icon

Termín pôrodu február 2015

fuzinko
3. jún 2014

Ahojte kočky. Ako pozerám, tak pozerám, hľadám skupinku mamičiek, ktoré budu mať za necelých 9 mesiacov malé februarčoviatka a nič. Tak som sa rozhodla, že nás založím 🙂 , aby sme si mohli medzi sebou potrkotať a po vymienať skúsenosti, radosti aj starosti.... Takže kedže som virtuálne prvá 🙂 všetky mamičky tu vítam a gratulujem !!!

forgiven
21. júl 2014

@blcha76 ahoj, ja som na 1x u Dr. pred 2tt, vtedy som bola 6+3, srdiečko pekne bilo, lenže mi zistil hematóm, takže beriem lieky /24.12.13 som mala potrat v 9tt/. Pevne verím, že sa mi to pekne vstrebe 🙂
Inak sa cítim každý deň lepšie, nevoľnosti ustupujú... 🙂 , len to nafuknuté bruško ma "trápi" .

Najbližšie idem k Dr. 31.07.14, kedže od 01.08. má 2tt dovolenku, a ja sa chcem uistiť, či je všetko OK u mňa,najmä či je tam ešte ten hematóm, lebo aj my sa chystáme na dovolenku /do Turecka alebo Tunisu/
Inak na krv idem 21.08.

redlola
21. júl 2014

@joyance zuzi, je mi luto vasej straty, viem cim prechadzas. Myslim, ze nema zmysel cakat. U mna sa to prvy raz spustilo same a nakoniec aj tak som musela ist na reviziu maternice, kvoli zvacsujucemu sa krvacaniu a zacinajucim zapalovym procesom. Druhy raz, teraz v januari som sla na kyretaz hned ako sme sa dozvedeli, ze nasa dcera zomrela, aj preto, aby sa dalo babatko na geneticky rozbor (nic nezistili) a aj tak zostali zvysky placenty, tak som chodila na kontroly este asi dva tyzdne do nemocnice, ze co to robi. Nie je pravda, ze by to lekari odflakli, ako tu pisali niektore baby. Lekar ide do maternice naslepo, je to zakrvacane, nema sancu to skontrolovat pod sonom, ci vybral vsetko, preto sa chodi na kontrolu az po niekolkych dnoch, ked krvacanie ustane a sliznica sa trochu zregeneruje. Zakrok trva asi tak 15 minut, vecer ma pustali domov, do par dni prestanes krvacat. Cyklus nabehne tak ale do 5-6 tyzdnov. prvy raz sme otehotneli po 8 mesiacoch, po druhom potrate na treti cyklus. Treba sa dostat do pohody, ako ti pisala aj @lubka1983 vyplakat sa, posmutit a zacat riesit dalsie babatko. To, ze mas septum, znamena, ze mas prepazku v maternici, pravdepodobne sa tam uhniezdilo babo a uz ho nemalo co vyzivovat, mozno aj preto nenabehla akcia srdca. Tvoj lekar ti povie, co s tym dalej 🙂 Verim, ze vsetko dobre dopadne a ty budes patrit do nejakych junoviek, juloviek 2015 🙂)
@cmelica Takisto nie je pravda to s tymi testami, ze sprav si test a uvidis ake su ciarky - to je mozno aplikovatelne pre prve tyzdne tehotenstva, nie od nejakeho 8-9tt hore, ked uz je dost vysoka hladina hcg. Len pre info, mne este dva-tri tyzdne po potrate ukazovalo pozitivny test jak slak, takisto aj ovulacne boli pozitivne. Je to sposobene mnozstvom hormonov v obehu.

joyance
21. júl 2014

@lubka1983 ja nejdem do nemocnice, idem na gyn centrum u nas na poliklinike, papier mam od mojho dr a kazal mi ist sa objednat. Aj tak by som mohla ist najskor v piatok, to mi zacina 2tyzdnova dovolenka.

@cmelica mam ist na kyret, aby sme potom doriesili ten problem s maternicou, nieco sa mu nepozdavalo. A ked si predstavim, ze mam uz skoro 3 tyzdne v sebe mrtvy plod a zatial sa nic nespustilo, ani naznak, nic, tak nechcem cakat.

@redlola Dakujem, si ma informovala lepsie ako moj dr 🙂 Dnes to uz beriem relativne v pohode, nejako som vnutorne citila, ze daco nie je v poriadku, ten hore vie, co a preco robi. Uz nech to mam za sebou, aby som sa mohla davat pomaly doporiadku. Verim, ze sa nam zadari cim skor a pre dalsi krat to dopadne urcite lepsie.

