icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

marilliana
2. mar 2013

Ahojte, zacalo ma trapit puchnutie noh v okoli clenkov. tekutin pijem dost a nemyslim, ze solim vela... Mate podobne starosti? co s tym?

janicka11
2. mar 2013

ahojte kocky uz sa nam dost blyzi,čím dalej sa viac tesim ale aj obávam,snáď bude vsetko ok.

jankastubka
2. mar 2013

@martoska no presne, kedze sa mi to stalo prvy krat az teraz, a nebolo to len spinenie ale jasna krv, tak som sa velmi zlakla. Ale radsej skontrolovat, ako to zanedbat.

martoska
2. mar 2013

@delica taky tak 🙂

danielle
2. mar 2013

@willy_wonka poznas stranku sashe.sk? tu su take originalnejsie a zarucene slovenske vyrobky. 🙂 skus kliknut:
http://www.sashe.sk/handmade?p=1&hladat=hniezdo do postielky&od=najpacivejsich

hexina
2. mar 2013

@martoska no som pocula, ze je odrobnik a ze nenasrtrihava ...ale tiez neviem ci si ho zajednam..lebo ze uz si dost pyta..ze chce 400 eur..ci jak..a to neviem..nemam na to:(

aquatinka
2. mar 2013

@willy_wonka hello ja uz som si objednala sadu do postielky na decorstudio a je usita v polsku.. nasla som aj taku firmu gluck co vyraba krasne povlecenie achniezda a dost drahe...a tiez je to polska firma.. 😲 kedze ma polsko kusok desi kvoli potravinam, zacala som skumat na nete, kde sa vyrabaju tie sety co ponukaju eshopy a asi 60% bolo polsko 🙂 😨 asi tam maju na to nejake zavody 😀 😀 mamina mi na to povedala, ze nech objednam co sa mi lubi, ze furt lepsie z europy ako z ciny 😀

anjelicek26
2. mar 2013

@marilliana - proti opuchom pomaha akupunktura celkom uspesne, zihlavovy caj (ten ma navyse aj zelezo, coz v tehu fajn), cerstvy ananas, spargla, zeler a ryza (varena bez soli) odvodnuje.

anjelicek26
2. mar 2013

@aquatinka - btw. k cene, ja mam vybratu postielku uz strasne dlho, je predrazena, ale kvalitna, len dnes som sa fakt nastvala, u nas stoji 850 evri a v taliansku 459 evri! Ma skoro porazilo. Isteze ju objednam s talianska aj s 40 evri postovnym je to nenormalny rozdiel 😠 😠 😠

aquatinka
2. mar 2013

@anjelicek26 noo ja len kukam na tie rozdiely tiez 😲 my sme postielku dostali od znamych🙂 a tu podlozku na kontrolu dychania nam pozicali🙂 ostatne vsetko musime kupit..nemam v okoli nikoho, kto by nieco "posunul" 😀 ale cakame prve, tak chceme mat nove veci 🙂 moja mamina a svokra skoro dostali infarkt pri niektorych cenach🙂 napr pri cene 1500 eur za kocik 😎 boli volakedy zvyknute na nieco ine 🙂 my sme cakali vyssie ceny, ale niektore zbytocnosti su nielen predrazene ale aj skarede a nekvalitne 😖

anjelicek26
2. mar 2013

@aquatinka - ja som bohuzial vsetko poposuvala, kamosky uz babatka nemaju a tiez väcsinu porozdavali, tak kupujeme odznova, dnes mi kamoska kupila autosedacku vo farbe, co zhanam uz dva mesiace, nenormalne sa tesim, uz som sa bala, ze ju nezozeniem 😅 A ano ta cena ma dnes dorazila s tou postielkou, ten rozdiel je strasny... ved za tu cenu kupim moj gauc na kojenie, teda za to, co usetrim, ked to objednam z talianska. To uz je fakt psycho 🙄 Nejde ani o to, ze by clovek tu cenu nezaplatil, skor ma stve ta prirazka, co si na to dava predajca tuto 😠 😠 😠 Ja som zacala kupovat baby oblecko, nieco nove, nieco z druhej ruky, sa mi to pekne zbiera, tesim sa ♥ Ale tak tie velke veci musime este pokupit, ale to ma vsetko este casu, kym bude izbicka hotova potrva este par tyzdnov... inak som sklamana, hladali sme dnes po obchodoch vhodny prebalovaci pult (ja som strasne nizka) a vsetky mi boli privysoke, porazi ma :( Toto je pre mna dolezity faktor, kedze prebalovat a babo tam prezliekat budem par krat denne... musi mi byt akurat vyskou. Nechcem ho dat robit na mieru :( Zohnali sme minule, musime zohnat aj teraz...

