Termín pôrodu január 2013
Ahojte mamičky aj čakateľky je tu niektorá s podobným termínom mne vychádza na 6.1.2013 som strašne šťastná ,ale sa aj dosť bojim,kedže o dve mimi sme už prišli, tak dúfam že tu nezostanem sama....🙂
ahojte tehulky... pred par dnami nam test ukazal //, u gyndosa som zatial nebola, tak snad bude vsetko v poriadku.... cakam aspon na 40- 42 DC cyklu... dnes som 32...
vezmete ma medzi seba? 😉 😉 😉
ahojte čakatelky aj ja by som mala mať termín v januári teraz by som mala byť v 5tt od začiatku tehu som mala strašne bolesti v prsiach a od 5tt prišli aj nevolnosti ale dneska nič všetky tehu príznaky zmizli strašne sa bojím aby to nebol zamlčany potrat po tom malinkom sme strašne túžili a snažili sa oň asi 4 roky mate niekto s tým skúsenosti? ☹
@maco83 ahoj, gratulujem k vytuzenemu tehu... 🙂 Hlavne teraz nestresuj a nemysli hned na to najhorsie, to, ze ti dnes nic nie je, este nic neznamena... Raz ti moze byt horsie, raz lepsie, ma na to vplyv strasne vela faktorov... Viem, ze vsetky sa tie prve mesiace o nase miminka velmi bojime - aj ja, ale musime verit... 🙂
@maco83 ahoj 🙂 aj ja som v 5 tt a podobne priznaky ako ty 🙂 tiež tie bolesti v prsiach prešli a nie je mi ani zle 🙂 ja som včera bola na kontrole u lekara a povedal že to je uplne normalne, že je všetko v poriadku a že sa nemam tolko bať 😀
@zuzula2401 ahoj si zlatá ani nevieš ako si ma ukludnila ja tu už roním krokodílie slzy všade čítam ako maju nevolnosti ustúpiť až koncom 12tt a že večšinou v tom 5tt hrozí potrat tak dúfam, že to aj u mňa bude ok
no ahojte babule ktora mate co nove? ja na sonoaz vo stvrtok asi sa nedozijeeem
este mam oatzku babulky, platite si daktora po starom DNP ?? ja ano konci mi v juli 2012 a neviem co dalej. baby tu mi poradili iba nechat tak, zrusi sa mi to automaticky a potom len zaniest na soc. matersku od lekara a oni mi to uz vypocitaju...len ci netreba tam zaniest este teraz nejaky papier??? je tu etse taka ako ja?
@kikusik88 ak nie si na rd a si normalne zamestnana, tak ano, v tom juli to nechaj normalne zaniknut. len si odsleduj, aby si mala vsetko v termine zaplatene, pre istotu sa potom este aj opytaj na sp. a bude sa na teba vztahovat 8 mes.ochranna lehota, v ktorej musis nastupit na md, co s prehladom stihas 🙂 keby este nieco, daj mi ip, ja mam v tom celkom prehlad, kedze platim tiez (aj pri prvom tehu som)
@karinkaeich ahojcek. Prosim ta, poradis mi? Ja sa tento týždeň chystám na sp. 29.3 mi končilo dnp, poslednýkrát som to platila krátko po tom. Je možné, že ešte spadám do ochrannej lehoty? Ked mi vychádza termín cca 2.1.? A ked som bola týždeň na PN od 26-31.3., mam narok od nich na platbu za PN? A teraz ked som na PN od 9.5.a budem aj ten další týždeň, mám nárok na platby od nich?
Dievcata, viete niektora ako sa postupuje zahranici? Nemam nic odrobene a vystudovala som VS v Cechach. Mam vobec na nieco narok od statu? platim si len zdravotne. To len ak niektora nahodou mate skusenost. Zijem mimo EU.
@luluapali ahoj. 270 dni platenia ti ubehlo az toho 29.3.? mala si predtym nejake ukoncene poistenie, ktore by sa mohlo zapocitat? ak nie, tak pn nebude preplatena, lebo si nemala splnenu jednu z podmienok na narok. a po 29.3. si sa opat prihlasila na ten novy balik? alebo si bez dnp? co viem, tak baby potom s pn-kami spekuluju, ze sa prihlasia den pred pn na balik (ten 1 den aj zaplatia), cez pn neplatia, ale davku mozu cerpat, po ukonceni pn sa prihlasia. no to je pre teba uz bezpredmetne, kedze uz si. napis mi do ip odpovede, ja dam dalsie kroky ohladne materskej a pod., ak by si chcela 🙂 pekny den
@karinkaeich aha cize nemusim nic zanasat, iba pockat do 12.7 kiedy zanikne, netreba sa ani odhlasit? a potom len 6 t pred terminom nastupit na MD zaniest asi papiere na socku a je to??? super... a keby som napr az v septembri potrebovala nastupit na PN asi sa mi to nebude dat s DNP vsak? pn ochranna lehota jelen 7 dni??
ja som mala tú smolu, že mi dnp skončilo 29.2 (škoda, že sa nenašiel nikto, kto by mi vtedy povedal, že sa dalo v januári odhlásiť a následne prihlásiť ☹ ) no a v marcii som otehotnela... na to sa vraj ochranná lehota už nevzťahuje :(
Mile januarovky 2013, prajem vam prijemne tehulkovanie, nech to vsetky dotiahnete do stastneho konca 😵
@kikusik88 poistenie, ti zanikne zo zakona. pre istotu tam potom zavolaj, ci ti skoncilo a mas vsetko dobre vyplatene. ano, ty musis nastupit na md presne 6 tyzdnov pred terminom od dr. radsej to 2x skontroluj, lebo robia s tym problemy, ked je nastup z ochrannej lehoty. mas narok aj po skonceni dnp (po 12.7.) ist na pn, lebo si v tej lehote, normalne ti ju vyplatia, len musis mat 2x papiere a potom dokladovat sp, ze v case ukoncenia dnp si bola uz tehotna + kolky tyzden, to potvrdi tvoja dr.
Milé tehuľky od piatku patrím oficiálne medzi vás - bola som u dr. a ten potvrdil že 5.1.2013 budeme mať druhé babätko 🙂 🙂 🙂
@karinkaeich takže teraz netreba ísť nič nahlasovať do Soc. poisťovne že sme tehotné? až keď budeme mať nastúpiť na materskú? a prečo treba nastúpiť 6 týždňov pred termínom pôrodu a nie 4týždne?
áno

@oriesokm Ahoj, no ten 3.mesiac je najhorší, či všetko dobre dopadne, už sa neviem dočkať 12.tt, už nech to tu je 🙂