icon

Termín pôrodu marec 2016

mata0312
16. júl 2015

Ahojte .... dufam ze nas bude viac takych, ktore sa ako ja dnes dozvedeli tu uzasnu novinku, ze cakaju babatko a budu rodit v marci 2016 🙂 tesim sa na diskusiu 🙂 🙂

aber
1. nov 2015

@janikajanka kľudne ho môžeš užívať a kup si aj čisté brusinky,v nejakom bio obchode, síce drahý ale pomáha, ja mávam tiež problémy, ja som to tak urobila, že som bola v teple stále, každú chvíľku som pila aspoň po troskách vodu, a keď už začnes cítiť ten nepríjemný pocit, treba sa hneď zabalit do deky, vypiť na supu aspoň pol litra vody a byť v pokoji aspoň hodinu nič nerobit,mne toto pomáha, ja som mala každý mesiac s tým problém a teraz je už lepšie, dúfam, že sa ti polepsi 🙂

lenadka
1. nov 2015

@janikajanka mne pomohli na močové cesty kvapky z kapaucínky 😉 a mávala som ich strašne dlho pokiaľ som neobjavila tiet kvapky, aj ako prevencia dlhodobejšie užívať...

janikajanka
1. nov 2015

@lenadka dakujem za info 🙂

janikajanka
1. nov 2015

@aber dakujem, uvidim ako bude zaktra, dnes som pila vela vody, čaju, brusníc a je to lepšie...

lenadka
1. nov 2015

@janikajanka ešte je veľmi dobrý čaj z prasličky, kúpiš v lekárni na močové cesty top

aber
1. nov 2015

@janikajanka super, to sa teším a antibiotiká uzivas?

babydesire
2. nov 2015

@snehulienka82 jooj,velmi ma mrzi cim si si presla...tiez mam autoimunitne ochorenie stitnej a beriem lieky teraz v tehu,,prislo sa na to az pri tomto druhom tehotenstve...prve bolo MA v 10tt a pricina je nezistena,bola by som uz v 9.mesiaci,23.11.bol termin,tiez neviem zabudnut,a kedze som extremne citlivy clovek zrejme nikdy nezabudnem..tak snad nam tieto tehotenstva uz dopadnu dobre 🙂

janikajanka
2. nov 2015

@aber neuživam, atb som doužívala buduci týždeň a dnes ma to už nebolí tak neviem čo to bolo ale pojdem pre istotu urologovi...

aber
2. nov 2015

@janikajanka to ti malé tlačilo na mechúr aj mne robí, pokiaľ vydrzis ten prvý nepríjemný pocit na močenie, aspoň hod nič nerobit, potom to prejde, aspoň u mňa, mala som to asi 3x a vždy prešlo

janikajanka
2. nov 2015

@aber a uživala si v tehu aj antibiotika? a pracuješ či si PN? umna to vyzera tak že ma do prace už nepustia lekari...

aber
2. nov 2015

@janikajanka ja som pn od začiatku tehotenstva a brala som aj atb, teraz mám pokoj, ak sa ti dá, radšej ostan doma a buď v kľude 🙂

pahu
3. nov 2015

Ahojte... Mám strach a potrebovala by som sa niekomu vyžalovať, tak som sa rozhodla, že sa vyžalujem vám 😀

Až pred týždňom som sa dostala na EKG - štandardné, čo potrebuje každá tehulka. Išla som tam úplne bez obáv, však som mala komplexné predoperačné vyšetrenia vo februári a následne ťažkú operáciu... Obvodná lekárka natočila EKG a začala so mnou vyjednávať, že sa jej tam niečo nezdá, že by potrebovala názor kardiológa...že tam mám nejaké negatívne "ozvy" - neviem, či si to dobre pamätám... Objednala som sa (idem zajtra), ale včera na poradni som túto info vyzradila gynekológovi, že mu výsledky prinesiem hneď keď ich budem mať a vtedy to zase začalo: no, som zvedavý čo to bude, ale v tom vašom veku, 38 rokov, zrejme tam niečo s tým srdcom bude, možno bude potrtebné zvážiť preradiť vás do rizikovej poradne, nech mi kardiológ napíše, či nebudeme zvažovať aj trvanie tehotenstva, či vôbec budem môcť rodiť prirodzene...čo by bol najmenší problém v tejto situácii samozrejme - cisarák? Tak cisarák... No ale nie je blbec? Toto mi povie pred vyšetrením? Keď nemá ani obrázok ani čiarku, čo by to mohlo byť???
Som na nervy, nikde som sa nič o takýchto prípadoch nedozvedela... 😒

Ďakujem za prečítanie a prepáčte sa smutnosť príspevku...