aquatinka
2. mar 2013

Nooo my sme prebalovak zavrhli...zda sa mi to zbytocne a nechcem aby to zapratavalo izbicku malemu...ale samozrejme je dobre prebalovat vyssie, tak chceme len tu podlozku na postielku 🙂 Inak chcem sa spytat....aku odsavacku? elektricku alebo rucnu? kupit teraz, ci az ked zistim kolko mam mliecka? z toho som mimo....z mojho prieskumu na MK a na nete som dospela k nazoru, ze najlepsia rucna je avent (aj ked neviem ktory typ presne) a elekricka nejaka medela swing 🙂 ale netusim co kupit a kedy 😀

aquatinka
2. mar 2013

@anjelicek26 No a tie rozdiely...nevadi mi rozdiel 50 eur...kazdy nejako chce zarobit....ale 300 - 400? to uz je moc... 😠 to mas presne dalsi kopec veci.... 🙂

anjelicek26
3. mar 2013

@aquatinka - vazne? Bez prebalovaku? U nas to bol maximalne vyuzity kus nabytku, inak by mi pri stalom zohybani chrbat odisiel 😀 Odsavacka ti staci rucna.... alebo aj ziadna, kupis ked bude treba, lekarne su vsade. Ja som mala rucnu medelu a rucnu avent, tentoraz idem do elektrickej - lebo oba razy som mala nadprodukciu mlieka, prve mesiace siel aj liter za noc bud do vylevky alebo pre mliecnu banku, proste s rucnou to bola otrava, ked to bolo treba robit par krat denne, inak som dostala zapal 😖

aquatinka
3. mar 2013

@anjelicek26 Nooo ten prebalovak je na postielke...takze je to vyssie...urcite sa nebudem k tomu zohybat 🙂 som tiez nizka, ale krize ma bolia uz teraz furt....coz ma nikdy v zivote nebolievali 😖 tak nechcem byt po mesiaci od porodu este viac znicena....ale prebalovacie pulty umele sa nam zdali nekvalitne, popripade take smejdy...a dreveny kus nabytku uz sa mi zdal zbytocny do izbicky napchat 🙂 maly tam ma uz komodku....ved uvidim ako to pojde 😀 Noo tak kupim teda rucnu aventku a kebyze mi bude dopriate mat mliecka ako ty, tak dokupim tu medelu elektricku 🙂 uz sa mi sniva o tychto veciach...nonstop kazdu noc o tom, ze nie som zbalena do porodnice, ze ideme rodit, ze su male dupacky....a to mam este tri mesiace 😝 chytam paniku miernu 😅

anjelicek26
3. mar 2013

@aquatinka - tak v tehu su to hormony, ze sa roztahuje väzivo a preto bolia, po tehu sa ti to upravi. Ja v to tiez dufam 😀 ja len, ze babo prebalujes do 1,5 roka a ten prebalovak na postielke je dost labilna zalezitost, ked sa ti tam meta 12kg certik 😀 Ja chcem dreveny prebalovak, jediny nizky som nasla od firmy herlag, ale opticky to nejaka slava nie je 😖 A ani som ho este nikde nevidela nazivo, rada by som sa k tomu postavila a skusila sa nad to predklonit 😀 mojich 153cm je fakt maaaalo.

aquatinka
3. mar 2013

@silsil Ja som nemala jest 8 hodin pred testom....rano som si dala pohar vody hned ako som vstala, dosla som do ambulancie, zobrali mi krv, dali vypit glukozu s citronom....sadla som do cakarne...asi po 45 minutach mi doslo na odpadnutie...asi 5 min som si polezala v ambulancii a kym presli tie dve hodky mi bolo zle viackrat, ale len take mdloby... 😝 ale mala som s kym kecat, tak som si to az tak neuvedomovala a potom sme uz mohli sa napapat po druhom odbere....nie je to nic strasne, ale zober si desiatu sebou a ja som cely den bola hroozne potom unavena 😀

aquatinka
3. mar 2013

@anjelicek26 Tak to teda je pekna vyska 🙂)) mile 🙂 noooo mne v obchodaku povedali, ze co maju skusenosti, uz potom babatko neprebalim na ziadnom pulte ani podlozke, ked je vacsie, lebo ze vacsina deti to odmieta...a najma chlapci rozjaseni 😀 tak hadam to postaci 🙂 mame vysoku postel v spalni, tak potom budem tam 🙂 Nooo ja tiez hladam veci tak, aby som si to niekam mohla ist kuk....ohmatat...vyskusat....Lebo na nete su take fesne fotky niektorych hnusnych veci, co som potom nasla v predajni so zdesenim, ze je to to z netu 😀

