icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

silsil
24. máj 2013

@hexina @hanka_april @slavka_a_maros ano, rok 2012 sa berie do uvahy z hladiska tvojho, nasho platu, ale suma ktora sa ma urcit ako max. denna materska ma byt predsa platna pre tento rok..teda rok 2013

slavka_a_maros
24. máj 2013

Mozno ako dovod na poskytnutie davky je splodenie a to bolo v 2012 😝

hanka_april
24. máj 2013

no ani moja sestra nemenila....jedineeeee ona isla rovno z rodicovskej na matersku....a katuska54 isla z PN....zeby to?
@hexina
@janka_k
@silsil
@slavka_a_maros

silsil
24. máj 2013

@hanka_april @hexina
@janka_k
@silsil
@slavka_a_maros

to by nemalo mat na to vplyv..akurat pri prechode z RD na MD sa vychadza z predpokladaneho VZ (nie realneho, kedze dana zena 2 roky nepracovala kedze bola na RD) takze takymto vyjde cca podobna MD ako bola prva

a pn-ka na to nema vplyv..

evidentne je tu zase bordel v tomto state..:// a kadza pob. SP si to pocita inak alebo co..

hanka_april
24. máj 2013

@silsil no moze byt, sestra ich sice mala rychlejse ako pocas 2 rokov, ale moze byt....no ako hovorim, my mame tu istu pobocku aj ta to dali inak a tetka na linke SP totalne neochotna :-/

silsil
24. máj 2013

@hanka_april aha, takze vy obidve mate tu istu SP, obidve mate mat max. matersku, a kazdej z vas to urcili inak?? toto je dobry vysmech.. kedze ste obidve zacali MD v roku 2013 malo by to byt rovnako

anjelicek26
24. máj 2013

Hehe mne tiez doslo rozhodnutie o materskej - 13 evri na den - vdaka bohu, ze zamestnavatel musi dorovnat vsetko na uroven 100% platu... skoda, ze len 12 tyzdnov matersku mame 😝

hanka_april
24. máj 2013

@silsil hej, my aj podobne zarabame, mame pobocku TT, sestra nastupila 17.1. a ja 13.5. a mame rozdielny vymer, ako hovorim, jediny rozdiel medzi nami je, ze sestra isla z RD a ja normalka zo zamestnania 😖 😖 este idem skusit volat na pobocku....

silsil
24. máj 2013

@hanka_april no ale ked podobne zarabate,resp. ak mate viac ako je max. tak mate mat obe rovnake maximum.. daj vediet co ti povediat 🙂 drzim palce 🙂

hanka_april
24. máj 2013

@hexina
@janka_k
@silsil
@slavka_a_maros
no tak zahada vyriesena, je to ako som spominala, aj ako spominala silsil - ak idete z RD alebo PN pocita sa z toho pravdepodobneho zarobku, teda max 2013 a nam co sme isli z pra.pomeru za rok 2012...
fu 😅 😅

slavka_a_maros
24. máj 2013

@hanka_april no paradicka...ze by to davalo logiku sa neda povedat 🙂

jankastubka
24. máj 2013

@hanka_april a nemohlo to byt sposobene vypoctom?
Napr. ked sice v priemere mas za min. kalendarny rok prijem na urovni max. vymeriavacieho zakladu - treba pozriet ci aj kazdy mesiac samostatne si ho mala. Pretoze darmo dostanes jeden mesiac odmeny a prijem mas 2000 EUR nemocenňske odvody sa ti stale pocitaju len z max. vymeriavacieho zakladu.
Ja som si z vyplatnych pasok za min. rok odpisala presne, z akeho vymeriavacieho zakladu sa mi odviedli nemocenske odvody a z toho som vypocitala na internetovej kalkulacke a sedelo to. Mne vyslo 23,58 eur na den - a to som mala asi 10 mesiacov z maxima a len 2 mesiace nizsi prijem... cca. 850 EUR.

delica
24. máj 2013

@hanka_april a na tej PN musis byt od roku 2012?

hanka_april
24. máj 2013

@slavka_a_maros no jo, aj tak je to nic moc aj tak 🙄 🙄 takze spat k praci, ked prachy musia ist ineho zdroja 😀 😀 drzte sa v porodnici, ja uz sa tiez klepem 😝 😀 😀

hanka_april
24. máj 2013

@jankastubka nie, nie, pretoze ja mam ovela viac ako max. kazdy mesiac, to s tym nesuvisi, lebo bolo zjavne, ze mame obe vymeriavacie maxima, ale kazda z ineho roku...

