icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

willy_wonka
23. máj 2013

@anjelicek26 ale vyzera byt vacsi , teda urcite by som nepovedala, ze sa narodil o cosi skor

anjelicek26
23. máj 2013

@willy_wonka - no fotka asi skresluje xixi Mal 2400g a 45cm na tej fotke, mal presne dva dni, trosku po porode schudol...

azmuk
23. máj 2013

Som v stadiu pozerania videi o porode na youtube. 😀 Toto je mile. Rodi cela rodina 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=1sv78jc8WB8
willy_wonka
23. máj 2013

pozeram tie babatka vo vode, a to ponaranie mi pride fakt krute....

hobit
23. máj 2013

@anjelicek26 no hej, al co s tymi starsimi v tom case?🙂

anjelicek26
23. máj 2013

@hobit - tak skola a skolka to isti 🙂 Maly nastupuje 1.8. do skolky, Saske zacina okolo 15.8. skola a manzel ma v podstate cely jul dovolenku, tak budu deti na jeho pleciach 🙂

zuzuk22
23. máj 2013

Ahojte som tu nová a som v 9 týždni tešíme sa ale mám jednu dilemu mám dosť náročnú fyzicky prácu a chcem sa spýtať keby sa dám vypísať tak mi to potom ovplyvní výšku materskej ?

hobit
23. máj 2013

@anjelicek26 tak to mas fajn, nas tatko mozno tzyden max. a rozhodnutie zo skolky stale nikde...ale ak ho nevezmu, ja ho dam asi aj do sukromky lebo inak sa zblaznime vsetci 😝
inak ja by som este tiez nemala rodit, teda ja by som uz aj, ale maly ma odhadom len necelych 2,5 kilecka, stale zaostava...to je horsia sprava z poradne, dobra je, ze sa mi upravilo zelezo, a to som ho teda riadne flakala 😅

hobit
23. máj 2013

@zuzuk22 ...a si v zlej teme 🙂

anjelicek26
23. máj 2013

@hobit - nas mal v pred tyzdnom len 2000g...takze my musime este riadne nabrat.. a ano skolka byt musi, by sa nam doma zblaznili... Maxa budem brat o pol jednej, teda po obede, pospinka a pojdeme o pol stvrtej po Sasku do skoly.

zuzuk22
23. máj 2013

Viem len taku tému som tu nenašla ☹

wewuska26
23. máj 2013

@zuzuk22 a zamestnávateľ ti neumožnil nejakú ľahšiu prácu vzhľadom k tomu, že si tehotná?

delica
23. máj 2013

ta nasa @anicka.be asi fakt rodí a kde je @kavaapalma, tiez ju tusim ta zátka nejak popohnala......hmmm.....baby, de ste?

hobit
23. máj 2013

@zuzuk22 chapem, ja ale neporadim, nebola som PN...

hobit
23. máj 2013

@anjelicek26 tak to budeme mat podobnych krpcov 😅 ...ja si to neviem predstavit, ze by bol doma, unudil by sa 😝

willy_wonka
23. máj 2013

@zuzuk22 nie, pn ti vysku materskej neovplyvni.

willy_wonka
23. máj 2013

@delica vidis, na kavu.... som zabudla, ta vcera prisla o zatku,zeby sa to tak rychlo rozbehlo?

katuska54
23. máj 2013

ahojte 🙂 nieco nove od rana? my sme boli s mm na veceri a teraz mi tu chrapka 😀

bebuska1
23. máj 2013

Ahojte baby,najmä tie,čo už máte pôrody za sebou @hobit @anjelicek26 dnes som bola na poradni,všetko ok, krčok 1cm a už pár dní mám pocit akoby malá išla "vypadnúť" 🙂 Tak som to hovorila doktorovi a vraj cítim taký tlak,lebo hlavička je už vstúpená v panve.Mali ste tiež takého pocity pred pôrodom?Neviem,či sa dá podľa toho odhadnúť keby by to mohlo prísť.Mám termín 10.6 a doktor povedal,že ak to dovtedy nepríde samo,tak pôrod vyvoláme.Ani sa nečudujem,lebo kočka s ktorou som sa zoznámila na poradni týždeň prenášala a práve mi popisovala svoj pôrod a bolo to veľmi veľmi zlé 😢 Ani vám asi nerozpíšem radšej,aby som vás nevystrašila tak ako som sa vystrašila ja.

