Termín pôrodu november 2016
Pridajte sa ;)
@bonboniera15 No mám doma ale len šumivé tabletky...
@kkaciatko no ale to isto tiež ma obsah ako tabletovy ci? 250mg ma ten co uzivam ja, ale tabletky
ahojte neviem či to je dobre ale mám veľmi nízky tlak aj pri prvom som mala nízky ale teraz ma aj hlava bolieva a niekedy si uz musím ľahnúť aby ma trošku prešlo.
@monca2332 ahoj.. no ja mam vseobecne nizky tlak a teraz v tehu uz uplne a dnes som nejaka uplne odrovnana cely den.. musim len lezat.. co ti pomaha na zvysenie tlaku? lebo ja neviem co si dat.. vypila som zeleny caj dnes, lebo kavu nechcem, lebo mi je tazka na zaludok.. tak neviem co este by pomohlo :-/
@gabccia mne je dnes tiež príšerne, je to isto počasím, lezie mi to na nervy, keby som nebola na PN tak isto nejdem ani do práce lebo do obeda som sa dobreže neplazila keď som potrebovala vstať
@slavciatko ja som vzdy zboznovala horucavy ani 40ky mi nevadili.. ale teraz hrozna a to este ani poriadne horuco nie je..no toto leto bude asi zaujimave a dost si ho "uzijeme"
Ahojte kocky.Ja akurat presne pre toto beham po doktoroch...Odpadla som v praci a odvtedy to somnou ide dolu vodou tlak 90/60 ak nie jizsi ledva chodim a rano sa neviem vytrepat z postele..Na dalsi mesiac mi dali vyse 23 zmien a uz minuly tyzden som kazdy den sla domov skor z prace koli tomu ze som nevladala...Este k tomu mi teraz 3 dni na vecer vystupila teplota..Obvodna ma dala na tyzden pn a ze ostatne musim riesis s gyndom..Tak idem v pondelok na poradnu a uvidime co mi povie..Nechcem sa lutovat ja som bola skor ta ze ja vydrzim do nastupu na matersku ved som tehotna nie chora..no ale nejde to..Fakt som oslabla a toto teplo ma nici...V praci je hrozne teplo z vyparob mi neni dobre 8 hodin stale na nohach a najlepsie je ked ma poslu po hodine jest a potom 7 hodin ledva vydrzim..ziadne extra ulavy mi nedavaju dokonca ked som odpadla ma ani domov nepustili musela som potiahnut osmicku...Tak dufam ze ked sa vyzalujem v pondelok doktorovi necha ma doma..Rada by som pracovala...ale nechcem ohrozovat babetko..
@ivanka1011 panecku, tak to nemas jednoduche :-/ tak urcite by ta mal podla mna gynek. nechat na PN.. ved to nie je sranda.. ja som bola tiez na nohach 13h denne ako casnicka ale od 15tt som na PN, to boli len zacinajuce vyssie teploty a my sme mali za barom uz neskutocne horuco a nerobilo mi to vobec dobre a chvalabohu mam super gynekolog., ktora ma hned vypisala a nemala s tym vobec problem a bola by ma vypisala aj skor keby som chcela.. ale presne ako pises, ja som chcela vydrzat co najdlhsie a najlepsie az do porodu, ale bohuzial, nevydrzala som.. a to mi bolo od zaciatku tehu nevolno a v praci som doslova 2 mesiace len pretrpela ako som sa premahala ale potom som si povedala, ze dost, ze mi to nestoji zato aby som nahodou potratila alebo nieco..
@gabccia Vies co moj gynekolog je uuuuzasny ked som odpadla blastne na druhy den som mala ist na krv...prisla som a pytala sa sestticky ci to mam na najblizsej poradni riesit s lekarom..ona ze jasne pockajte vezmem vam krv...zobrala krv podala mi kartu zaklopala doktovi a aj ked nemal poradnu ma bez objednania ci priplatku vzal lakol sa hadam viac ako ja vypisal mi vymenne ku kardiologovi a pozrel hned babatko ci je v poriadku aj so sestrickou sa zachoval uzastne...len ja som bezproblemova pacientka nic vazne som snim neriesila teda okrem tehu ktore bolo doteraz doslova ukazkove a bezproblemove...Tak dufam ze ked sa obhajim problem nebude..Ja to podla mna beriem moc vazne a nebude stym ziadny problem len som tama paranoidna..ved to asi poznate :D robim z komarov somarov asi..No ale to nemeni nic naveci ze som sa po dlhom dlhom prehovarani od znamych , manazerov v praci a rodiny ktory videli ako sa premaham len ja som to nevidela..rozhodla ist na pn..
Tak drzte palceky...
