vacok a o dalsie 2tt uz malinka pomlcka bez srdiecka ... mam zmiesane pocity a moooc sa bojim... s mm sme si uz poplakali ,no veriem v zazrak ...
drzkaj sa a drziiim moooc palce

zabkazabicka
11. júl 2014

@cmelica ahoj nechcem ti brat nadeje..ja som bola presne na tom ako ty ale bohuzial to priroda vyriesila...tiez som lieky vysadila a bohuzial som potratila...nase vytuzene babatko je fuc ani som sa nenazdala..placem kazdu chvilku...zacala som spinit potom sa to rozkrvacalo a uz bolo stastie rozplynute...dufam ze to nebude tvoj osud,ale treba to nechat na tu prirodu ak to nema byt ok tak to vyriesi za teba...hlavu hore zvladneme to vsetko vsak sme sme zeny...

zabkazabicka
11. júl 2014

@lubka1983 aha vsak to je na prirode...drzim ti palce nech ti to dobre dopadne...🙂

cmelica
11. júl 2014

@zabkazabicka ja viem ,ze nadej je asi tak 5%tna,ale je ... viac si naozaj nedavam a kotrolujem sa kazdu chvilku na WC. spinim uz soboty cca... lieky som vysadila v utorok od poobedia ,zatial nic.cakam kazdym dnom co bude... ano zvladneme to i ked to bude moc boliet. a hlavne byt silna koli prvemu sidlu co mame doma 🙂
drzim palce na dalsie tehulkovanie ,aby bolo cim skor a uspesne az do konca 🙂

prosim ta ak mozes ,kedy sa spustilo krvacanie po vysadeni liekov???

zabkazabicka
11. júl 2014

@cmelica ja som vysadila tusim v piatok min.tyzden a začala som na druhý deň špiniť v pondelok sa to zintenzívnilo mala som aj kŕče mala som ísť do nemocnice ale som nešla bol to krvácanie ako pri silnom menzese tak som si povedala že pôjdem v utorok ráno do nemocnice že nebudú musieť robiť revíziou alebo v utorok ráno to zo mňa vypadlo takže zatiaľ som na čistenie nemusela ísť stále chodím na kontroly či sa zmenšuje nejaká dudinka ktorá tam zostala ak sa do budúcej stredy nezmenší budem musieť ísť na čistenie

cmelica
11. júl 2014

@zabkazabicka snad to nebude potrebne ... mne dr povedal,ze ak to ma odyst tak radsej nech prirodzene,ze potom sa lahsie maternica regeneruje .ach jo tak neostava nic ine len cakat 😒 😒 DRZIIIM MOOOC PALCE aby bolo vsetko v poriadku

zabkazabicka
11. júl 2014

@cmelica aj tebe a odporucam neutekat hned do nemocnice ked sa rozkrvacas lebo ta hned budu chciet cistit...nezlaknut sa nerobit paniku...samozrejme ak to uz bude velmi tak urcite ta nemocnica neminie ale nie za kazdu cenu...najlepsie nechnto vynde same a mas pokoj...ak sa to ma stat tak tomu nebran len sa s tym zmier poplac si ulavi sa ti, vyrozpravaj sa a rozluc sa s drobcoim.,.zivot ide dalej,,,

joyance
12. júl 2014

baby tak teraz neviem, co si mam mysliet. Ja som ziadne lieky na tehu nebrala, jedine, cim som si pomahala, bola kyselina listova v tabletkach, inak nic. Co mam teraz ocakavat, ak sa doktor nemylil a vazne to srdiecko nebije? Ja nemam vobec ziadne spinenie ani nic so mna nevyteka. Je to v poriadku? Bolest v podbrusku mam stale ako pred menzesom, aj ked je to uz ovela, ovela prijatelnejsie ako na zaciatku. Ale teda ziadne spinenie. Som zmatena ...

bar12
12. júl 2014

@joyance nemusis vobec spinit a ani rozkrvacat sa nemusis.. Vtedy ide o zamlknuty potrat (missed abort-MA ako tu baby pisu) samozrejme pokial malinke uz nezije.. To ti bohuzial potvrdi az lekar na najblizsej kontrole ☹ nemas byt z coho zmatena, v pripade MA ta poslu na cistenie a po cisteni krvacas ako pri menzese alebo trosku viac..a niektorym tehulkam dr predpisuju lieky na udrzanie plodu pokial su k tomu indikovane.. Viac potratov po sebe, spinenie, ...

