icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

slavka_a_maros
22. máj 2013

@misza1 aky je to kremik od biodermy? Som nenasla, ze by mali nejaky bradavkovy

willy_wonka
22. máj 2013

@katuska54 predbezne dohodnute 🙂 ... jaj, aj ja by som zalahla, ale menim si rezim, tak musim vydrzat. Bru noc 🙂

lienockalenka
22. máj 2013

@willy_wonka ja, resp. vhodnejsie je, ze mm 🙂 sa bude riadiť týmto:
http://www.dietaaja.sk/co-treba-vybavit-pri-por...
konkrétne pre Teba bod 5 🙂

lienockalenka
22. máj 2013

@erikasofiina nevadí, veď aj tam budú iné mamičky, a hlavne aby sme drobčekov mali pri sebe zdravých 🙂

willy_wonka
22. máj 2013

@lienockalenka wau, dakujem... takze to staci v klude a pokoji po porode🙂 to je fajn, tieto veci obeha mm, teda snad vsetky tie veci moze vybavit on a netreba moju pritomnost

willy_wonka
22. máj 2013

Ta uputavka "cesta za laskou" co davaju na Jojke bude dalsia reality show? 🙂

hobit
22. máj 2013

@willy_wonka ja viem kde to je 🙂 no ja som sa citila dobre fyzicky, ale maly bol o 2 poschodia vyssie v inkubatore takze to bolo trochu ine...ale aj tak, ja budem mat pravdepodobne asi maleho so sebou a s nim tam asi nepojdem...takze odo mna mas pokoj 🙂

kavaapalma
22. máj 2013

@delica a kedy ten cisarsky mas vlastne naplanovany? A tesim sa,ze je vsetko ok a Risko krasne pribera. No ja som citila nejake divne mokro,ze sa trepe von a ledva som to stihla na wc a na toaletaku to zostalo. Tak som si to odborne prestudovala a sedi to. Aj vzhlad,aj farba,aj konzistencia a bolo toho dost,no neviem ci vsetko,az tak do toho nevidim. Dr.mi povedala,keby nieco mam hned volat. Ale citim sa super. Len mierne tlaky dole,inak nic.

misza1
22. máj 2013

@slavka_a_maros je to peri oral na mimi pusinku ale je i na bradavky.tvrdi ze se nemusi umyvat ale raz jsem se zapomela a to byl cirkus... asi neni chutny😀
@willy_wonka ale jo,da se to.je fakt ze tu mam znamou vrchni sestru na mimi jisce tak se ke me chovaji trosku lepe ale jinak jsou tu vsichni fajn🙂 izboveho dr mam takoveho fesaka az se hanbim ze mi porad kouka na...🙂

janka_k
22. máj 2013

@willy_wonka to znamena ze ides od zaciatku vyvolavackou ked vies ze v nedelu nastupujes?

janka_k
22. máj 2013

@misza1 krasny chlapcek, blondacik od narodenia 🙂 citala som trochu cez mobil tie porodne hodiny posledne,ale moc som to nepochopila tak idem este raz, takze Miska to znamena ze po odtoku vody ti este davali oxitocin lebo si bola malo otvorena? dobre to chapem

janka_k
22. máj 2013

ale ste tu toho dnes popisali, idem citat, moja prva poradna v nemocke za mnou, ale bez ultrazvuku, na ten idem buduci tyzden, ale doki sa priklana sekcii zas kvoli tomu istemu ako moj gyn, kvoli ociam, tak asi som sa tentokrat uz dala presvedcit, nechcem predsa podstupovat riziko ze sa mi nieco stane so zrakom, ach jaj, a to uz papam lanove a pijem ostruzinu

slavka_a_maros
22. máj 2013

@misza1 chudacik, kremom ho krmis 🙂 uz sa ma mrnous lepsie? Odzltol?

delica
22. máj 2013

@kavaapalma
No ked zátka odišla, je čas asi trošku aj spomaliť 😉.
Buducu stredu na to hupsneme, idem v pondelok na poslednu poradnu a este to interne a aro vybavit a hor sa rodit.
Inak dievcence, ja som bola dnes v tej porodnici a tam taky pokoj, neviem vam to opisat, viete, ako su tie nervozne biele plaste v nemockach, kazdy len beha v tom plasti ako taky mravec, zachmureny......tam uplny opak, vyrovnaní usmiati milí ludia. Mozno sa im to po potom babyboome z min. tyzdna ukludnilo....ktovie, no nech im to vydrzi teda aspon tyzden. Len ze som mala dobry pocit dnes, ze som sa prestala bat, keby si ma tam aj dnes nechali, s tym som sa chcela s vami podelit :D Alebo ja som uz v nejakom hormonalnom ošiali, neviem 😅

