Termín pôrodu november 2016
Pridajte sa ;)
@bonboniera15 Ja som dnes mala poradu a cele dve hodiny ma pichalo v lavom podbrusku a som to tam predychavala...och najradsej by som sla na tyzden na pn odpocivat doma
@pibza 2 hodky? To co S tebou tam robili? Ja som PN takže ked je mi zle, tak si lahnem...dnes som zistila ze moje dieta nebude mat rado nas obchod 😁 uz asi 4 krat sa mi stalo ze som prišla odtiaľ a hned som aj telefonovala so záchodom 😂
Baby chcem sa spýtať... Viem že drobcek hneď po narodi asi nebude piť s fľaštičky ale keby som chcela kúpiť tak akú sklenený či umelú??? A ešte jeden dotaz tie cumliky čo sú na flastickach sú všetky rovnaké veľkosťou či sú aj väčšie a menšie???
@kkaciatko fľašku budete potrebovať sem tam keď si odsajete mlieko, ale netreba ho veľmi na ňu učiť potom sa im nechce ťahať . A cumliky na fľašu aj cumle sa kupujú podľa veľkosti
@bonboniera15 normalna porada v praci...vzdy trva dve tri hodiny ... tu nikoho nezaujima, ze som tehotna...
@zuzana0905 Takze musim pozerať na veľkosti. A to je jedno či umelú fľašku alebo sklenenú?
@kkaciatko určite sklenú ta sa lepšie udržiava ten plast tak zosmrdne.
@pibza joooj blondina som 😁 ja ze si bola na poradni zle som si to prečítala
@bonboniera15 😂😂😂 ja nejak blbnem teraz 😂😂😂 som počula, se tehuľky bývajú take spomalené 😂😂 a sama to už ba sebe obcas pozorujem.
@pibza ja som pravý príklad 😂 nic sa mi nechce, a som ako pribrzdena niekedy,a nejak mi rýchlo pamät vynecháva😂
Baby mam jednu otázku ohľadne materskej. Neviem či to tu už bolo riešené ale ide o to že momentálne som v 14 tt a som nezamestnaná. Vypoved som dala v marci tohto roku. Na sociálnej poisťovni mi povedali že mám nárok na materskú lebo som v ochrannej lehote 8 mesiacov čo je fajn. Keď som momentálne nezamestnaná musí mi tam aj tak potvrdiť môj bývalý zamestnávateľ? Lebo ak áno tak ma slak trafi. Do BA sa mi nechce zrovna ist.
@kkaciatko ja som na tom presne rovnako a nikto mi nevie poradit ako to ma byt. Ale myslim si,ze to aj tak treba riesit s byvalym zamestnavatelom,kedze aj materska sa pocita z platu. Tiez mi to nie je prijemne,kedze som dala vypoved a nasledne im tam budem nosit papiere na matersku. Ale patri nam to.
@sonia33 No viem že tlačivo na materskú ma dať gynekologicka. A páni na sociálnej poisťovni mi povedala že do tam mi ma doktorka alebo sestrička napísať že nie nezamestnaná ale že tam má napísať meno firmy kde som pracovala a k tomu že ochrana lehota. Tak keď mi to vystaví tak stym pojdem na socialnu sa spýtať či to treba dať potvrdit zamestnavatelovy . No ja si myslím že keď tam bude napísané ochrana lehota ze asi netreba. No neviem som v koncoch :D
Baby mam velku dilemu... tyka sa to ohladne plienok. Nemam ani tusenie ake plienky mam zacat pozerat poprípade kupit keby boli v akcii. Niekto mi vravi ze pampersky iny ze obycane z lidlu... neviem...
😒 😒 😒 😒 😒 😒
pokial ide o matersku, tak isto napiste mail na socialku tam vzdy dobre poradia lebo ten mail sa dostane nejakej rozumnej osobe a nie pani za okienkom. ja som napr dobrovolne poistena lebo som phd student a vsetko som si takto riesila, lebo v socialke priamo mi nic nevedeli povedat.
a myslim, ze staci, ked budete mat to potvrdenie od lekara lebo v socialke maju presne zaznamenane od koho kedy prisli peniaze takze oni vedia, ze ste v ochrannej lehote... bola som tam a videla som moju tabulku a teta mi presne vedela povedat kedy prislo kolko penazi
@kkaciatko ja dom kupovala len tie zelene s tesca s inych sa dcera vyhadzala.Ale kazdemu sedi nieco ine ako aj vlhcene obrusky.
@zuzana0905 Och asi ma slak trafi.... 😀
@kkaciatko ja by som do nemocnice zobrala biele pampersky 1tky alebo 2ky. 1balik- nevies ci tam budes 3dni ci tyzden. A na domov uz mam odskusane bella happy takze nic ine by som nedavala, pampersky su predsalen dost drahe 🙂 Teskacove sa mi zdali ako igelit, aj zelene sovickove aj tie druhe, cize to uz testovat nebudem znova, lidlove zasa sice skvela cena ale z prvych sa vyhadzala (vacsie balenie) a z druhych (mensie balenie) precikala- sranda ale je to fakt ina kvalita to mensie a vacsie balenie lidlove 🙂. Takze vyhrali ako som pisala bella happy zacali sme s nimi od 3ky ale tento raz zacnem asi uz od 2ky len duzfam ze 2 a3ky nemaju inu kvalitu 🙂 Inac ak by si chcela tu ti poslu vzorku zadara 🙂 www.bella4you.sk alebo aspon postovne zadara ale myslim ze mensie cisla su uplne zadara 🙂 skusis uvidis, ale asi ako kazda mamina sa testovaniu vsetkeho mozneho a nemozneho nevyhnes :D vsetci chvalili aj DMkove ale ani tie sa mi nezdali dake slavne, aj ked musim povedat ze neboli zle 🙂
ahojte pridavam sa k vam, bude to nase prve a termin mame 6.11. a chcela som sa vas opytat, kedze sa blizi leto cas dovoleniek 🙂 ci niektora planujete este s bruskom letecku dovolenku
@anickan ja mám termín 1.11. a ak bude vsetko v poriadku, mala by som letieť na prelome augusta a septembra.
@divozienka26 Dakujem no uvidíme...Lebo v Bardejove na stranke porodnice je ze mam doniest pampersky. A potom asi budem skusat ostatne. No to mi je jasne ze sa nevyhnem testovaniu. A tak isto aj co sa tyka prasku na pranie. Kamaratkin maly sa dokazal vyhadzat aj s prasku 🙂
@anickan ono kludne letiet mozes,v 2trim. je to bezpecne ale aj my sme sa rozhodli ze radsej si spravime tyzden v cechach a tyzden na balatone a letiet o 2rocky 🙂
No len my sme taky scestovany a chceme este tu poslednu dovcu vo dvojici stihnut.... Rozmyslame len tuto niekde kusok europu, aby sa dlho neletelo. Uvidim co na to doktor lebo viem ze nie je takymito napadmi nadseny 🙂
@anickan Ahoj tak mi urcite nejdeme nikde na voloneku,tento rok si budeme "uzivat" v doma nikde mimo v zahranici. Dnes dokonca manzelova sestricka robi aj pri predcasne narodenych deti a mi odkazala ze sa nemam vobec kupat ani vo vanilebo kupanie podporuje predcasny porod.
@lenkamarcisin ale vy sa mozete kupat len nie v horucej vode okolo 40* 🙂

@pibza inac aj ja sa chcem nechat prekvapit, co sa tyka pohlavia, len neviem ci to vydrzim :D