Termín pôrodu marec 2016
Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂
No baby.. A ny sme dnes boli v žiline na genetike...cesta odtiaľto pol dňa, ráno sme išli, poobedeprisli, bola som tam dve minúty a že zajtra na 13tu,lebo doktor tam nieje...nemám šancu zajtra,doobeda idem s malým na kontrolu a už som.Sa tam nedovolala nakoľko bol výpadok elektriky... Neviete ci mi také sono vie urobiť aj iný doktor tu v PB?
Ahojte baby. Čo sa týka tej placenty, najhoršie asi je ak je unížená. Ja som to mala pri druhom tehotenstve a v 3. mesiaci to spôsobovalo krvácanie. Riziko je v začiatkoch, keď je ešte plod malý, hrozí vyplavenie. Mám to aj teraz v tom to tehotenstve. Zatiaľ som v poriadku, nekrváca to, ale musím si dávať pozor, aby som nedvíhala ťažké predmety a tak. S tou genetikou ste ma troška vyplašili. My tu na Orave nikam na genetiku nechodíme. Akurát mi doktorka odobrala krv na nejaké genetické vyšetrenie, ale inak nič. Na čo je vlastne dobré také vyšetrenie? Diagnostikuje to nejaké ochorenie?
@sladkamiki ja som mala pri orvom na prednej stene. Nic to neznamena
@anka1980 Ahooj... Juuj, toto tuším mali aj dve kamarátky, jedna porodila v 7mom mesiaci... Tak len oddychuj a odpočívaj 🙂 kolkaty si týždeň? Ani u teba nevidieť vypísaný profil 🙂
No my tu v považskej tiež genetiku nemáme, preto nás posielajú do žiliny alebo Martina.. Ja tam museli v 6tom týždni koli tomu ze ma infikoval kliešť a jedla som atb -nevedela som ze som tehotná... Teraz vlastne som mala ísť na nejaké hĺbkové sono... 🙂
No ja teda netusim kde je moja placenta 🙂 ale akosi ste sa tu tolko o tom rozpisali, ze zajtra sa v poradni na to opytam ak nezabudnem 😀 ale kedze mi doteraz nic moj dr. nehovoril, snad je to v poriadku. len teraz mi dako tak divne tvrdne brucho, ze mi stvrdne pocitovo len spodok a citim tam ako keby taku zataz.
@sladkamiki no vpredu nie je dobré, lebo prekryva krčok maternice a tým pádom budeš cisárom rodiť.
@maja099 na morfo sono ti buď povie alebo napíše, na zadnej strane je kolonka o placente, tam to nájdeš, keď sa ti nevyjadri,len že je všetko ok netreba sa báť, povie či máš dosť vody, poloha placenty, komplet morfo, ak sa malé ukáže aj pohlavie nám sa nechcelo, čo nevadí, hlavne že je zdravé
@sladkamiki prepáč sekla som sa, myslela som nízko 😊
@aber 😲 fuha to fakt?? Doktor vôbec nič také nespomínal, naopak, stále chváli ako je všetko dobré 😵 Takže teraz neviem. Idem googliť 😀 (myslela som,že to môže mať napríklad vplyv na cítenie pohybov apod. ale cisarák som veru nečakala 😒 )
@aber až teraz čítam druhú správu, takže môžem sa zase ukludniť? 😀 Každopádne dakujem 😉
@maja099 dr ti pravdepodobne odporuci magnezium....koli tvrdnutiu..len ho potom vcas vysad...tak v 35-36tt aby si potom porodila bez vyvolavaciek..poznam pripady ked brali kamosky magnezium a.potom nie a nie dostat kontrakcie...na prvom sone to ulozenie placenty musel sponenut ale asi len sestricke..keby bola nejak nedobre umiestnena tak by ti povedal urcite 🙂
@sladkamiki áno prepáč, myslela som nízko položená 😊keď povie, že je ok, tak aj je 😊
@sladkamiki na pohyby to asi suvis nema, skusala som to uz googlit 🙂 ja som mala prveho na prednej stene...nic to pre mna.neznamenalo ani mi nikto nic nehovoril..normalne som donosila, v porodnici urobili sono zmerali panvu...oznamili ze mozem rodit prirodzene...aj tak bolo 🙂 o dva dni som porodila 🙂 40tt+nieco, neboj doki by ta urcite upozornil ak by sa k niecomu schylovalo 🙂
Ahojte 😅
Tak aj ja už mám na vás otázočku. Už sa mi viac krát stalo, že keď som ležala a pretáčala som sa zo strany na stranu, pichlo ma na pravej strane v oblasti vaječníkov. Jeden krát ma to aj posadilo na postel. Jasné že nepanikárčim, ale neviem, či to vôbec mám riešiť alebo nie. Hmm? Čo myslíte? 😉

Baby...mne doktor napísal, že placenta na prednej stene. Čo to pre mňa znamená? Neviete?