icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

qtinka77
26. feb 2013

@marilliana Aj ja som chcela mat strasne prve dievcatko :o) A aj ked mi hovorili na UTZ, ze cakame dievcatko, tak som neverila, ze ked tak chcem, za sa mi to splni..a splnilo :o) A teraz uz mi to bolo uplne jedno ci chlapcek alebo dievcatko...ako hovoris, hlavne, nech je zdrave...
Len vies co som si tak uvedomila po tom ako sa mala narodila? Ze cele tehotenstvo som sa bala, ze ci bude v poriadku, ci bude zdrava...a potom som si myslela, ze tym porodom sa to skonci - ta starost a strach, ze mi padne kamen zo srdca...ale prave naopak - to uz sa asi do konca zivota o tie deti uz neprestanes bat...
Kazdy den cakam, kym pride zo skoly, len aby prisla v poriadku a ked niekam ide, to uz ani nehovorim - ono navonok to nedavam mozno nejako znat, neprehanam tu starostlivost, ale to, co citim vo vnutri...ajaaaaj, dobre ze to viem, len ja, lebo asi by si niekedy o mne ludia mysleli, ze som sisi, ked sa tolko strachujem :o) Ale to asi aj skoro kazda mamina tak... :o)

anjelicek26
26. feb 2013

@marilliana - neviem, ci je rozhodujuci vek, skor to, ako je maminka fit... a aky ma zdravotny stav... ja mam takmer 29, ale zdravotnych problemov v tomto tehu fakt ze dost... a stara sa necitim 😀 Ale kojila som dlho, vlastne az kym som otehu, tak je to telo asi uz aj hodne vycerpane, za 8 rokov tri tehotenstva a 5 rokov kojenia 😖

zuzka444
26. feb 2013

@delica joooj chuda moje..to mi je luto...mna to cka ten glukozovy test na buducej poradni..dufam ze mi z toho nebude zle...to ako vlastne prebieha?ja som.si myslela ze pridem pichne mi do prsta a pojdem sa najest 2 oblozene rozky a 2dcl mlieka a po2 hodinach zase pichne do prsta a to je vsetko nevedela som.ze sa pije este nejaka nechutna sladka voda ...ble...ja musim tiez obmedzit sladke nie z toho ze mi byva zle ale ze moc priberam :/..uz ted som ako slon ach.alebo.pit nieco z coho budem chodit pravidelne na zachod bo ja nejdem aj 3 dni.pocula som ze nejake vlakninove napojde ale to kde mam kupit?lekaren ci potraviny?bo v potravinach nic take nevidela.

sana23
26. feb 2013

Ahojte..co sa tyka zoznamov tak ja som este minuly mesiac nabehla do lekarne a aky taky zaklad som uz nakupila...kupila som dve balenia vloziek po porode,5x podlozka podo mna, 5x jednorazove nohavicky,vlozky do podprdy, teplomer pre babetko,pupik,kalciovu mast, klobuciky na kojenie,vatove tycinky,sudocrem,lieh a gazu.to som vyuzila aj pri prvom tak som kupila aj teraz.a co sa tyka vybavicky pre babo tak oblecenie vel.56 a 62 uz nakupene mam,aj set do postielky,postielku mam este po prvom a aj z drogerie uz mam cosi pokupene...este ale toho dost chyba,kocik,snuzu,baby vysielacky a ostatne veci ideme kupit buduci mesiac..dufam teda ze aspon troska som pomohla s mojim zoznamom z lekane. 🙂

misza1
26. feb 2013

@sana23 fiiiha, jaka jsi sikovna🙂
ja si porad nekde znacim co mi vsechno treba, ale v podstate nic nemam... asi si fakt musim stoupnout do svedomi a zacit🙂

zuzka444
26. feb 2013

baby moje chcem sa spytat ze aky mate tlak ked vam meraju na poradni?ja som.vcera mala 130/80 ale doky nic nepovedal...reku ci to moze byt alebo nie...dufam ze uz vyssi tlak mat nebudem...a co pomaha na znizenie tlaku v tehu?alebo co ho zvysuje?mozno papam nieco co zvysuje tlak a ani o tom neviem...kavicku pijem raz za mesiac alebo 2 krat..

sana23
26. feb 2013

@misza1 no predsa naraz je to dost vsetko kupit..ved len v lekarni som nechala 40 € a to mi urcite este nieco chyba (rektalne rurky a pod.) 😒 tak ja radsej takto postupne nakupujem..a potom nas uz len caka velky nakup toho kocika a tych drahsich veci..inak ty si tusim spominala ze planujes rodit v tn? lebo ja tiez 😉

sana23
26. feb 2013

@zuzka444 ahoj.podla mna to este neni moc vysoky,ved normal je 120/80..ja mam nizky80/55 vacsinou

willy_wonka
26. feb 2013

@zuzka444 slane tlak zvysuje, a ak beries magnezko roti tvrdnutiu bruska, tak to moze tlak znizovat.

sana23
26. feb 2013

teda oprava 90/55

misza1
26. feb 2013

@sana23 ja to mam asi v povaze, vsechno si nechavam na posledni chvili... nastesti obleceni(vetsinu), postylku a prebalovak mame, takze z tech velkych veci jen kocarek. Ale byla jsem si ted vybrat zoliky v DM, tak jsem si dala ultimatum, ze kupon plati do 21/3 a to uz sfuknu aji s lekarou🙂
ano v TN, mam sice termin po tobe, ale kdo vi, moza se Oskar poponahla🙂

sana23
26. feb 2013

@misza1 no mozno hej a stretneme sa tam 🙂 inak pekne meno si vybrala pre krpca

misza1
26. feb 2013

@sana23 ne ze mi vyfouknes nadstandard 😀
dekuju 🙂 kazdy na to jmeno reaguje jinak, nekteri jsou nadseni a jini zhrozeni ze chudak dite co mu to provedeme 😝

sana23
26. feb 2013

@misza1 no rozmyslala som nad nadstandardom ale neni som este rozhodnuta 🙂 pri prvom som nemala a vobec mi to nevadilo...

