Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@misza1 gratulujem, a prajem vsetko dobreee 🙂
@katuska54 aj ja idem zajtra do poradne 🙂 asi hned rano do 25
@misza blahozelam Miska.tesim sa s tebou. Prajem vam obom vela zdravicka,aby ste sa rychlo zohrali🙂 a uzivali si spolocne chvilky.drzte sa
@katkalubkova mam super lestiacu utierku z Tupperware, islo mi to ako po masle. Potom som umyla este dalsie 2 v kuchyni a 1 dvojkridlove terasove dvere 😀 😀 😀
Nikde nikto? 🙂
@willy_wonka ja 🙂 tu a teraz 😀
@anjelicek26
@willy_wonka zatial sa pozorujem, ale nic. Asi zajtra pojdem na tu krv, aby som mala najneskor vo svrtok vysledky a budem na vikend kludnejsia, ze je uz vsetko nachystane.
Ahojte baby. Potrebujem poradit. Moja 3 rocna ma kiahne. Moze mi to uskodit??
@zaira13 - mas v krvi protilatky? Testovali ta? Kiahne ano mozes dostat aj viac krat, su to vynimky, ale mozes, zavisi aku mas uroven protilatok. Nakazit sa moze aj babo v brusku, zavolala by som na infekcne na kramare, ci treba nieco robit....
@zaira13 ahoj,vraj je to najnebezpecnejsie v 1. trimestri,ale ja by som urcite bezala k Dr. aj teraz.naozaj nepotrebujes nic riskovat na konci tehu.
Tak podavam hlasenie,poradna super,tlak ukazkovy 120/80,streptokoka nemam. Maly ma uz 3200g. Len je stale kp. Takze na 90% cisarsky. Ked sa neotoci do najbližšiej poradne o tyzden,tak ma posle na interne na predoperacne. Ale ja nechcem! Povedala mi,ze uz som otvorena na jeden prst a ze velmi lahko porodim. Skusim este pouzit rady z knihy hypnoporod. Ja velmi chcem,aby sa otocil. To je fakt ironia,mozem krasne porodit a nakoniec mi porezu brucho. Kazdopadne chcem len to najlepšie pre maleho. Ja chcem a tuzim porodit normalne,chcem vediet ake to je,ked mi ho daju hned na brusko,ked sa na seba prvykrat pozrieme a cisarsky je iny.
@kavaapalma - to ma velmi mrzi, na otacanie je nad tri kila asi uz fakt velky 😖 Ako v anglicku rodia aj chlapcekov v pohode koncom panvovym, takze sa to da... Drzim palceky aj tak na obratku.
Babulky chystam sa urobit ten sadrovy odliatok bruska, uz mam ten set doma, robil to niekto? V ktorom tyzdni ste to robili? Nechcem to presvihnut, ani robit priskoro 😀
@anjelicek26 ja to nemam, ale hocikedy v 9m je to asi ok
@kavaapalma zázraky sa dejú, tak možno sa otočí ešte.
Ale úplne ta chapem za ten cisarsky, ja som sa s tym nevedela zmieriť, ale uz to tak beriem, ze je to asi to najlepsie, co mozem v mojom pripade pre seba urobiť, lebo som na to mala viac času. Moje bábo nepotrebuje, aby mu mamu odviezli z porodnej saly rovno na neurochirgiu, lebo by sa nepostavila a pocikávala by sa.....Ked som mame hovorila, ako mi je to luto, ze dojdeme o vsetko, co si aj ty opisala, tak mi povedala, ze ani jej neprilozili mna na brucho,nenechali prisať, dokonca babatka nedavali ani na izbu, len ich vozili na kojenie. A spytala sa, ci si myslim, ze by ma mohla milovať viac, ako ma ľubi cely život a dať mi viac, keby sme toto absolvovali......a myslim, ze vobec nie, pre mna je to najlepšia maminka na svete. A neboj, aj naši synáčikovia už teraz cítia, ako veľmi ich milujeme, ako sa na nich tešíme a pre nich budeme najlepšie maminky,nezávisle od toho, či nám ich vyrežu alebo či ich vytlačíme.
