Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@kavaapalma to mi je divne skus este raz mozno mali nejaku udrzbu
ahojte baby, neviete mi poradiť? strašne ma svrbia stehná, zadok a už začali aj ruky. naposledy, keď som bola u dr., zobral mi krv kvôli pečeňovým testom a tie dopadli dobre. takže s tým by problém nemal byť.
nie som ani vyhádzaná, nič mi na koži nie je vidieť(okrem škrabancov),ale akonáhle príde večer, idem sa uškrabať a v noci ani nehovorím. mala som to asi v 14 - 15 tt, potom to trochu poľavilo a teraz už 2 týždne zase.
natieram sa niekoľkokrát denne takým olejčekom z dm. predtým som používala krém proti striám, ale myslela som, že ma to svrbí z neho, tak som ho vymenila za olej.
prípadne neviete mi poradiť nejaký dobrý olej alebo krém?
uvítam každú radu.
ďakujem
@pavuciatko zkus v lekarne excipial- cerveny na velmi suchou kuzi, je to volne prodejne a me to pomohlo, taky jsem se sla uskrabat... kdysi kdyz jsem byla v puberte a mela jsem kozni problemy-sucha jako had🙂 tak mi to dr predepsala. ted to pouzivam taky a uz me nic nesvrbi(tuk tuk tuk)
@pavuciatko ak maš pečenove testy dobre, napadlo ma, že niekedy sa takto prejavuje aj heligobakter v žaludku...mozno by stalo za to urobit si test
a suhlasim s @misza1 excipial je velmi dobry
@qtinka77 to mas svatuuuuu pravdu. aj ja som sa v istom obdobi tak vystresovala, ze az. prave pre to vsetko, co si vymenovala... asi preto je aj v tomto smere nejaka zlata stredna cesta, aj teraz sa snazim, pocas celeho tehu nic neprehanat, ved clovek vie, co ma a co nema... ziaden extrem nie je dobry si myslim. uplne rozumiem, ze si nesla na tu amnio, ved kebyze sa ukazu nejake vysledky, asi by si o tom rozmyslala... ja som napriklad bola na tom 3D ultrazvuku raz, v 17. tyzdni, ked som nemala ziadny ultrazvuk na poradni a aj to len preto, lebo som bola zo vsetkeho vyplasena. ci je dieta v poriadku. potom som uz nesla a ani nepojdem. doktora som sa jasne pytala aky ma na to nazor z hladiska diagnostiky a povedal, ze je to len komercne. a clovek nevie... co ako presne vplyva. ohliadnuc, ze za tie prachy radsej malej kupim nieco celkom ine. muz sice povedal, ze ked ju chcem vidiet, nech na to idem, ale nesla som. nech ma tam cim vacsi klud v brusku... 🙂 ten test na cukrovku ma caka v stredu, pri 163 cm mam tera azi 53,5 kg, pred tehu som mala 48 kg a tiez si teda nemyslim, ze by bol u mna s cukrom problem ja navyse takmer vobec sladke nejem... ak si odmyslim ovocie a jogurty a Bebe keksy. tak ale ok, prezijeme. co ine ostava? 🙂
@misza1 @dulkagabulka ďakujem, vyskúšam ten excipial.
a ten heligobakter v žaludku je čo? môže to byť nebezpečné pre baby?? mám s tým ísť ku gynekológovi, či k obvodnej?
@marilliana No ved to :o) A este ked si predstavim ako sa chystam s tymi lekarskymi autoritami "bojovat" este pri porode - ked uz presne viem, co nechcem, aby do mna pumpovali tak ako pred 12timi rokmi - co sa ani neobtazovali ma informovat co do mna davaju (oxytocin, nejake oblbovaky proti bolesti - co akoze logicky voooobec nepomohlo, len som bola ako buchnuta po hlave navyse :o) ) a tiez by ma akoze nemuseliii strihat, ked to nie je totalne nevyhnutne...a pupocnik dotepat poprosim a NEBRAT MI MOJE DIETA ODO MNA PREC!!! to je asi to najdolezitejsie, o co budem bojovat...lebo presne viem uz teraz preco sme mali s malou 2 dni problem sa prisat ked sa narodila.. - no lebo mi ju len otrcili, gumenou rukavicou natiahli k malej bradavku - ta 5 minut po narodeni nemala predstavu co sa od nej vyzaduje a odvliekli mi ju prec - akoze zohriat na 2 hodinky do inkubatora - a to akoze preco?? Ved mi ju mali capnut na brucho, zakryt nas plachtickou a bola by som ju pozohrievala sama - presne som to totizto spatne videla na videu, co bol muz tocit, ked bola mala v tom inkubatore "na zohriatie" - vtedy bola totalne cula, vsetko si obzerala - TO MNA SI MALA VTEDY OBZERAT!!! Moju bradavku mala hladat a splhat sa k nej...a nie steny inkubatora..och, taka som nasrdena, ked viem, ze nam to takto pokazili :o( Keby som nemala tolko trpezlivosti s kojenim, tak by som ju asi tazko kojila 2 a stvrt roka po tomto extempore...a zbytocnom totalne! Takze tak :o) Ale inak krasny den prajem - fakt je prekrasne :o)
@delica
@willy_wonka baby ja mam prvu striu na stehne...vcera ked som sa kupala tak som si to vsimla..ale ja ju mam trochu cervenu..hned som sa pytala mm ci je to stria,lebo ja som nikdy ziadnu nemala a on ze hej to je stria...a to sa poctivo natieram kremom proti striam 😠 ale na bruchu nastastie nic nieje...
a s tymi kilami...ja mam 7kg naviac a bruche mam take male sa mi zda....