Pahu.

aber
3. nov 2015

@pahu no ničoho sa neboj, ak cítiš, že je všetko v poriadku, tak to aj je, trvaj na echo vyšetrení, je to precízne vyšetrenie srdca s ultrazvukom, aj ja som mala tie negatívne t cka a keď som bola na echo nič sa nepotvrdilo.urcite si vydupaj Echo vyšetrenie, to už internistku malo napadnúť. Druhá vec, len kôli veku podstúpiť amnio je blbosť, veď v 20 týždni robia morfo sono,ktore veľa odhalí, keď nie si si istá, či ti ho lekár dobre urobí, tak sa objednaj sukromne na morfo, teraz neviem odkiaľ si, ale v ba čunderlík, slezák, holan sú špičky, iných nepoznám. Dám ti číslo na sestričku ku slezakovi, stojí 50 e, za chvíľku napíšem, teraz spamäti neviem. Podľa mňa je už neskoro na amnio, tak by ťa už nemali prehovarat .keď ti tak tvoj gynekológ hovorí, jasne mu povedz, že ste husi nepasli aby stebou takto hovoril,preco je tak dopredu a zbytočne ťa straší. mám kamaratku, ktorá má 44 a je v pohode. Najprv zisti či naozaj máš problém so srdcom až potom dačo ries. Daj na svoj inštinkt, ten nikdy nesklame a vek je len číslo a držím ti palce a nezabudni Echo a morfo 🙂

aber
3. nov 2015

@pahu slezák igor sestrička 0905 206 191 ,sestrička je ustretova, skús jej vysvetliť či ti nemôže dať skorší termín, lebo si nevedela o tejto možnosti a potom jej zober nejakú čokoládku 🙂 volaj ale ešte dnes a držím palce

janikajanka
3. nov 2015

@pahu ahoj moja, kludnne sa vyžaluj ved na to sme tu.... doktori sú blázni, ja som napríklad bola v nemocnici so zapalom moč.ciest a ked som prišla na kontrolu a požiadala ich nech mi vyšetria moč, tak odpoved bola že načo... objednala som sa teda špecialne k urologovi, a ten mi povedal že ja som ani zapal moč.ciest asi nemala že to bolo skôr vaginalne. Zobral mi sterilny moč, čakam na výsledky a uvidíme. Doktori nič neriešia len nas strašia...
mna tiež moj lekar strašil s amniocentezou a nakoniec mi genetička povedala že vy ste načo prišli ked mate testy ok (prvé vyšli s odchýlkou). ja neviem či mam už plakať alebo sa nad tým smiať, v každom pripade mam lekarov plne zuby ... držim palce... inak ja som bola na morfo u grochala v martine a v hlohovci u breštanského a sú fajn, ale aj tí čo píše aber sú vraj špička v blave... držím palce

pahu
3. nov 2015

@aber Ja chodím k Slezákovi aj na Morfo aj som u neho bola na operácii na onkológii, už sme ako kamoši 🙂

aber
3. nov 2015

@pahu no to je super keď ti povie, že je všetko ok, tak mu môžeš veriť. A na to echo nezabudni a počuj píšeš, že máš 38, veď vyzerás maximálne na 25

mata0312
autor
3. nov 2015

@pahu drzim palce aby vsetko dobre dopadlo a myslim ze to prehnal ;) neboj aj ked cisarskym (jaa som ho mala tiez) hlavne nech je babatko zdrave ;) inak stala sa mi podobna.vec pri prvom a preto som teraz zmenila dr. Aby sa to nahodou neopakovalo :/

1234lubka
3. nov 2015

no...bud pojdem na ultrazvuk dnes...35eur...alebo 4d o tyzden 45 eur z videom fotkami....no ja neviem ci cakat este tyzden...@aber @pahu @babydesire

1234lubka
3. nov 2015
pahu
3. nov 2015

@aber Dík za kompliment 🙂 A jasné, zajtra idem na EKG + ECHO, takže podám správičku keď skončím 🙂

aber
3. nov 2015

@1234lubka no keď chces 3D už môžeš aj teraz ísť, najlepšie je pre nich od 20 do 23 týždňa, vtedy už je malé viac vyvinuté, ja som bola 21.5 a bolo ju krásne vidieť. Určite by som nesla a 1 týždeň na 4D ale pekne spolu, nech sa zbytočne nesonuje

aber
3. nov 2015

@pahu to sa ti podarilo to echo tak rýchlo vybaviť? Wau

gabuchah
3. nov 2015

@1234lubka počkaj ešte.. Aj my ideme buď.týždeň 🙂 budeme čakať spolu 😉 to dáš a budeš rada nakoniec

gabuchah
3. nov 2015

A tu vám dám tiež článok o vigantole 🙂 ak to niektorú zaujíma...My mávali veľkej problémy s bruškom http://m.bio-vychova.cz/news/vigantol-dalsi-lek...

pahu
3. nov 2015

@aber Áno, lebo súkromný lekár... Zaplatím aj za čas asi, ale nevadí 🙂

aber
3. nov 2015

@pahu super ale nepotrebujes Ekg keď ideš na echo, to je úplne zbytočné

aber
3. nov 2015

@gabuchah vigantol je bordel a je ožiareny,urcite by som ho babatko nepodavala

aber
3. nov 2015

@aber babatko

gabuchah
3. nov 2015

@aber a nám ho kedysi nútili ☹ ešteže som podvedome zabudala.. Chudatka deti..

Ďakujem za dodatok.. Toto mimi už nebudem žiadnou chemkou zaťažovať