icon

Termín pôrodu jún 2013

zora256
22. sep 2012

Ahojte maminky je tu niekto,kto bude rodiť v júni?Ja zatiaľ svoj termín viem len podľa tehu kalkulačky,ten ukazuje na 6.6.2013
tak by sme si mohli písať od začiatku zistenia tehotenstva a písať si až po roky keď nám drobci nepôjdu do stredných škôl😀

hanka_april
24. máj 2013

@slavka_a_maros a pracujes v sukr.sektore alebo stat? to mi je jasne, ze to nemusi byt cernota, len by ma zaujimali cesticky ako to mzdarky robia? 😀 😀

hanka_april
24. máj 2013

@silsil to je divne, ze bez premii....sak ako oni vedia,co je tvoja premia a co je normalny prijem, ked na vykaze do SP mas len jednu sumu, kolko si mala vymeriavaci zaklad (aj to napr. ak mas viac ako maxmum, ni vidia len to maximum) 😕 😕

slavka_a_maros
24. máj 2013

@hanka_april v sukromnom, ale velka firma, to by si nemohli dovolit 🙂 no neviem, ako to robia

delica
24. máj 2013

@silsil
socpoist nema sancu vidiet co je premia :D

silsil
24. máj 2013

@hanka_april ano, aj mne to pride divne ze bez premii..no v tlacive na ziadost o materske, co som dala nasej mzdarke tak ona tam mala kolonku kde ona vypise moj prijem..teda VZ.. a nakolko premia ci odmena je ina cast zlozka mzdy tak ja nepochybujem o tom ze nas system jej to vie vyhodit aj bez toho ked by to tak potrebovala..ale naozaj neviem alebo som doteraz nevedela ze v praxi sa tam odmeny nepocitaju.. ale asi moze byt pretoze, odvody platime z hrubej mzdy, a zo zlozky co je premia ci odmena sa neplatia..

silsil
24. máj 2013

@delica no prave som to pisala vyssie, ide o to ze sumu jej napise mzdarka.. a ta uz asi vie ci to ma vycislit s premiou ci bez premie..

hanka_april
24. máj 2013

@silsil aaale ale 😀 to je blbost, dneska platis odvody zo vsetkeho, este aj ked ti kupi sef kvetinu pomaly....sak to by sme mali vsetci minimalky a ostatne ako premie, odvody platis z HM aj premii...bohuzial :-/ ale len do vysky maxima (ktore je urcene len pre niektore typy poistenia) 🙄

delica
24. máj 2013

boze, ja nemam na to nervy na tieto statne institucie...joooooj
idem radsej varit
@slavka_a_maros a pod aj ty,ked si hladná :D robím tvarohové lievance a soté s ryžou

slavka_a_maros
24. máj 2013

@delica coooooo? Lievance? Toto mi nerob 😢 mnam! Asi spravim palacinky, lievance neviem 😉

azmuk
24. máj 2013

@delica lievance a sote? to su dve hlavne jedla naraz...ci to mas ako dezert tie lievance 🙂 🙂 🙂

willy_wonka
24. máj 2013

@anicka.be vtacie mliecko, uz netrpezlivo cakam(e) na info 🙂

jankastubka
24. máj 2013

@silsil no my platime odvody aj z odmien a premii, neviem ako u vas.... dokonca aj nepenaznych prijmov ako rozne poukazky a podobne sa plati minimalne dan....
A u mna urcite zaratavali do VZ hrube prijmy celkom tj. aj s odmenami, inak by som bola na tom biedne...