misza1
26. feb 2013

@sana23 ja jsem nadstandard nechtela, jsem clovek od prirody ukecany s potrebou komunikovat🙂 a jsem si nedovedla predstavit, ze bych mela byt sama(s Oskym) na te izbe, ale pak jsem se bavila s kamoskama co ted rodily a 1 byla na nadst. a nevedela si vynachvalit, ze pritel tam byl porad s ni, mamina ji chodila a tak, druha byla na obyc. a stvalo ji ze mm s ni travil cas na chodbe... a ted chodim na cviceni pro tehotne a vede to tam porodni sestra a minule nam vykladala kam jdou ty penize ktere se za to plati, ze z toho se dokupujou veci pro miminka, kremiky...., ted se zrizoval nejaky novy porodni sal, i ty bomby s rajskym plynem si kupuje nemocka sama, protoze od statu nedostaou nic, tak me to presvedcilo ze to nejsou az tak vyhozene penizky🙂 jo a jeste na VIP je nizsi postel, ze na tech obyc. jsou strasne vysoko, ja se svymi 160cm se bojim ze bych tam po porodu lezla asi po 4:D

aquatinka
26. feb 2013

@anjelicek26 Hello chcem sa spytat, ci naaahodou nemas doma navod k Angelcare (mala si to v zozname) ;) lebo sme to dostali od znamych;) a neni tam niiic;) a kopec kablov ;))) aj v anj by mohol byt 😀 dakujeeeeeem

anjelicek26
26. feb 2013

@aquatinka - este nemame kupeny, takze nie :( Na nete navod nie je?

aquatinka
26. feb 2013

@anjelicek26 to som este nepozerala 🙂 musim pohladat ;) lebo som z toho jelen 😝

marilliana
26. feb 2013

@qtinka77 presne. zistenie, ze po porode je nastastie vsetko tak ako ma byt je len uvodny vydych. a ja som vseobecne trasoritka, furt sa o kazdeho bojim, aj o manzela. ked je clovek denno denne konfrontovany s ludskym nestastim...je tazke si plavat, ze mne sa to nemoze stat. zit v strachu sa sice neda, ale stale mi blika niekde taka kontrolka... to je asi aj od povahy cloveka. na seba nie som taka uzkostliva, ale na tych ostatnych veru hej.... tak som zvedava, ako budem zvladat malu. je jasne, ze pred vsetkym ju neochranim, to ani nechcem... ale budu to rozne pocity. a dcerka ako vnima, ze vas bude viac? uz je to velkacka, iste dokaze trosku aj pomoct...

zuzka444
26. feb 2013

@sana23 uf no pekne...ale co som si citala ze tehu zena by mala mat tych 120/80 a ze hranica je 130/90 tak neviem xi xi...no nic idem sa asi lepsie stravovat heh...

zuzka444
26. feb 2013

@willy_wonka nooo a ja slane dost jedavam bo mi to.chuti 🙂...nie magnesko neberem bo chvalabohu s tvrdnutim.bruska nemam problem 🙂..ale jedine co mam je trolinku vo femibione ale to je len malinko ...no asi si budem obsak kupovat mineralku magneziu ta hadam.trosku zabere.🙂

marilliana
26. feb 2013

@anjelicek26 jasne, ze je zaklad, ako na tom mamicka je zdravotne, ci sportuje, ci je fit, ale ono mladsi organizmus to podla mna zvlada lepsie. mam kamosku, prve dieta mala v 27 a teraz v 33 porodila druhe a hovorila, ze to prve tehu bolo nejake lahsie 🙂 ale klobuk dolu pred tebou... tretie dietatko, to je uz fakt pekny vykon, drzim palce, nech je vsetko OK.

misza1
26. feb 2013

tehule, aji u vas je dneska tak krasne? ja sedim cely den jak na jehlach a odpocitavam kdy odchazim domu:D

anjelicek26
26. feb 2013

@misza1 - u nas je hnusne :( Zavidim :(

misza1
26. feb 2013

@anjelicek26 tady je 12° a sviti slunicko, v kancli amme okno dokoran a konecne si kolegove nestezujou ze jim je zima- ja si tu porad vetram:D

anjelicek26
26. feb 2013

@marilliana - ono prve a dalsie tehu je urcite rozdiel... proste telo si zamaka a po kazdy raz ho to trochu oslabi... a aj to kojenie potom. Teraz pravidelne jem tehu vitaminy, davam si aj magnezko (mavam krce v lytkach v noci), co som prve tehu dost flakala...

anjelicek26
26. feb 2013

@misza1 - my mame mliecnu ponorku, strasnu hmlu a 1,5 stupna :(

hobit
26. feb 2013

ahojte, tak glukozu mam za sebou, prezila som, aj maly doma s aupairkou prvykrat...akurat, ze zajtra som mala mat aj poradnu a ochorela mi doktorka ☹

zuzka444
26. feb 2013

@misza1 no u nas je neskutocne super slniecko svieti a 13 stupnov 🙂...aj perinky sa krasne vyhrievaju na slniecku 🙂...joj uz by nemusela byt ta hnusna zima...

zuzka444
26. feb 2013

@hobit ahoj....naozaj je ta voda taka hnusna?bleeee...mna to cka za mesiac uf...dufam ze mi nebude zle...