lubka1983
22. júl 2014

@redlola nepomylila si sa co si mi pisala????niekto iny tu pisal o septe..my s babatkom sme v pohode teda su tam dvojicky 🙂

bar12
22. júl 2014

@lubka1983 ona ta len spomenula pri tom, ako pisala joyance...a oznacila ta, nemyslela to tak, ze pise tebe 🙂 treba pozornejsie citat 🙂

siska765
22. júl 2014

@joyance ahoj,ja mam za sebou dva potraty a pri druhom ma zle vycistili ,na druhy den museli cistit znova-vraj tiez asi septum tak sa tam vraj nemohli poriadne dostat,ALE,druhy raz mi to robili pod sonom a vsetko dobre vycistili,ale chcela som ti hlavne to napisat ,ze tiez ma cakalo vysetrenie v oktobri minuleho roku ohladom maternice.Bala som sa ,vola sa to hysteroskopia,uspali a zaviedli do vnutra kameru -jedine tak vedia s istotou povedat ci tam je ta priepazka alebo nie je ,trvalo to asi tak dlho ako pri kyretazi cca 20 minut spis.Chvalabohu nic nezistili-teda potvrdili ze maternica je v uplnom poriadku a nic tam nemam.No a teraz som zas tehotna ,idem do 13tt za chvilku a verim ze vsetko bude ok.Urcite aj teba asi doktor posle na tu hysteroskopiu.ak by aj potvrdili ze mas septum-priepazku v maternici,da sa odstranit.Bud ju dokazu odstranit pocas tej hysteroskopie alebo ak je na nejakom zlozitejsom mieste tak by ta este objednali na iny zakrok.Ja som si povedala ze podstupim vsetko len aby bolo mimi.Neboj sa,vsetko bude dobre,urcite sa dockas babatka🙂 drzim moc palce 😉

zabkazabicka
23. júl 2014

@cmelica a nevies co ti pichli ako sa to volalo? ja uz nic nespinim...len ma akosy pobolieva podbrusko co to moze byt? lekar mi aj povedal ze mozem ist na dofcu...neviem comam robit ....cbicila som vela brusakov aj som tusim behala...

cmelica
23. júl 2014

@zabkazabicka juuj nespomeniem si :( a nemozes mat ovulku?? ved vela bab takto zaznamenali ovulaciu a hned aj otehotneli 🙂

zabkazabicka
23. júl 2014

@cmelica mozno by som aj mohla to je uz treti den takto nie je to silne...musim vetit dokimu co napisal...teba nemusia teda cistit? ako si teraz na tom

cmelica
23. júl 2014

@zabkazabicka 1veho idem na kontrolu, a dufam ze nie... minuli piatok bolo este nieco v maternici,ale ja dufam,ze sa to vstrebe... a uz ani nespinim ,ze krvave,len bleducko hnedo,co ma znepokojuje,,, som myslela,ze uste pojdu zo mna hrudy kedze tam nieco bolo,ale nic 😒 tak neviem... co myslis?

lubka1983
23. júl 2014

@cmelica odide to s prvou ms...ked to nema prietoky nevykazuje to aktivitu cico,nebudu cistit...

zabkazabicka
23. júl 2014

@cmelica a v kolkom tyzdni si potratila? ja som spinila este adi tyzden...a videla si ze to steba vyslo? podla mna ak by aj volaco ostalo tak sa vstrebe a prvou menzes sa to docisti...

cmelica
23. júl 2014

@lubka1983 dakujem,dufam 🙂
@zabkazabicka v 10tom tt a drobec zodpovedal 5tt ...od 12teho som krvacala a od 7dmeho spinila ... od poslednej kontroli isli len take ako vlasocnbice,ci ako by som to nazvala... este si davam ten oxytocin tak som zvedava ... a uz pracujes?? teda ja som od zaciatku tehu na PN ... vzhladom na prve tehu ...

zuzina1881
23. júl 2014

Jedna dobra spravicka. Nasa laska ma uz 4cm a je uplne v poriadku. Dnes zaciname 12tt a sme stastni! 🙂

zabkazabicka
23. júl 2014

@cmelica ja som vladtne v pohode len ma podbrusko pobolieva a bola som cbicit a zase trosku spinim...co to moze byt?

cmelica
23. júl 2014

@zabkazabicka mozes sa este docistovat ... ja som si dala dnes tie brusaky a tiez som mala trosinku viac hnedeho na vlozke ,no odvtedy nic... ak by to bolo neznesitelne asi by si mala ist k dr,nech ta pre istotu pozrie a bud ti potvrdi ovu ,alebo docistovanie. ma napadlo ,ze este nejaky zapal,ci??

zabkazabicka
23. júl 2014

@cmelica ale kebyze mam xapal mala by som aj teplotu...dufam ze len docistovanie...v nedelu ideme na dofcu tak dufam ze budem oki...a teba nic neboli..kedy mas mst ovulku a kramy?

cmelica
24. júl 2014

@zabkazabicka ha som dnes 13den cyklu,vcera ma trosku vecer pobolievalo podbrusko,no zatial nic ani nespinim .budem sledovat kedy bude hlien .ms som mala vzdy presne,no uvidim kedy pride teraz.ty si mavala presne? kolky den si po?