silsil
24. máj 2013

@jankastubka tak musí to byť rovnako aj u nás, veď szákony platia pre všetkých 🙂 viem že sa z toho platí daň, keď zdravotný odvod sa mi zdá že až prí ročnom zúčtovaní

janzde
24. máj 2013

@jajurka ahoj 🙂 ja mam termin 10.6. tak sa mozno aj stretneme 🙂 inak, bola by som rada, keby to bolo aj v predstihu 🙂 dnes som bola na poradni a maly ma uz 3500 g, no uvidime... 🙂

janka_k
24. máj 2013

@jankastubka ale my vieme ze mame mat max, len tu rozoberame preco ho ma niekto z roku 2012 a niekto z 2013, to je cele

janka_k
24. máj 2013

@hanka_april ked firma doplaca v obdobi pn, oni doplacaju iba nad tu sumu od SP, ziadna cernota, sak to sa robi bezne

janka_k
24. máj 2013

@anjelicek26 vy mate zas ine vyhody 🙂 🙂

janka_k
24. máj 2013

@willy_wonka hmm ta anicka uz asi teda porodila ale mozno nema net v nemocke

janka_k
24. máj 2013

boze to je tak komplikovane, pride mi fakt divne ze niekto ide z rodicovskej na MD a dostane ju vyssiu ako ked ja idem rovno z prace

janka_k
24. máj 2013

@hanka_april BTW vybavila si si ten cisarsky? ci ako sa chystas rodit? sa mi zda ze ty si o tom cisarskom uvazovala

hanka_april
24. máj 2013

@janka_k no neviem, podla pani zo SP nemas narook na PN, ak mas prijem:

Základným predpokladom pre vznik nároku na nemocenské je vznik „PN“ – uznanie za dočasne práceneschopného na výkon zárobkovej činnosti ošetrujúcim lekárom z dôvodu choroby alebo úrazu. Ak si nárok na nemocenské uplatňuje zamestnanec, musí zároveň splniť podmienku existencie nemocenského poistenia (resp. plynutia ochrannej lehoty) a tiež podmienku absencie príjmu počas trvania „PN“. Ak by zamestnanec počas „PN“ pracoval a mal príjem zo zamestnania, z ktorého si uplatnil nárok na nemocenské, nárok na nemocenské by nemal.

ale hadat sa nebudem, v praxi som to nezazila....

janka_k
24. máj 2013

@hanka_april tak existuje to bezne u roznych zamestnavatelov, vacsie firmy to ciernotou urcite nerobia, ale nerobim na personalnom takze ako to vykazuju a ako sa to presne da, to tiez neviem vysvetlit

hanka_april
24. máj 2013

@janka_k no nemam tu dnes mzdarku nam nemam s kym ani konzultovat 😀 mozno ona ma zo skolenia ez nejaky trik, ktory sa ku mne nedostal 😉

delica
24. máj 2013

@slavka_a_maros
@azmuk
no lievance mali byt dezert, len zasa som spravila tolko cesta, ze je to ako dve hlavne jedla. No nic, ja som od mala zvyknuta varit najmenej pre 4, tak este musime mat okrem tohto chalana, aspon jedno dieta :D.

janka_k
24. máj 2013

@azmuk ja pedikuru prave menim, tak overenu momentalne nemam

janka_k
24. máj 2013

@misza Miska ako sa mate, uz maly pribral trochu? pojdete uz domov?

bebuska1
24. máj 2013

@hobit tak pevne dúfam,že áno.Išla by som aj zajtra rodiť,nech to už máme za sebou 🙂

hobit
24. máj 2013

@bebuska1 tak to aj ja 😀

hobit
24. máj 2013

@jankastubka nemozes zistit presne ake homeopatika to boli?

kavaapalma
24. máj 2013

@anicka.be drzim palce,nech vsetko prebehne hladko a potom daj info... kedze sa neozyvas,co nie je z teba,tak asi rodis...
@delica @willy_wonka Este som kinderko,ale spustili sa mi poslickovia,takze uz nie som taka akcna ako predtym a najhorsie je to v noci.
Vobec netusim,kedy to na mna pride,ale tak taska uz poctivo zbalena a prichystana.
@hobit ja som sa bavila s anickou o tej arnike,kupis v lekarni na objednavku,ale ja ju nemam. Pijem len caje-alchemilku a ostruzinu,nic viac. A mam dnes velku cervenu dynu,v Kaufiku zacala akcia myslim,ze po 69centov kilo,tak som hned vyslala mm a za chvilu beriem lyzicku a idem nato.