joyance
12. júl 2014

@bar12 aha, vdaka za vysvetlenie, aspon v tom mam uz trochu jasno

bar12
12. júl 2014

@joyance nie je za co 🙂

lyllyann
12. júl 2014

@lenushka058 aj ja si prosím pridať sa do súkromnej skupinky ďakujem

cmelica
13. júl 2014

@joyance neboj,este nadej tam je kedze drobec zaostava 2tt... zalezi kedy si otehu ... ja som zaostavala v tehu o 4tt ,tak sme si dali este s dr tyzden co bude... vysadila som lieky na odrzanie tehotenstva a uz je to tu ... po tt spineni som sa vcera rozkrvacala ,takze si to priroda zaruiadila takto... uz len dufat,ze nebude potrebne docistovanie ,aby sme sa mohli cim skor snazit nanovo ... je to tazke,ale musime ist dalej !
kazdopadne ti drzim palce,aby sa toho 21 srdiecko krasne ukazalo a vsetko bolo v najlepsom poriadku 🙂

joyance
13. júl 2014

@cmelica dakujem, momentalne chodim na wc kazdu hodinku a s hrozou sa sledujem, co bude nasledovat. Ale zatial nic, vsetko ako doteraz ... mne to cele ale nejako nevychadza ... presne viem, kedy som otehotnela, ale vobec mi to nevychadza na den ovulacie, tu by som mala podla vsetkeho mat nieco okolo 25.5 a sexovali sme 3.6 ... no neviem, snazim sa nad tym moc nespekulovat, som pripravena na kontrolu a aj na to, co mi povie lekar, ci uz to bude dobre alebo zle, len nech viem, co dalej ... tento tyzden bude najdlhsim v mojom zivote.
Hold priroda asi fakt vie, co robi, netreba zufat, treba sa tesit na plodenie dalsieho potomstva. Drzim palceky aj tebe 😉

zvolsiinylogin
13. júl 2014

matevate taky pocit akoby vam nieco sa von tlacilo z maternice? ☹ ze nieco citite medzi nohami, akoby tlaciacu gulicku?

zabkazabicka
13. júl 2014

@cmelica ahoj tak ako si dopadla..ide to prirodzene? bola si aj u lekara? nemusia ta docistovat? daj si pichnut methergin mozno ti to pomoze

cmelica
14. júl 2014

@zabkazabicka ahoj, ide to veru prirodzene uz od soboty 😢 ☹ ... v piatok idem na kontrolu,ci vsetko slo von tak ako by malo . ja dufam,ze ano... nerada by som sla na kyret. chcely by sme zacat co najskor so snazenim... dnes sa mi zda ,ze uz krvacam menej ,.. ty si ako na tom?? v stredu ides na tu kontrolu? aj beries este nejake vitaminy na regenaraciu?? kyselinu alebo Ecko?? ja rozmyslam,ze si nasadim nanovo inofolic ak bude vsetko v piatok v poriadku a lekar dovoli.drzim moc palce do dalsieho snazenia 🙂 a lekar ti kolko odporucuje pockat?? co som citala tak niektore zienky otehotneli hned po kyrete a tehu bolo ukazkove... alebo hned po prvej mrche ...

matamk
14. júl 2014

@joyance ake vysoke mas HCG?

zabkazabicka
14. júl 2014

@cmelica ahoj a vysla aj nejaka vec z teba? to je pidstatne...zo mna ano ale este nieco ostalo tak dufam ze to vychadza von bo este stale spinim...po prirodzenom sa mizes snazit hned ja si robim alchemilkovy caj ten je dobry na regeneraciu...a p kyrete by si mala pockat asi tri mesiace lebo je sliznica maternice oslabena...drz v stredu palce aby bolo vsetko von...ty ides v piatok? daj si este horuci kupel aby sa to vsetko uvolnilo a vyslo von 🙂. daj vediet ako si dopadla

cmelica
14. júl 2014

@zabkazabicka vies co ,ano vyslo zo mna von nieco take ako pecienka vo velkosti dlane... odvtedy idu kusky,ale to uz nieje take hrozneeee... toto som doslova bezala na WC bo som citila ako to ide :( aj dnes este kusky isli... davam si horucu sprchu asi 5x denne , hlavne na krize ako pri porode... veru zacnem aj ja tu alchemilku ,Ecko a kyselinu... chcela by som aj inofolik no asi pockam co povie dr. jasne,ze budem na teba mysliet a cakat co napises... normalne mam z toho stres aby bolo vsetko v poriadku .

