icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

azmuk
22. máj 2013

Baby, ked neviete co vsetko treba vybavit pred a po porode. Mrknite sem: http://www.dietaaja.sk/co-treba-vybavit-po-poro...

janka_k
22. máj 2013

@delica uz som zacala googlit tie spravne techniky a ci su nejake lepsie a jednoduchsie polohy po tom cisarskom, lebo nechcem mat babo na umelom od zaciatku. tak snad to nejako zvladneme, ja som sa viacmenej pocas dna zmierila s tym ze teda sa vyjadrim ze suhlasim so zakrokom ako mi doporucuju, o tych prvych hodinach, to si myslim ze jasne je to pekne, ale predsa to neovplyvnuje ten dlhodoby vztah - ty si to nakoniec najkrajsie napisala, takze uz mi ostalo to kojenie ze ako to zvladnem, ale skusim este prestudovat a presne nejaku laktacnu ak to nepojde

janka_k
22. máj 2013

@azmuk no zial neviem o nikom kto by so mnou mohol byt tyzden v nemocnici, je to dost dni, navyse urcite by to bolo podmienene ze musia mat miesto a to malokedy maju, kedze pre BA a okolie su len 3 porodnice

azmuk
22. máj 2013

@janka_k nemusi byt tyzden 😉 staci prvych 24-36hodin, kym si ty schopna sa postavit a postarat sa o babo sama. Jasne, ze nie cely tyzden 😎

azmuk
22. máj 2013
delica
22. máj 2013

@janka_k ja som si tuto čítala, aj pozerala videá: http://www.mamila.sk/

janka_k
22. máj 2013

@delica idem studovat teda, dakujem

bebuska1
22. máj 2013

@azmuk no,mňa toto včera dosť rozrušilo zase.Toľko som rozmýšľala ka m pôjdem rodiť - vyberali sme Trenčín a Banskú Štiavnicu, ale obe sú dosť ďaleko,tak sme to nechali na Trnavu.Teraz chodím do poradne k výbornému doktorovi, ale všetky tie kauzy okolo pôrodov mi spôsobujú isté obavy...

willy_wonka
22. máj 2013

@azmuk nie som popularna, ja si tie navstevy sama pytam :D
A dqkujem za link, uz mi ho aj lenka poslala🙂 samozrejme, na matriju som sa nedovolala,tak sa budem riadit hentym 🙂

@janka_k mliecka budes mat dost, neboj, aj ked mozno bude dlhsie trvat kym sa rozbehne, ale netreba sa stresovat,tym si nepomozes 🙂

anjelicek26
22. máj 2013

Babulky som sa dnes zabavila, pri stavani postielky som zistila, ze mame a. kratky baldachyn a za b. prilis dlhy madrac, no neslahne ma 😀 😀 😀 😀 Tak som oboje objednala nanovo, cert to uz ber 😀

joannas
22. máj 2013

@anjelicek26 pekná postielka

delica
22. máj 2013

@willy_wonka kmy maleho prihlasime tu, kde byvame, aj ked mame kazdy trvale bydlisko inde. Mame doniest LV a suhlas, ze tu moze mat trvale bydlisko.

katkalubkova
22. máj 2013

@janka_k kojenie po sekcii je sice zaberak, ale zvladnes ho, uvidis! Len to trva dlhsie, kym si miminko ulozis a kym ho nakrmis, kym sa otocis, ale urcite to zvladnes!

janka_k
22. máj 2013

@katkalubkova a je lepsie po leziacky vtedy kojit? tak nabok otocena?

katkalubkova
22. máj 2013

@janka_k na boku lezat podla mna a tak podopierat sa laktom, ale doma budete mat uz svoje pohodlicko, tak tam sa to upravi! 🙂 a sestra Ti maleho aj pomoze prilozit, toho by som sa nebala! len mliecko pride trosicku neskor, ale bude vsetko normalne neboj. Mozno budes mat viacej mlieka, ako zeny po klas. porode!