anjelicek26
23. máj 2013

@bebuska1 - ja som ani raz nevedela odhadnut, ze sa to chysta... ja som mala az do porodu brusko vysoko a dietatko nezostupene a aj tak sli rychlo von, mala za 4 a krpec za 2,5 hodiny od prvej kontrakcie...krcok oba razy zavrety... ani na spic nic...

janzde
23. máj 2013

@misza1 dakujem, si zlata, keby nieco, tak sa ozvem 🙂 este raz vdaka 🙂

hobit
23. máj 2013

@bebuska1 ahoj, ja to v tomto tiez asi neporadim, tie som nemala brusko dole ani ziadny priznak pri prvom, len mi zrazu voda odtiekla...teraz je to ale ine, dnes citim aj ja hlavicku poriadne nizko...ale podla toho co pises to do terminu urcite pride 😉

jajurka
23. máj 2013

@janzde ahoj, a kedy mas termin? aj ja planujem ist do Ilavy, termin mam 16.6.
inak, kamoska tam tento rok rodila uz 2.x a bola spokojna 🙂

jankastubka
24. máj 2013

@slavka_a_maros to je skor preto, ze ja sa doma sama strasne nudim. Vsetko uz mam nachystane a presusat sa medzi televizorom a PC ma nebavi, aj knihy som uz vsetky precitala a tak... 😀

jankastubka
24. máj 2013

@anjelicek26 to mas super, moj manzel ma dovolenku az mesiac po termine na porod, skor sa nedalo.
Tak som zvedava ako to zvladnem kedze som prvomama.

jankastubka
24. máj 2013

Baby ozvala sa mi spoluziacka, co rodila teraz v maji a mala uzasny porod. V den terminu bola otvorena na 5-6 cm bez bolesti, tak jej praskli vodu a porodila za 2,5 hodiny a ze v pohode. Tak ma to tak povzbudilo, aj ja by som to tak chcela.
A vraj brala 2 tyzdne pred terminom nejake homeopatika na otvaranie. Neviete o tom nieco?
Ja zatial pijem len ten malinnik a jem tie lanove semiacka.

hanka_april
24. máj 2013

Baby,aku mate maximalnu dennu matersku?sestre prisiel v januari vymer 25.20 a mne teraz 24.58 a pritom obe sme mali vacsie prijmy ako max.vymeriavaci zaklad a robime uz dlho takze urcite mame obe maximalku....na nete som nasla obe :-/

slavka_a_maros
24. máj 2013

@jankastubka to aj my tak budeme, urcite 🙂 prideme do porodnice s usmevom a za dve hodky bude po tom 😉

silsil
24. máj 2013

@hanka_april max. materska na den je 25,2eur (prave vcera som si to studovala). Soc. poistovna to vypocitala na zaklade udajov o tvojom plate ktore dostali od zamestnavatela..takze ked tak tam by som to skor "reklamovala" ak sa ti to nezda...

janka_k
24. máj 2013

@hanka_april @silsil
OBE sumy su maximalne, 24,58 je ratana maximalna z vymeriavacieho zakladu 2012 a 25,19 je ratana denna suma z vymeriavacieho zakladu 2013
co kedy ktore komu daju v tom uz sa fakt stracam, ale zevraj ked ides na matersku v 2013 a nemenila si zammestnavatela v 2013 tak tvoj rozhodujuci je kalendarny rok 2012 a podla toho zoberu ten maximalny vymeriavaci zaklad a preto je maximalna za rok 2012
ale preco potom niektore dostali 25,19 to fakt nechapem ked nemenili zamestnavatela