anjelicek26
3. mar 2013

@aquatinka - to asi zavisi od babatka, moj by tam lezal este aj teraz ako doska 😀 😀 😀 Neviem, ono kazdy asi hovori z vlastnej skusenosti, ja som ho vyuzivala fakt dlho u oboch 🙂 Veru nabytok chcem urcite omrknut, aj kocik som bola kuknut este raz, kym sme objednali, istota je istota, aj kvoli manzelovi, aby vobec videl, co to chcem za zazrak 😅 Budem musiet tu komodu co som nasla na nete pozriet, kde ju tu v okoli maju, je tri krat vyskovo nastavitelna a dva krat na hlbku nastavitelna, je to to, co hladam. Dam si nad nu urobit policku a bude to stacit, dufam teda...

anjelicek26
3. mar 2013

@aquatinka - inak co ty tu takto este strasis v noci 😀 Ja som dala trojhodinovy spanok zo synom, tak mne sa spat neda, a tebe?

aquatinka
3. mar 2013

My sme dnes boli v rakusku na potraviny, tak sme zbehli do BA, lebo v tejto nitre nic nemaju.....Maminu mam v KE, tak ju posielam stale nech mi najde hento, hento...nech to pokuka...a popripade kupi.....aj ta Blava nic moc dnes ....ale furt lepsie ako tu.....aspon nejake veci som malemu kupila a dokonca mali aj male cisla 😀 Neviem ci je taky velky babyboom alebo tie obchodaky to kupuju na 10 kusov...ale vypredane vsetko 😀 Presne toto...precitam si aj tu nazory, dam si od kamosiek poradit...ale kazda ma uplne iny nazor na vsetko....na znacky, vyrobky, postupy...asi sama budem musiet zistit 🙂

aquatinka
3. mar 2013

@anjelicek26 Dnes tahame s mangelom nejako..... 😀 my sme apple maniaci, takze bud na ipadoch alebo iphonoch a nonstop 🙂 najma takto vecer....ale pravdupovediac cez tyzden sme unaveni a o 11 uz zalahneme 😀 ale uz ideme aj dnes....zajtra este volny den, tak netreba chvalabohu vstavat 😀 utekaaam bruuuuuuu

anjelicek26
3. mar 2013

@aquatinka - bru nocku 🙂 Ja mam v pondelok dovolenku, takze este klidecek, vyspim sa este jednu noc navyse, aj potom do roboty 😝

katuska54
3. mar 2013

@zuzka444 ja neviem,asi balik a ked bude malo tak mm prinesie 🙂

zuzka444
3. mar 2013

@katuska54 no jasne a balik.bude mat kolko plienok?:D...

zuzka444
3. mar 2013

@anjelicek26 ahoj moja...chcem sa ta spytat ty taka zbehla mamina ze co hovoris na balenie na siroko?

zuzka444
3. mar 2013

dievcata co hovorite na balenie na siroko?

qtinka77
3. mar 2013

@aquatinka A ked mate uz drevenu komodku v izbicke pre male, nedalo by sa z toho urobit prebalovaci pultik? Iba dokupis taku pevnejsiu prebalovaciu podlozku - s pevnym dnom, co sa moze davat aj na postielku a mas vyriesene :o)
Ja som to takto riesila v kupelni - mame tam suflikovu komodu, tak na to som kupila pevnu prebalovaciu podlozku a bude :o)
Len tiez mi je trosku vysoko - mam sice 170cm, ale sufliky su dost vysoke - ale aj nad tym som rozmyslala, ze skusim si dat vzdy stupienok z IKEA :O) To mame este po dcerenke a vyuzijeme potom tiez neskor pre krpate, ked bude chciet ist na WC a podobne :o) Uvidime :o)

sana23
3. mar 2013

@zuzka444 ahoj ja som za balenie nasiroko.syna som tak balila a budem balit aj teraz.aj nase mamy nas tak balili.a radsej preventivne balit ako by mali byt s tym potom problemy..teda aspon to je moj nazor..

willy_wonka
3. mar 2013

@aquatinka to si ma upokojila:D asi som sa uz rozhodla pre to cukrikove🙂 aj ked nie 100% budem este hladat🙂 este pomrkam aj na tej strankr odkial si ty objdnavala