@misza1 tak Oskarko aj plačká? A vieš, čo s ním máš robiť? OMG ja budem z tohto asi dobre zmatená...ze nebudem si vedieť dať rady. No Miška, ty budeš matka bohyna, kým ja porodím. haha

willy_wonka
22. máj 2013

Tak som si predsa na hodinku zdriemla, citim sa lepsie 🙂

@janka_k ahoj Janka, ano, idem skusit s vyvolavackou normalne porodit, ak to nepojde, sekcia . Vidim,.ze aj tebe hrozi. Tych sekcii je dost vela,pozerala som tabulku majoviek, a k poctu porodov je to zhruba pol na pol sekcia a vag porod

willy_wonka
22. máj 2013

@delica tani, napis mi prosim co si si zbalila. Teda ak sa to odlisuje od zoznamu co je na nete 🙂

janka_k
22. máj 2013

@willy_wonka Kristinka po cisarskom neviem ci budes schopna prijimat navstevy, ale sak uvidime ktoru volbu z toho zoznamu si vyberies, dufam,ze tu najmenej bolestivu 🙂

delica
22. máj 2013

@willy_wonka mas to v pošte, ja som isla podla toho, co mi poradili kamosky, ale zhruba sa to kryje s tymi zoznamami na nete

janka_k
22. máj 2013

mam akurat strasny stres z toho ze nezvladnem to kojenie po tej sekcii
@delica Tani ze budes potom podavat info ked budes schopna ako ste to zvladli s kojenim?

janka_k
22. máj 2013

@misza1 Miska, uz som to pochpila, predtym som nepochopila ten zaver, uz viem, proste hruza a na dalsie sa nechystas o par tyzdnov, v kazdom pripade, maly je krasnucky a ked aj pekne papa, tak super. to priberie na vahe a rychlo vas pustia domov, tak nech sa rychlo zotavite a mozte si uzivat domaci klud 🙂

janka_k
22. máj 2013

@delica jej no Risko super miery, a teda super vysledky, tak to je fajn, tyzden vydrzi a uz to budes mat za sebou, no vy fakt vsetky v maji porodite 🙂

janka_k
22. máj 2013

baby moze sa mi ozvat niekto kto mal narok na maximalnu matersku cez IP prosim? potrebujem sa spytat jeden detail

willy_wonka
22. máj 2013

@janka_k uprimne, keby mam cisto jasnu sekciu by som bola uplne spokojna. no kedze mam skusit aj normalne,tak im tam par krat zatlacim a sama som velmi zvedava, ci to pojde. Ak by som predsa porodila normalne,tak smu seba postavim na piedestal :D
Ako myslis,ze nezvladnut kojenie po sekcii?

janka_k
22. máj 2013

@willy_wonka zevraj sa to mlieko horsie rozbieha po sekcii, lebo to nejde prirodzenym priebehom ako pri normalom porode. a potom ze sa stava ze ich dokrmuju, deti potom nevedia dobre sat, mlieko sa nerozbehne a tak .... toho sa obavam, lebo tak pol roka by som chcela kojit

janka_k
22. máj 2013

@misza1 a to trasuce sa babatko, to je uplne strasne, to ani neviem co napisat. asi by som ho tam riadne oplakavala keby som to videla. chudiatko malicke

azmuk
22. máj 2013

@willy_wonka ja mam rovnaky problem ohladom bydliska. Kukni sem: http://www.dietaaja.sk/co-treba-vybavit-pri-por...

azmuk
22. máj 2013

@willy_wonka ty si nejaka popularna 🙂 vsetky ta chcu bud,tyz navstevovat 🙂 🙂 🙂

azmuk
22. máj 2013

@misza1 ty si naozaj zasluzis Oskara za ten porod 😀 Drzte sa!!!

delica
22. máj 2013

@janka_k jani, ja som mala tiez tie iste stresy, ze hned mi ho neprilozia a potom to nepojde. No ale neplatí to to takto, aj ked naozaj to prilozenie je jednak aj pre mamu krásne aj to nastartuje laktaciu, aj zvinovanie maternice....ono je to skor potom o tom,ze sa naucis spravnu techniku a ze sa ti tvori mliecko. Takze ked budem robit vsetko preto, aby som kojila, tak to pojde, verim tomu.
Keby mi to neslo, tak sa skontaktujem s laktacnou poradkynou, oni vedia pomoct aj maminkam, co mali nedonosene babatka, ktorym to ide tazsie pit z prsnika,lebo je to narocnejsie pre ne.
Inak ked si to tak preberiem, vsetky zname, co mali cisarak za posledne dva roky ( od 18 rokov do 34) kojili najmenej do 10 mesiacov.

azmuk
22. máj 2013

@janka_k Neviem, ci vies, ale v pripade sekcie je taka moznost, ubytovat niekoho z rodiny na sestonedeli, kto ti bude babo nosit na prikladanie, aby sa rozbehla laktacia. Lebo ty nemozes niekolko hodin vstat, atd. a ten clovek/trebars tvoja mamina/ ti budu nosit babtko aj v noci napr. Mne to hovorila jedna porodna asistentka. Lebo kojenie je vec dopytu a ponuky. Treba casto prikladat, aby sa mliecko tvorilo. A vraj v Ruzinove sa snazia dokrmovat cez striekacku a hadicku, aby babo nestartilo saci reflex...ale ci to naozaj dodrziavaju, ani srnka netusi. Musis si to ustrazit. Svagrina tam rodila pred 3 mesiacmi a mala problem prave s tym, ze malej davali z flase./ked to nevidela/