janka_k
22. máj 2013

@katkalubkova no mozno ano, hore som sa riadne zvacsila 🙂 🙂 🙂

majkafer
22. máj 2013

@janka_k Ahoj, ja som mala dcérku sekciou a žiaden problém s laktáciou nebol, priložila som si ju na tretí deň, ona sa chytila a už sme sa neoddelili, kojila som ju 16 mesiacou, takže sa to dá zvládnuť, len treba chcieť a je dobré ak máš strach vyhľadať pomoc laktačnej poradkyne. Kamarátka tak urobila pri treťom bábu a to už pekne kojí 8 mes, pri tých dvoch také šťastie nemala. Tak sa drž!! 🙂

hobit
22. máj 2013

@willy_wonka ak sa dostanes do stadia, ze im tam parkrat zatlacis tak na sekciu uz urcite nepojdes, odtial uz nie je cesty spat 😉
inak baby @willy_wonka @delica, nechcem vam kazit radost, ale ak wonka porodi vaginalne v nedelu a delica v stredu sekciou, velmi si tu spolocnu izbu neuzijete asi, wonka pojde vo stvrtok dom a delica bude od stredy 24 hodin na jiske ak sa nemylim 😖
@janka_k klud, mam kamosky po sekciach a koja uplne v pohode...treba naozja cim skor a casto prikladat, sestrickam jasne povedat, ze chces kojit a nezelas si dokrmovat, nech ti babatko nosia a pomozu kym budes schopna to robit sama...ja som rozbehla kojenie napr. na odsavacke kedze maly bol v inkubatore, osvedcili sa mi aj homeopatika Ricinus communis 5CH, odporucam mat nachystane na zaciatok mozno....
@delica

delica
22. máj 2013

@hobit hmm..no ked pojde cisarskym, tak na chvilku sa stretneme 🙂).
A potesila si ma za to kojenie, dnes si o tom citam cely vecer, verim, ze to zvladneme @janka_k

hobit
22. máj 2013

@delica ano, ale ja jej verim, ze to da bez skalpela 😉
Kojenie bude ok, ak bude nahodou treba, laktacna poradkyna je to najlepsie, mam aj ja nejake kontakty, ale urcite to vobec nebude potrebne 🙂

anicka.be
22. máj 2013
janka_k
23. máj 2013

@anicka.be to akoze fakt? rodis? tak drzim palce Anicka

janka_k
23. máj 2013

@delica ano ano poriadne prestudujeme a zvladneme, musime 🙂 @hobit dakujem 🙂 ta odsavacka na to zacatie znie ako dobry napad, keby to normalne neslo

janka_k
23. máj 2013

dnes som nejako skoro vstala, este tu nikoho niet 🙂 🙂 neda mi ten moj maly ani poriadne spat rano uz, sak dospim cez den

hobit
23. máj 2013

@janka_k jou, ale lepsiu

willy_wonka
23. máj 2013

@hobit ty si taka zla 🙂 znicila si moje iluzie o pobyte na 600nedeli s Tanickou. ale mas recht, vychadza to akurat tak na tesno. 🙂
A dakujem za prejavenu doveru, sama neviem ako to dopadne, ale tiez mi sem tam napadne,ze by bolo fajn porodit normalne. Tak predsa sa asi aj snazit budem a neurobim pri tlaceni provizorne "eh,eh"

@anicka.be vtacie mliecko, co sa predbiehas!!!????? Drzim palce! podavaj hlasenie. Mimochodom, lepsi obrazok si nenasla?

willy_wonka
23. máj 2013

@janka_k kde si dala fotku?🙂

janka_k
23. máj 2013

@willy_wonka zatial fuc, hladam vhodnejsiu 🙂

janka_k
23. máj 2013

@anjelicek26 ako sa chystas zvladat nocne kojenie ked maly bude mat separe izbu?

hobit
23. máj 2013

@janka_k aha, nedokoncila som vetu, najlepsia odsavacka je babatko 😉
@willy_wonka to das...aj mna vcera Malova ukludnila, ze to bude urcite super, nie ako minule, ze ziadne klieste nesmu byt, pridem, fuknem a bude...a ty tak isto 🙂
@anicka.be to fakt? Ja ze len vtip 🙂