icon

Termín pôrodu január 2013

daduska2009
30. apr 2012

Ahojte mamičky aj čakateľky je tu niektorá s podobným termínom mne vychádza na 6.1.2013 som strašne šťastná ,ale sa aj dosť bojim,kedže o dve mimi sme už prišli, tak dúfam že tu nezostanem sama....🙂

lenulik15488
29. sep 2012

@szzuzka Niesi v našej sukromnej teme januarovky 🙂? No ja mam pocit, že januarovky čakaju skoro same dievčatka ked tak pozorujem už dlhší čas :D Meno ešte nemáme vybraté ale tak už by bolo načase veru 🙂 A vecičky ano už mame aj postielku ale ta ešte nieje doma a take že kočik to ešte vobec sme neriešili 🙂 A vy ako 🙂? bude to vaše prve babo 🙂?

zuzitar
29. sep 2012

Ahojte 🙂 Nam sa ma narodit 10.1.2013 chlapcek. Prave sa krasne mrvi ;) Je to nase prve babatko, bude aj prve vnuca, pravnuca,.... Takze radost a ocakavanie o to vacsie 🙂 Postielku mame 50-rocnu a kocik zatial nemame. Kupujete alebo mate aj prebalovaciu komodu? Kde ste kupovali? A kde kupujete vybavicku v TT a co vsetko planujete kupit?
Mam takyto zoznam:
Tiež máte pocit, že v obchodoch ponúkajú na predaj toľko úžasných vecí pre bábätko? Ak by ste chceli, mohli by ste sa úplne zruinovať! Preto je najlepšie začať nákupy iba so zoznamom tých najpotrebnejších vecí – ďalšie môžete vždy neskôr dokúpiť. Nižšie nájdete pár návrhov pre začiatok:
- kolíska, košík alebo detská postieľka s detským matracom a 3 prestieradlá, igelitová podložka do postieľky. Vankúšik a perinku nemusíte zo začiatku kupovať, bábätko by malo spať na rovnom.
- kočík
- detská autosedačka pre váhu 0-13 kg, takzvané vajíčko
- plienky (20 látkových a na začiatok 2-4 balenia jednorazových)
- prebaľovacia podložka alebo prebaľovací pult
- detské vlhčené obrúsky
- masť na zadoček
- zhruba 6-8 „bodýčok“ so spodným zapínaním, na zimu s dlhým rukávom
- 6-8 ks dupačiek alebo overalov
- 2 svetríky alebo kabátiky
- 6-8 párov ponožiek
- 1-2 rukavičky (teplé na zimu, bavlnené na leto)
- 1-2 čapičky (teplé na zimu, bavlnené na leto)
- veľkosť oblečenia pre prvé 2-3 mesiace je 54-56
- spací vak alebo zavinovačka
- na zimu teplý fusak do kočíka a do autosedačky, detskú deku
- na kúpanie 2 žinky, 2-3 osušky s kapucňou, 3 uteráky
- vanička na kúpanie, podložka do vaničky, teplomer do vody, mäkkú kefku na vlásky, vatové tyčinky na čistenie ušiek
- kozmetika – detské mydlo, olejček na telo, lieh a štvorčeky s buničiny na ošetrenie pupčeka
- nožnice na nechty so zaguľatenými hrotmi alebo detské štikacie klieštiky, odsávačka hlienov
- prací prášok a aviváž na pranie detskej bielizne
- teplomer do zadočku (s mäkkým koncom), detské lieky na zníženie teploty.