@pavuciatko
myslim,ze v tehu by ti to asi ani neliečili (neviem), pretože sa na to beru silne ATB...mna to len napadlo,lebo mne sa to takto prejavovalo....skus sa spytat obvodnej
@delica take biele po bokoch mam aj ja,ale to som uz mala aj predtym. Inak nic,klop-klop-klop.
@silvianm drzim palce. Mna to caka vo stvrtok.
@dulkagabulka ďakujm za rady. skúsim sa opýtať obvodnej.
dulkagabulka a nevieš náhodou, prečo sa v 30 či 35 t. týždni zase kontroluje toxoplazmóza, syfilis, žltačka, HIV, atď, keď sa to už robilo na začiatku tehu??či že či som počas tehotenstva k niečomu neprišla? možno aj kvôli tomu, že keď mám doma mačku, tak či ma nenakazila?
teraz si čítam, čo nás ešte čaká a narazila som na toto.
@qtinka77 ved toto, ze clovek je zial odkazany na milost a nemilost ☹ je to vseobecne strasne, len aby clovek od tohto statu nepotreboval pomoc (justicia) a neochorel. lebo bez znamych musis mat sakramentske stastie na ludi, aby si dobre pochodil... ja nastastie? budem rodit u maminho znameho, tak dufam, ze to bude v poriadku. ale co citam aj tu a tak...no take dolezite chvile a ty aby si myslela na vsetko a uz dopredu si pomaly chystala prejavy co ako a preco chces. ja nie som nejaky rebel a myslim, ze zase aj na tej sale treba iste vecia postupy respektovat... ale rovnako by snad nikomu neublizilo, keby rovnako rozmyslal o maminkach a babetkach. Ale verme, ze to dobre dopadne, a hlavne nech su deturence zdrave. No vonku je krasne, ale je uz 3. tyzden PN, mala som nejaku chripku alebo virozu a hoci som uz mala v plane ist dnes do roboty, tak doktor mi odporucil ostat doma, lebo ze mam oslabenu imunitu (co je fakt) a ze keby ma hned niekto nakazil tak by to nebolo ktovieco. tak sa motkam, ale idem aj nieco do roboty si pomaly spravit, nech mi to cele buduci pondelok nepadne na hlavu 🙂 Ty v praci? doma?
@pavuciatko ano, kontroluje sa to ešte raz, aby sa zistilo,či neprišlo k nejakej zmene
@dulkagabulka no, tak dúfam, že keď boli výsledky vtedy ok, tak sa to nezmenilo. ale v tehu som si dávala veľký pozor na kontakt s mačkou a celkove so zvieratami, väčší ako predtým.
@misza1 no mne pred chvilou vysvetloval kolega princip, lebo ja som lenoch to premiestnovat z auta do auta a mi hovoril, preco to je dolezite. Ono to neni o tom, ci ta to drzi lepsie a netlaci brucho, ale v pripade, ak silno zabrzdis alebo je naraz, tak vraj pod sedackou je taka rozbuska, ta vybuchne a spravi to, ze tie pasy ta priputaju velkou silou k sedacke - a to je nebezpecne, ze pas ti pomliazdi bruchu, moze sa ti odlupnut placenta a mozes vykrvavacat.
Takze neviem, ci je pravda, ale dava mi to zmysel teraz. A budem si ho davat dosledne.
@delica hmmm, a drzi to ten pas v jinych mistech, nez kdyz si normalne zapnes a das pod bricho? porad se koukam na net a zvazuju ci si to mam koupit(snad se do porodu rozhodnu🙂) a podle tech obrazku nejak nevidim rozdil, ze kdyz si nebudu davat pas primo pres bricho, ale pod nim, tak je to stejne jako s tim sedakem...
@misza1 ja ten sedak mam a podla mna je to dobra vec - hlavne kvoli bezpecnosti. Normalne ti ide spodny pas cez spodok bruska, casto sa posunie aj vyssie. Ked mas sedak, tak pas za zakvaci medzi nohami a ide ti tym padom cez stehno (pod bedrovym klbom) a vobec nie cez brusko.
Bez sedaku je to nebezpecne, pretoze ked do teba niekto narazi, tak pas silno zatlaci na brusko a moze sposobit poskodenie plodu, odlucenie placenty a pod. Ja chodim autom casto, takze radsej to kvoli bezoecnosti mam.
@misza1 ešte sa ťa chcem opýtať, teba svrbelo to telo aj počas tehotenstva, či to používaš len preventívne?
@pavuciatko pocas tehu, prvni mesice jsem nevedela co se sebou, i mm se me ptal ci jsem normalni, ze se porad drbu. ani jsem nemela moc suchou kuzi jen porad me vsechno svrbelo, hlavne stehna a zada...
@misza1 tak to bude to moje...tiež sa mi nezdá, že by bola tá koža nejako veľmi suchá. a s tým naťahovaním kože to asi nebude súvisieť, lebo na brušku ma nesvrbí nič a to sa zväčšilo teda riadne.
tak bežím do lekárne po ten excipial
@dulkagabulka
Co robit,aby babo menilo polohu? Stale je kp.

@silvianm neboj,dobre to dopadne🙂 kdyz i ja jsem mela cukr ok a to je co rict, od zacatku tehu jsem zavisla na sladkem🙂 nejim zrovna zdrave...