zabkazabicka
24. júl 2014

@cmelica ha dnes som isla k dokimu pre istotu,,,vsetko je uplne v pohode som po ovulke a citim sa predkramovo 🙂 som rada ze to je ok aj na dovolenku sa uz tesim,,,ty si bola u lekara dnes? ja tiez mavam presne kramy....kedy sa zacnete snazit...my asi hned po tejto mrche

cmelica
24. júl 2014

@zabkazabicka super!! ze je vsetko O.K 🙂 nie ja idem k lekarovy az 1.8. a uz vam dovolil sexik,ci az po mrche??? aj my sa chceme hned ako to bude mozne 🙂 🙂

furbynka
24. júl 2014

Aj ja sa pridávam, termín mám 2.2.2015

zabkazabicka
24. júl 2014

@cmelica az po mrche budeme riesit...a to bolo tvoje prve tehu? kolko ste savsnazili? my nieco vyse roka ;(

cmelica
24. júl 2014

@zabkazabicka pisem ti IP

zvolsiinylogin
24. júl 2014

@zuzina1881 a AJ kopkala, alebo sa mrvila? ci iba tak vegetila?

zuzina1881
24. júl 2014

@zvolsiinylogin kopkalo a mrvilo sa pred 2t na komtrole, vcera asi spinkalo a vegetilo, len sem tam zamavalo rucickou 🙂 ale srdiecko teda bilo o 106 😀

siska765
24. júl 2014

super baby takze konecne aj pozitivne spravy,ja idem zajtra na druhu poradnu ,nejake merania a testy,tak verim ze bude vsetko ok.drzime si palce 🙂

siska765
24. júl 2014

@zuzina1881 krasna fotocka ja mam podobnu ,kedze som len o tyzden dlhsie ako ty ,zajtra ma caka poradna ,uz sa moc tesim a tiez dufam ze bude vsetko ok.mozno by som sa aj pohlavie uz mohla dozvediet.vraj niektori uz ked babo ukaze vidia,no ved uvidime 😉

mima260
24. júl 2014

Ahojte 🙂 som v 11 nastom tyzdni 10t 5d. Chcela by som sa s vami podelit o moj mily - nemily pribeh mojho tehotenstva . O tom ze som tehotna som sa dozvedela ked som bola cca v 5tom tyzdni na teste mi vybehli behom 10 sekund 2 ciarky 🙂 bola som strasne stastna kedze o prve babo som prisla .... Sla som k doktorke ta povedala ze to vyzera byt v poriadku ale samozrejme tam toho moc k videniu nebolo ... normalne som chodila do prace a fungovala vo vsetkom ako doteraz ... no na treti den som zacala krvacat bezala som okamzite k doktorke ta ma hned poslala do nemocnice s tym ze babatko ma strasne slaby pulz ale ze by este nad tym palicu nelamala ... v nemocnici som pobudla dva dni vsetko bolo ok .. na treti den som zacala zase krvacat a na sone mi doktor povedal ze krv zaliala celu maternicu a vyzera to byt beznadejne ze babo sa tak ci tak casom oddeli a odporucil mi ist na zakrok .. Bola som strasne nestastna plakala som citila som sa strasne .... po zakroku mi povedali ze v ten den mozem ist domou .... velmi som sa cudovala ze mi nespravili sono ale po zakroku asi by sa nemalo ale chcela som ist cim najskor domou tak som nad tym ani nerozmyslala ... do troch dni som sa mala hlasit u mojej doktorky .. ked som k nej prisla sa ma spytala ako sa citim .. povedala som jej ze ma dost pobolieva podbrusko tak mi povedala ze ma prezre .. ked mi robila sono na jej tvari som videla ze ju nieco velmi udivilo .. sa ma pyta ze ci som bola na zakroku ja ze ano a ona mi potom povie ze vsak vy ste este stale tehotna !! ... ja som neverila tomu co mi povedala na monitore mi ukazala bublinku a v nej taku malu bielu bodku 🙂 srdiecko mu bilo ako zvon 🙂 ja som sa na doktorku pozerala ona na mna a obydve sme nemohli tomu uverit 🙂 ... samozrejme kazdy tyzden som chodila na kontroly doktorka mi povedala ze je vsetko v uplnom poriakdu babatko rastie srdiecko bije uz mam aj tehotensku knizku a prvu fotku babatenka 🙂 .... neviem co v tej nemocnici somnou urobili neurobili ... teraz nam uz vsetci drzte palce nech to vsetko dobojujeme v poriadku a zdravy 🙂 termin mame krasny 14.2 .2015 🙂

siska765
24. júl 2014

@mima260 waaaaaaaaaau Tvoje babo to urcite zvladne,ked uz zvladlo toto,klobuk dole.Moooooc drzim palce,proste asi tam niekto hore jednoducho chce aby sa to malicke za kazdu cenu narodilo. 😉

mima260
24. júl 2014

@siska765 Veru aj ja si myslim ze ked uz toto zvladlo tak to uz dobojujeme do uspesneho konca 🙂 je to moj zazrak a dokroka mi povedala ze je to jej oblubeny drobec :D tak sa vytesujem .. niekto tam hore ma musi mat strasne rad ..( a ja viem aj kto :D )