joyance
14. júl 2014

@matamk neviem, k meraniu sme sa nedostali ...

baby dnes sa necitim dobre, brucho mam nejake nafuknute, chytaju ma krce ako keby do vajecnikov, neviete z coho to moze byt? Ak mam naozaj MA, je mozne, ze sa zacinam "cistit"? Moj dr ma dovolenku, neviem, koho sa opytat. A co ak MA nemam? Keby ste vedeli, aka som vystrasena ... asi pojdem na pohotovost zajtra, ak sa mi nepolepsi ...

bar12
14. júl 2014

@joyance pri MA vacsinou nevies, ze sa nieco deje... Ak sa nieco zacne diat, skor je pravdepodobne, ze sa rozbieha spontanny potrat... Uvidis, ci zacnes krvacat, alebo nie...aspon u mna to tak bolo, ze malicke dva tyzdne nezilo a mne vobec nic nebolo, ani ma to nenapadlo, ze moze byt nieco v neporiadku ☹ ak chces byt kludnejsia, kludne skoc na pohotovost, drzim palce!

bar12
14. júl 2014

@joyance a ako pisu baby vyssie, vzdy je lepsie a prirodzenejsie, ked sa telo samo zacne cistit a v konecnom dosledku netreba ani docistovat, to je idealny stav... Netreba ziadne pauzy a telo je hned pripravene na dalsie tehu.. Tak mozno skus este zajtra pockat, daj si teply kupel, bud sa ti ulavi, alebo sa to rozbehne viac a potom sa rozhodnes, ci chces este pockat 🙂 je to smutne, ale priroda vie, co robi a po dazdi vzdy vyjde slnko 🙂

tamarka9
15. júl 2014

@joyance vies ono tie pocity su vselijake a hlavne baby pisu ze pri prvom tehu sa maternica rozhauje bolestivejsie, mne lekarka povedala ze to mozem citit vsetkymi moznymi sposobmi, od pichania, cez tupu ms bolest, tahania atd...iba ze vyslovene krce keby boli silne tak nemam vahat a bud ku nej alebo na pohotovost. Ja som pri prvom potrate 6tt nemala ziadne bolesti,len som zacala krvacat a potom taky normalny ms a pri druhom 11 tt som tiez bolesti nemala, opat to zacalo krvacanim, no vtedy sa uz dostavili aj kontrakcie, to uz bolo ine kafe, to si nezmyslis so ziadnymi bolestami, hned ti jasne ze treb aletiet do nemocky, takze sa neboj, ukludni, horuci kupel neodporucam,lebo ak je babo ok, mohla by i si ublizit a pekne cakaj co bude. Ale ak si moc nervozna, kludne zajdi na pohotovost, nema zmysel sa trapit...drzim paste urcite 🙂

zabkazabicka
15. júl 2014

@cmelica to je dobre ked vychazda ja stale ste dospinujem...podstatne je aby vyslo same....a potom este take krvave hrcky to sa sliznica stensuje...mne este ostala nejaka dutinka a pomaly sa zmensuje tak dufam ze tam uz zajtra nic nebude....ja som aj cvicila a to potom spustilo ze to vyslo von same....

joyance
15. júl 2014

no dnes to bolo o nieco lepsie ako vcera, zatial som na pohotovost nesla, kedze som bola v praci, nemohla som si to viac menej dovolit ... moja psychika je na tom ale horsie, ako tak som sa vyrovnala s pripadnymi zlymi spravami, co sa tehu tyka, ale teraz dostava zabrat moja paranoja, bojim sa, ci nemozem dostat nejaku infekciu alebo co ... ja som strasny hypochonder, tak si viete predstavit, co mi teraz asi vsetko bezi hlavou. Stale sa sledujem na wc, ale zatial stale nic ... vy pisete, ze by som mala zacat spinit, ale ja len castejsie chodim na zachod, no ziadny naznak, nic. Ak mi nie je tehotenstvo teraz sudene, bola by som radsej, aby to zo mna vyslo cim skor. Som ako na ihlach, nervy v kybli, uz je zo mna na nervy aj moj manzel. No katastrofa ...Ak nebudem mat uz krce ani bolesti, asi pockam az do toho pondelka na kontrolu.