Ale aj tak tie nase krasne pokladiky za toto vsetko stoja!💙
@gabccia užijeme, ja som tiež letný typ ale pri vysokých teplotách mi veru bývalo zle aj bez tehu...chcela som sa dať vypísať o dva týždne do roboty lebo čo budem doma zavretá celé leto? ja chcem aj niekam ísť na výlety, jazero, dokonca mám zabookované chorv. od konca júna, možem ho zrušiť do 11.6 tak to zvažujem...nemám fyz. náročnú robotu ale v tých teplách je aj sedieť medzi papiermi dosť 😒 ale už tie dva mes. nejako vydržím v robote, budem si čerpať dovču každý mesiac minim. po dva týždne a zač. sept. pojdem na materskú a hotovo 😀
@ivanka1011 prečo by to mal byť pre neho problém vypísať vás, ved jemu to može byť jedno...a myslím že pri týchto vašich problémoch a zamestnaní to jednoducho musí urobiť! 😉
@monca2332 na nízky tlak aj čierny čaj je dobrý, aj mne to dr.poradila ale ja si dám radšej kávu so šľahačkou :D
@ivanka1011 jaaj, tak ja si potom myslim ze by nemal byt problem a vas vypise na PN 🙂 potom dajte vediet ako ste dopadli 😉 a samozrejme drzim palceky ✊🏻😊
@slavciatko jaaj, tak ja som sice na PN ale nedodrziavam tie vychadzkove hodiny.. 2 tyzdne som mala dokonca neobmedzene vychadzky ale teraz mi uz musela gynek. vypisat vychadzky, len preto, ze sa to musi ale sama mi povedala, ze to nemusim vobec dodrziavat a samozrejme mozem chodit kam chcem a kedy chcem... ze ona ma suseda na socialke a sa ho pytala, ze preco vlastne nekontroluju tehot. zeny ked su na PN a on povedal, ze co budu kontrolovat ked to nema zmysel, lebo je jasne, ze tehotnu nevypisu zase aby sla do prace.. tak neviem.. ono to mozno nie je v kazdom meste takto alebo neviem od coho do zavisi, ze niektore tehulky kontroly mali ale vacsinou nekontroluju.. a zas kebyze ste chceli ist na dovolenku tak to sa da riesit, pojdeme na socialku a to nahlasite.. neviem presne ako sa to riesi, to sa treba opytat gynekologa 🙂
Baby chodíte aj vy tak často čurat? To nieje možné....ako je pravda ze vela vody vypijem ale vsak ja ju asi ak cez den celú vycuram...
@bonboniera15 som rada ze nie som jedina,uz som sa zacinala bat ci je to normalne,niekedy sa postavim,splachnem,umyjem ruky a idem hned zas :D
@sonia33 no ved prave, ja nosim aj intimky pre istotu, ja som sa bala aby som nemala dajaky zapal ale zakaždým ked mi u gyndy beru moc je v poriadku...tak aspoň viem ze nie som jedina 🙂
@gabccia teraz ked pojdem na sono 9teho tak aj ja sa idem popýtat dr. na tie neobmedzené vychádzky, už som sa dočítala na nete že to existuje a závisí to len a len od lekára či ich povolí, ja si neviem predstaviť že nastúpim do práce, lebo som chcela nastúpiť kvoli tomu aby som mohla chodiť v lete von, ale na druhej strane sa mi moze 2-3x do týzdna stať že ráno do práce zavolám že neprídem lebo mi je zle, mám závraty a nevládzem chodiť, tento týždeň sa mi to už stalo a to leto iba začalo...lebo co mám z nich aj teraz ked ich mám od 10-12 a od 14-16 ked doobeda mi je zle že sa nemozem pohnúť a poobede už budú horúčavy na skapanie??
@slavciatko ahoj ja som na pn od 9tt a nebola mi kontrola ano raz, a mam znameho na soc. a on povedal ,že tehotné nemajú dôvod kontrolovať, ze je to pre nich zbytočné kontrolovať ich
@bonboniera15 no ved aj ja som od 9teho a mám už toho plné zuby 😠 ale bojím sa len tak vypadnúť z domu halabala, ono tá kontrola može prísť aj ked sme tehotné,aj chodia, ja už si si o tom počítala niečo na fórach lebo ma to zaujíma dosť keďže sa ma to teraz týka...ale myslím že mi dr. vyjde v ústredy a nebude robiť prieky,týždeň vydržím a kebyže sa chce priečiť tak sa dám vypísať a keď sa aj budem plaziť do roboty tak doma zavretá nebudem celé leto ani za nič!! 😠
@slavciatko no uvidíš, ja viem ze v našom meste nechodia...ved to ze ide leto a byť doma žiadna výhra
zienky, tak uz citite pohyby babatka? ja vcera prvykrat, asi chcelo oslavit MDD 😀 a teda si to riadne uzivam, aky je to krasny pocit 🙂 az teraz uplne viem, ze som isto tehotna 😀
@gabccia ja som včera tiež cítila ake si bublinky možno to tiež bolo maličké...teším sa s tebou
Baby myslite ze je normalne ze rano som skoro bez bruska, a pocas dna sa zaoblim jak keby som balon zjedla...
@bonboniera15 ja mam presne to istee a niekedy ani vecer nevyskoci...Ludia sa ma rano vypytuju kde mi zmizlo brucho 🙂
@bonboniera15 aj ja to mam tak isto.. a je stale take skor tukove ako pekne zaoblene 😀 no hlavne je, ze je vsetko v poriadku a asi ma este babo dost miesta v brusku tak sa nepotrebuje zvacsovat 😀
@gabccia no ja idem 14 ku dr. Tak som zvedava dúfam ze sme ok, i ked posledne 2 dni cítim bublinky v podbrusku, možno to je male 🙂

@kkaciatko ahoj užívas magnezium? Bo aj to znizuje tlak