@kavaapalma držím palčeky,nech sa malinký ešte otočí.Ešte by sa to mohlo podariť.A keby nie,skús sa opýtať na možnosť priloženia po cisárskom.Niekde to robia (nie pri celkovej anestézii,samozrejme). Aj ja dúfam,že budem môcť rodiť prirodzene a zažiť aké to je.Silno silno držím palce.Už vieš kam pôjdeš rodiť?Písala som Ti tú Banskú Štiavnicu a až potom som si všimla,že si z východu 🙂
@delica krásne si to napísala 🙂 Úžasná maminka.Držím vám palce,baby.Ja sa cisárskeho velmi bojím.Ale tak teraz sme tu my pre bábätká a musíme urobiť všetko čo je pre ne najlepšie a nepozerať na naše túžby a predstavy.Nech to hlavne všetko dobre dopadne.No držme si palce,už to máme všetky za pár 🙂
kocky, akurat mi pisala kamoska co sme sa spoznali v babatkove, ze sa jej uz narodili dvojicky 🙂 Som rada, ze to uz ma za sebou, vsetci su v ok. Anicka 3050g/50cm & Andrejko 2490g/47cm.
@anjelicek26
@pavuciatko
Ja som ich malá v detstve. Volala som dr. a ten povedal že pokiaľ som ich prekonala tak je to ok. Tak dúfam.
@zaira13 - no ja poznam zienky,, co to dostali spolu s detmi zas... zavisi od hladiny protilatok v krvi. Ale tak hadam bude vsetko v poriadku.
@kavaapalma ved aj koncom panvovym sa da rodit vaginalne.. pytala si sa na to? co to odmietli? ved ked nechces, tak ta hadam nemozu donutit na cisarsky.. a aj po cisarskom sa da dieta prilozit hned k matke.. len to sa treba vsetko doprosovat a bojovat 😒
aj moj bol dost dlho KP, ja by som nesla kvoli tomu na cisarsky.. ale uz sa, nastastie,otocil
@anjelicek26
@bebuska1 dakujem za podporu 😉
@delica zlaticko,ty stale vies presne,ake slova mas pouzit,aby si ma povzbudila zaco dakujem...
@reanda ano preberali sme to s dr. aj dnes,ale mozu a nemusia sa poskodit vajka a je tam riziko,ze mozno ma maly omotanu pupocnu snuru okolo krku a takto s nozickami napred to nebudeme riskovat,zvlast nato,ze som cakala styri roky,kym som otehu... takze podstupim vsetko co treba,lebo drobcek je najdolezitejsi na svete...
Aj tak idem este preluskat net,co by pomohlo na otocenie...
@kavaapalma ja tiez suhlasim s tym co Tanicka napisala, tiez si nemyslim ze vztah matka dieta by sa mohol tak narusit kvoli cisarskemu, myslim ze taketo veci nie je mozne dokazovat, a sice su pekne tie vsetky veci co pisu kvoli tym prilozeniam po, nemyslim si ze to je jedine co robi dokonaly vztah medzi dietatom a mamou, urcite budes skvela mama aj ked budes musiet podstupit cisarsky a to mas pravdu s tou pupocnou tym smerom je to vacsi risk, drzim palce 🙂 🙂
@janka_k dakujem krasne...
Ranko 🙂
@kavaapalma tiez naprosto suhlasim s Tanickou... 🙂
Je mozne, ze vaginalne vysetrenie sposobi odchod zatky?
@slavka_a_maros môže, čítala som taký článok niekde na mama a ja alebo takom portali, že niektorym neodide hlienova zátka, lebo skončí na rukaviciach gynekológa :D

uz som zvedava na Miskin porodny pribeh, dufam,ze ked si oddychne a bude uz doma, nam prezradi par detailov @misza1