Termín pôrodu november 2016
Pridajte sa ;)
@bozkavatko ja som dnes len 5+1tt takže ešte príliš skoro je, ale aj tak mi robil sono a že o dva tyzdne mi pozrie či je akcia srdiečka a potom že sa dohodneme kedy mi dá knižku. Prvé tehotenstvo som k nemu chodila čo dva tyzdne aj keď som nejake problémy potom už nemala okrem toho jedného krátu ale čo dva týždne veru
@rica1 a preco mne vsetky vysetrenia urobi az 13+0?!! Mam zmenit dr babenky??? ☹ som nestastna a zmetena :-/
@bozkavatko mne tiez povedala, ze mi vezme krv o dva tyzdne, tak neviem. To budem skoro 10tt
@bozkavatko no ja osobne si myslim ze ak mešká mrch a ak nie je spinenie alebo iné tažkosti tak pred tym 7+tt je asi aj zbytočné ist k doktorovi lebo vlastne to tehotenstvo ukáže npr aj taký test a keď sa spraví potom s odstupom času zas test a ukaze // tak je to jasne, a k doktorovi až tak 7tt aby bolo už teoreticky vidno srdiečko a bolo potvrdené tehotenstvo.. lebo fakt ked nie su problémy tak je to zbytočné aj mne no sice spravil sono ale k čomu to bolo povedal ok, sliznica vysoká , dutinku je vidno a teraz o dva tyzdne by malo byt srdiečko tak skontrolujeme .. takže vlastne som tam ani nemusela ist ale tak ja som iný prípad dost sa strachujem tak som pre istotu šla. ale keby mi povedal že sa mu niečo nezdá aj tak musím čakať čo ďalej .. no a potom teda sono na to či je akcia srdiečka a ďalšie by sa malo robit až od 11+0 do 13+6 , to kde sa vylučia tie prvé vady teoretické , my sme chodievali v tomto období na specialne sono do martina k doktorovi Grochalovi
@bozkavatko takto by to malo byt ideálne
Odber krvi na biochemický skríning v prvom trimestri
(10+0 - 12+0 týždeň gravidity)
1. sonografický skríning
(11+0 - 13+6 týždeň gravidity)
Odber krvi na biochemický skríning v druhom trimestri
(16+0 - 17+0 týždeň gravidity)
2. sonografický skríning
(18+0 - 20+0 týždeň gravidity
3. sonografický skríning
(30+0 - 32+0 týždeň gravidity)
No ved ja som bola v 7tt na sono to povedal len ze potvrdzuje tehu a o 5tt na krv
@bozkavatko no a tym padom je to tak správne, ja som bola skor tak ma vysetril ale vlastne nič som sa nedozvedela lebo aj tak čakame na srdiečko a potom ako poznam mojho bude ma volat kazde dva tyzdne ale krv mi bude tiež az v tom 10-12tt on sa ma medzi tym tie kráty bude max pytat ako sa citim ci nemam nejake tazkosti
@rica1 dobre len mi pride tak malo vidiet babenko len raz v prvom trimestri ☹ a kedze to nie je moje prve tehu 3x to nedopadlo dobre a tak sa len bojim aby bolo vsetko v poriadocku 🙂
@bozkavatko no viem čo myslis, ja som v prvom tehu chodila k doktorovi a ked som to nemohla vydrza a nebol čas ultrazvuku tak som ho poprosila, aby som male videla ale ja som si potom zadovazila angelsound a vzdy ked ma prepadla panika tak som popočuvala či počujem srdiečko a počula som a bola som kludna ale potom už začneme citit pohyby a bude to ok 🙂
@bozkavatko neboji nicht, vsetko je o.k. podla pravidiel by to AJ Tak malo byt ze tri velke utz ostatne je len dodatok a ten prvy Utz plus odber krvi sa robi Tak ako si napisala ty +- 12 TT. A ak ta man este ukludnit Tak som citala vela veci o tom ze die Utz nie su AZ take bezpecne, mozno o par rokov SA pride na to, ze su skodlive Tak ako röngeny. Ja som raz citala taky clanok, kde jeden USA Dr. Prof povedal ze by nikdy nedovolil aby SA nikto priblizil co i len na 5 m s Utz k tehotnemu brusku jeho zeny. Neboj nic tvoj dr . vie co robi
@9lea dakujem za ukludnenie 🙂
ahojte tak ja sa k vam tiež pridám. poslednú ms som mala 11.2. a robila som si 4 testy a všetky pozitívne. u doktora som ešte nebola kedže som vo švajčiarsku ale idem na dovolenku na slovensko. ale mam obavy mam PCO a čo čitala tak dosť žien s týmto syndromom potratilo tak sa bojim 😨
@kokolienka nemaj boja 🙂 aj ja mam pco a verim ze to mimi vo mne je nesmrtelne 😀 ze uz ked tam je tak sa nepusti 😀
@kokolienka ja zase poznám tiež veľa žien s pco a boli ok 🙂 skor mali problém otehotnieť ale nie všetky, určite bude všetko dobre 🙂 ja som mala poslednú MS tak 9.2 takže sme tak nejak narovnako 🙂
Baby ja mam termín 7.11. rodiť budem sekciou takže to bude niekedy koncom októbra asi... Momentálne oddychujem doma mám nádchu....
uzivate niektora euthyrox na stitnu zlazu? alebo sa chystate endokrinologovi na vysetrenie?
Sekcia je cisarsky? 😀
@hell0303 ja som mala sekciu a mam pocit že aj druhý chcem sekciou , lebo sa bojim ze je to ešte skoro ved len pred 9timi mes som mala tu sekciu , ale ja som sekciu dobre zniesla, po prebudení som bola síce na jiske a malu mi doniesli lennachvilu ukazat, ale celý deň som tukala do mobilu aby som sa nenudila, vobec som nemala bolesti, až teda ked som sa mala vecer postavit to bolo neprijemne, ale inak v pohode.. a na druhy den ma previezli na izbu a malu som mala pri sebe cely den a ucili sme sa kojit mlieko sa mi dobre rozbehlo ale venovala som sa tomu 😀 vypila som tam asi 100litrov vody a iných tekutín😀
Ja som skor za priroredzeny porod nechcem sa nechat rezat 😀
@bozkavatko a nad epinom uvazujes? vieš čo to je?

@rica1 a kolkaty si tt? Ja som osem a mam len sono a o pet tt kontrola