Co vy na to?

mici11
29. sep 2012

@cristi dakujem pekne 🙂

szzuzka
30. sep 2012

@lenulik15488 áno, som v súkromnej téme, len dávno som tu už nebola, nesledovala som :( 🙂 zatiaľ máme nakúpené pár kusov oblečenia, teraz budem začať s nákupom tých potrebných vecí, podľa zoznamu :D niečo podobné mám aj ja čo tu má zuzitar ;)

wiki20
1. okt 2012

pridávam sa ku Vám 🙂 termín 7.1.2013 a bude to chlapček 🙂 strašne sa tešíme len je to moje prvé tak sa dost bojím či sa nezamotá, či mu je dobre a podobne 🙂 ale zatial to zvládame 🙂

wilinkaa
1. okt 2012

@zuzitar tiež mám napísaný podobný zoznam a tiež bude naša malá prvá vnučka z oboch strán, takže všetci by len kupovali :D inak určite si na ten zoznam pripíš odsávačku na soplíky, najlepšia je vraj taká do vysávača ;) A k tomu zruinovaniu, ja mám taký pocit, že moja dcéra má už teraz viac vecí ako ja a to ešte ani na svete nie je :D

@wiki20 tiež mám podobné obavy, hlavne si hovorím, nech už je aspoň 31. týždeň, predsa len potom už tie šance na prežitie keby sa nedaj bože niečo prihodilo sú väčšie, ale tak pani doktorka hovorí, že všetko je zatiaľ OK, tak dúfam, že aj bude 🙂

ozaj dievčatá kedy tešíte sa na materskú "dovolenku"?

wiki20
1. okt 2012

@wilinkaa jasné že budeme všetky v poriadku a narodia sa nám zdravééé detičky 😀 ja sa len bojím aby sa nezamotal do šnury bo niekedy mám pocit akoby celý den nespal len sa vrtel a vrtel 😀

wilinkaa
2. okt 2012

@wiki20 no mi o tom hovor, ja mám niekedy pocit že malá z toho bruška vyletí alebo vybehne, alebo že tam má minimálne jednu veľkú tanečnú party 😀

misi31
2. okt 2012

@lenulik15488 ahoj ja čakám v januari chlapčeka 🙂 bude naš prvý..mozem poprosit pridat do sukromnej januarkovky?

lenulik15488
2. okt 2012

@misi31 Gratulujem 🙂 ak chceš pridať do sukromky tak napis @cristy ona ta prida kedže je zakladateľka :ak si dobre pamätám 🙂

misi31
2. okt 2012

@lenulik15488 dakujeem za radu ;)

misi31
2. okt 2012

@cristi ahoj prosiim pridas ma do sukromnej-januarovky? termin mam jeden 26.1. a druhy 30.1. dakujeem 🙂

cristi
2. okt 2012

@misi31 ahoj,si pridana 😉

wilinkaa
3. okt 2012

@cristi môžem poprosiť aj ja pridať do tej súkromnej diskusie? teda ak nevadí, že mám termín 2.1.2013 😉

cristi
3. okt 2012

@wilinkaa ahoj,nevadi,ja mam tiez termin na rozhrani decembra a januara....1.1.2013 😉 tak sa nechame prekvapit 😎 si pridana... 🙂

bumibo
4. okt 2012

ahojte tehulky..Tak aj ja sa k vam pridavam, termin mame 5.1.2013.. budeme mat chlapceka..chcem sa vas opytat ohladom odberu pupocnikovej krvi.. rozmyslali ste nad tym?date si ju odobrat?

blackcat8885
5. okt 2012

Aj ja sa pripájam terím mám cca 30.1.2013 a bude to chlapček asi Nicolas.Veľmi sa tešíme,už pomaličky nakupujem výbavičku.Je tu niekto z Košíc kto bude rodiť v šaci?Alebo niekto kto tam rodil?

