Termín pôrodu jún 2013
Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀
@janka_k vdaka za objasnenie 🙂
@silsil tam to je ok, som veduca administrativneho, takze som si to kontrolovala u mzdarky sama 😉
@janka_k no baby v mojom fotoblogu to vysvetlili nejak takto:
"No mate to dobre obe, lebo v mesiaci, ktorý ma 30 dni ti to vychadza tych 25,2 a v mesiaci, ktory ma 31 dni, to vychadza tych 24,58...dostanes niektory mesiac 781, niektory mesiac cca 755..." lebo vraj je stanovene mesacne maximum 781 €
@hanka_april sak si to prerataj a uvidis ze to je BLUD
denny vymeriavaci zaklad mate iny a to denne sa vynasobi poctom dni, to nie je ze max sa ti deli poctom dni.
a predsa 24,58 x 30 je ina suma ako 24,58 x 31 je ina
a sestra 25,19 x 30 a 25,19 x 31
takze ty s 24,58 nikdy neprides k sume 781
@silsil @hanka_april s tou zmenou zamestnavatela mi povedala ked som to bola reklamovat, ze NAPR. ja ked som to hladala som prisla k zaveru ze teda 24,58 je dobre, lebo ked ides v 2013 na matersku rozhodujuce obdobie pre vymeriavaci zaklad je 2012. len teraz nechapem preco ma niekto 25,19
@slavka_a_maros sorry najprv som ta tam dala omylom, potom som opravila
@janka_k hej, je to kravina, ale baby tu pisu, ze dostavaju maximalnu matersku 766, ina pise ze dostava 734....tak to su jake hovadiny uz....
@janka_k to som nezaregistrovala, ja som ti vazne dakovala, lebo aj mna to zaujma, tiez mam tu nizsiu sumu 🙂
@janka_k no ved prave ze ani ja potom nerozumiem preco ma niekto max. 25,19eur a niekto nie..na zaklade coho to rozhoduju..v tomto state sa dopatrat k logickej odpovedi je fakt neuveritelne..lebo mne pride logicke to ze ked MD zacinam poberat v roku 2013, tak by som mala mat max. matersku prave pre rok 2013 (a ano chapem, ze moj VZ sa urcuje za rok 2012, ale aj ten ked je max. tak sa sumy maju urcit z aktualnej max. materskej..nie?)
@slavka_a_maros
@hanka_april
@janka_k baby ja som dostala tu max.25,19 a vobec som nemenila zamest. a bola som PN 9 mesiacov.
tak fakt neviem 😒
@hanka_april no a tie baby co pisu ze dostavaju max. matersku, tak zavisi ze za aky mesiac..mozno kazda uviedla este iny mesiac, teda iny pocet kal. dni mohlo byt a tym padom aj preto ina suma
@silsil
@hanka_april
@janka_k http://najmama.aktuality.sk/clanok/231285/extra... tu napriklad pisu ze maximalne mozme dostat 762 mesacne, co ked prdelim 31, tak to vychadza na tych 24, 58...
@katuska54
@silsil
@hanka_april
@janka_k vobec by ma neprekvapilo, keby to zavisi od pobocky soc poist 😒 ze kazda si nariadenie vysvetli inak a pocita s inym maximom. To by bolo take nase, slovenske 🙄
@slavka_a_maros
@silsil
@hanka_april
baby odvolavajte sa iba na tu dennu sumu (nie mesacnu) lebo ta je podstatna, resp ten vymeriavaci zaklad z ktorej dostanete tych 24,58 a zavolajte do socialky som zvedava co vam povedia, ja som volala, no nepochodila som moc. ale zase niektore ste z inych miest, tak ina vam to bude vysvetlovat. len vtedy som este nevedela ze niektore maju aj tych 25,19
@slavka_a_maros ale v tom clanku, tych 762 eur je pre rok 2012, ten clanok je z jula 2012
my so sestrou mame tu istu pobocku SP, takze to uz vobec nechapem 😝 😝
@silsil ale clanok je o tom, ako to bude od januara 2013.
@janka_k
@hanka_april
http://www.socpoist.sk/materske/1293s tuto to je, su tu sumy pre obdobie 2012 a 2013 (presne take, ako tu piseme), cize ked vznikne narok v roku 2013, mala by sa brat ta suma 38,7617*0,65 = 25,19... Preco nam to teda pocitali zo sumy platnej pre 2012? Neviem...
@hanka_april ale ina teta to pocitala na kalkulacke 🙂 asi...
@slavka_a_maros ja sa asi rovno odvolam, napisem tam list.... 🙄
@slavka_a_maros ano aj ja som to pochopila tak ze ked vznikne narok na MD v roku 2013 tak mame max. sumu platnu pre rok 2013 teda tych 25,19.. a preco to pocitali inak neviem..zase si daju tetusky zo SP urcite nejake "mudre" odpovede 😠
@silsil to je taka institucia... 😖
len potom nechapem preco hankina sestra ma 25.19 na zaklade toho co mne vysvetlili, strasne toto
@hanka_april
@silsil
@slavka_a_maros caute baby..aj mne mala vyjst maximalka a mam 24,58..tiez nechapem ako to rataju...neberu do uvahy priemerny rocny plat za rok 2012? ale aj tak mi tam vychadzalo tusim maximalka..ked to spriemerujem
@silsil
@janka_k
@slavka_a_maros takze teraz som tam volala a presne to mi povedali, ze moje rozh. obdobie je 2012 a hotovo a ked som sa pytala, ze niekto dostava uz 2013, ze to ona mi na to nemoze odpovedat..... 😝 😝 😝

@janka_k @hanka_april janka velmi pekne dakujem za uvedenie na pravu mieru..ja som akosi automaticky ratala ze budem mat ten max. VZ co plati pre rok 2013 kezde som na MD v roku 2013.. resp. nerozumiem ze komu sa vypocita ten z roku 2013? čudne :/ zase nas chce SP odrbavat alebo co.. vr.. a s tou zmenou , nezmenou zamestnavatela som sa nikde na stranke SP nedocitala vobec nic :/ kto sa v nich ma vyznat..