@delica tak to netusim, som sa nepytala, skus s zavolat 😒 ale radim na tvoju pobocku nie do toho call centra 😝 😝

hexina
24. máj 2013

@hanka_april dakujeme 🙂

jankastubka
24. máj 2013

@hexina pozor neberie sa do uvahy priemerny rocny plat - ale spocitaju sa vymeriavacie zaklady, z ktorych boli odvedene nemocenske odvody. Mozes zarobit aj 2000 eur ale odvody si odviedla len z tisic aj nieco euro - lebo to bol max. vymeriavaci zaklad pre nemocenske odvody.

delica
24. máj 2013

@hanka_april sice som bola pred materskou na PN, ale aj tak som ju mala doplatenu do 100% mzdy, tak tiez sa ma to asi netyka. Uz som sa dohodla s nasou mzdovou uctovnickou, ze mi tam skoci a popyta sa na to, ja nemam nervy na tuto statnu spravu, by som asi porodila, keby som sa tam isla s nimi vyhadovat.

jankastubka
24. máj 2013

@hanka_april no tak taketo riesenie by ma nenapadlo... 🙂

hexina
24. máj 2013

@jankastubka no ano zle som sa vyjadrila..ale ked mas vyssi plat tak stale odvadzas podla mna tolko aby si dostala tu maximalnu matersku...ci nie?🙂 a som v tom stratena 🙂

jankastubka
24. máj 2013

Baby pisala mi ta spoluziacka, ze to homeopatikum co brala bola Arnica Montana v riedeni 9? Berie to niektora z Vas?
Mam si to len tak kupit v lakerni alebo treba ist za homeopatom? Ja ani netusim, kde v BB su nejaki homeopati.

slavka_a_maros
24. máj 2013

Boze, ja som taka zrava... 😠 nieco dobre by som si mala uvarit

hanka_april
24. máj 2013

@delica no to aj zalezi ako ti to robili pocas tej PN, pretoze oficialne pocas PN nemozes mat prijem od zamestnavatela, kde si na PN, inak by ti nemohli zo SP vyplacat PNku 😕 😕 tak neviem ako to kamuflovali, ci nejakou dohodou, alebo ta dali pod hlavicku inej firmy, alebo len "cierne prachy"....

delica
24. máj 2013

@jankastubka no @anicka.be a @kavaapalma to tusim uzivali, teda aspon sa o tom bavili a dva dni sa neozvali. Takze moj zaver je, ze porodili. Viem, ze to kupovali normalne v lekarni.

jankastubka
24. máj 2013

@hexina to ano.
Ja len, ze niektore baby si to mylia. My sme napr. predtym mali stvrtrocne odmeny, a to bolo na prd, lebo maximum VZ som prekrocila len kazdy 4 mesiac. Aj ked priemer hrubeho prijmu za cely rok presahoval maximum. Nastastie to akurat minuly rok zmenily na mesacne odmeny asi od aprila - a velmi mi to pomholo k vyssej materskej... 😀

hexina
24. máj 2013

@jankastubka to ano s tymi odmenami to nemusi vyjst 🙂 ale tak nastastie ti to vyslo 🙂

delica
24. máj 2013

@hanka_april nikdy som nebola cely mesiac, takze vzdy sa mi to doplatilo v ramci odpracovaneho obdobia, takze ziadna ciernota :D

slavka_a_maros
24. máj 2013

@delica
@hanka_april mne tiez doplacali k pn, ale to je oficialny benefit, takze urcite ziadna cernota 🙂

hanka_april
24. máj 2013

@delica jaaaaj tak to mas potom akoby si ani nebola, mala si registrovane prijmy v SP, takze to mas mat normalne...ved ty mas takisto ako ja? 24,58?
btw budes nieco dstavat od zamestnavatela aj pocas MD? ako to budete riesit? hod do ip....

silsil
24. máj 2013

No kamoška teraz volala na SP, a jej tetuška vysvetila, ze do toho vypočtu sa počíta hruby prijem ale bez premii a ze sa zevraj odpocitava PNka.. preto jej vysla ina ciastka nez max. (ale nahoda je blbec, a vysla je ta max. akoby pre rok 2012)