blackcat8885
5. okt 2012

@bumibo ja som o odbere rozmýšľala a bola som si istá,že to dám ale nakoniec po tom čo som získala nejaké info od duly tak sme sa rozhodli,že nie.Hlavne preto,že pri odbere sa hned prestrihne pupučník pred dotepaním aby sa odobralo čím viac.Pupočník by sa mal nechať dotepať a tak prestrihnuť,idú ním veľmi dôležité živiny,vitamíny,železo pre bábo aj ked je už von.Navyše máme dobrú rodinnú anamnézu čo sa týka vážnych ochorení takmer žiadne takže snád bude dieťatko zdravé.Zdá sa mi tá suma za odber tiež prehnaná-ale to je len môj názor

blackcat8885
5. okt 2012

@cristi pridáš aj mňa?Dakujem 🙂

bumibo
5. okt 2012

@blackcat8885 tiez mam z toho zmiesane pocity.. asi sa vykasleme na to..je to cele len o biznise..pytala som sa ohladom darovania a povedali mi, ze dietatko musi mat porodnu vahu nad 4 kg.. to ma trosku zarazilo.ale kolko percent deticiek sa rodi s porodnou vahou 4kg? a moje ked bude mat len 3, tak je vsetko v poriadku a odoberu mu ju, sampzrejme, ked si zaplatim, cele je to zvratene...budete mat nicolaska? pekne, my sme rozmyslali nad nikolajom, ale nakoniec som si presadila matiaska :D

blackcat8885
5. okt 2012

@bumibo Ano je to hlavne o biznise.Navyše záruka,že to pomôže ak bude treba nie je žiadna len nejaké percentá a doteraz sa len robia vo svete štúdie o tom,či to funguje.Výsledkyešte nie sú-aspon tak nám povedala na prednáške žena z CEPTRA

bumibo
5. okt 2012

@blackcat8885 Mne rano volala pani z ceptry a uplne ma dojala tym, ako hrala na city.ako mi isla vtlacit to, ze ide o zivot mojho dietata a podobne kraviny, ale tak chapem, je to jej robota, ale na 90 percent som rozhodnuta, ze ju malinkemu odobrat nedam.. Citala si si nazory aj tu na fore ohladom pupocnikovej krvi?kazdy ma na to rovnaky nazor..

blackcat8885
5. okt 2012

Idem pohladat tú tému.Aj mne pred 2týždnami pani odtiaľ volala ale som ju zrušila 😀 lebo som povedala jasne že nie a ona stale svoje

bumibo
5. okt 2012

Ja som jej 3krat nezdvihla, tak mi zavolala z ineho cisla :D

k_a_t_k_a
5. okt 2012

Ahojte 🙂 ...pridavam sa k Vam do klubu buducich januarovych mamiciek 🙂 Termín mám 23.1.2013. Zatiaľ nevieme co budeme mat, lebo nasa lasocka je veeelmi hanbliva 🙂

k_a_t_k_a
5. okt 2012

@cristi Ahoj cristi 🙂 ak mate v sukromnej teme este jedno volne miesto, beriem ho vsetkymi desiatimi :D dakujem

cristi
5. okt 2012

@k_a_t_k_a
@bumibo
@blackcat8885 ahojte zienky 🙂 pridala som vas do sukromky 😉

janulina.k
6. okt 2012

ahojte damy, aj ja sa k vam pripajam 🙂 drobcek chlapcek by mal prist na svet v januari 🙂 bude to nase prve babatko, tak sa s manzelom velmi tesime

jaruskasv
8. okt 2012

Ahojte..tak aj ja sa k Vám pridávam..my čakame chlapčeka 5.1......velmi sa tešime, doma už mame 3 a pol ročnu slečnu, ktorá sa tiež velmi teší...zatial 😀 Aj ja som chvilu romyšľala nad tým odberom...ale asi sa na to nedam..tiež mi volala nejaká pani z ceptry a veľmi sa mi to nepačilo. Čo sa týka porodu aj sa teším aj sa trochu obávam..prvý som mala akútny neplánovany cisársky...teraz to bude asi tiež cisarsky...tak uvidime🙂))

kukucka26
9. okt 2012

pekny den zienky,mam na predaj kocairik mali by ste zaujem?dakujem, ak potrebujete ako druhy do babky, svokry alebo na baloknik alebo bytu na uspavanie na cene sa vieme dohodnut 🙂 🙂 🙂 🙂 pekne tehulkovanie